O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KLUK - TATÍNEK PDF Tisk E-mail
Středa, 11 červenec 2007
 

Dozvěděli jsme se, že náš 15letý syn čeká dítě  s téměř 18letou dívkou. Ale když byla ve 4. měsíci, tak se rozešli. Přesto se dívka i její matka rozhodly, že si dítě nechá, dokonce prý říkala, že by  z nás mohly dostat nějaké peníze. Nevíme, co nás čeká a jaké povinnosti jako prarodiče budeme mít - mj. máme doma ještě jednoho syna.

Na socialce nám řekli, že se máme přpravit,že my budeme vše platit tedy konkrétně:  výživné pro matku i dítě, výbavičku atd. A -  jelikož její matka (tedy té dívky) je také těhotná, tak prý přechází vše na nás. Uděláme určitě test otcovství. Co vše budem platit a kolik - jak to máme řešit?  Máme pocit, že to udělaly proto, aby měly zajištěný pravidelný příjem. Bohužel, my jsme jen pruměrná rodina.

Děkuji, Eliška

 

 

ODPOVĚĎ:

 

     Paní Eliško - především - dovršil Váš syn v době údajného početí dítěte patnáctého roku? Pokud ne, pak se dopustila slečna, která s ním čeká dítě, trestného činu pohlavního zneužití podle § 242 Trestního zákona, za což by jí hrozilo odnětí svobody na 1 až 8 let. Pokud tato situace nastala, pak podejte trestní oznámení.

 

    V případě, že bude dívčina matka po Vašem synovi vyžadovat výživné, pak soud rozhodne o jeho výši přiměřeně k jeho možnostem a příjmům. Případně se ještě ozvěte.

 

 

 

Mgr. Martin Sládek, Praha

 

.

Komentáře (17)add feed
panejo... : jíťa
docela vám držím palce, aby to bylo před jeho patnáctým rokem...
červenec 12, 2007 00:07
... : Jana
hmm... kdyby si chtěly "zajistit pravidelný příjem", asi si na to seženou někoho movitějšího než patnáctiletýho kluka... smilies/undecided.gif tomu soud žádný astronomický alimentty nenapaří. a nic jiného než výživné na dítě snad ani nařídit nemůže, nebo se pletu? (protože vyživovací povinnost vůči matce toho dítěte nemá, pokud není jeho manželkou, tu mají její rodiče, ne?)
jo, za blbost se platí.
červenec 12, 2007 09:00
ufffff : Inka
no to je tedy dílo
červenec 12, 2007 10:28
"...18 letá holka čeká dítě s 15 letým klukem, rozejdou se a její matka rozhodne, že si ho dcera nechá..." :-))) : Sinix
Taková normální rodinka, fakt že jo. Že je holka tele se při jejích 18 letech nedivím, ale její matka... No nebudu jízlivý.

Jano, také si nemyslím, že motivem bude zisk, protože to, co může vyrazit z (možná) studenta bez vlastních příjmů, žijícího u rodičů, jí nepokreje ani náklady na jídlo, natož drogerii, plíny, šatičky, atd. a ještě aby jí něco zbylo (zisk). A navíc jí už v 18 letech končí dětství a nastanou rodičovské starosti.

Ale Elišky synátor BUDE mít vyživovací povinnost i k matce svého dítěte, a to po dobu její mateřské a rodičovské dovolené (max. do 4 let věku dítěte, u postiženého do 6 let; pokud nemám zastaralé informace), tohle všechno vyřeší soud, rozhodně bych hned po narození dítěte podal návrh, pokud to neučiní ona. Jenže, sice ji bude muset živit, na druhou stranu , kde nic není, tam ani smrt nebere...

Samozřejmě až si najde zaměstnání, lze očekávat, že mu soud výživné patřičně upraví - je to drsné, ale to je škola života. Jak jsi, Jano, správně řekla, za blbost se platí...
červenec 12, 2007 10:48
Já bych řekla, : Míša šíša
že v tomto případě (pokud syn není ve věku 15 let výdělečně činný) přechází vyživovací povinnost na rodiče otce, tj. na Elišku a jejího muže. Tudíž nebude platit Sinixovo "kde nic není, ani smrt nebere", ale to, že výživné na dítě i jeho matku se bude vypočítávat z příjmů prarodičů. Je to možné tvrdé, ale na druhou stranu to lze chápat i jako daň za to, že nepoučili syna o tom, že nechráněný sex se nevyplácí.
červenec 12, 2007 12:04
... : Jana
Sinix: tak to díky za informace, vidíš, tohle jsem nevěděla. jaj... no, kluk je šikula, díťátko si pořídili spolu, je to drsné, ale holt je to škola života. - ale i pokud ta vyživovací povinnost přejde na rodiče novopečeného tatínka, možnosti a příjmy taky nebudou mít astronomické... to se těm dvěma tedy povedlo.

