O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VYPRÁSKANÝ OTECKO PDF Tisk E-mail
Středa, 24 březen 2010

Dobrý den, je mi 36 let a mám 16 letého syna. Chtěla bych se zeptat na možnost zvýšení výživného. Na syna má můj bývalý partner platit 800 Kč měsíčně, ale neplatí, takže musím každý rok ho dát k soudu a dokonce už 3x za tento čin neplacení výživného seděl... Ale nakonec k soudu donese složenku,  že zaplatil... A když se ho ptají, proč neplatí, tak jim klidně řekne, že naschvál, a vysmívá se soudu.

 

 

 

 

     Ale o tohle mi přesně nejde. Můj syn je na 8 letém gymnáziu a mě se zdá současných 800 Kč pro 16 letého kluka směšně málo, proto jsem chtěla výživné zvýšit. Jenže  paní na sociálce mi řekla , že bývalý přítel nejenže nechodí do práce, ale není ani vedený na pracovním úřadě, takže ať výživné nezvyšuji, protože naopak ho soud může ještě snížit! Bývalý partner chodí do práce na černo a žije v pronajmutém bytě, kde platí kolem 7000 Kč, ale mi bylo řečeno, že mu to neprokážu ,protože on prý klidně může říct, že mu to platí rodiče a že ho taky živí rodiče.

 

      Naposledy jsem žádala o výživné, když šel kluk do první třídy, ale neuspěla jsem .Dneska se zákony se stále mění, myslíte, že bych měla šanci uspět? Přece jenom si myslím, že by měl přispívat otec dítěte více peněz, i když se s ním nestýká,  ale každý mě přesvědčuje, že nemám šanci na úspěch. Mimo to se můj bývalý partner s naším synem nestýká - od jeho 4 let - nekupuje mu dárky, nemá vůbec o něj zájem.  Žije ted s přítelkyní, se kterou má 18 ti letého syna, kterého měl před vztahem se mnou. Ani ta jeho přítelkyně oficiálně nepracuje  a není vedená na úřadě práce, to oba uvedli do protokolu. Jedno je jasné - můj bývalý přítel nepracuje, nebude pracovat a především nechce pracovat legálním spůsobem,abych prý nemohla zvýšit výživné.

 

      A tak nevím, mám přeci jen strach, aby, kdybych tedy požádala o větší výživné, nepřišla alespoň o těch 800 Kč. Poradíte mi?

 

Děkuji za odpověď,

Marcela

 

 

O D P O V Ě Ď :

 

Milá Marcelo, 

     Holt se musíš proměnit na detektiva... Podívej, určitě můžeš zjistit, kde on i jeho přítelkyně bydlí. Dále - mají syna, kterého musí živit, mají byt, který musí platit, musí jíst... takže je jednoznačné, že nebydlej na větvi v parku, ani se neživěj vzduchem. Takže tohle všechno napíšeš a nejlépe podáš žádost o zvýšení výživného. Mj. do 18 let má syn nárok na 3 roky zpětně! No, a rozhodně si myslím, že by stálo za to chtít dejme tomu alespoň 2 tisíce... No, pokud bys mohla zjistit kde pracují, atd., případně, kde a jak nakupují... A - pokud tedy tohle vše "oficiálně" dotují jeho rodiče, tak budou muset platit za synka i vyšší výživné na vašeho chlapce.

