O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NESTUDUJÍCÍ ZLETILÉ DÍTĚ A VÝŽIVNÉ PDF Tisk E-mail
Středa, 10 březen 2010

Obracím se na Vás se záležitostí, která trápí mou matku a jejího partnera; žijí v jedné domácnosti a mají spolu syna, kterému je 10 let. On má z prvního manželství dceru, které je nyní 21 let. Ta po střední škole začala studovat na vysoké a tak zažádala svého otce o zvýšení výživného; vše proběhlo soudem a otec platil. Vždy v září však chtěl vidět potvrzení ze školy o tom, že jeho dcera skutečně studuje.

 

 

 

 

     Toto září se však dcera se ozvala, že ukončila studium z finančních důvodů a že bude pokračovat až příští rok.Vše sdělila ústně přes telefon, ale nic nepodala písemně. A tak otec přestal platit. Nyní volala a ohrazovala se, že jí otec musí stále platit, a to částku, na které se dohodli při soudním jednání v době jejího studia. A tvrdila - samozřejmě opět telefonicky, že je povinný platit stále dál až do jejích 26 let, bez ohledu na to, že již nestuduje.

 

     Ještě bych chtěla podotknout, že pochopitelně s ním nebydlí, ale ani u své matky, žije a trvalé bydliště má nahlášené u babičky. Mámin partner je moc fajn, ale na úřadech se moc nevyzná, tak bych se chtěla poradit za něj, ráda bych mu pomohla. On už neví, co si má počít, protože dcera se s ním vůbec neschází, nevídá se s ní, netelefonuje ani o svátcích, ani o narozeninách. Ozve se jen, když potřebuje finančně podpořit.

 

Mnohokrát Vám děkuji za odpověď,

Hanka

 

 

O D P O V Ě Ď:

 

 

Milá Hanko,

 

     řešení je relativně jednoduché:

 

  • 21 letá dívka dostává výživné ke svým rukám - takže je jedno, kde zrovna bydlí ona, kde její matka;
  • pokud nestuduje, nemá šanci na výživné - pokud není pochopitelně neschopná se sama živit (tj. nějak nemocná atd.);
  • je nutné, aby si její otec urychleně zjistil, jak se věci mají: tzn. napsal a poslal doporučeně dotaz na školu, kde dcera studovala, zda i nadále v řádném denním studiu pokračuje či ne;
  • případně se informoval na soudě, který mu výživné pro ni vyměřil.

 

     Pokud by dívka studovala a otci jen řekla, že nestuduje - a on přestal platit - vydával by se nebezpečí exekuce, či jiného nepříjemného postihu. Takže fofrem zjistit, jak je na tom se studiem. :-))).

 

     I když to vypadá složitě, složité to není, můžeš mu s formulací dotazu pomoci, případně to vše napsat a on to jen podepíše :-))).

 

 

Držím palce, d@niela

 

 

 

Komentáře (31)add feed
Hanko : Alena P-H
teda partner tve maminky muze byt stastny, ze maminka ma dceru jako ty. smilies/smiley.gif

březen 11, 2010 01:27
drobné doplnění : bb2
Škola nesmí otci o studiu jeho dospělé dcery nic písemného sdělovat. Vím, že to zní zvláštně u dětí, které rodiče podporují finančně, ale škola nemůže zjišťovat finanční a rodinné poměry, student je dospělý a studium je jeho věc.

Otci bych tedy doporučila poslat doporučený dopis dceři, nejlépe s doručenkou, aby se mu vrátila buď podepsaná nebo se sdělením pošty, že adresát dopis odmítl. V dopisu jasně formulovat žádost o předání originálu potvrzení o studiu, které dceři vydají na požádání ve škole. Dál bych uvedla, že vycházím z její ústní informace o přerušení studia a že dokud tento doklad o studiu nedodá, považuji ji za nestudující a tudíž bez nároku na výživné od otce. A nakonec bych uvedla, že kopii tohoto dopisu zasílám pro informaci soudu, který určil výši výživného.

