O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

"TATÍNKU, OTŘES SE..." PDF Tisk E-mail
Pondělí, 26 červenec 2010

Dobrý den, rozsudkem bylo bývalému manželovi uloženo platit na dceru dlužné výživné ve výši 37.800 po 800,- Kč splátkách + 900,- Kč výživné. V rozsudku je tato povinnost stanovena od 1. 7. 2007 - tento rozsudek nenabyl právní moci z důvodu odvolání. Dcera ukončila v květnu roku 2007 střední školu a přihlásila se na výšku, kam nakonec nenastoupila - oznámení o zrušení studia na vysokou školu zaslala až koncem září.

 

 

 

 

Dcera od října roku 2007 začala pracovat. Otec jí i nadále platil 900,- Kč výživné až do ledna roku 2008, kdy zjistil, že dcera studium ukončila a pracuje. S otcem ale dcera neudržuje vůbec žádný kontakt, proto mu také o ukončení studia nepodala zprávu.

 

     V červenci roku 2009 byl vydán další rozsudek, kdy vyživovací povinnost byla určena do 31.8.2007. Takže za měsíce záři 2007 - leden 2008 platil otec bezdůvodně. Nadále však platil dlužné výživné po 800,- Kč splátkách. Může si otec oněch bezdůvodně zaplacených 3600,- Kč (výživné za září 2007 - leden 2008) odečíst z dlužného výživného, nebo je navíc zaplacené výživné nevratné?

 

     Jde o to, že otec má platit dlužné výživné až do roku 2011, nyní mu zbývá doplatit cca 7.500,- Kč a teď od července 2010 přestal dlužné výživné splácet. Chci proto podat návrh na výkon rozhodnutí k soudu, ale nevím, zda-li se u soudu může otec "ohánět" tím, že v roce 2007 platil výživné bezdůvodně - navíc.

 

Děkuji za odpověď,

Helena

 

 

 

O D P O V Ě Ď : 

 

 

Milá Heleno,

 

     jestli to chápu dobře - tak dceřin otec nejprve delší dobu výživné neplatil, dlužil celkem 37.800, což měl splácet po 800,- a současně platit (pokud bude dcera studovat) 900,- výživné. Dcera mu ale neohlásila skončení školy a nechala si i nadále (neoprávněně) posílat výživné, dokud to otec sám nezjistil.

 

     Ano,  spotřebované výživné se běžně nevrací, ale mohl by se odvolat, je to rozhodně podvodné nabytí peněz. Že s ním „nemluví" je jedna věc, ale její povinností bylo mu to oznámit. Mj. sama píšeš, že do školy nechodí od května 2007 - a nechala si výživné posílat tedy od května 2007 až ledna 2008. Takže přeplatil nejspíš podstatně víc...

 

     Mj. pokud je dcera dospělá a svéprávná, musí si od 18 let věku vyřizovat vše sama. A pokud tedy má být na otce podána žaloba (má vůbec ještě doplácet?), musí tak učinit ona sama. Myslím ale, že v tomto případě by se otec „oháněl" vskutku oprávněně.

 

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (75)add feed
Milá Heleno, : alena puntik
rozvedla sis ženáče, tak buď šťastná a plať. Taky by jako otec mohl koupit dceři auto, nebo byt nebo podobně. To otcové dělají. Zajisté sis ho nebrala pro prachy...tak o co ti jde? Děti prostě stojej prachy...tos nevěděla?
červenec 26, 2010 18:55
Cože????? : Anežka
Aleno, to píšeš asi k jinému příspěvku, ne? Kde máš co o rozvádění a ženáči????
smilies/angry.gif smilies/angry.gif smilies/angry.gif
červenec 26, 2010 20:07
aleno, : Macesska
vyjímečně s tebou souhlasím, ač teda nevím, jak jsi zjistila, že byl Helenin exmanžel původně ženatý smilies/smiley.gif To auto asi koupí jiné dceři než té Helenině, že?
červenec 26, 2010 20:08
Proč by měla ta bývalá manželka platit? : Anežka
nějak jsem dámy vedle!
Jedná se snad o to, že napřed neplatil táta a pak zas dcera natáhla tatínka. Ten asi teď pár dnů nezaplatil (píše, že "nezaplatil v červenci 2010") a už na něj chtěj psát žalobu...
No, myslím, že sviňárničky se nemají dělat ani na jedné straně.
červenec 26, 2010 20:11
taky koukám... : d@niela
že by ve článku byly nějaké mně utajené informace?
Nebo že bych se "překoukla"?
červenec 26, 2010 20:13
Noo, : Macesska
já to chápu tak, že Helena bude asi muset platit nějaké náklady na dcerku, se kterými nepočítala, respektive počítala s tím, že je pokryje otcovo výživné. Otce dítěte si pro prachy jistě nebrala (jak píše alena), tak souhlasím s návrhem, aby byla šťastná a platila. A že děti stojej prachy je svatá pravda.
červenec 26, 2010 20:26
esismarja, : mura1
jaky naklady na dceru? dcera je plnoleta (ukoncila stredni skolu a prihlasila se na VS), pracuje, predpokladam za praci pobira plat. toz jaky naklady s ni matka ma?