 

Oficiálně:

    pokud není otec dítěte zaměstnán a ani není evidován na úřadu práce a dejme tomu tvrdí, že žije z úspor, může soud vycházet z předpokladu, že jeho úspory jsou takové, aby mohl řádně platit i výživné přiměřené věku syna. Otec rozhodně nemůže tvrdit, že úspory stačí jen pro jeho obživu a na výživné nemá. Pokud na něj nemá, má jít prokazatelně pracovat nebo alespoň učinit vše, aby si práci získal. Soud přitom může vycházet např. z průměrného příjmu osob, pracujících ve stejném oboru, v jakém je otec dítěte vyučen. Můžeš rovněž navrhnout soudu, aby pověřil sociální pracovníky šetřením v místě pobytu otce vašeho dítěte. Z toho, jakou životní úroveň má, se dá rovněž vycházet při určení výživného.

d@niela

 

 

 

 

Komentáře (10)add feed
mám pocit, : holubinka
že v tomhle případu by měli výživné platit prarodiče ze zákona
březen 25, 2010 08:54
Že by mu soud snížil výživné, : Sinix
nepovažuji za pravděpodobné.

Za prvé, 800 Kč se platilo za socialismu, dnes už je ekonomika trochu jinde.

Za druhé, zákon o rodině říká, že pokud se někdo úmyslně výhýbá zaměstnání - odmítne lepší zaměstnání atd. za účelem vyhnutí se placení (zvýšení) výživného, pak soud vyměří výživné, jako by to zaměstnání měl (přijal). Takže pokud není např. vážně nemocný, nebo mu jiné (objektivní) důvody nebrání být zaměstnán, pak soud postupuje podle výše uvedeného.

Být tebou, pak bych rozhodně o zvýšení výživného požádal. Snížit už není kam, můžete na tom se synem jedině vydělat. Ale do návrhu rozsudku bych dal min. 3 000 Kč, ne 2000 Kč. Ono je vždy lepší požádat o vyšší částku (pokud není možná dohoda), protože pokud soud zjistí, že dítě má nárok na nižší výživné, než je v návrhu, přizná mu toto nižší výživné. Pokud však zjistí, že by dítě mělo nárok na vyšší částku, než je v návrhu, vyměří pouze výživné uvedené v návrhu.

V tomto případě bych využil i té 3 leté lhůty pro zpětnou úpravu výživného. Soudy se k ní sice uchylují jen nerady a musí k tomu být celkem vážné důvody, ale myslím, že v tomto případě ty důvody jsou.

1) Pokud jsi naposledy žádala o úpravu výživného, když syn chodil do 1. třídy (ZŠ), pak to znamená, že se výživné projednávalo před cca 10 lety, což je opravdu dlouhá doba.

2) Zde se otec dítěte evidentně vyhýbá placení výživného tím, že odmítá nastoupit do řádného zaměstnání, dokonce má problémy i s placením současného - směšného - výživného, a celkově se chová v rozporu s dobrými mravy.