Pokud dcera mezi studiem nastoupí do zaměstnání a bude schopna se sama živit, poté zaměstnání ukončí a začne znovu studovat, vyživovací povinnost se neobnovuje.
březen 11, 2010 11:15
Hanko, nepřestávám znovu a nanovo žasnout : : Marie Š.
Tedy, partner Vaší maminky může být opravdu šťastný. Především proto, že tak nebetyčný mamlas jakým on je, vůbec našel ženu, ochotnou s ním sdílet život. Vždyť on, ten nebožák, není schopen si poradit ani s věcí, kterou by zvládl žák páté třídy obecné školy. Velmi by mne zajímalo, jestli se Vaše maminka někdy odváží pustit ho samotného nakupovat anebo dokonce pustit ho samotného do vlaku a autobusu.
březen 11, 2010 11:25
... : bb2
neodváží, co kdyby v pokladně narazil na týpka jako ty
březen 11, 2010 11:32
Marie Š. : mamča
Ale Maruško, už tě zas bere žlučník ? smilies/grin.gif
březen 11, 2010 12:15
Žádný nebetečný mamlas vůbec není, : Eva
tyhle informace byly dostupné leda za komančů. Dneska takový otec nemá šanci z vysoké školy takovou informaci prostě získat. To proto, že máme tak obrovská práva na ochranu osobních údajů, obzvláště pro zletilé osoby, že by sdělením porušily zákon. Kromě toho, dneska si za každý minimální úkon, bezprostředně související se studiem, což toto rozhodně není, VŠ účtují poplatky, jak hrom.
Obávám se, že pokud otec napíše sebedoporučeněji na studijní oddělení, nedostane potřebnou odpověď. Schválně jsem se u nás ptala, dostal by odpověď, že škola nemá právo nikomu takové informace o studentovi sdělovat.
Jediné, komu školy musí vyhovět, jsou soudy. Takže by tatík mohl požádat soud, aby ukončil placení alimentů, neb mu bylo sděleno, že dcera nestuduje a není ochotná mu žádné potvrzení dodat. Což je také jediné elegantní řešení vzniklé šlamastyky. Táta je celkem chudák a celkem asi dobrák a holka je vy*uraná a dělá si ze slušnýho táty neoprávněně dojnou krávu.
březen 11, 2010 13:21
Ženy, ať udělá, co je potřeba : Marie Š.
Proč tady rozebírat, co kde dostane a co nedostane? To by musel chtít a pak taky někde začít. Na odboru soc péče, nebo na internetu, nebo v právní poradně, prostě NĚKDE!
Sedět doma u piva a říkat - nevím, to dělají mamláskové. Ale já vám rozumím, mají jednu nespornou výhodu, dobře se ovládají.
březen 11, 2010 13:32
Pro Marii Š. : M.
Když neumíte poradit tak se nevyjadřujte a nerýpejte ! smilies/angry.gif smilies/angry.gif
březen 11, 2010 13:42
No, koukám, MarieŠ, žes v 5. třídě obecné asi chyběla:)))) : Eva
jediné, co skutečně může otec udělat, je dát soudu návrh na ukončení placení výživného!
neb ten jediný donutí dcérerečku kápnout božskou smilies/wink.gif
březen 11, 2010 13:43
A proč jako by měl přestat své dceři přispívat? : Milan
Třeba nechce. Třeba spolu mají dobrý vztah. Vždyť péče rodičů o děti nekonční okamžikem, kdy dítě dostuduje, ať už úspěšně nebo neúspěšně...
Tady se pastorkyně (zřejmě také zletilá) domáhá toho, aby otčím přestal finančně podporovat její nevlastní sestru.
A co je jí do toho, co on dělá se svými penězi? Velké ...
březen 11, 2010 14:15
milane : mura1
jako urednik bys nemel mit problem s porozumenim psanemu textu. tak vezmi ten uvodni clanek jeste jednou. doporucuju znova precist zvlaste vety:

- Toto září se však dcera se ozvala, že ukončila studium z finančních důvodů a že bude pokračovat až příští rok.Vše sdělila ústně přes telefon, ale nic nepodala písemně. A tak otec přestal platit.

