O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝŽIVNÉ OD NEZAMĚSTNANÉHO OTCE PDF Tisk E-mail
Středa, 28 duben 2010

Dobrý den, moc bych potřebovala poradit. Jsem studentka (19 let), moje o dva roky starší sestra studuje také. Obě bydlíme s mamkou. S otcem se nestýkáme. Otec na nás platil výživné 3800 Kč měsíčně - na obě dohromady. Teď ale dal výpověď v práci.

 

 

 

 

     Chci se zeptat - jestli i přesto, že nyní nepracuje, máme nárok chtít po něm nějaký finanční příspěvek, nebo jestli je možnost v této situaci žádat o nějakou finanční pomoc sociálku.

 

     Moc děkuji za odpověď

Aneta

 

 

 

 

O D P O V Ě Ď :

 

Anetko,

 

    budeš muset zjišťovat, jak to opravdu je a všechno si to pohlídat - tady máš pár fakt:

 

     Zákon o rodině pamatuje i na situace, kdy povinná strana úmyslně zhoršuje svou finanční situaci, aby nemusela platit vysoké alimenty. Rodič je totiž povinen prokázat veškeré své příjmy (včetně podnikání). Neučiní-li tak, může si soud vyžádat příslušné dokumenty například od finančního úřadu či banky. Účinnou zbraní pro tyto případy bývá také zákonem daná fikce, že nedodá-li rodič potřebné dokumenty, tak jeho průměrný měsíční příjem činí 12,7 násobek životního minima jednotlivce (v současnosti tedy přes 40 000 korun).

 

     Soud také zkoumá, zda se bývalý partner "nevzdal bez důležitého důvodu výhodnějšího zaměstnání či výdělečné činnosti nebo majetkového prospěchu, popřípadě zda nepodstupuje nepřiměřená majetková rizika". Rozhodující je přitom skutečná finanční situace, nikoliv oficiální příjem podle pracovní smlouvy nebo účetní ztráta vykázaná v daňovém přiznání podnikatele.

 

     Povinnému rodiči nemusí pomoci ani argumentace, že už delší dobu nemůže sehnat práci. Podle soudů by měl uchazeč přijmout i finančně horší práci, jestliže pro něj dlouhodobě není dostupná jiná. Podobně je to také s nutným dojížděním například do sousedního města.

 

     Ale každopádně - pokud nebude otci soudně sníženo výživné, tak do té doby musí podle zákona dodržovat vyměřenou mu částku (která je na dvě vysokoškolačky opravdu minimální.)

 

držím palce,

d@niela

 

 

 

Komentáře (21)add feed
A co z toho táta má? : Milan
Platí na vás dvě jak mourovatý a vy se s ním ani nestýkáte.
Co ho třeba občas navštívit a popovídat si s ním? Je to přeci také člověk, navíc váš táta.
Když jste byly malé, matka vás s pravděpodobností na 90 % uměle od otce izolovala, dělá to tak většina rozvedených. Teď ale je to už jen ve vašich rukou.


duben 28, 2010 07:53
Milane : Máňa Š
3.800,- Kč na dvě velké holky, to je jak mourovatý? Docela psina.
duben 28, 2010 08:19
... : Katulinka
Milane, už mě ty tvé vševědoucí komentáře docela štvou. Nenapadlo tě někdy, že by to mohlo být i naopak, že on o ně zájem neměl, ani když byly malé, a tak se s ním tedy nestýkají ani teď, když už jsou velké? Jinak dál viz Máňa Š.
Podle vás jsou všichni chlapi svatí, všechny rozvedené ženy potvory, všichni ti, co uvažují o rozvodu, kacíři a nestoudníci. No ještěže máme na kudlance vás. Aleluja!
duben 28, 2010 08:25
Oprava : Katulinka
V první větě místo tvé vaše, když už dál vykám.
duben 28, 2010 08:26
kdybych : Radka
měla za exe Milana, tak bych děti rozhodně odstřihla, jak píše, a to co nejdřív - čili - vlastní zkušenost? Jinak je mi Milana líto, asi má minimální mzdu, mourovatý...
duben 28, 2010 08:45
Anetko, : mamča
nepřemýšlej o tom, kde otec vezme peníze na výživné. Jestli dal v práci výpověď, má zřejmě zajištěnou jinou, lepší práci, za lepší peníze. Jenom vůl dneska opouští pracovní místo, když nemá jiné.
Jedině, že by Tvůj otec byl tzv. "programově nezaměstnaný".
duben 28, 2010 09:28
No, mamčo : Máňa Š
On ten vůl třeba jen nechce pracovat u zaměstnavatele na smlouvu. Může být dohodnutý, že bude tzv. načerno a prachy z kapsy do kapsy. Třeba i právě proto, že se mylně domnívá, že když nebude mít prokazatelný příjem, nebude muset solit. Také ho zaměstnavatel mohl přitlačit aby na to přistoupil ne z vlastní vůle, což je pro zaměstnavatele výhodné z mnoha důvodů - to je celkem notoricky známá věc a je zbytečné to víc rozepisovat.
Anebo ten vůl nechce dělat vůbec a vystačí si raději s nějakými dávkami. Také možnost. Stačí se trochu opálit a dělat bugr na náměstí, a dávky jsou jisté.
duben 28, 2010 10:14
aha : kolemjdoucí
Stačí se trochu opálit a dělat bugr na náměstí...

