O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MOHU POŽÁDAT O ZVÝŠENÍ VÝŽIVNÉHO? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 07 říjen 2010

Dobrý den. Mám dotaz:  soudně bylo na naši dceru určeno výživné, stanoveno v lednu 2004 na částku 1500 Kč, o tři roky později, po domluvě, expartner posílal 2000 Kč. V poslední době - je to asi ¾ roku - mám problémy dostat pravidelně alimenty, každý měsíc ho musím upomínat. Otec nemá jiné dítě a je svobodný, žije v třípokojovém družstevním bytě se svou matkou.

 

 

Chtěla bych se zeptat, zda bych mohla žádat i zpětně o zdvihnutí alimentů, a když ano, tak od kdy. Otec dcerky pracuje jako vedoucí celní deklarace. Dceři dává peníze na narozeniny a vánoce, jinak jí žádné dárky nekupuje. Dcera je narozena v roce 2000.

 

Děkuji za radu, Lucka

 

O D P O V Ě Ď :

 

Milá Lucko,

 

    Zas jedna maminka, která se bojí ozvat... Pochopitelně, že si můžeš požádat o zvýšení výživného! Nejprve si vezmi tužku a papír a až budeš mít trošku volno, tak si sepisuj, co všechno pro dcerku potřebuješ.

 

     Kolik a co musíš kupovat do školy, jaké navštěvuje kroužky, co pro činnost tam potřebuje, co jsi dejme tomu během tohoto roku všechno pořizovala na její oblečení (nemyslím, že musíš zapsat každé ponožky, ale jistě je plno věcí, které rostoucí dítě potřebuje... Ono ze stovek se skládají tisíce, že?), co potřebovala na léto, respektive na prázdniny, případně, jestli jsi pořizovala třeba nějaké sportovní potřeby - kolo, brusle, lyže, dresy...

 

     Nebyla dcerka na škole v přírodě? Kde byla na prázdninách? Kolik to stálo? Přemýšlej, jestli jsi jí nepořizovala něco do pokojíčku - např. koberec, postel, atd. atd. Vzpomínej, zapisuj. Kolik tě asi stojí její jídlo měsíčně? Nemá třeba nějakou alergii, která vyžaduje, aby se vyhýbala určitým věcem a naopak mohla jen některé jiné... Lucko, pár večerů tomu věnuj, pořádně si všechno sepiš, spočítej. Asi budeš dost překvapená, jak je takové dítě drahá záležitost :-))).

 

     No, a pak si klikni sem - a podle tohoto mustru to sepiš. (Ber to jako vzor, nemusíš to udělat přesně stejné, pochopitelně!)  Nebudeš-li si věřit, můžeš mi to přeposlat, poradím ti. A - pak to jen v potřebných kopiích odneseš na soud... Mj. můžeš o zvýšené výživné žádat až 3 roky zpětně. Mj. všechno máš v onom zde zmíněném článku přesně popsáno.

 

Zdravím, d@niela

 

 

Komentáře (6)add feed
A taky si napiš, : Ivča
co potřebuješ ty, kolik vás stojí bydlení, cesta do práce a do školy, jestli platíš nějaký pojištění, spoření, jestli třeba studuješ a platíš školné, jestli bereš nějaké léky nebo tvoje dcera jestli nepotřebuje nějaké masti či brýle...až se tě bude soudce ptát, na všechno si nevzpomeneš...
A jinak je fajn,že otec tvého dítěte má nějaký třeba skrovný majetek, o který se může bát v případě,že na něj necháš u soudu nařídit exekuci..je to zdarma a neplatí se za to. Bylo mi u soudu řečeno,že stačí, když dluží třeba stokorunu. Takže současně s návrhem na zvýšení výživného můžeš podat i návrh na exekuci z platu ....
říjen 08, 2010 20:18
Ivča : Karlos
Koho to zajímá, jestli matka studuje, jestli platí pojištění, spoření, kolik jí stojí cesta do práce ? Tady jde snad o prachy na dítě a ne na matku, ne ? Vy ženský dovedete bejt nenažraný někdy..
říjen 09, 2010 09:20
... : Sandra.
Jojo, některé ženské jsou nenažrané a někteří pánové zase mají pocit, že jejich dítě žijící s bývalkou, může žít ze vzduchu.
Kdo někdy viděl zblízka nějaké desetileté dítě, tak musí tušit, že 15 stovek, nebo 2 tisíce rozhodně nejsou polovina nákladů na jejich provoz, ani se to té polovině zdaleka neblíží.
říjen 09, 2010 18:03
Karlosi : Ivča
Budeš se divit,ale u nás to soud zajímá, počítá s tím,kolik matce zbyde,když zaplatí všechno co musí, když si třeba zvyšuje kvalifikaci, aby uživila děti,protože tatínek rok nezaplatil ani korunu...pokud se snaží spořit dětem na studia,protože utáhnout z jednoho platu vysokoškoláka a středoškoláka je asi nemožný....takže tomuhle se říká nenažranost, milý Karlosi....
říjen 09, 2010 19:47
... : krejsa
Dala jsem si tu práci a spočítala jsem,kolik mě stojí dva středoškoláci bez jídla a oblečení.Vyšlo to téměř na 100000 Kč ročně.Za loňský rok činila má mzda 130000 Kč.dělám 12 hodin i o víkendu.Otec dělá načerno.Alimenty děti dostávají nepravidelně (necelé 4000 Kč) a nějaké soc.dávky. Karlosi věř,že nejsem nenažraná .Naštěstímám kolem sebe hodné lidi smilies/smiley.gif
říjen 09, 2010 22:04
teda krejso, : mura1
nikterak nezpochybnuji tvou peci o deti, ale ma-li rok 365 dnu, rekneme, ze mas hodnyho zamestnavatele, tak odectu 5 tydnu krat 7 dnu na dovolenou, zbyva tedy 330 pracovnich dnu (kdyz pracujes i o vikendu). 330 dnu krat 12 hodin, to mame 3960 hodin, vydelas 130000 (predpokladam cisteho). takze pracujes za nejakych 33 korun cistyho na hodinu? to dam precist nasi zebricce, si tuhle brigadnicil za 75 a komentoval to slovy "nic moc"
říjen 12, 2010 09:44
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]