otazka je, komu nalezi dluzne vyzivne (a kdo ho tedy ma vymahat). zda matce (v dobe dluhu asi dcera plnoleta nebyla) nebo dceri?
červenec 26, 2010 20:56
ježišmarjá : Kamila
jakej ženáč, jaký auto, jak Heleno plať??? Asi jsem blázen, četla jsem článek třikrát a nic takovýho nenašla...
červenec 26, 2010 21:40
takhler...ten otec má dceru- přes osmnáct let : alena puntíkovaná
jelikož to píše žena...nwení to zcela určitě matka té dívky, protože ta by si tak maximálně stěžovala, že otec neplatí, nebo oplatí málo. Rozhodně by se jí devět stovek příliš. Ale i jediná koruna placená otcem dítěti se zdá příliš právě další manželce nebo milence toho otce. No, tak otec holce zaplatil prázdniny. No a co jako? Jsou otcové, kteří dávají svým dětem mnohem víc než mizerných devět stovek> Třeba ta holka na tu vysokou nešla právě proto, že si to její máma prostě nemohla dovolit.Druhá manželka samosebou nemusí nic platit manželově dceři z prvního manželství...ale o to méně on odevzdá z výplaty manželce, že, takže jí zbývá o to méně peněz pro sebe. Musí se platit nájem, elektrika atd. atd., taky oba musejí něco jíst...no a za devět stovek už jsou například pěkný botičky...a na ty jí teď nezbývá, takže vlastně platí..ne že ne, platí to jinak, ale cítí to. A dává to patřičně najevo. Otec to taky s placením nepřeháněl a ten "podvodný přeplatek činí 3,600,-- Kč... a kvůli tomu je celeý ten randál. Dotaz zní, zda má dcerku o těch třiapůl litru žalovat...no, to je otcovská láska jak stehno. Já se jí nedivím, že s ním nemluví. Jsou otcové, kteří své dcery rozmazlují, koupí jim byt, auto a podobně...tak tenghle tedy mezi ně rozhodně nepatří.Ten byl "opatrný, aby se nepředal" i v době, kdy dcera chodila do školy a ty peníze fakt potřebovala. A zdá se, že víc, než jemu sdamotnému to vadí jeho ženě/milence.
červenec 26, 2010 21:53
aleno, : mura1
Dotaz zní, zda má dcerku o těch třiapůl litru žalovat...

nezni. zalobu se chysta podat tazatelka helena
Chci proto podat návrh na výkon rozhodnutí k soudu
a dotaz zni:
Může si otec oněch bezdůvodně zaplacených 3600,- Kč (výživné za září 2007 - leden 200smilies/cool.gif odečíst z dlužného výživného, nebo je navíc zaplacené výživné nevratné?


červenec 26, 2010 22:10
teda já už fakt ničemu nerozumím : alena puntíkovaná
jestli to správně chápu, tak dopis psala matka té dívky. No ta snad by měla být ráda, že vůbec nějaké peníze přišly, ne? A jestliže je jim stále dlužen a peníze posílá, tak je snad jedno, jak tomu říká...výživné to je v každém případě...ať už dlužné, nebo normální.A jestli to dobře chápu, tak otec svůj dluh stále ještě nedoplatil, ale splácí ho...pak nechápu, kde je problém
červenec 26, 2010 22:25
kratka rekapitulace : mura1
1. otec splacel dluzne vyzivne 800 kc mesicne
2. dale otec platil "soucasne" vyzivne 900 kc mesicne
3. dcera nastoupila do zamestnani, tudiz je schopna zivit se sama
4. o teto skutecnosti otce neinformovala
5. otec stale platil dluzne (800) i "radne" vyzivne (900)
6. po 4 mesicich se domakl, ze dcera nestuduje, ale pracuje
7. otec se domniva, ze "preplacenym" vyzivnym (4*900=3600) amortizuje cast dluzneho vyzivneho
8. a prestal platit dluzne vyzivne
9. helena by ho proto rada zazalovala
10. jenze si neni jista, zda otec neni v pravu
11. proto, nez podnikne pravni kroky, by chtela vedet, zda preplacene "radne vyzivne" je vratne nebo nevratne
červenec 26, 2010 22:47
to je sen.... : kiwi
smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
(omlouvám se, ale já tu škytám smíchy)
červenec 27, 2010 00:35
Teda, : Máňa z Počernic (dolních)
dá se vůbec zorientovat v takhle zmatenym dotazu?
Myslím, Můro1, že ani tvá rekapitulace nesedí. No ale jestli ten celej cirgus je kvůli 3.600,- Kčs (což mi ale právě nějak neštymuje), tak je to fakt na uškytání.
červenec 27, 2010 07:23
Je to neoprávněné obohacení, : jednababi
protože v případě zletilých dětí zásada nenávratnosti spotřebovaného výživného neplatí. Takže bych spočítala celkem zaplacené splátky dluhu (ten na to nemá žádný vliv), odečetla neoprávněně pobírané výživné za těch 5 měsíců a oznámila dceři doporučeně a s doručenkou, že buď mi zbývá z dluhu doplatit tolik a tolik, což učiním, případně mám XY korun přeplatek a (ne)požaduji ho vrátit.
červenec 27, 2010 07:43
Podstatné je vychnout se soudům a zachovat si čest. : Milan
Proto musí Vaše dcera započítat veškeré příjmy od otce za dobu od ukončení studia jako splátky dlužného výživného a řádně a včas mu oznámit, kdy dluh bude splacen, a případný přeplatek mu vrátit. Jakýkoli jiný postup je nečestný. V případě soudního sporu lze očekávat, že Váš bývalý manžel dosáhne toho, aby bezdůvodně zaplacené výživné nebylo považováno za výživné, ale za splátky dluhu ve výši nad soudní rozsudek o výši splátek, takže započteno mu to stejně bude, ale soudní náklady zaplatí dcera, protože ten spor prohraje. Tezi o nevrácení spotřebovaného výživného v tomto případě uplatnit nelze a pokus o její uplatnění je zjevně nemravný.


