O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝŽIVNÉ, KTERÉ TÁTA NEPLATÍ PDF Tisk E-mail
Neděle, 09 říjen 2011

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu.S bývalým manželem jsme rozvedeni od roku 2005. Naše dcera,kterou spolu máme,je svěřena do mé péče. Manželovi bylo vyčísleno výživné 2000 Kč. Když ještě dcerka navštěvovala mateřskou školku,neměla žádné velké náklady na koníčky. Ale v roce 2007, s jejím nástupem do základní školy, jsme se dohodli, že toto výživné nestačí, a dostávám na ni výživné 2500 Kč.

 

 

     Dcera ho navštěvuje pravidelně jednou za čtrnáct dní.V říjnu 2009 mi ale manžel přestal výživné platit (z důvodů jeho finančních problémů), a jeho nová manželka mě žádala, abych se neobracela na sociálku. Protože jsme dosud vycházeli dobře, souhlasila jsem a výživné mi opět začal platit až v červnu 2010. Dohodli jsme se, že dlužnou částku mi bude splácet. Tady ale pak nastal problém, protože nemohu z bývalého manžela tyto peníze dostat; od té doby se stale jen vymlouvá, že nemá.

 

     Poraďte mi prosím, co mám v této situaci dělat? Jsem po druhé vdaná a mám z druhého manželství další dvě děti. Bývalý manžel je také ženatý, ale v novém manželství děti nemá. 

 

ANDREA 

 

 

 

Milá Andrejko,    

.

      Je velmi hezké a fakt chvályhodné, že si s bývalým manželem „nejdete po krku“. Ovšem, jak je vidět, tak on toho dost zneužívá. 2 500,- Kč zas není tolik a pokud by ti tu dlužnou částku postupně splácel, tak by to jeho novou rodinu jistě nepřivedlo pod most. Zvláště, když žádné další děti nemá... 

 

Tady máš pár právnických fakt (a rad):    

 

 

     Výživné je povinný rodič povinen hradit řádně a včas, to znamená ve stanovené výši a ve stanoveném termínu. Pokud bývalý manžel nezasílá výživné v řádném termínu, a to opakovaně, můžeš na základě pravomocného rozsudku, kterým byla vyživovací povinnost stanovena, podat návrh na exekuci. Návrh se podává u soudu příslušného podle místa trvalého bydliště bývalého manžela. Pokud se jedná o stejný soud, který vydal rozsudek o výživném pro děti, stačí tento rozsudek v návrhu na exekuci pouze uvést, pokud by se jednalo o jiný soud, je třeba přiložit ověřenou kopii rozsudku.

     

     Provedení exekuce se v případě výživného může navrhovat jak pro dlužné výživné, tzn. pro částky, u kterých již splatnost v době návrhu uplynula a dosud uhrazeny nebyly, tak i pro zajištění budoucího výživného, pokud je zřejmé, že výživné není placeno řádně     Pokud jde o trestný čin neplacení výživného, k jeho spáchání může dojít i v případě, že povinný rodič určité malé částky na výživné hradí... 

     

 

 

      Takže – musíš si říct, že v tomto případě už je konec s ústupky. Jedná se přeci o dítě a o jeho nároky...

 

d@niela

 

