O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝŽIVNÉ DOSPĚLÉMU DÍTĚTI "NA RUKU" PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 17 únor 2011

Dobrý den, jsem 19ti letá studentka; naši jsou rozvedeni,  já žiju s otcem a máma na mě posílá alimenty  3500,- měsíčně. A já nyní chci dostávat peníze na ruku jak od otce, tak od matky. Otec mi však řekl, že pokud mi bude dávat alimenty na ruku, tak budu muset platit za svoje jídlo, sipo a všechny poplatky. Je to možné? A jakou částku by po mě mohl požadovat, když studuji, tudíž jsem nevýdělečně činná? Děkuji, Veronika

 

 

O D P O V Ě Ď :

 

  

Milá Veroniko,

 

     drobný detail... to není kapesné, to je výživné. Je pravda, že ode dne dospělosti máš nárok dostávat své výživné do vlastních rukou (jako už zcela svéprávný člověk), ale v tom případě se tedy o sebe musíš komplet sama postarat. Takže - pokud tvůj otec hodnotí vydání za tvé stravování, bydlení, SIPO, další poplatky atd. jako těch 3.500,- Kč, které by měl dávat on, pak ti musím sdělit, že to máš na té adrese velmi levné... :-)))

 

     Nevím, jakou školu děláš, ale pokud bys to zvládla, mohla bys třebas občas si přivydělávat doučováním  atd. No, ale pak je ještě další eventualita: odstěhuj se od otce jinam. V tom případě ti zajisté bude také dávat těch 3.500,- "na ruku". Ale nevím nevím, jak se sedmi tisíci čistého pak (pokud si budeš muset zcela vše platit)  vyjdeš...

 

     Držím palce,

d@niela

 

 

Komentáře (19)add feed
Přesně tak, holčičko. : Sinix
Ona každá sranda něco stojí. Předpokládám, že když žiješ s otcem v jedné domácnosti, že máš stravu a ubytování zdarma. Tak nechápu, co ještě chceš??? Pokud chceš být samostatná, dobrá, ale se vším všudy. Ony totiž k právům patří rovněž povinnosti a nelze je oddělit.

Uvědom si to dřív, než někde začneš machrovat...
únor 17, 2011 22:32
jezismarja, : mura1
tebe bych, verunko, teda chtela mit doma smilies/sad.gif
únor 17, 2011 22:37
Někdy je lepší než na ruku : Krakonoš
rovnou přes držku. smilies/grin.gif
únor 18, 2011 01:03
To znám : Jeja
Mám doma taky dospělou studující dceru a před nějakým časem měla podobné nápady. Naštěstí ve chvíli, kdy jsem jí nastínila, co všechno by změněné "finanční fungování" obnášelo, co všechno by si musela "sama" financovat, sklopila uši a uznala, že by na tom byla o hooodně hůř. Vše se srovnalo, máme spolu báječný vztah.
Ano, výživné není kapesné, tady máš děvče 7 tisíc a ukaž se - bydlení, strava, oblečení, jízdné.......
únor 18, 2011 07:01
... : Karlos
Miluju takovýhle "vděčný" děti smilies/angry.gif smilies/angry.gif To mi jednou může dítě zkusit říct, že chce nějaký prachy na ruku, když ho budu živit !!!
únor 18, 2011 08:54
Není nad názornou ukázku! : Myška
Moji kluci taky kafrali, že kdyby měli výživné od otce i ode mě, že by jim zbylo peněz. Tak jsem to udělala - spočítala jsem jim jejich podíl na bydlení, za internet, mobily, pojištění, zkrátka vše, co jsem platila z účtu trvalými příkazy, na to padlo výživné, které by dostali ode mne, kdybych jim měla dávat to, co otec. Takže jsem jim dala do ruky částku, kterou mi posílal jejich otec. Z toho si měli zaplatit veškeré jídlo, drogerku, jízdné, různé drobnosti, kino, a další "nezbytnosti", na které byli zvyklí. Nevařila jsem, nenakupovala pro ně. No jistě, nevyšli, samozřejmě. A pokorně se po tom měsíci vrátili k dosavadnímu "zpátečnickému" systému. Od té doby jsme v otázce peněz měli jasno.
únor 18, 2011 09:10
Krakonoši, : Rozmarýna
perfektně jsi to vystihl.
únor 18, 2011 09:12
Verunko, : bb2
rodič, u kterého bydlíš, ti výživné "vyplácí" nepeněžní formou, tj.tak, že ti platí bydlení (nájem, elektřinu, plyn, vodné a stočné), nakupuje jídlo, drogerii, platí pojištění, šetří na opravu nebo výměnu pračky, ledničky, mikrovlnky, sporáku, aby sis měla kde a čím vyprat, vyžehlit, jídlo ohřát, jogurt kde uložit...Atd.