červenec 27, 2010 07:53
Co je to za výživný, 900,-- měsíčně? : Myška
To je jak nějaký výsměch. Asi je to podle práva, že si toto závratné výživné neměla dcera nechávat, ale jak se zdá z kusých informací v úvodním článku, asi se tatíček nikdy nepředal, takže proč by si ty peníze dcera nenechala. Jenom tak. Ne jako splátku dlužného výživného. Mě jako rodiče by hanba mě fackovala, kdybych svým dětem dávala takovou almužnu jako výživné. A hanbou bych se propadla, kdybych po nich chtěla cokoliv z této almužny vrátit, i kdyby to pobíraly neoprávněně.
červenec 27, 2010 08:04
No, : Macesska
a nebylo by nejjednodušší, kdyby se dcera normálně otce zeptala, jak to vidí on a proč neplatí? Třeba doporučeným dopisem, pokud k němu chová takový odpor, že navštívit nebo zavolat mu nemůže?
U soudu by se otec mohl nejen ohánět neoprávněně inkasovaným výživným a zatajením důležitých skutečností, ale i podezřením, že nástup dcery na VŠ byl "nahraný" právě kvůli získání výživného (nemusí to tak být, ale může to tak vypadat).
Baj vočko tipuju, že otec to vidí tak, že výživné (neoprávněné - dcera nestuduje) za 05/2010 - 01/2008 je 7.200 Kč, což zhruba odpovídá částce, co by měl za normálních podmínek ještě doplatit (7500). Mně to teda připadá celkem logické.
Jinak, výživný 900 Kč měsíčně může být pro invalidu, dlouhodobě nezaměstnaného, osobu pečující o osobu blízkou, člověka, který dceři nabízel alternativu - bydlení u sebe... Na průměrnou mzdu je to nízké, ale nejsme všichni průměrní, že.
červenec 27, 2010 10:11
Nechci zpochybnit, že si dcera nechala nějaké peníze neoprávněně. : Myška
Ale je mi jí líto, že pobírala směšné výživné 900,-- Kč, a ještě dokonce otec neplatil a nyní toto výživné splácí! Co kdyby se stejně zachovala její máma, jak by holka vyžila s 1.800,-- Kč na všechny potřeby včetně bydlení?
červenec 27, 2010 10:46
já taky myslím, že platit alimenty ůppouze 900,-- Kč moc čestný a charakterní není. : alena puntíkovaná
Nemluvě o tom, že neplatil ani to a zstal svýmu dítěti dlužnej. Já bych ty peníze navíc považovala za úrok
červenec 27, 2010 11:20
Myško, : Macesska
taky je otázka, co kdyby dcera napučila hubu, že se nebude bavit a udržovat kontakt s mámou, jako ho neudržuje s tátou. Osobně bych v takovém případě moc servisu nečekala, ale rodiny jsou různé. Ovšem to tu Helena neřeší, že.
červenec 27, 2010 11:28
Třeba se dcera nebaví s tátou proto, že ji odstřelil, výživné na ni neplatil, ... : Myška
To nevíme. Ale pokud bych byla v její situaci já, tedy v situaci dcery, a věděla bych, že můj otec neplatí, i když mu soud vyměřil naprosto směšnou částku výživného, tak bych s ním taky těžko komunikovala. Když je mu zatěžko živit vlastní dítě...
A naopak matka se k dceři neotočila zády, a všechno financovala sama. Tak proč by s ní neměla dcera mluvit? S jediným člověkem, kterému na ní záleží?
červenec 27, 2010 11:36
jen malá technická : Lena*
to, že otec splácel nebo splácí dlužné výživné, nemusí nutně znamenat, že je bídák, který přestal platit na dceru, ale může to být vzniklý nedoplatek na výživném po jeho zvýšení, kdy lze žádat tuším tři roky zpětně od podání žádosti o zvýšení, a vzhledem k tomu, že některé soudní procesy se táhnou třeba dva roky, už tu může vzniknout dlužné výživné za pět let.
červenec 27, 2010 11:40
Leno, ale on platil výživné 900,-- Kč! : Myška
To jako, že třeba platil pětistovku měsíčně a zvýšili mu to na závratných 900,-- Kč? Fuj, mě je z takových "tatínků" zle.
červenec 27, 2010 11:43
Myško, : Macesska
o to víc by mělo smysl komunikovat - abych z něj ty prachy vyrazila smilies/smiley.gif Nadout se, ignorovat a čekat, že se mi dotyčný přijde pokorně omotat kolem kotníků a poprosit za odpuštění v řadě případů nefunguje.