říkala jsem si, jaký jsem v životě nadělala blbosti, ale teď vidím, že bych to se sebekritikou neměla přehánět :-))))
červenec 12, 2007 13:23
... : Sinix
Míšo Šíšo, když vyjdu z toho, co tu napsal právník, tak soud určí výživné z JEHO příjmů - žádné nejsou - takže nejspíš určí naprosté minimum (a to jak na dítě, tak na jeho matku), které poté budou platit jeho rodiče (Eliška s manželem). A až si najde zaměstnání, soud mu výživné upraví a bude ho platit on sám.

Jano, to je v pohodě, ono se nemá přehánět nic smilies/wink.gif ; ona vyživovací povinnost nepřejde na jeho rodiče, zůstane na něm, jenže jelikož se soustavně připravuje na budoucí povolání a jeho rodiče mají tudíž k němu vyživovací povinnost, musejí platit výživné místo něj do doby, než ukončí denní studium a nastoupí do zaměstnání. To ovšem neznamená, že ho potom o toto výživné "neskásnou" - aspoň já bych to udělal - dohodnul bych s ním splátky a bylo by.

No bude mít dobrý start do života... Jo, každá sranda něco stojí a když je hloupý, zkusí jako pes.
červenec 12, 2007 14:03
"no, kluk je šikula" = nezanedbali jste něco??? : ??????
Vaši radost či hrdost tedy nechápu, chudák dítě co se jim narodí!!!!
červenec 12, 2007 14:09
no, tady se zatím jedná o toho "pachatele"... : jíťa
případně jeho rodiče. Ale nemůžete je odsuzovat, proboha, vždyť ho nemohli hlídat a kontrolovat nonstop... Vám se vaše patnáctileté dítě svěřuje stoprocentně se vším?
Víte, jak se říká - kdo jsi bez viny, hoď kamenem...

červenec 12, 2007 14:20
milá/ý ??????? : Kamila
kde čteš jakou hrdost či radost? A nikdo nechtěl soudy, po bitvě každý generálem. A souhlas s jíťou, je to sice blbý, ale obávám se, že stát se to fakt může kdekomu... a příště si můžeš vymyslet lepší jméno než otazníčky smilies/grin.gif
červenec 12, 2007 14:25
... : Sinix
Jíťo, kdo tady odsuzuje jeho rodiče? Nečetl jsem tu nic takového. Já se jen "otřel" o matku té holky za to, že rozhodla, že si její dcerunka to dítě nechá, protože to 18 leté tele neví, do čeho jde, ale ona by to vědět měla. Resp. jde o to, nakolik je to rozhodnutí vůlí matky a nakolik dcery...

Souhlasím s ?????, že to dítě bude chudák, protože ho bude vychovávat další dítě v bůhví jakých podmínkách.
červenec 12, 2007 14:37
Sinixi, nemyslím, že 18,5 letá dívka je dítě... : d@niela
Rozhodně taková dívka už je plnoletá a doufejme svéprávná. Dítěte je mi pochopitelně líto, ale snad to nebude tak strašné, když se mu současně narodí strýček či tetička...
červenec 12, 2007 14:49
no, jestli : alenaTečkovaná
bude chlapec v naskočeném tempu pokračovat, může dojít nakonec k tomu, že bude sám sobě dědečkem
červenec 12, 2007 15:20
Sin, : NČ
pokud jsem dobře četl, tak to vypadá, že vona vosumnáctka je nějaká socka, pravděpodobně jménem Aranka, a že to ponechání si dítěte rozhodla její rodina (nebo rod) s ohledem na lákavej zaručenej měsíční finanční příspěvek na pivo, rum, perníček, automaty. Těžko tady hovořit o 18ti letym teleti - tý je prospěch dítěte naprosto ukradenej. A děťátko si z alimentů sotva kdy užije nějakou korunu.
Ale to je jen muj dojem z těch pár řádků.
červenec 13, 2007 06:36
taky to ne mě udělalo : alenaTečkovaná
ten dojem, ale nechtěla jsem být obviněna z vyvoloávání rasových třenic.,Ve prospěch této teorie svědší i informace paní ze sociálky, která zdaleka nebyla fundovaná a úplná.
červenec 13, 2007 08:17
NČ, naprostý zásah. : Sinix
Též si to myslím, jen jsem nevěděl, jak to napsat, aby to nezavánělo Ty-víš-čím... Aranka mě nenapadla. smilies/cheesy.gif Nicméně, tele je to z toho důvodu, že mohla klofnout třeba nezkušeného 20 letého a hlavně pracujícího zajíčka, místo 15 letého studujícího chudáka. To těch rumů, atd. moc nebude... smilies/grin.gif
červenec 13, 2007 08:56
... : fokys
Kluk byl vsemozne poucen, co se tyka sexu; v dobe styku mu bohuzel bylo 15 let. Divka tvrdila, ze bere prasky.Jednou a naposled pouzil i kondom, ktery mu divka strhla a dokonce mu ublizila. Tudiž s nim ted beham po doktorech. Nemyslim si, ze bychom neco zanedbali museli byste mit dite na retezu! Kdyz mu budu vse zakazovat? Na tohle mu preci staci 5min nekde na mezi, co si budem nalhavat?
červenec 20, 2007 22:22
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]