- on už neví, co si má počít, protože dcera se s ním vůbec neschází, nevídá se s ní, netelefonuje ani o svátcích, ani o narozeninách. Ozve se jen, když potřebuje finančně podpořit.
březen 11, 2010 14:23
Evo, já to k ničemu nepotřebuji vědět : Marie Š.
Kdybych potřebovala - zjistím. K tomu mi právě slouží, mimo jiné, i ta pátá třída. Ovšem Milan je možná nejblíž k pravdě. Co jestli to tátu vůbec netrápí? Možná dává v klidu a rád, a aby měl doma klid, tak mlží. Pak ovšem svoje slova o mamlasovi beru s velikou omluvou zpět.
březen 11, 2010 14:28
Tady je to dnes, jak u "Chocholouška"))))) : Eva
porozumět obsahu psaného úvodního textu nějak kriticky vázne smilies/grin.gif
Zato povýšenecké fantasmagorie o IQ otce a jeho pastorkyně jen bují smilies/grin.gif
březen 11, 2010 15:15
... : bb2
Aspoň se nám prokrví tvářičky :-)
A kde je Alenka Puntík? Ta by otce hnala hadicí od vysavače smilies/smiley.gif

Eva má s návrhem na ukončení výživného dceři k soudu pravdu, ale pokud je otec takový dobrák jak se jeví z popisu, nebude se mu do takového řešení chtít, tak může nejdřív zkusit "mimosoudní narovnání", tedy to co navrhuji výše - doporučeně si vyžádat potvrzení o studiu a současně informovat soud. To někdy stačí, aby potomek zjistil, že si rodič nenechá kakat na hlavu, ale ani se ho nechce soudně zbavit a při případném studiu podpoří. Jednou slečna dospěje a tátův přístup ocení, možná.
březen 11, 2010 17:41
To je zase dobre poctenicko : Alena P-H
smeju se tu a obnovuji si slovni zasobu - jakpak jsem mohla zapomenout slovo "mamlas", no neni to nadhera? Internetovi "krutasove a inteligenti" se objevuji zcela neocekavane a kdyz se clovek nauci brat je s nadhledem cteni jejich komentaru je nakonec legrace. Diky Marusko...