červenec 27, 2010 11:49
Jo, : Macesska
pokud je tatínek např. invalidní nebo dlouhodobě nezaměstnaný a žena ho opustila, neb jí nezabezpečoval dostatečný životní komfort - klidně ho i pozvracej.
Osobně si myslím, že pro vyměření takhle nízkého výživného musel mít soud nějaký důvod - průměru to pokud vím neodpovídá.

červenec 27, 2010 11:52
Myško, : jednababi
sama se zmiňuješ o kusých informacích uvedených v dotazu, ale přesto si z nich dovoluješ odvodit, že je otec lakomej neplatič. Devět stovek na skorodospělou studující slečnu je natolik nestandardní suma, že tam asi nějaké důvody k určení výživného v této výši byly.
Stejně tak dluh na výživném - po 900,- Kč měsíčně to je dluh za 3,5 roku - tedy skoro přesně za dobu, kdy je možno žádat zvýšení zpětně.
červenec 27, 2010 12:25
Spolu s titulkem - otřásla jsem se taky. : Ivona
Je dost zlé, jak jste jen tak odsoudili někoho, o kom VŮBEC NIC NEVÍTE! (Tedy myslím začátek reakcí.) Vždyť vůbec nic o něm nevíme...
Díky, Maceško, Leno, jednababi - že je tu někdo, kdo myslí nejen plošně, omlouvám se těm druhým, ale fakt mi vadí, nasadit někomu psí hlavu, aniž víme cokoliv!
Ano, může to tak být, že je tatínek neuvěřitelný lump, ale taky může být invalida, dlouhodobě nezaměstnaný...

Jednoduše - neodsuzujme člověka, když o něm víme jen jakého je pohlaví, že byl ženatý, má dluh a dceru smilies/smiley.gif
červenec 27, 2010 12:48
Nevím, jak jste přišli na to, že je otec invalidní. : Myška
Ale pokud ano, možná že více platit nemůže, ale jak by potom mohl třeba dceru živit, kdyby s ní žil?
No a pokud je dlouhodobě nezaměstnaný, tak si může najít práci. Jakoukoliv. A neříkejte, že práce není. Nějaká je.
Prostě chudák holka.
Macessko, a to by jako měla leštit u otce kliky, aby on milostivě utrousil výživné? To snad ne...
červenec 27, 2010 12:50
Myško, : Macesska
ono ti nepřipadá normální komunikovat s rodiči, když po nich něco chci?
Nevím, jak jsi přišla na to, že soudem stanovené výživné je nepřiměřené - znáš snad příjmy rodičů a celkové majetkové poměry lépe než soud, který to výživné určil? Hlavně, že na základě svých fantazií pliveš jedovaté sliny.

