O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝŽIVNÉ NA ZLETILOU, DÁLKOVĚ STUDUJÍCÍ PDF Tisk E-mail
Neděle, 01 srpen 2010

Dobrý den, zajímalo by mě, zdali má dcera nárok na výživné. V roce 2007 maturovala na gymnáziu. Od té doby střídavě pracuje v Německu, Anglii a Švýcarsku. Nyní se rozhodla, že v září nastoupí na VŠ, ale bude studovat dálkově, aby mohla stále pracovat. Zajímalo by mě dále proto, jestli má nárok na výživné od otce,  a pak ještě, zdali je nárok na odpočet z daní na nezaopatřené dítě a přídavky na dítě.

 

  

Děkuji za odpověď.

 

                              S pozdravem

                                              Věra

 

 

 

O D P O V Ě Ď :

 

Milá Věro,

 

     Vyživovací povinnost rodičů trvá do doby, než jsou potomci schopni se sami živit. Nijak to nesouvisí s věkem dítěte. Pokud potomek i po dosažení zletilosti dále studuje, trvá vyživovací povinnost až do konce studia.  V případě dálkového studia ale není již důvod platit nadále výživné. Vyživovací povinnost rodičů vůči dětem trvá, pokud děti nejsou schopny se samy živit.

 

     V popsaném případě ale zřejmě dcera je schopna se sama živit a vyživovací povinnost tedy zanikla. Pouze v případě, že by kvůli studiu nemohla mít takové zaměstnání, které by jí přinášelo dostatečné výdělky, mohla by vyživovací povinnost trvat i nadále, výživné by však bylo nižší.

d@niela

 

 

 

Komentáře (7)add feed
... : M.
Věro, máte opravdu zajímavý přístup. Dcera sice pracuje v zahraničí a nemá se asi špatně, studovat bude v ČR dálkově, pravděpodobně aby to měla zadarmo, ale první na co myslíte je jestli máte na něco nárok - přídavky, daňové úlevy, výživné od otce...
Takové "vyžírky" fakt "miluju"...
srpen 02, 2010 07:56
No, jestliže studuje dálkově... : alena puntíko
znamená to, že studuje při zaměstnání. Je-li tedy zaměstnaná, tak si vydělává a vydělává-li si, není tudíž nezaopatřená a nemá nárok na výživné. Co je tu nejasného?
srpen 02, 2010 08:21
Někdy docela zírám, co si někteří lidé netroufnou požadovat. : Majda
A pak že jen nepřizpůsobiví.
Oni někteří z nás jsou přizpůsobiví až až!
srpen 02, 2010 10:17
snad toho Věra tolik nechce, jenom se zeptala . . . : toulavej
My přece nevíme o jejich rodině nic. Možná má máma i dcera pocit, že jim táta pořád něco dluží. Co my víme, kolik a jak platil výživné a podporoval své dítě. Člověk, který se dokáže uživit v cizině v různých zemích, ať dělá cokoli a pak si chce udělat dálkově vysokou, určitě nepatří mezi flákače. Dělat při práci dálkově školu není žádná sranda a každá koruna se hodí. Tohle není člověk, který jenom natahuje ruku, jako většina Cikánů, kteří nic neumí, jsou proto nezaměstnatelní, proto nepracují, nevzdělávají se a s nataženou rukou očekávají podporu. Dcera se přece dokáže uživit, tohle by bylo jen přilepšení ke studiu, na uhrazení zvýšených nákladů, které ke studiu patří a možná nahrazení výpadku v příjmech třeba omezením v práci. A evidentně by táta dobrovolně přispět nechtěl . . .
srpen 02, 2010 17:54
souhlasím s toulavej : hulaha
Vy se jděte bodnout jsem plnoletá a dělám dálkově střední školu žádná sranda to není, chtěla bych vydět Vás všechny co máte blby keci jak by jste vycházeli a když je otec takový pako že na svý děcko s prominutím se.... tak ať platí kdyby to bylo možné taky bych alimanty žádala
duben 13, 2012 10:46
... : tohle je lenost
Kdyby jste vy děti ,,,věční studenti šly makat,,,to by se rodičům,hlavně otcům ulevilo.
Pokuď jsi chytrá a máš nadání ,tak si myslím,že studovat dálkově není nic tak hrozného,sama jsem studovala též dálkově a vůbec jsem s tím své rodiče finančně nezatěžovala.Ale dnes všichni umí jen tahat nehorázné alimenty z otců a hrát si na chudáky študenty.
březen 08, 2013 15:46
nehorázné alimenty : asi asi
zajímalo by mne, co si mám představovat pod pojmem nehorázné alimenty? Jedná se o 21letého člověka. Díky
březen 26, 2013 01:39
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]