Výživné opravdu není kapesné, je k uspokojení základních životních potřeb. Což obnáší třeba chleba s máslem a bundu ze sekáře.
Na kapesné na zábavu apod. zbývat už nemusí, na to nemáš právní nárok, pokud něco dostáváš na útratu, je to dobrá vůle tvých rodičů.
únor 18, 2011 13:11
19ti letá studentka : mamča
by už mohla mít malinko přehled o tom, co stojí běžné živobytí. Nevím, jakou školu Veronika studuje, ale možná by si se svojí současnou povědomostí o životě mohla zažádat o nějaký finanční příspěvek pro mentálně retardované.
Být jejím tátou, tak jí dám 3500,- Kč a pošlu jí k mámě. Evidentně děvče potřebuje dovychovat. smilies/angry.gif
únor 18, 2011 14:09
Mamčo, : Myška
proč k mámě??
únor 18, 2011 14:17
Myška : mamča
Aby jí maminka vysvětlila princip hospodaření a co je to "výživné".
Otec se zřejmě stará o celou domácnost, když dcerunka netuší, že existuje něco jako náklady na bydlení a ostatní platby s životem související.
Ráda bych viděla, jak by bez podpory některého z rodičů Veronika s těmi 7 tisíci samostatně vyžila.
únor 18, 2011 14:27
Stejně nechápu, proč má vysvětlovat matka, když holčička žije s otcem. : Myška
Ať vysvětluje on, ne?
únor 18, 2011 14:28
Copak, : Macesska
v 19 to vyřeší názorná ukázka, ke které podle popisu problému směřuje i Veroničin otec, pak si snad slečna uvědomí, že za rohlíky, elekřinu a bydlení musí platit i nevýdělečně činní.
Horší je, když iluzi "chci peníze (rozuměj tedy výživné na děti) na ruku, samotné mi bude líp" podlehne dospělá ženská s dětma a na to konto se rozvede... to má pak grády! Není nad to pochopit tyhle věci včas a v 19 ještě čas je.
únor 18, 2011 14:43
Je to asi 14dní, : Ivča

co jsem někde na netu četla,že syn chtěl v 18 letech po rodičích vyplatit stavební spoření, které mu platili. Odmítli. Dal je k soudu a soud vyhrál. Rodiče měli problém z toho,že z peněz, které spořili na jeho jméno zafinancovali rodinné bydlení...V některých rodinách bych fakt chtěla žít... smilies/undecided.gif



únor 18, 2011 19:21
otec má naprostou pravdu, : Inka
jsi velké holka, zkus si udělat notýsek a napiš si do něj každou korunu, kterou utratíš, po měsíci to podtrhni a sečti, zkus to tak dělat pár měsíců, nezapomeň tam psát mobil, jídlo, pití, veškerou kulturu, utarcené kapesné, tramvajenky, poměrnou část tepla v dome, vody, elektřiny, telefonu, internetu, též částku za praní, vaření, úklid......
Co si budeme povídat 7 tisíc překročíš než bys řekla švec, buď ráda, že se táta o Tebe hezky stará, vyjde Tě to daleko levněji než kdybys žila sama. A také by nebylo marné se zkusit podívat na to jakou měrou se podílíš na domácích pracech, jste s tátou dospělí lidé, takže bys mu měla doma pomáhat.
únor 19, 2011 07:01
Ano,ale : Anna1
co když je ta "nevycválaná holka" někde na koleji, za kterou dá měsíčně "máminy" 3500Kč a k tátovi jezdí 1-2x do měsíce na víkend? smilies/wink.gif
říjen 23, 2012 12:28
Na jednu stranu : specnaz4
máte všeichni pravdu,že se sedmi tisíci se vyžít nedá...ale na druhou stranu,jaké pak je životní minimum v tomhle prohnilém státě??Je to skoro to samé,a jsou stovky lidí kteří s tím samým prostě vyjít musejí a tak to tak i je,prostě vyjdou,musejí,nic jim nezbývá jiného,a řeší to třeba přivýdělkem či podobně...ono se to vždycky dá nějak udělat...vzít si k sobě kamarádku do podnájmu a platit vše na půl,a podobně...dá se to,ale dře to...a je k tomu zapotřebí silná vůle...
leden 09, 2013 22:10
Ale co když : specnaz4
nastane situace,jakou řeším já momentálně,platím na dceru alimenty 3500,- ale dcera má pocit že se jí z toho nějak nedostává,její matka je na mateřské,vdala se,ale její manžel je někde ředitelem tudíš mají společný příjem domácnosti nad třicet tisíc,přesto si dcera stěžuje že je jí soustavně říkáno,od její matky,já teď nemám,on mi nevybral,přijde mi to jako ze špatného filmu,když dcera potřebuje ošacení,věci jako holič mi přijde absurdní aby jí matka říkala že si ho má zaplatit sama ze svého kapesného...přijde mi jako bych svými alimenty živil jejich dítě,je mi jedno jaké mají oni dva v jejich domácnosti finanční poměry ale proč na to má doplácet moje dcera??
leden 10, 2013 07:35
Stejný problém jako slečna Veronika taky požaduji po mámě výživné od táty na ruku a od mamky též ale nechce řiká že by to nezvládla : Josef
Žiji s mámou a dědou je mi 19náct a oni jedi samí pomazánky hovez a vepřový nic jiného a já se snažim jíst 100% zdravě takže si kupuji vše BIO ale jsem z takové malé vesnice takže proto musim jezdit do Prahy a kupuju si to z mého příjmu který mám z praxe pro představu týden škola týden praxe a když tam chodim jak mam a nevynecham ani hodinu praxe tak mam 2050,-
duben 07, 2013 19:30
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]