Krom toho úvaha "von málo platí, tak z něj něco vytáhnu podvodem (neřeknu mu, že vyživovací povinnost skončila)" mi připadá poněkud neetická. Pokud je takhle holka vychovávaná, tak je fakt chudák. Má to zhruba logiku "my máme tak levný zboží, že je v pořádku, když vás u kasy natáhnu". Aneb když nedosáhnu svého čestně, je OK to zkusit podvodem. Vážně ti to přijde normální?
červenec 27, 2010 13:10
Macessko, nikde jsem nepsala, že mi ponechání si peněz od otce připadá etické. : Myška
A etická mi nepřipadá ani výše výživného.
Vzhledem k minimu informací k tomuto případu - jak víš, že s otcem nekomunikovala, že se nesnažila? Co když to nemělo žádné výsledky? Co když otec o komunikaci nestál?
Nic o tom nevíme, takže je to fantazie. Stejně tak nevíme, jestli je otec chudák invalida, nebo, chudáček, co je dlouhodobě nezaměstnaný (proč si nenašel práci??), nebo prostě netáhlo, které nebude pracovat.
červenec 27, 2010 13:20
Myško, : Macesska
podle tvého komentáře z červenec 27, 2010 08:04 jsem myslela, že máš podstatně lepší informace a větší jasno smilies/smiley.gif
S komunikací jsem se spolehla na rozdíl významu vět "S otcem ale dcera neudržuje vůbec žádný kontakt..." a "Otec s dcerou neudržuje vůbec žádný kontakt..." , ale je fakt, že jí třeba zakázal, aby ho o sobě jakkoliv informovala a zvlášť nechtěl vědět, jestli pořád ještě studuje,těžko říct.
S dotazem "Proč jste si nenašli práci?" doporučuji zajít na nějaký severočeský či severomoravský úřad práce, třeba ti to někdo vysvětlí.
Krom toho netáhlům se určuji výživné z odhadu výdělku, kterého by mohli dosáhnout, kdyby táhli, pokud vím.
červenec 27, 2010 13:31
Ještě něco mi cinklo : jednababi
- "Otec jí i nadále platil 900,- Kč výživné až do ledna roku 2008, kdy zjistil, že dcera studium ukončila a pracuje."
Kdyby byl tatík takovej lempl, sakra bystře by si zjistil, jestli dcerunka skutečně študuje či nikoliv, protože v tom případě by dál platit nemusel. A že to tyhle týpky mají ošéfovaný, o tom žádná.
červenec 27, 2010 13:37
Macessko, a co je v rozporu? Copak se ti nelíbí? : Myška
Ona neudržuje kontakt nebo On neudržuje kontakt - vždyť je to slovíčkaření, ze kterého pouze vyplývá, že spolu nekomunikují. Mohla bych vymýšlet a předpokládat, jak to třeba kdysi bylo, ale byly by to jen dohady.
A že se nedivím, že si chtěla těch pár korun navíc nechat? Třeba si řekla, že z něj tímto způsobem aspoň ještě něco vyrazí, když je bylo výživné tak směšně nízké...
Já prostě toho otce vidím úplně jinak než ty, ale to je přece už stará známá věc, že my dvě se shodnout nemůžeme. A proto jsou i mé předpoklady - protože to jsou pouze předpoklady a dohady - úplně opačné, než tvoje.
červenec 27, 2010 13:42
No, pokud ti ponechání peněz nepřijde etické, : Macesska
tak "proč by si ty peníze dcera nenechala. Jenom tak.", jak píšeš, zní poněkud podivně a vrhá na tvoje mravní normy poněkud zvláštní světlo. Zvlášť, pokud uznáváš, že o tom, proč bylo výživné stanoveno atypicky nízké, nevíš naprosto nic - rozhodně méně, než soud, který ho stanovil.
Jedna věc je, že se neshodneme na SP, druhá věc je, že ty patrně považuješ za naprosto normální, že když ti soud nevyměří výživné dle tvých představ, klidně povinného okradeš. Kdybyste se potkali v restauraci a on nechal minutu peněženku bez dozoru, aby bys mu ji taky ukradla, ne? Jenom tak.
červenec 27, 2010 13:59
Ale Macessko, co nechápeš na tom, že sice uznávám, že není správné si peníze z výživného ponechat, ale na druhou stranu tu dívku chápu? : Myška
Myslím, že jsem to vysvětlila v předchozím příspěvku dostatečně.
A v otázce etické versus neetické mi připadá hlavně neetická výše výživného. A jak už jsem psala, hanba by mne fackovala, kdybych platila svému dítěti takovou almužnu, a hanbou bych se propadla, chtít po něm něco vrátit. Vždyť ten otec platil svému dítěti. Měl by být rád, že jeho exmanželka byla schopná dceři zajistit důstojný život téměř výhradně jen z toho, co vydělala.

červenec 27, 2010 14:09
Myško, : Macesska
pokud neznáš podmínky, za jakých bylo výživné stanoveno, těžko můžeš posuzovat, jak je etické nebo neetické. Je nějak složité pochopit, že existují i situace, které se liší od té, kterou jsi zažila ty? (Po debatě o SP mám dojem, že možná ano.)

I kdyby byl otec bídný vyvrhel, ty nepíšeš, že pohnutky chápeš (to bych snad chápala taky, mně peníze nevaděj), ty se divíš, proč by si dcera peníze jen tak nenechala. Odpověď je jednoduchá: protože by se z ní tím stala podvodnice. A omlouvat svoje podvodné chování tím, že se ostatní chovají taky ošklivě, mi prostě nepřipadá přijatelné. Bude zloděj, který vykrade Standu Grosse, beztrestný? Asi těžko, žejo.

Ještě k tomu, kdo s kým nemluví: je to detail, ale podmět zpravidla označuje původce děje. Pokud ti dítě řekne: "Kamarád se mnou nemluví." a "Já s ním nemluvím.", předpokládám, že budeš vnímat významový rozdíl, i když výsledek je stejný: prostě se spolu nebavěj.
červenec 27, 2010 14:57
Macessko, výši výživného posuzuji podle toho, co se z něj dá pořídit. Co pořídíš z devíti stovek, a co dítě (dospělé dítě) měsíčně potřebuje, víš stejně dobře jako já. : Myška
A pokud rodič (může to být matka i otec, teď všeobecně) nedá nic, nebo ubohou almužnu, musí dítě živit někdo jiný, zpravidla druhý rodič. Je to etické? Není, není, a ještě jednou není.

