O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝŽIVNÉ NA ROZVEDENOU MANŽELKU PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 09 září 2010

Dobrý den, žiji s přítelem ve společné domácnosti. On je od roku 2003 rozveden, z důvodů opětovné nevěry manželky.  Mají nyní 17 letého syna, kterého mají ve střídavé péči. Výživné na dítě jim nebylo vyměřeno, podílejí se společně. Bývalá manželka žije se svým přítelem, s kterým se jim v roce 2008 narodilo dítě; nyní je na mateřské dovolené. Jako otce uvedla  tohoto svého přítele.

 

 

 

     Ale proč vám píšu - ona totiž nyní vyhrožuje svému bývalému manželovi, že požádá o výživné rozvedené manželky, a že to dostane... Chci se zeptat, zda má na výživné opravdu nárok a zda skutečně mému příteli může být vyměřeno.

 

Děkuji za odpověď, Šára

 

 

O D P O V Ě Ď : 

 

 

Milá Šáro,

 

      pravda je, že zákon říká, že rozvedený manžel, který není schopen sám se uživit, může žádat od bývalého manžela, aby mu přispíval na přiměřenou výživu podle svých schopností, možností a majetkových poměrů.  ALE - výživné rozvedenému manželovi lze přiznat nejdéle na dobu tří let od rozvodu.

 

     Také je ovšem v zákoně uvedeno, že pokud  prokáže, že není schopna se sama živit (např. vážná nemoc, invalidita), pak s návrhem na výživné na rozvedenou manželku uspěje. To je totiž zásadní předpoklad.  Ovšem - pokud soud neshledá, že takový důvod neexistuje, výživné nepřizná. Protože mateřská nejsou žádné vážné překážky, nehledě na to, že žije s otcem svého dítěte, takže případná vyživovací povinnost na dítě i na ni je na něm.

 

d@niela

 

 

Komentáře (3)add feed
výživné na manželku : SarraC
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli mám nárok na výživné od bývalého manžela,když jsme se rozvedli v roce 2007.Dožzvěděla jsem se až teď,že něco takového vůbec existuje.Nechtěla bych ho po něm,ale jelikož jsem už delší dobu bez práce a mám ve své péči dvě dospívající dcery (na které alimenky platí),přesto když si nějakou práci seženu a už to vypadá,že bych ji mohla mít,tak mi to bývalí manžel nějakým způsobem překazí.Proto bych ho chtěla potrestat a chci po něm výživné na mě.Myslím,že by mi konečně dal pokoj.Děkuji Vám moc za odpověď.
S pozdravem Sára Fischerová
březen 09, 2011 13:12
Výživné na rozvedenou manželku : Lenka14
Dobrý den od roku 2003 jsme se z manželem rozvedli.Vzhledem ktomu že jednu dobu nepracoval a tím pádem neposílal výživné na děti mi je tenkrát vyplácela za něj sociálka.Pak začal pracovat což jsem zjistila úplnou náhodou a dala mu k soudu exekuční příkaz na placení výživného na děti a tomu bylo strháváno i z dluhem.V roce 2006 jsem bohužel šla do čásatečného inval.důchodu ve kterém jsem až doposud.Tenkrát jsem se radila z právníkem že bych chtěla žádat o výživné na sebe po dobu po rozvodu ztěchto důvodů,jelikož mám ztíženou možnost uplatnění v zaměstnání a i je problém jí vůbec sehnat.Tenkrát mi advokátka sdělila abych to ani nezkoušela že vzhledem ktomu že platí výživné i z dluhem plus má další 2 děti tak bych u soudu neuspěla,jelikož nezletilé děti mají přednost.Nyní platí na mé 2 děti celkem 3500kč což není moc na to že jim je 22 a 20 jelikož oba nadále studují a výdaje se zvyšují.Z ex manželem se nelze domluvit aby jim občas přispěl a mám podezření že když si syn žádal o zvýšení výživného z 1500 na 2500 tak měl na to že dělá u stavební firmy dosti nízký příjem ale výdaje on má minimální.A nakoce mu soud místo 2500kč přiznal jen 2000kč a dcera má 1500kč a to jdou na Vysokou.U mě je ten problém že mám částečný inval.důchod ve výši ani né 5000kč a problém sehnat zaměstnání.Proto pokud to je možné můžu ještě žádat u soudu na výživné na rozvedenou manželku?Děkuji za odpověď
září 06, 2011 11:50
Výživné na manželku : Kecila4
Chtěla bych se zeptat na výživné bývalé manželky mého přítele. za 4 měsíce budou 3 roky rozvedeni, a nyní protože jeho bývalá je nemocná a vypadá to na plný invalidní důchod chce požádat o výživné. Má šanci na úspěch? Během této doby měla 2 příjmy částečný invalidní důchod a příjem ze zaměstnání, či nemocenskou. Někdy její příjmy přesahovaly i příjmy přítele. Mají veliké dluhy z manželství a jelikož ona vyhlásila insolvenci tak chce přispívat. Větší část dluhů zůstala příteli, jelikož jak to tak bývá většinou je to psané na něj.Takže konečná otázka zní má šanci na úspěch či ne?
září 12, 2014 13:07
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]