březen 11, 2010 19:00
Aleně : Marie Š.
Vy si skutečně myslíte, že muž, který si nedokáže poradit ani s takovouhle prkotinou, jakou je zjištění nároku dospělé dcery na výživné, není mamlas? To tedy podle Vás dokáže jen inteligent, jak mne posměšně nazýváte? A Vy si také skutečně myslíte, že nazvat bambulu, mamlasa, truhlíka, jeho pravým jménem, je krutost?
Víte, paní, konkrétně Vám já docela rozumím, několikrát jsem zde četla Vaše názory a odsudky plné pohrdání na tzv. chlapy, kteří procházejí Vaším životem, vesměs truhlíky, bačkory a mamlase. Nic proti Vašemu gustu. Já ale, naopak od Vás, bych s nesvéprávnými tvory, jichž bych si nevážila, žít nedokázala.
březen 12, 2010 08:30
Marie Š. : mia
Alen je tu více. Od Aleny P.H. jsem o mamlasích na Kudle zatím nic nečetla. Zřejmě zaměňujete s Alenou Puntíkatou alias Alenou Bodkou.
březen 12, 2010 08:57
Marie Š. - směšuješ hrušky s jabkama, Alenu s Alenou. : Myška
Ale není Alena jako Alena...
březen 12, 2010 08:58
A jéje, to jsme to pěkně vymňoukly, my o jablku a ona to zatím hruška : Marie Š.
Za záměnu se omlouvám. Jinak ale můj postoj k samostatnému životu neschopným tzv. mužům, pro mne ale mamlasům, trvá.
březen 12, 2010 09:12
My - Marie Š. : Myška
Čím dál líp smilies/cheesy.gif.
březen 12, 2010 09:37
Čím dál líp, čím míň hůř. : Marie Š.
Ano. A od příštího týdne až 10 stupňů! Již smutná zima zhynula. To je přeci důvod k radosti.
březen 12, 2010 10:13
.. : kolemjdoucí
nemáte, milé Kudlanky pocit, že Marie Š. je chlap? Tedy já ano. Možná by se Daniela mohla juknout na IP, třeba ho tu známe i pod jiným nickem.
březen 13, 2010 09:27
rozhodne mame pocit, : mura1
ze marie s. chodi nebo chodil (a) na kudlu pod jinym, znamym nickem smilies/wink.gif mne velmi pripomina milenku. ostatne, milenka byla taky chlap. schizofrenie na treti. virtualni svet ma netusene moznosti smilies/grin.gif
březen 13, 2010 12:48
no tohle je mi zajímavost : Marie Š.
dovolila jsem si nesouhlasit s většinou, dovolila jsem si napsat svůj názor, a hleďme: "Tohle přeci nemůže napsat žena, jako jsme my! Musí jít o chlapa a ještě k tomu chlapa, zasluhujícího si všeobecné pohrdání. Takže je jím hloupý drzý Milan nebo hloupý odpudivý NČ nebo nějaký Jaroušek, současně si hrající na jakousi Milenku?
Cituji klasika: Je proti nám, kdo není s námi, a jediný byť vlas to byl, kdo v nepřátel jej složil chrámy, to krev již není našich žil.
březen 15, 2010 12:12
hele bíbí, já tohle nechápu, : Alena Bodka
pamatuju se, že moje děti musely každé pololetí donést potvrzení z učňáku, že studují /tedy učí se/, a to dvakrát - jednou pro mě, jednou pro otce. Já to musela odevzdávat ve mzdovce, jinak jsem neměla nárok na slevu na daních a na přídavky na děti. Nebyl to problém, byl na to speciál formuláříček, kam učˇnák pouze doplnil jméno frekventanta a foukl razítko. Tak tohle dneska už není?
březen 15, 2010 19:58
Ani já jsem, milá Mio nikdy nenapsala, : Alena Bodka
že nějaký muž je mamlas - jo, že je hajzl, nebo grázl - tak to jo, ale to je sakra rozdíl!!!! smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif Jinak se neraduj Marie, smutná zima zdaleka nezhynukla - to dřív zhyneme my. Teď zrovna to tam vypadá jak u severního pólu. Vichr a husté sněžení. Jo a včera ta sněhová bouře za hromů a blesků taky nevypadala moc jarně.
březen 15, 2010 20:04
Možná i v tom to naše neporozumění vězí : Marie Š.
Vy by jste nikdy o nikom nenapsala, že je mamlas. Ani o malasovi, který se nedokáže postarat o vlastní peněženku. Zatíco mně jde pravda napsat docela snadno.
Vždyť já neříkám, že není milý, pracovitý, mužného vzezření, výkonný na lůžku. To říct nemůžu, protože o tom vůbec nic nevím. Ale že je mamlas, každý měsíc doplácející na svou neschopnost poradit si s prkotinou, to vím přeci naprosto stoprocentně, a víte to i vy. Kromě možnosti, že doma před ženou schválně mlží, ale pro případ téhle možnosti jsem se mu již dávno omluvila.
březen 16, 2010 10:10
Aleno, : bb2
ten formulář, potvrzení o studiu, k uplatnění slevy na dani, existuje pořád a pořád se musí odevzdat mzdové účetní, nebo přiložit k daňovému přiznání.