Jinak mě nebaví s tebou slovíčkařit, Macessko, je to ztráta času.
červenec 27, 2010 15:10
Myško, : Macesska
trvat na tom, že máš určitě pravdu, i když o okolnostech nevíš naprosto nic - tím fakt asi zbytečně ztrácíš čas. Nechápu, proč to děláš.
Nu, snad ses dozvěděla aspoň odpověď na otázku, proč by si dcera neprávem nabyté peníze neměla nechávat.
červenec 27, 2010 15:35
Macessko : eva_2
Já zase nechápu proč ty trváš na tom, že 900 Kč od jednoho rodiče na dítě je dost. smilies/cry.gif
červenec 27, 2010 17:10
tatínek : potrefená husa
jít s dítětem po rozvodu do obchodu, kde vidí jak tatínek dcerce kupuje sladkosti, tam přihodí oblíbenou hračku, usměje se a povídají si, nedej bože kino, plovárna a otcovo pohlazení, dámy, to pak tato válka slovíček je zbytečná, holka se zachovala nemorálně, ale 900 je cena kvality jejího života a ještě stanovená soudem? Není to jen o penězích, já se ale slečně nedivím, jen našemu právu , ať bylo co bylo, holka za to nemůže a splátky jsou směšné - jíst se musí, kolik stojí cit?ponížení, slzy?Ono by nebylo špatné podívat se očima dětí jak hořce vnímají nedostatek zájmu, času...pak se jim divte, když dospělé odpoví stejnou mincí.
červenec 27, 2010 18:07
Macessko, ano, je mi fuk, za jakých okolností bylo soudně stanoveno výživné 900,-- Kč. : Myška
Proč? Protože bez ohledu na jakékoliv okolnosti, dítě potřebuje uspokojovat svoje potřeby každý den, každý den potřebuje jíst, a tak dál. Co se dá pořídit z devíti stovek?
A beru to takhle proto, že mám vlastní děti, takže vím, co měsíčně stojí, a taky proto, že se dokážu vžít do oné holčiny. Vždyť těch devět stovek je vlastně výsměch. Jak otce, tak soudu.
červenec 28, 2010 07:20
jestli jsdem to správně pochopila, : alena puntíkovaná
tak, přestože dcera už nestuduje, otec je jí pořád dlužný. Takže ty peníze by jí měl dát, ať už se jim říká jakkoli.
červenec 28, 2010 07:23
Tak já nevím, : jednababi
tohle "ale 900 je cena kvality jejího života a ještě stanovená soudem" a tohle "Vždyť těch devět stovek je vlastně výsměch", ale i některé předchozí výroky mě, slušně řečeno, zarážejí.
Můžete mi prosím vysvětlit, jak bez znalosti poměrů, z kterých soud musel při stanovení výživného vycházet, dokážete otci nasazovat psí hlavu? Já se ho nezastávám, aby bylo jasno, ale takhle šmahem ho odsoudit, bůhvíjaký že je - to se mi zdá vskutku podivné.
červenec 28, 2010 07:47
Já nevím jaký je otec, ale tuším, že se jeho dceři za těch devět stovek měsíčně (jasně ještě by měla dostat od matky stejnou částku), tedy za 1.800,-- Kč dobře nežije. : Myška
A nežilo by se ani jednomu/jedné z nás.
červenec 28, 2010 08:16
Myško, kdo tuší, : Macesska
prd ví. A imho by neměl na základě toho prdu odsuzovat lidi, které nezná.
Můžu ti klidně nastínit minimálně 3 reálné scénáře, odlišné od toho, na který ses upnula. Akorát nebudu předstírat, že mám křišťálovou kouli a naprosto přesně vím, jak to je a můžu teda zvracet na cizí lidi.
Ta výše výživného je natolik divná, že soud podle mně musel mít důvod ji takto stanovit a Helena musela mít důvod ji akceptovat (povšimni si prosím, že ona výši výživného neřeší). U normálního otce jediné dcery, který má průměrnou mzdu, by něco takového u soudu stěží prošlo.
červenec 28, 2010 10:26
... : bb2
Myško, obvykle jsem, pokud jde o částky výživného, pro výrazně větší částky. Ale taky jsem si všimla, že Helena se výší výživného vůbec nezabývá, nepíše ani nic o tom, jak dobře nebo svízelně se s tím žilo. Ptá se jen na v podstatě technickou záležitost.
Možných důvodů, proč otci bylo stanoveno tak bídné výživné, je spousta. Od invalidity po zohlednění majetkového vyrovnání manželů po rozvodu. Např. když matce s dcerou zůstal rodinný dům s vybavením v hodnotě 3 milionů Kč a otec odjel v autě za 300 tisíc Kč. Takových uspořádání po rozvodu je víc, než byste vy, zhrzené bývalé manželky, byly ochotny připustit.
Takže bych se v tomto případě soustředila opravdu jen na to, nač se Helena ptá, a nerozvíjela teorie o bídném lakomém otci smilies/smiley.gif
červenec 28, 2010 13:25
Proč? Nemohu snad rozvíjet co chci? : Myška
Vždyť kolik příspěvků není přesně k tématu!
červenec 28, 2010 13:33
uf : bb2
Rozvíjej co chceš jak chceš dlouho:-) ale nediv se, že 1) to někoho nebaví, jelikož už to není diskuze, ale fantasy, 2) občas někdo do toho vstoupí a připomene, že teorie typu
že se jeho dceři za těch devět stovek měsíčně (jasně ještě by měla dostat od matky stejnou částku), tedy za 1.800,-- Kč dobře nežije
jsou jen ničím nepodložené spekulace. A za 3) jsem u tebe zvyklá, že si potrpíš na věcnost, nikoli na povídačky.
Ale klidně s chutí do toho.
červenec 28, 2010 13:41
Jenže spekulace je i všechno ostatní, i tvoje důvody, bb2. : Myška
Vím, že se na tohle Helena neptala, a tak se jí omlouvám, že jsem jí neporadila. Poradili jiní.