 
Komentáře (25)add feed
Souhlas : Myška
s Danielou.
říjen 10, 2011 07:42
V tomhle státě nefunguje nic, jak má! : Euridika
Můj ex byl cizinec (sev.Itálie), přestože mi soud vyměřil poměrně vysoké výživné, v životě jsem z něho neviděla ani korunu. Už osm let se starám o dceru sama, nebýt dědictví, tak jsme na ulici. Stát se na vás leda tak vykašle. Úřad pro mezinárodně právní pomoc v Brně je úplně na houby - za pět let nebyli schopní udělat vůbec nic. A to jde o občana země EU, nikoliv divocha z Amazonie. Jelikož mám stabilní příjem, nemám na pomoc státu nárok. Když jsem četla, jak to funguje v Německu, tak jsem měla jenom vztek. A kolik znám matek, které se rozvedly s Čechem (většinou si našel mladší model) a taky musí o alimenty žebrat. Pánové jsou zhusta podnikatelé a daňové přiznání vždycky nějak ošulí. Matky jsou rády, že jim vůbec něco ukápne. Je to strašně nefér, protože ženské většinou zůstanou po rozvodu děti (naštěstí), ale jejich životní úroveň jde rapidně dolů - i když , v lepším případě, dostane nějaké to standardní výživné. Přitom vím, kolik dělají alimenty v zahraničí - u nás to je nepoměrně nižší částka s ohledem na příjem otce. Vymahatelnost práva je u nás nulová a práce policie otřesná. Viz případ, kdy policajti pět let!! hledali dlužníka, kterého reportéři TV Nova našli do dvou dnů!Co potom můžete čekat.
říjen 11, 2011 10:07
Euridiko, : Sinix
za tvou situaci ovšem nemůže stát, ale fakt, že sis pořídila dítě s nevhodným partnerem (sobeckým, nezodpovědným a jistě by se našly další negativní vlastnosti, které by na něj seděly).

Ty myslíš, že to jinde není??? Když někdo nebude chtít platit alimenty, tak není boha, který by ho donutil. Když bude bez práce, bude bydlet po maringotkách - každý den v jiném zapadlém koutu země (nebo dokonce mimo daný stát), tak ho prostě nikdo nedohoní. A i kdyby jo, tak co si na něm vezmeš, když nic nemá? Můžeš ho zavřít do vězení, ale to tvou situaci nevyřeší, viď?

Já jenom žasnu, co všechno se na ten náš stát svede smilies/undecided.gif ...
říjen 11, 2011 10:26
Sinix : Euridika
Tys mě vůbec nepochopila. Já říkám, že je náš stát nekompetentní ve vymáhání práv nezl.dětí , ať už mají rodiče Čecha nebo Itala. Neplatím daně proto, abych si vydržovala nefunkční aparát - úřad v Brně můžou klidně rozpustit - má strašnou pověst, nepomohl nikdy nikomu (viz zavlečení českých dětí do ciziny). Nemluvě o tom, že v Itálii funguje justice a policie ještě hůř ,nežli tady. Já jsem místo pobytu otce musela zjišťovat pro italskou polici sama - po třech letech si ho konečně předvolali a zeptali se ho, zda platí výživné, aniž by požadovali jakýkoliv doklad, on řekl ,že platí a tím to pro ně hasne. Takže já se jen domáhám, aby v unii platily směrnice a zákony,které mají zaručit kooperaci všech úřadů navzájem (viz eurojust a europol). Aby ses jednou třeba sama nedivila - ono totiž nejde jen o vymáhání výživného (a to,že jsem si" vybrala debila"), ale i o to, že se tady nedovolá práva ani člověk okradený samotným soudem (konkurzní podvody), firmou nebo obchodním partnerem. Já po státu nechci nic jiného, než aby fungoval minimálně tak dobře, jako ten německý. Viděla jsem na zahraniční tv ,jakým způsobem se bere za "svoje" děti v těchto případech Německo. Jde to rychle a bez průtahů.
Pokud se tady rozvádí téměř každé druhé manželství, je pravděpodobné, že tě podobné potíže mohou potkat taky. Jsem z branže, takže vím jak vysoké je procento neplatičů alimentů. Mlčeti zlato, nežli dělat rychlé nekvalifikované závěry.
říjen 11, 2011 11:55
... : Karlos
Přesně jak píše Sinix - stát tu není od toho, aby se na něj házela každá odpovědnost za svá špatná rozhodnutí !!! Chce to více přemýšlet, než roztáhnete nohy ! smilies/cry.gif
říjen 11, 2011 12:11
Karlos : Euridika
Vy budete asi pěkně zakomplexovaný primitiv, kterému vadí, když si Češky berou cizince! Ony si je berou proto, že Češi jsou ve velké míře zcela nepoužitelní. Těch dvanáct let krásného života mě za to stálo. A díky rodinnému majetku to bez výživného taky přežiju. Stát mi nikdy nic nedal a nic od něho ani nepotřebuju.
Ale ve státě, kde nefunguje ani justice, ani policie (o orgánech soc.péče nemluvě), tam se špatně žije všem.
Ale pochopit to bude pro vás oříšek - s ohledem na váš intelektuální potenciál.
říjen 11, 2011 13:27
Euridiko, a cizinci jsou použitelní, co, jak vidno na tvém příkladu :-) : Myška
Karlos to napsal tvrdě, ale má pravdu. Stačí zalistovat Kudlankou. Už se tu nejednou řešily problémy s otci cizinci.
říjen 11, 2011 13:47
Euridiko, : Sinix
a co chceš po úřadu ohledně zavlečených dětí??? Pokud jde o poměry k dětem v cizině, podléhají plně tamní jurisdikci. Jediné co může náš úřad udělat, je obrátit se na tamní úřady. Pokud nespolupracují, je to více jejich ostuda než naše. Jak je úspěšný nevím, musel bych si najít celkovou statistiku ze všech případů, jež řeší, a na to nemám chuť, čas ani energii.