Myslím, že všechny tyto okolnosti hodně hrají v tvůj prospěch. A nezapomeň, že pokud bys měla dojem, že soudce při úpravě výživného nezvážil všechny okolnosti, nebo byl dokonce podjatý, můžeš se proti rozsudku odvolat (viz poučení v písemném vyhotovení rozsudku).
březen 25, 2010 09:58
existuje vyživovací povinnost prarodičů : Alena Bodka
tedy, jestliže on prokážem, že je fakt chudák a nemá, podej žalobu na jeho rodiče. Máš velkou šanci uspět.
březen 25, 2010 12:53
Já teda nevim, : Krakonoš
ale von je to frajer chlap. Vrátil se k původní matce svýho prvního dítěte, teda udělal to, po čem už tolik kudlanek marně toužilo, když byly vopuštěný. Za to by si malou slevu na alících zasloužil, ne? Charakter! smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif (raděj štyry smajly, bych byl správně pochopenej) smilies/wink.gif
březen 25, 2010 22:51
Frajer otec : odpověd
Takže díky vám, kteří jste mi napsali ty krásné povzbuzující příspěvky a rady,vyrážím podle Krakonoše s otcem frajerem do boje,včetně mého advokáta ptoti tomu neplatiči hned příští týden.Nenechám se oškubávat jak to kuře.smilies/grin.gifPro jistotu si beru advokáta,abych zase nevypěnila a nechtěla mu opět vyškrábat oči.Takže ještě jednou děkuji a doufám,že čtou i ostatní maminky a dodají si kuráže.Bohužel jeho zaměstnání nemůžu vystopovat,ale jeho bydlení ano, protože adresu kde bydlí uvádí vždy,tak snad tam má smlouvu a nebydlí tam zadarmo.Bydlí ve městě takže nakupuje všude,já bohužel bydlím i v jiném okrese,takže nemohu ho sledovat na každém kroku.Ale podle vaších rad si to zařídím co nejlíp to půjde.Co se týče toho frajera Krakonoši,tak milej zlatej té bývalé a zároven současné partnerce dluží na výživném více jak 100 00kč,nedává jí na jídlo,jen jí tam nechává bydlet a o jídlo se musí starat sama,takže zase takovej frajer to není.On nikdy nedělá dobré skutky zadarmo ani nadarmo. smilies/cry.gif
duben 01, 2010 16:50
neuvěřitelné : Marrcela
Marcelko,jako bych četla svůj vlastní příspěvek.Dokonce se i stejně jmenujeme a synovi je 16 smilies/grin.gif smilies/grin.gif Jsem v naprosto stejné situaci,ale naprosto...jen mám vyměřeno 700,-měsíčně.Ubožárna,že??No stejně je nedostávám a dlužná částka v současné době převyšuje 80.000,- koukala jsem,že příspěvek je již z dubna,tak se na vás obracím s prosbou...jakpak jste pochodila??? Co nového v našem soudnictví???Plánuji tuhle akci již delší dobu a na péči o dítě mi tvrdí to co Vám-že v podstatě nemám šanci.Jestli můžete písněte mi vzkazík.Předem mockrát děkuji a držím Vám palce ať to dopadne ve váš prospěch.
červen 02, 2010 09:07
Pomoc pro paní stejného jména a osudu : ale pravdivé -Marcela
Dobrý den, napište mi na meilík Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
Napíši vám jak to dopadlo.
červenec 14, 2010 12:14
POKRAČOVÁNÍ TÉMATU VYPRÁSKANÝ OTĚCKO : MARCELA -vypráskaný otěcko
Dobrý den, tak pokračuji v tématu který jsem založila v březnu 2010 a chtěla bych vám napsat jak jsem dopadla. Odpověd bude velice krátká, protože vám musím napsat , že to nedopadlo, protože ještě žádné jednání neproběhlo. V květnu 2010 jsem podala návrh na zvýšení výživného a světe div se stále se nic neděje. už volám každých 14 dní, at mi řeknou kdy bude jednání a stále slyším odpověd typu, my ještě jednou obešleme pana x nepřišel, pak jestli vůbec bydlí na tom místě které udal, tak mu zasílají další dopis...atd. Už jsem se patala proč to neřeší přes policii, která ho našla když jsem podávala trestní oznámení, ale stále níjaké odpovědi. V lednu 2011 jsem podala trestné oznámení za neplacení výživného a v březnu byl odsouzenej podmínkou, ale přesto všechno neplatí. Takže to zhrnu, na zvýšení výživného stále čekám, za neplacení výživného dostal podmínku. Je nějaká čekací doba na to aby proběhl soud na zvýšení výživného? Můžu si stěžovat? Přece nemůžu čekat dalších 5 let. Malému bude letos 18 a je dost z toho nervozní, protože nechce žádat o výživné sám. chtěla jsem aby se mu zvýšilo výživného a pa,k že podám trestní oznámení, ale to mu spíše vyprchá podmínka, než dojde k jednání o zvýšení.Prosím poradte.....
červenec 18, 2011 10:38
pomoc : Marcela Jakubíková
Dobrý den, opravdu tu není nikdo, kdo by poradil a odpověděl? smilies/cool.gif
červenec 19, 2011 12:09
... : bohdan
neměla jsi se rozvádět!
srpen 28, 2011 11:10
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]