bb2, asi je fakt ta okurková sezóna. :-) I když nám okurky nijak moc zatím nerostou. Teď jak je chladněji, se to nějak zaseklo. Zato se daří cuketám. smilies/wink.gif
červenec 28, 2010 13:49
... : potrefená husa
holky, tak příklad - z rodiny od dvou dětí odešla matka, rozvod, střídavá péče - trvala rok, otec si děti vysoudil, je OSVČ - řemeslník, matka platí 1700Kč, dovolená, prázdniny, nic jen občas víkend, děcka jsou v pubertě, rovnátka, lyže toto táhne sám, maká do večera a maminka přestala pracovat- dobrovolně, byla unavená, je na UP a prodává cosi systém letadlo, bídou netrpí, soud žádost výživné zamítl..není milionář, jen jeden z uhoněných rodičů
červenec 28, 2010 13:51
No tak to má stejné, jako mnoho matek :-). : Myška
Samozřejmě to není v pořádku.
červenec 28, 2010 13:57
mimo mísu : potrefená husa
v pořádku nejsou naše soudy a to především,výše takových alimentů opravdu není vzácností, u neplacení, splácení - mám dobrou vůli tady máš 150 Kč a ostatních praktikách se dá psát dlouho, holka se zachovala nemorálně a hloupě,ale doufám, že si ty prachy užila
červenec 28, 2010 14:08
ano, všechno jsou to spekulace, : bb2
jen tu nějak moc převládl obrázek zavrženíhodného otce, na to jsem chtěla poukázat, proto jsem napsala, že vysvětlení, proč platí tak málo, je spousta.
Ta částka je skutečně nezvykle nízká, i ta hanebná matka z příkladu od Potrefené husy platí víc.

Tak cukety, říkáš...Moje zahraničení se stále omezuje na obdivné výkřiky a vřelá poděkování, když fasuju mrkve, saláty, maliny a blumy u našich:-)
Na naší trávě se daří plžům, a to je teda hnus. Trpíme tím všichni. My ženské když na to pohlédneme, neřku-li šlápneme, to je hnedle hysterie. Chlapi když to musí sbírat a vynášet v kyblíku do lesa za ves. Sousedící příbuzný, že jsme odmítli to sypat solí a soliče mlžů prohlásili za sadisty, čímž jednou provždy ztratil naději, že se plžů zbaví, protože u nás nemají co žrát, tak vlezou k němu. Nejsme penzisti, jako on, takže nehlídáme půl dne s očima v trávě a neházíme šipku po každém plži.
červenec 28, 2010 14:15
... : bb2
:-) zahradničení. V zahraničení jsem o chlup aktivnější.
červenec 28, 2010 14:17
Tak my jsme sadisti a solíme, napichujeme, rozkrajujeme a i jinak se sadisticky mstíme za zničenou úrodu. Jinak to není možné. : Myška
bb2, ti slimáci ale od lesa zase přilezou zpátky, uvědomuješ si to?