Takže já se jen domáhám, aby v unii platily směrnice a zákony,které mají zaručit kooperaci všech úřadů navzájem (viz eurojust a europol).



To se domáháš správně, leč na špatném místě. Náš stát to sám neovlivní, na tom se musí domluvit celá EU; tj. i Německo a další.

Ohledně konkurzních podvodů: Ty případy se už vyšetřují a mám dojem, že už i padla nějaká obvinění. Krade se všude (viz skandál v britské parlamentu atd.), někteří lidé si myslí, že jsou nad zákonem, ale to, že se o tom mluví a že se to vyšetřuje je důkaz, že systém funguje, ne?

Bohužel, co si budeme povídat: Stejně jako lidé si nejsou všichni rovni, tak ani státy si nejsou všechny rovny. Německo má poněkud jinou pozici, než ČR, ale s tím nic nenaděláš. Na druhou stranu, teď nám Švýcaři vydali Pitra, takže si myslím, že své místo v Evropě přece jen máme.

Promiň mi ten rýpanec, ale musím, byť to bylo na Karlose:

Ony si je berou proto, že Češi jsou ve velké míře zcela nepoužitelní.


No hlavně, že ten Ital byl (a je) takový použitelný. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif Jestli to není tím, že lidi jsou všude stejní. Na národnosti nezáleží, za vším hledej člověka. Tím nechci říct, že si nemáš brát cizince. Pokud tě přitahují, proč ne, ale jsou to úplně stejní lidi jako my Češi (povahově určitě). Neplatiči alimentů jsou všude.
říjen 11, 2011 13:55
Ještě, Euridiko, : Sinix
Ale ve státě, kde nefunguje ani justice, ani policie (o orgánech soc.péče nemluvě), tam se špatně žije všem.


Ale to má snadné řešení: Dnes můžeš naprosto bez problémů odjet do kterékoliv jiné země, koupit si tam dům a začít tam žít. Třeba zrovna do té Itálie. Pravda v Americe musíš mít vízum a pokud bys tam chtěla žít, musela bys požádat o americké občanství, či azyl. Ale v EU to problém není. Dokonce v EU můžeš legálně pracovat, na rozdíl od USA s tím není žádný problém.

Mně se tu špatně nežije, ale pokud tobě ano, tak se odstěhuj. Dnes už tě na hranicích nikdo nezastřelí. Ostatně nebyla bys ani první, ani poslední. Nadávat je snadné, to umí každý, tak to vyřeš. Vůbec si nemyslím, že tu justice a policie tak strašně nefunguje. Samozřejmě má své chyby - jako všude. Víš, když nebudeš tak moc hltat zprávy na Nově a v Blesku, tak to třeba uvidíš jinak.

