O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MÁM DÍTĚ, NEMÁM PRÁCI, ZVÝŠÍ MI VÝŽIVNÉ? PDF Tisk E-mail
Úterý, 15 březen 2011

Dobrý den, jsem matkou sedmileté dcery. S jejím otcem již rok a půl nežiji ve společné domácnosti. Během společného žití jsme zrekonstruovali část domu, ve kterém jsme společně žili. Po odchodu otce jsem ho vyplatila z veškerých úvěrů, které byly brány na rekonstrukci domu (500 000 Kč).

 

 

 

 

     Otec pracuje jako řidič MKD. Jeho plat činí cca 9 000,- Kč + diety 21 000,- Kč. Na dceru dává měsíčně 3 000,-Kč a občas zakoupí oblečení.

 

     Styk s dcerou mu přizpůsobuji vzhledem k jeho práci. Já jsem nyní vedena na úřadu práce. Předtím jsem pracovala jako prodavačka. Bydlíme ve Znojemském kraji, kde je ale velmi těžké najít práci. A tak bych se chtěla zeptat - myslíte si, že bych měla nárok na zvýšení alimentů?

 

Děkuji za odpověď,

Jana

 

O D P O V Ě Ď :

 

Milá Jano,

 

      za pokus nic nedáš.  Vezmi si tužku a papír a spočti si veškeré náklady, které na dcerku máš. A nemyslím tím jen jídlo a oblečení...

 

      A pak můžeš vypsat svou žádost o zvýšení výživného na dceru. Mj. to už máš všechny úvěry splacené? Kde nyní bereš na jídlo a další potřeby? Neříkej, že to vyčaruješ z těch tří tisíc... Zkusila jsi se zeptat na sociálce, jestli bys nemohla dostat alespoň zatím nějakou podporu? Žádosti o  tyto příspěvky vyřizují kontaktní místa SSP (státní sociální podpory) úřadu práce podle místa  trvalého bydliště.

 

      Žádosti se podávají na speciálních předepsaných formulářích, které jsou například zde: http://formulare.mpsv.cz/okdavky/cs/welcome.   U sociálního příplatku musí být příjmy nižší než dvojnásobek životního minima. Dále bys mohla např. si zažádat o přídavek na dítě. Na tento přídavek je nárok, pokud příjmy  domácnosti nepřesahují 2,4 násobek  životního minima.

 

      Zadala jsi málo informací, když tak se znovu ozvi, 

 

d@niela

 

 

 

 

Komentáře (2)add feed
Dani, drobná oprava : bb2
sociál od letoška dostávají jen rodiny s postiženým, dlouhodobě nemocným dítětem. Výše se řídí stupněm postižení a věkem dítěte.

Možná by mohla dostat příspěvek na bydlení.
Nebýt otce, radila bych požádat místní úřad o pomoc v hmotné nouzi, to je sice málo pravděpodobné, ale za zkoušku nic nedá. Když má ale dcera zdravého výdělečného otce, budou Janu všichni směrovat k němu - ke zvýšení výživného.
Předpokládám, že manželé jste, Jano, nebyli. A vztahy asi nebudou nic moc, takže bys nemohla otce dcerky požádat třeba o dočasnou půjčku - že by např. výživné dočasně zvýšil nad rámec povinného, např. na 7 tisíc, a ty bys mu později, až budeš mít práci, ty částky vyplacené navíc splácela tak, že by ti prostě platil menší částky výživného. Samozřejmě po písemné dohodě.
Jo, někdo určitě poví, že je to nesmysl, ale my jsme s jednou matkou takhle vyřešili situaci. Je fakt, že sami by se asi nedohodli, ale když jsem mu situaci vysvětlila s důrazem na to, jak se to odrazí na dětech, byly dvě, a když se připravila dohoda, tak to šlo. Otec byl ochoten si po dobu, než si máma najde práci, vzít děti k sobě, a rád, ale zkomplikovalo by to dětem situaci, škola atd. Tak přistoupil na tohle "řešení". Nakonec se ukázal jak grand a když slíbila, že nebude dost dlouho žádat o zvýšení, tak nic nevracela. No je to jako z pohádky, ale podařilo se, tak pokud je otec jinak dobrej chlap, zkusila bych to.
březen 15, 2011 23:50
Janička : -doktor-
Janičko,nechci ti brát iluze,ale s přístupem vládních činitelů si moc velké naděje nedělej,i když se říka,že umírají poslední.Bojuj s osudem sama,na sebe se můžeš nejvíce spolehnout.-doktor-
březen 16, 2011 15:35
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]