O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEZVEDENÝ DOSPĚLÝ SYNEK PDF Tisk E-mail
Pondělí, 16 srpen 2010

Dobrý den. Nevím si rady, můj syn byl po třetí vyloučen ze školy. Bylo mu už 18 let. Tak by mne zajímalo - mám stále povinost platit mu výživné,nebo ne? Děkuji vám za odpověď, Vladimír

 

 

Milý Vladimíre,

 

      záleží na tom, zda je přijat na nějakou další školu či učiliště, kde by tedy zase od září "pokračoval". Oficiálně - dokud se syn není schopen živit sám, a to týká právě i studia, kdy se dítě připravuje na budoucí povolání a má se za to, že v této době se neživí samo, pak podle zákona o rodině máte takzvanou vyživovací povinnost. Žádné konkrétní tabulky na výši výživného stanoveny nejsou, většinou je stanoví soud. Vodítkem je, že rodič má na výživu dítěte přispívat podle svých schopností, možností a majetkových poměrů. (Nejvyšší soud dokonce rozhodl, že rodiče jsou povinni zajistit dětem (a to i dospělým) bydlení v případě, že nemají možnost bydlet samostatně.)

 

      Takže co se příspěvků a jejich výše týká, je to především na vašem rozhodnutí. V krajní situaci by mohl syn požadovat stanovení či zvýšení výživného soudem, ale k tomu snad ve vašem případě nedojde. Každopádně jsem přesvědčena, že v tomto případě by byl soud spíš při vás. Nejspíš bych si peníze, které byste nyní měl platit, někde deponovala a vyčkala, zda syn nastoupí ještě někam do školy... Pokud ne, pokud se dejme tomu přihlásí na úřad práce, má vymalováno :-).

 

d@niela

 

 

Komentáře (3)add feed
je to šílený : meandra
když se takový synek rozhodne, že se mu nechce studovat, ale ani dělat, tak potěš pánbu rodiče. Takhle si může krásně přelétat z jedné školy na druhou, dodělat ji nemusí, jde o to, zaplácnout dobu, než rodičům dojde trpělivost a milé dítko vyhodí. Tohle řeší moje kamarádka, 20tiletý synek se různě poflakuje po střední škole je nyní v učilišti. Ne že by se učil, ale dělat se mu nechce, tak proč nevyužít vyživovací povinnosti.V době, kdy jiný získá vysokoškolský diplom, takový floutek možná dostane výuční list. A rodiče do něj nacpou stejné peníze, jako jiní do vysokoškoláka. Tohle bych omezila. Podporovat a vyživovat ano, samozřejmě, ale ne věčného studenta, který se evidente fláká.
srpen 16, 2010 09:12
Vyhozený, dospělý - : Maria
neplaťte
srpen 16, 2010 10:27
dospělý syn stále na střední : ivet
dobrý den, mám problém se svým synem 18 let. Je stále na střední, ve druhém ročníku. Neučí se čeká jak to každý rok dopadne. Propadne, pak reparát, pořád dokola. Brigádu nehledá, nedělá nic jen mě doma nepořádek atd. Jeho otec na něj platí výživné 4300kč.Tuto částku má dostávat prý po dovršení 18 let dítě. Takže já prakticky na něj nic nemám. Syn nemá za dva dny ani korunu. Můžete někdo poradit jak to je? Řekla jsem mu ,že se odstěhuje, ale on že jsem povina se o něj starat, když chodí do školy. To by se ale musel chovat normálně a pomáhat doma, ne se chovat jak na hotelu.
prosinec 03, 2014 18:29
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]