Jinak stát (tj. my všichni) tu opravdu není od toho, aby každého držel za ručičku a řešil všechny jeho osobní problémy.
říjen 11, 2011 14:27
Euridika : Karlos
Asi jsi mě špatně pochopila - to s těma nohama jsem myslel obecně na všechny ženy, rozhodně to nebylo míněno proti těm, co si berou cizince smilies/smiley.gif Paninka je trochu vztahovačná smilies/grin.gif
A když ti to stálo za to, tak si tady nestěžuj ! O sebe se postaráš, tak nevim, co bys chtěla od státu. A jak píše Sinix - nelíbí se ti tu, máš možnost vypadnout. Mně se tu žije rovněž dobře.
A vždycky mě hrozně baví, jak skoro každá pipka, co randí s cizincema, prohlašuje, jak ti cizinci jsou tááááák ohromní a češi budižkničemu smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif

říjen 11, 2011 14:46
... : bb2
Chtěl jsi asi říct, Karlosi, aby přemýšlely, než si pořídí dítě. Protože roztažené nohy samy o sobě nikoho neohrozí a koneckonců z toho máte profit i vy, že.

Problém je v tom, že je dost chlapů, co nepijou, nekradou, ženy nebijou, dítě chtějí - ale pak se něco zkazí ve vztahu a po rozvodu už tak ochotni k placení výživného nejsou, nebo spoléhají na to, že matka to nějak udělá i bez nich.
říjen 11, 2011 15:28
Karlos a Sinix : Euridika
Jestli se domníváte, že máme justici v ažůru, tak jste úplně mimo. Soudkyně Krčmářová v Brně je v pohodě, přestože se o konkurzních podvodech píše už několik let. A takových je. A já mám za sebou soud s dr.Nagym, jestli vám to jméno něco říká. Marně jsem si na jeho nekompetenci stěžovala, ze soudu ho dostal až Janek Kroupa z Novy -za podvody sedět nepůjde, zařídil si papíry na hlavu.
Není pravda, že stát nemůže nic dělat - je jenom neschopný. Německo zájmy svých občanů hájit dokáže.
Pokud nemáte klapky na očích, musíte se denně setkávat manželkami Čechů!!! ,kteří neplatí výživné - najděte si statistiky. Ty si nevzaly cizince a přesto jim stát právo nevymůže. Od toho si ho přece platíme. Jsme zkorumpovaná země od sklepa až na půdu - pokud jste si ráčili povšimnout zatkli druhý "Berdychův gang" - opět více než 30 policajtů, a to není konečné číslo. O soudcovské mafii - zpráva BIS - jste asi taky neslyšeli. Já Blesk nečtu, proto mám tyhle informace (zdroje Respekt atd.)
Ráda bych jenom věděla, kolik z vás pumpuje stát na soc.dávkách?! Já se o sebe postarám v pohodě sama, tak nevím, oč vám jde.
Mimo jiné - cizinci jsou rozhodně použitelnější - ale nesmí se vám stýskat po domově. Kdybych neodjela domů, tak tyhle problémy neřeším.
říjen 11, 2011 16:06
Chlap, kterej vodmítá živit svý dítě, : Krakonoš
je parchant. Dokonce i když je to Ital. Nemůže za to ani stát, ani stesk po domově, ani parchantova národnost. Za to, že je parchant, může jen von sám a rodina, která z něho sobeckýho parchanta vychovala. smilies/wink.gif
říjen 11, 2011 18:18
bb2 : Karlos
přesně tak jsem to chtěl říct smilies/wink.gif
říjen 11, 2011 22:34
Euridika : Karlos
Krakonoš: to jednoznačně !
Euridika: Tak si s těma cizincema třeba natři prsa, když jsou tak skvělí !!! smilies/grin.gif
říjen 11, 2011 22:38
Karlos a další : Euridika
To, co jsem se vám snažila říct o systému, jenž tak vášnivě obhajujete, pochopíte v momentu, kdy vám zaklepe na dveře exekutor. Zabaví vám neoprávněně majetek a nebude ho zajímat, že si spletl jednoho Nováka s druhým,který bydlí vedle ve vchodu. A pak si můžete volat na tu vaši lampárnu. Soudy se na vás totiž vykašlou.
říjen 12, 2011 00:59
Karlos : Euridika
Jako bb2 jste to říct rozhodně nechtěl. Použil jste vulgární přirovnání, které staví Češky provdané za cizince z EU!!! za blbky a kurvy. Ještě vám nedošlo, že se svět stává otevřeným a smíšených manželství bude v Evropě přibývat. Není vinou těch žen, když se partner zachová jako hovado a mezinárodní právo nefunguje tak jak ze zákona!! má. Přečtěte si LS-směrnice o spolupráci v záležitostech práva mezi státy unie. Domáhám se jenom toho, nač mám právo. Proč bych měla dítě připravit o třičtvrtě mega na ušlých alimentech?!
říjen 12, 2011 01:04
Euridika : Karlos
Kdepak se neslušně navážím do Češek provdaných za cizince ? Nebo že bych včera na koleji tak moc pil a ušlo mi to ? smilies/grin.gif smilies/grin.gif Rovněž jsem si nevšiml, že bych tu nějak vášnivě obhajoval systém, pouze jsem napsal, že se mi tu žije dobře a to ještě neznamená, že mě prasárny našich vládců neserou !
Mně na dveře exekutor nikdy nezaklepe, protože jsem slušný občan a nejsem idiot, abych to někdy k exekuci nechal dojít ! smilies/wink.gif
říjen 12, 2011 09:14
Euridiko, : Sinix
já nikde nepíši, že je náš systém bezvadný, nevím, kde jsi to četla. Má své chyby; jako všechno, co vytvořili lidé, ale všude je něco. Všude je chleba o dvou kůrkách.

