O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TĚHOTNÁ STUDENTKA BEZ PENĚZ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 18 říjen 2010

Dobrý den, jsem 19letá studentka střední školy. Studuji 4. rokem obor kuchařka. Jsem těhotná a předběžný datum porodu je červen (červenec) 2011. Po maturitě chci vychovávat dítě a po mateřské bych chtěla nastoupit do práce. Od 15ti let žiju s přítelem u jeho rodičů, ale chceme si najít společné bydlení. Otec mi zemřel a matka se o mě nestarala. Na školu jsem si vydělávala a pak jsem si zařídila sirotčí důchod.

 

         

 

 

 

 

 

      Žádné výživné nemám, matka mě připravila o dost peněz, a vím,že bych od ní žádné peníze stejně nedostala, tak jsem to už neřešila. S přítelem už jsme o svatbě uvažovali, ale chci napřed vědět vše ohledně peněžní stránky po porodu a během mateřské, abych vůbec měla dost financí na výchovu dítěte. Chtěla jsem se proto zeptat, jestli když budu mít čerstvě po maturitě a porodím miminko, jestli mám vůbec nárok na nějaké porodné a peníze po dobu mateřské dovolené.

 

Děkuji moc,

Gábina

O D P O V Ě Ď : 

 

Vyjímám:

 

      Pojištěná má nárok - pokud splňuje podmínku tzv. čekací doby, tj. jestliže byla v posledních 2 letech před nástupem na PPM účastna alespoň po dobu 270 dnů nemocenského pojištění; do doby 270 dnů se započítává také doba studia na střední, vyšší odborné nebo vysoké škole nebo na konzervatoři, ta je považována za soustavnou přípravu na budoucí povolání pro účely důchodového pojištění, jestliže počátek šestého týdne před očekávaným dnem porodu připadne do období 270 dnů ode dne úspěšného ukončení studia atd. atd.

d@niela

 

P.S. další informace zde

 

 

Komentáře (7)add feed
Trochu mimo : : mamča
Předběžný termím porodu je červen nebo červenec 2011 ? Nevím, jak rychle se dnes dá zjistit těhotenství, ale to se pisatelce ještě klepou kolena... smilies/wink.gif
Je dobře, že se Gábina zajímá o praktickou stránku věci, ale jestli s přítelem žije už 4 roky a uvažují o svatbě, tak nechápu ten dotaz, jestli bude mít dost financí na výchovu dítěte ?
Otec je znám, uvažují o svatbě, tak snad bude i otec přispívat na výchovu, ne ?

říjen 18, 2010 09:22
Mamčo, : Vodoměrka
teoreticky se to dá zjistit už dva týdny po oplodnění, takže řečeno laicky "v prvním měsíci" smilies/wink.gif
Dále bych se ztotožnila s tvým příspěvkem... na miminko jsou dva, žijí spolu, chtějí spolu žít i nadále, tak snad na to nebude Gábina sama, budou na to dva, i otec dítěte... no a co se týká mateřské a porodného v příštím roce, tak zatím snad ještě nejsou oficiálně schváleny ty navrhované změny, nebo už jo a uteklo mi to?
Obecně jsem si myslela, že děti si pořizujeme proto, že je chceme, a ne podle toho, co nám kdo přispěje... nebo se mýlím? smilies/shocked.gif
říjen 18, 2010 10:04
Jako chronický klikač : Macesska
upozorňuji, že stránka mi hází chybu smilies/sad.gif
Pro přesnou představu bych Gábině doporučila zajít si (spíš napřed zatelefonovat) na sociálku, tam budou vědět přesně.

Mamčo, Vodoměrko, já ten dotaz teda celkem chápu - taky mám ráda, když aspoň zhruba vím, co mě čeká (v tomhle případě třeba finančně), abych se mohla třeba pokusit vymyslet, jak by bylo nejlepší postupovat.

Jsou sice dva, ale finanční situace nemusí být ani s velice zodpovědným otcem nijak růžová - bydlení u rodičů (předpokládám 1 pokoj), našetřeno asi nula, nevíme, jestli otec pracuje nebo taky studuje... osobně si myslím, že holka, která by v takovéhle situaci pravila "mě to nezajímá, žádné informace shánět nebudu, ty se postarej" by zasloužila kopnout do zadku.
říjen 18, 2010 10:20
Gabino, po tvych zivotnich zkusenostech se nedivim a i chapu, : Eva
ze se snazis vse sama financne pojistit, ale mozna by nebylo od veci, kdybys i zodpovednost za sve dite nebrala jen na sva bedra, ale i tu zodpovednost sdilala s jeho otcem, obzvlaste, je-li tomu vice nez priznive naklonen. Kratce receno: i tak budes stonasobne zodpovednejsi matka, nez je ta tva a nemusis to proto ani zajistit docista vsechno jen sama.
říjen 18, 2010 10:20
reakce na komentáře : Gábina
Některé odpovědi mě trochu zarážejí viz vodoměrka..termín nevím ještě stoprocentně jelikož čekám na kompletní vyšetření, ale to nehraje žádnou roli. Jako studentka žiji s přítelem v jednom pokoji. Přítel sice má plat ale taky si splácí své poplatky, a aby živil rodinu platit hypotéku a platil všechno to určitě nejde. Asi jste byla dobře zajištěná, proto zřejmě nevíte o čem tu mluvím. Miminko by jsme si s přítelem chtěli moc nechat, ale výše mateřské není bohužel taková, aby z ní dítě bylo 100% zajištěné..
říjen 31, 2010 19:51
pomozte prosim : anonym
Dobry den,chtela bych se zetat jestli mam narok na materskou ...Jsem 19 leta studentka a nemam zadne prijmy... Otec se na me vykaslal kdyz zjistil ze jsem tehotna tak prosim o radu nevim jak bych to vsechno zvadla jsem zoufala poradte prosim na email Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
březen 28, 2011 15:09
milá Lilingo, : d@niela
napsala jsem ti, ale e-mail se mi vrátil jako nedoručitelný.
Napiš tedy znovu na adresu: daniela - zavináč - kudlanka.cz

březen 28, 2011 15:25
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]