tak už víme kdo je Máňa Š. Je to maskovaný Čunek smilies/grin.gif
duben 28, 2010 13:03
kolemjdoucí : mamča
Náhodou má MařenkaŠ fajn nápady. smilies/cheesy.gif
Škoda, že se špatně opaluju, a té žádoucí hnědé opálenosti nedosáhnu nikdy. Asi budu muset makat až do důchodu. smilies/grin.gif
duben 28, 2010 13:34
Ale to nejsou mé nápady, to opravdu jsou Čunkova slova : Máňa Š
Ten tohle přímo a výslovně takhle doporučil veřejnosti v nějakém svém projevu. Tenkrát museli Džamilu s Kocábem a s dramatikem křísit.
duben 28, 2010 14:53
:) : Aneta
děkuju moc všem za reakce, je fajn přečíst si , že vám někdo rozumí, samozřejmě kromě milana, který je evidentně "nejchytřejší" na světě a přitom o tom ví kuloví... jinak ještě jednou všem děkuju , ste zlatý smilies/smiley.gif)
květen 07, 2010 20:13
... : Myris
Milan je tady jeden z mála normálních a není zaujatý, jako některé ženské tady. Se ni líbí, jak se jedná o alimenty a děti, je ženská vždycky chudinka a chlap padouch. Ale ty sviňárny, co jste ženský schopny dělat otci prostřednictvím dítěte, to už tady nenapíšete, co ???
květen 13, 2010 13:38
:-) : Kika
Lidičky,
oni si ti chlapi, co nemaji děti v péči, totiž zajišťují svůj nový život, což my samoživitelky přece musíme pochopit, že?!... a další ženská nemá zájem solit na cizí děti, že? Potom on, třeba i kdyby rád, mu nová nedovolí. Ale to se jich nezastávám. Sama mám ten samý problém, tak to píšu z vlastního života.
Pak vám třeba řeknou, že ať jim ty děti dám a oni nám ukážou jak si budou žít královsky, protože oni žijí skromě...hnus...ale že děti tam nechtějí a že by je vytrhli z jejich života, škol, kamarádů, kroužků a celé velké rodiny, to je jim jedno. Prostě jenom prachy a prachy.

srpen 17, 2010 14:34
Nemorálnostem dost a bezcharakterním ani korunu! : 721Matrix
Chytré vy feministky,dcery se stýkat nechtějí ale prašulky to by chtěli!Nic bych jim nedal,je to v rozporu s dobrým mravem,neumí otce navštívit..ne ne ne jestli vy to máte v hlavách nadobro popletený s vaší jakoby rádoby pravdou že se má starat,co ten otec z toho má proboha ?Dcery bezcharakterní nemorální svině a ještě by to chtělo prachy po tátovi..nasrat a rozmazat! Nedal bych jim ani korunu selský rozum praví odjakživa : Něco za něco v tomto případě to znamená postoj dcer maj navštívit tátu a poprosit o podporu a říct mu máme tě rádi a budeme ti vděčné když nám pomůžeš jak budeš moct a...a ne si násilím určovat výši pomoci je to choré je to na hlavu !!!!!!Jen slušným chováním se daleko zajde a ne bezcharakterním vydíráním vy femobaby!
říjen 29, 2012 13:40
Re Myris : 721Matrix
... : Myris
Milan je tady jeden z mála normálních a není zaujatý, jako některé ženské tady. Se ni líbí, jak se jedná o alimenty a děti, je ženská vždycky chudinka a chlap padouch. Ale ty sviňárny, co jste ženský schopny dělat otci prostřednictvím dítěte, to už tady nenapíšete, co ???