Jinak nechápu, co myslíš tím mezinárodním právem. Mezinárodní právo řeší vztahy mezi státy, popř. mezi uskupením států a států mimo toto uskupení atd. Tebe jako občana se mezinárodní právo netýká.

Pokud jde o výživné na tvé dítě, tohle musí vyřešit italský soud. Ty se na něj můžeš obrátit buď přímo, nebo se nechat zastoupit. Každopádně pokud je otec tvého dítěte v Itálii, podléhá italské justici, pokud nefunguje, opět za to nemůže náš stát.

K exekuci: Mám to stejně jako Karlos, nehrozí mi. Není pravda, že se na tebe soudy vykašlou. Pokud budeš aktivní a budeš komunikovat, exekuce ti nehrozí a i kdyby, tak podáš vylučovací žalobu. Buď doložíš účtenky, nebo fotky, nebo svědecké výpovědi kamarádů, známých atd., že ty věci u tebe viděli ještě před vznikem problému a že jsou určitě tvoje, a ne podnájemníka apod.

Jaký stesk po domově??? Když se ti tu tak strašně nelíbí a nedá se tu žít, tak si uděláš domov jinde, ne??? To jsou jen takové alibistické řeči.
říjen 12, 2011 10:54
Sinix : Euridika
Asi neumíte s Karlosem číst. Já jsem psala - neoprávněné exekuce,k nimž dochází poměrně často. Zkuste vylučovací žalobu, až k tomu dojde... stěžovat si můžete leda na lampárně. Takových případů bylo a je, neustále se o tom píše a mluví, postižení se práva a odškodnění nedomůžou. Jenže to byste museli občas jít i na jiné stránky, tady se to nedozvíte.
Pokud jde o mezinárodní právo (EU), houby o tom víte, já jsem si ho za ty leta docela nastudovala. Platí stejně pro Italy, jako pro Čechy. Jenže některé státy si respekt zjednat dokážou a některé nikoliv. Ex není žádný chudák a najít ho není problém, jenže Italové se stále řídí tzv. římským právem a kašlou i na úmluvu z New Yorku o právech dětí, natož na nějaké unijní předpisy a směrnice.
Na moje "alibistické " řeči se vybodněte - není podstatné , proč jsem se vracela. Možná nesu na tom rozvodu taky nějakou vinu a žárliví chlapi se prostě mstí přes děti. Krakonoš má ovšem pravdu.
Jen jsem chtěla říct, že se ten špatně nastavený systém může obrátit proti komukoliv z vás.
Howg!
říjen 12, 2011 23:47
Mimochodem, : Krakonoš
mám několik kamarádek zdrhlejch ze vztahů s Italem nebo Francouzem. Scénář dycky naprosto stejnej: Na začátku maximální vokouzlení z šarmantního a galantního úžasňáka, jehož vystupování skutečně výrazně převyšuje vobdobný schopnosti průměrnýho Čecha (vobjektivně - máme tu důsledky přerušený tradice společenskejch vztahů a náležitě ritualizovanýho chování ve vyskoký společnosti, chcete-li bontonu). Po nějaký době zpod týhle dokonalý fasády vykouklo majetnický, žárlivý, machistický hovado. Vono, co si budem povidat, ty borci ze Západu, co lověj v našich vodách, podobně jako našinci lovíci ve vodách např. ukrajinskejch, hledaj zpravidla poslušnou kočičku, která uzná jejich dominanci a nebude dělat potíže.
říjen 13, 2011 10:56
Krakonoši, ty to umíš krásně vystihnout - : Myška
Vono, co si budem povidat, ty borci ze Západu, co lověj v našich vodách, podobně jako našinci lovíci ve vodách např. ukrajinskejch, hledaj zpravidla poslušnou kočičku, která uzná jejich dominanci a nebude dělat potíže.
říjen 13, 2011 11:20
Euridiko, : Sinix
jsi jak zaseknutá deska.