červenec 28, 2010 14:33
solime, : mura1
solime a prosolime si zahradu.
červenec 28, 2010 15:07
... : bb2
uvědomuju, Myško, ale doufám, že se zarazí v poli, co je mezi lesem a námi a sežerou trochu tý kukuřice :-))
já taky lezu do řeznictví pro kotletky, steaky, a nerada bych, aby mě za to nějaká kráva polila kyselinou nebo louhem
kdybych toho mlže mohla usmrtit bez dotyku ruky během sekundy, tak to udělám. Ale nevím jak. Usmrcovat ho pomalým rozleptáním zaživa nemůžu, na to nemám žaludek.
červenec 28, 2010 15:11
taky solim : Kamila
fuj tajbl.... ale asi to jinak nejde. Ani levnějc, ani ekologičtěji.... slimáci jsou hnusný, ble!
červenec 28, 2010 15:31
teda bíbí, : alena puntíkovaná
to je fakt nádhera.....po něčem takovém jsem vždycky toužila
červenec 28, 2010 20:46
na slimáky jsou nejlepší ropuchy : alena puntíkovaná
ale ty samy o sobě jen tak k nikomu na zahradu nepřijdou.
červenec 28, 2010 20:47
jo, : mura1
my svou ropuchu mame. tahle teda sama prisla. je to verna dlouholeta ropucha, bydli s nami jiz drahne let (a nebo se rozmnozuje). kdyz je horko, lze ji spatriti v sachte u vodomeru. kdyz je vlhko, hopka po zahrade. (jak z ty sachty vyleze, fakt nechapu. mozna jsou to taky ropuchy dve, jedna sachetni a jedna zahradni.) mozna proto nemame slimaky ani prosolenou zahradu.
červenec 28, 2010 21:05
hlavně nelíbat! : Macesska
princ by slimáky asi nežral.
červenec 28, 2010 21:35
no, já ji měla na zahradě taky : alena puntíkovaná
každej den jsem se na ni chodila mrknout a nosila jí do kůlny misku s vodou.Pak ji mé dv ě sousedky - děsné krávy - zahnaly -teda aspoň to tvrdily. Já mám spíš obavy, že ji zabily. Oni byly /ta jednauž je mrtvá/ výášnivé zahradnice a jakýkoli živočich, který se tam objevil, byl považován za škodnou. No a teď tam má ta přeživší sousedka slimáky...a dobře jí tak, svini. Já mám na zahradě úhor, a slimákům rozhodně suchá tráva, kopřivy a plevel nechutná.
červenec 28, 2010 22:00
Prosolená zahrada - musím se smát představám některých z vás. : Myška
Slimáka totiž nesolíme na záhonku, nýbrž je vhozen do kýblu se slanou vodou. Tato voda se pak vylije někam mimo zahradu, nejlépe do kanálu. A je to.
bb2 nejsi nějak útlocitná? Nechápu v souvislosti s těmi španělskými slimáky. Nemají u nás prý přirozené nepřátele, pro ptáky jsou příliš tvrdí a houževnatí, neumějí je sežrat, pro ropuchu nevím, ale kolik je ropuch, že. Navíc vytlačují naše původní autochtonní druhy - slimáky a šneky.
červenec 29, 2010 08:06
Tak mně to tady připadá, : Sidon
jako když se sedm krejčíků přetahuje o jedno myší hovínko. Ještěže sem bb2 přitáhla ty slimáky. Ten problém s nedostatečně popsanou situací a kusými fakty, tady byl už vícekrát a vždycky se najdou "pavlačové advokátky", které to šmahem vyřeší a je jim to včechno jasné, jak facka. Někdy se tím bavím, ale někdy mě to taky pohne žlučí. Jenže o tom to je, ne ? Hlavně, aby bylo co řešit. Tak mě napadá, že bych sem taky napsal něco podobného a čekal na reakci katových holomků. "Perte se a žerte se !", a ti, co zbydou, se pak můžou i (po)milovat. smilies/grin.gif
červenec 29, 2010 10:16
Teda, netušila jsem, kolika lidem bude vadit zapojení fantazie. : Myška
Proč to berete tak smrtelně vážně? Copak se už mnoho debat nezvrtlo úplně jinam, než zadavatel očekával?
Děcka, je léto, není tropické horko, neprší, tak se nemračte smilies/wink.gif.
červenec 29, 2010 10:43
... : bb2
Aleno, říkala jsem si, že tobě se to bude líbit:-) jo, je to nádhera, pohádka :-)

Myško,
rozleptání živého tvora zaživa mi radost nepřinese, ani když je to extra tuhej slimák. Nelituji je, jsou mi odporní, ale nechci se podílet na něčem tak odporném. Ropuchy a hady mám stejně tak v oblibě jako mlže a stejně tak bych je nerozleptala. Tohle http://www.wildafrica.cz/cs/zvire/zmije-gabunska/ je odporné a navíc životu velice nebezpečné zvíře, setkání s ním je pro člověka smrtelné - a přesto bych ji raději střelila, než se dívala, jak se zaživa rozleptává. Jsem bb2, ne Viktor čistič :-)
červenec 29, 2010 12:32
bb2, mě usmrcování slimáků taky neplní radostí, a není to moje oblíbená činnost :-) : Myška
Nicméně je potřebná. Protože jenom mrtvý slimák nezplodí další slimáky. A opravdu se jich nedá zbavit tím, že je přenesu někam jinam, pryč ze své zahrady.
červenec 29, 2010 13:28
... : bb2
dá, oni jsou docela pomalí a mají blbej orientační smysl, takže tuhle sezonu už se nevracejí a zimu snad nepřežijou
červenec 29, 2010 15:36
jo, jako pohádka je to krásný bíbí, : alena puntik
ale autorka vysloveně píše, že to pohádka není. Tak už fakt nevim.
červenec 29, 2010 19:09
Aleno :) takhle: : bb2
... : bb2
http://www.facebook.com/video/video.php?v=127524293934839


teda bíbí, : alena puntíkovaná
to je fakt nádhera.....po něčem takovém jsem vždycky toužila

... : bb2
Aleno, říkala jsem si, že tobě se to bude líbit:-) jo, je to nádhera, pohádka :-)



Čili - slovy o pohádce jsem reagovala na tebe, která jsi komentovala to video se lvy...snad, tedy :-)




červenec 29, 2010 19:40
bb2 - a kde myslíš, že se ti slimáci letos vzali? : Myška
Přežili zimu, pochopitelně.
červenec 30, 2010 07:34
Heleno : Myris
Jseš pěkně vychcaná, ty i dcerunka ! Jak můžete mít tu drzost, brát prachy, který vám nenáležej, a když je ten člověk chce v podstatě zpátky, ještě ho za to chtít žalovat ??? Blil bych z vás...
srpen 03, 2010 09:57
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]