O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

OPOŽDĚNÉ ZVÝŠENÍ VÝŽIVNÉHO PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 11 srpen 2011

Dobrý večer, jsem rozvedená cca 15 let, a na dceru, které je 16, pobírám výživné 850,- Kč, které pravděpodobně platí bývalá tchyně. Sám rozvod proběhl značně dramaticky a s bývalým manželem jsme se od rozvodu neviděli. S dcerou se nevídá, navíc jsme se přestěhovaly.

 

 

 

 

     Ani proto nevím, zda ještě žije ve svém původním trvalém bydlišti a jeho majetkové poměry a plat neznám. Chtěla bych se zeptat, kam (ke kterému soudu) můžu podat žádost o zvýšení alimentů a zda se předtím musím pokusit dohodnout s exmanželem na zvýšení alimentů. Věřte mi, ani po letech nemám zájem s ním cokoli řešit. 

 

MARŤA

 

 

Milá Marťo,

 

     O zvýšení výživného jsi měla požádat už dávno! Já nevím, jestli jsi kouzelnice, ale rozhodně 850,- Kč je částka, ze které toho asi moc pro svou dívenku nepořídíš.  Pravděpodobně jsi nechtěla mít sebemenší kontakt a tak jsi raději „neriskovala" nějaké další debaty.

 

     Ale - musíš si uvědomit, že tady se nejedná o tebe, ale o tvou dcerku, takže o ni a pro ni máš bojovat jak lvice :-)).  Nejspíš nevíš ani další věc: o změnu výše výživného lze požadovat u nezletilého dítěte až tři roky zpětně!

 

     A nakonec: vyhrabej si papír, na kterém máš to poslední vyměření výživného. Ano, na adresu toho soudu, který to tehdy projednával, svou žádost pošleš. Nebo přineseš přímo do tamější podatelny. Formulář je tady na kudlance, a vřele ti doporučuju do žádosti sepsat opravdu všechny potřeby své dcerky, tedy zdůvodnit, proč tolik a tolik požaduješ. Já vím, neměla bych to psát, ale raději chtěj o něco více (než si myslíš), protože většinou se „přiklepne" o něco méně. Podle toho, že jsi celých dlouhých patnáct let nic nechtěla a spokojila se s oněmi 850,- Kč, nemyslím, že bys to nějak přešvihla...

 

    Držím palce a kdybys ještě potřebovala, ozvi se.

 

d@niela

 

P.S. Ať to nehledáš: formulář a postup máš tady:

Další návody, rady, jsou tady vedle v levém sloupečku - tak studuj :-)))

 

 

Komentáře (5)add feed
Přesně jak radí Daniela. : Myška
A nešetři ho!
Držím palce.
srpen 11, 2011 10:11
No tak já bych nebyl tak hrrr. : Krakonoš
Já bych si spočital, jestli mi to za to stojí: Na jedný straně možná vo něco víc měsíčně (ale velmi nejistej výsledek, jestli panáček někde dělá za minimální mzdu, dostane místo vosmi stovek třeba litřík), na straně druhý konec klidu, z dotazu vyplývá, že to nejni zrovna přítel dohody a dobrejch vztahů:
Sám rozvod proběhl značně dramaticky a s bývalým manželem jsme se od rozvodu neviděli.... ....Věřte mi, ani po letech nemám zájem s ním cokoli řešit.

Já vosobně bych volil radši klid a míň prachů, než nový drama, kdovíjak dlouhý, kdoví s jakým výsledkem. Ve svym životě se řídim zásadou, že pokud jsem si už vybral za partnera šmejda a posléze se ho zbavil, jsem rád, že jsem se ho zbavil a vodstřihávám ho. Kompletně. Teda i jeho prachy, i když na ně mám právo, pokud bych kvůli nim musel podstupovat jakoukoili pakárnu.
No ale Marťa je asi rozhodnutá do toho jít, jen se ptá jak. Tak holt taky přeju hodně štěstí, návod dala Daniela.
srpen 11, 2011 11:00
Krakonoši, neodrazuj ji... : bb2
ať si ti chlapi nečtou, jak je to snadné...
pro někoho může i pár stovek přilepšení znamenat moc, co my víme o zdravotním stavu Marti, její dcery.. Holt tchýně za synka zaplatí o něco víc, jejich problém. Když bude hrozit Martě pakárna, může kdykoli přestat. Zatím není důvod, čeká ji jen podání žádosti. Pokud výživné zvládne dál platit babička, potíže nebudou, pokud platit nebude, čeká Marťu druhé podání kvůli exekuci.


srpen 11, 2011 12:55
Tady si to moc chlapů nečte : Krakonoš
a ta hrstka už má většinou alimenty zaplacený smilies/cheesy.gif. Nechci ji odradit, ale myslim si, že před každým takovým krokem je dobrý se zamyslet, co mi to přinese. Nic víc.
srpen 11, 2011 13:12
re : re
Velmi skromná žena, dnes vzácnost. Zdejší harpyje by to tak nenechali.
srpen 11, 2011 21:08
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]