Exekucí se provádí mraky, ale novináři ti z toho vyberou jen ty problémové, protože jim jde jen a pouze o sledovanost. A koho by zajímaly zprávy typu: "Dnes byla vykonána exekuce u pana XY, který si za ni může sám, protože neplatil, nereagoval a nestaral se. Vše proběhlo hladce a podle zákona, vše je v pořádku."? Mnohem zajímavější jsou zprávy typu justiční, policejní, exekutorské a já nevím jakých ještě mafií, které bezostyšně obírají nebohé lidi, kteří k tomu přišli jak slepí k houslím. Takové zprávy budou mít mnohem vyšší sledovanost a o to jde.

Neříkám, že na jednu stranu není dobře o takových věcech mluvit, aspoň si pak někteří lidé dají pozor, někoho to třeba odradí, ale nic se nemá přehánět a nemá se generalizovat. Někdy je to spíš selhání jednotlivců, než systému jako celku.

Média jsou mistři v manipulování. Euridiko, když ti budu chtít ukázat, jaká jsme špinavá a hnusná země, tak budu fotit pouze skládky, vybydlená sídliště, rozbité silnice atd. Nasbírám takového materiálu, že si o nás bude celý svět myslet, že jsme jedna velká páchnoucí žumpa. Když ti naopak budu chtít ukázat krásy naší vlasti, tak budu fotit krásné a udržované památky, nová moderní uklizená sídliště, krásný nedotčený les apod. Rovněž nasbírám tolik materiálu, že vzbudím touhu turistů přijet sem osobně.

Prostě záleží na tom, co novináři chtějí ukázat (a mnohdy i na tom, co chtějí, abychom si mysleli). Takže tu Novu, Blesk, ale ani Respekt (což je něco podobného) tolik nehltej.

Howgh!
říjen 13, 2011 11:40
takže rady místních pánů zní: : al�k Punt�k
NEROZTAHUJTE NOHY! Když už budete takové blbky a uděláte to, můžete si za problémy samy. NECHTĚJTE DĚTI!!! Když už si nějaký pořídíte, ať už s Čechem, nebo s cizincem, tak si je taky samy živte. Pánové potřebují své prachy na jiné věci. Jelikož jste - uakožto ženský - vydělávaly míň než chlapi, platily jste taky menší daně....tak snad nemůžete čekat, že stát půjde na ruku vám....chlapi zaplatili víc. A za všeobecné povědomí o tom , že místní chlapi jsou jednoznačně nevychovaní burani a hulváti, může TV Nova a ostatní média.
říjen 16, 2011 07:05
výživné v Itálii : Andrea73
Teda fakt se nestačím divit, co to tady čtu smilies/undecided.gif chtěla jsem radu pro sestru žijící 20 let v Itálii ohledně vyřízení výživného po rozchodu s partnerem ale když tady čtu ty názory o tom jak se nemají "roztahovat nohy bez rozmyslu" tak je mi jasné,že tady se žádné rady nedočkám smilies/angry.gif euridiko naprosto vás chápu a souhlasím s vámy i když mě vaše info o nefunkčnosti italských orgánu moc nepotěšila, sestra teda nadále žije v itálii,tak snad bude mít větší štěstí
prosinec 14, 2011 12:18
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]