Naprostý souhlas,většina zdejších křiklounek jsou špíny k pohledání,jen by to chtělo bezpracně získat příjmy na úkor otců vydíráním jejich dětmi a co je horší ještě vedou děti proti otcum,Vy zapšklé feministické monstra,uvědomte si že jen a jen vy jste zničili své děti a ne otcové!!!!!!!!!!
říjen 29, 2012 13:45
kdo nezazil nevi : fenix
mel jsem praci za 25000kc mesicne majitel si dal na me misto sveho znameho ktery prisel o praci mne rekl ze pro me uz tam neni misto ale dal me aspon na vibér ze muzu do provozu z vdekem jsem to vzal a su rad ze nejsu na dlazbe delam za 16500kc a zletila dcera po me chce 4000kc vyzivneho ja za hypoteku plyn vodu eletriku pujcku zaplatim12500kc mesicne plus rocni pojisteni auta baraku uhli coz dela asi 33000kc rocne proste na to nemam a ted me vznikla druha vyzivovaci povinost z pritelkyni coz dcera vubec neakceptuje a zkuste ji nekdo vysvetlit ze pokud ji to dam skoncim jako bezdomovec uz se soudime pul roku a pritom sem ji nikdy neublizil.soud se zepta majitele proc uz lepe plcenou praci nedelam a myslite ze prizna ze si tam dal kamose a hnup budu nakonec ja
prosinec 04, 2012 01:55
Problemově nezaměstnaný? : Petr2
Kdo může takovou blbost napsat? Jedině hloupoučká panička. Asi jste si nevšimly, že je dlouho trvající krize a práce je docela málo a běžně za 12000 hrubého. Má podle vás zdechnout hlady?
říjen 05, 2013 10:58
Něco za něco : Honza
.. je neuvěřitelné, kolik hnusu se tu člověk dočte :-/ .. jistě jsou potvory i slušný ženy, stejně jako chlapi, ale právo je nastavený, alespoń v praxi tak, že v naprosté většině muž platí a často mu není ani umožněno se stýkat s dětma.. matky vymývají dětem mozky a ty pak nelze vinit, že jsou cynické .. a celá společnost se takto mění k horšímu.. nezapomeňte, že syndrom zavrženého rodiče poškozuje hlavně děti i když to není na 1. pohled patrné, jejich psychika je deformovaná..je to svým spůsobem hloupost těch matek, že si ani neuvědomují, že pro prachy zanedbávají duši dítěte..sobectví, které se dědí ..ZÁKON BY MĚL DŮSLEDNĚ SLEDOVAT, ZDA JEDEN RODIČ (VĚTŠINOU MATKA)NETLAČÍ PSYCHICKY NA DÍTĚ A NEUČÍ HO K NENÁVISTI K OTCI! Z TOHO BY SE MĚLO VYCHÁZET PŘI URČOVÁNÍ ALIMENTŮ. Takto se dává příliš prostoru psychopatickému rodiči, který dostává peníze za to, že z dětí dělá Severokorejce.. Zpětně už to lze napravit mnohem hůře, než doplatek alimentů. To, že se s oblibou tvrdí, že otec nemá zájem o děti je z velké většiny blbost a hnusná vychytralost primitivních matek.. to vidím často kolem sebe :-(
březen 13, 2014 16:46
Re neco za něco : Slávka
Tak teda nevím. U nás to bylo trošku jinak. Syn se narodil s centrální mozkovou porucehou - nehýbal levou částí z´těla a ex mi řekl že si na postižený dítě zvykat nebude. Následoval rozvod, Vojtovou metodou se nám to naštěstí povedlo rozcvičit, otec již měl přítelkyni a o syna neměl zájem. Platil 700 měsíčně. Na střední škole jsme zažádali o zvýšení a zvedli mu to na 2300,- měsíčně. Opravdu jsem se snažila otci domluvit ještě když byl na základce že ho syn chce poznat, dávala jsem mu jeho tel. číslo, nabízela aby se sešli.. nechctěl. Teď je ženatý, dlouhodobě nezaměstnaný, syn studuje VŠ. Já mám cca stejný plat jako jeho manželka a jsem s dětma sama - ale bydlím u rodičů.. Otec zažádal o zrušení výživného - protože nemůže najít práci. Údajně kvůli zdravotnímu stavu - měl během 3 let 3x epileptický záchvat... Soud k tomu přihlédl a snížil alimenty na 1000,-kč(měs s tím že těch 7 měsíců od požádání musíme vrátit. Dělá to necelých 10.000,- Podotýkám že já i jeho otec máme maturitu, jen jeho otec prostě dělat nebude a nebude. A já makám od ráda do večera abych všechno zvládla protože mám ještě 10ti letou dceru. Takhle nějak jsou otci chudáčci a my matky se je snažíme ožebračovat.
červen 24, 2014 07:20
Vzivne na nerozvedenou manzelku : Iveta Ivi
Ahoj Kudlanko,mam na tebe dotaz,jsem v rozvodovem rizeni, co se tyka svereni do me pece uz probehlo,jsme do ledna 2016 na rodicaku,byla jsem prihlasit oba male kluky do skolky ale rekli mi ze mi je vzit nemuzou protoze je malo mista a hodne deti, jedine jako predskolaka mi ho vemou,chci e zeptet kdyz jeste muj manzel se kterym se rozvadim je na nemocenske a bude si vyrizovat invalidni duchod myslis ze ma mnarok si pozadat o vyzivne na sebe kdyz tak i po rozvodu a jak to napsat? dekuji za odpoved.Iveta
květen 25, 2015 14:30
Výživné na zletilého : Venda
Tak si čtu co řešíte. Mám dotaz z jiné strany. Partner platí výživné na zletilého syna. Částku myslím nemalou 7000 měsíčně. Synáček ani nezabučí když otce potká a to nemluvě o ostatních problémech, které se řešily. Již pár měsíců podniká (při studiu) na kamaráda, aby o výživné nepřišel a evidentně se mu daří... Uvítali bychom radu, co s tím smilies/sad.gif
červenec 21, 2015 21:53
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]