Jádro pudla je v něčem trošku jiném - to potvrzení vydají ve škole ochotně studentovi, ale ne jeho rodičům, pokud je student plnoletý - což studenti VŠ jsou. A už vůbec nevydají někomu, kdo přijde a bude tvrdit, že je rodičem Jany Novákové, potvrzení o tom, že tam Jana Nováková studuje. A to i kdyby rodič donesl originál rodného listu, kde by u Jany Novákové byl uveden coby otec.
Může se to zdát přehnané, když jde o rodiče, který se o své plnoleté dítě pořád stará, financuje mu studia. Ale škola to neví a nemůže zjišťovat, zda je to tak, nebo zda se dítě živí samo prací při studiu a s rodičem se 10 let nebaví, protože rodič mu zkazil dětství chlastem, mlácením nebo sexuálním obtěžováním. Takové dítě je samostatný, nezávislý, dospělý člověk a má právo na to, aby bez jeho svolení nebyly jeho údaje poskytovány třetím osobám, byť je to biologický rodič.
Úmyslně uvádím černobílý příklad, pro názornost. V životě to tak černobílé je málokdy, takže občas to komplikuje život. Můj floutek dosáhl 18 ve druhém ročníku gymnázia, protože vyškoleni zkušenostmi s jeho sestrou, která šla do školy skoro v pěti, jsme zvolili druhý extrém - šel v sedmi a půl, takže vyšel po 16.narozkách. A tak i když mu ještě minimálně dva roky budeme platit každou fusekli, je zcela na jeho dobré vůli, zda mi sdělí přístupové kódy do internetové žákajdy:-) Zatím teda sděluje, on ví, že matka se za určitých okolností proměňuje v sekeru.
březen 16, 2010 12:19
Nee, bb, to je marný, marný:))) : Eva
Marie nám opakovaně vysvětlí, že je to mamlas a počastuje nás svou jedinou "pravdou" o tom, že to je prkotina. Sebeméně se nezanášející faktem, že táta, pokud mu dcera potvrzení sama dobrovolně nedá, nemá legální šanci je získat. Bez soudu.
Jsem si už fakt jistá, že mamlasem je tu někdo úplně jiný, než tatík smilies/grin.gif
březen 16, 2010 23:17
Evo :) : bb2
u Marie možná, však jsem mu onehdy psala cosi o týpkovi, ale tohle vysvětlení bylo pro Alenu Puntíkasmilies/smiley.gif

Říct o někom že je mamlas jen proto, že se jeho dcera stará, jak by mu pomohla s nějakou formalitou, aniž zná detaily, je blbost. Ale od MarieŠ to beru jen jako osvěžující provokaci:-) Jinak jsem na takové soudy alergická a vyvolá to u mě chuť přehrávat.
Když jsem kdysi zahnízdila trvale na venkově, setkávala jsem se s tím často - lidi dělali naoko něco, co nedělali, ve skutečnosti dělali něco, co naoko nedělali. A pak byli v šoku, že to má někdo naopak a jakoby je to, že to někdo "přizná" pohoršovalo, nebo spíš rozčilovalo. Ženy jsou v tom obzvlášť dobré, ale někteří chlapi taky.
Když jsem si pořídila první myčku, je to asi 14 let, bylo to proto, že jsem byla vytížená 6 dnů v týdnů od rána do večera a nádobí buď myla dcera po škole, haldu za celý den, nebo my po nocích. To se mi nelíbilo, tak když se objevily myčky, v Makru v Praze, fičeli jsme pro ni. Měla jsem objektivně důvod, ale já bych si ji pořídila brzy poté i kdybych byla doma, nerada myju nádobí. Dávno za hlubokého tzv. socialismu jsem v amerických filmech ze 40.let závistivě sledovala vybavenost kuchyní:-) Sousedky samozřejmě zmerčily že vykládáme z dodávky velkou krabici a byly vykulené, že to není pračka, ani lednička, ale myčka. Chvíli okukovaly, chvíli probíraly,pak mi smířlivě nákup odsouhlasily s tím, že při své vytíženosti mám na to právo. Když jsem řekla, že bych si ji koupila i bez toho, normálně se zeptaly proč:-) a odpověď protože mě nebaví mýt nádobí mi evidentně srazila bodové hodnocení:-) v podstatě jsem byla tedy za hospodyňského mamlase. No a já si myslím, že v takových případech je mamlasem ten druhej.


březen 17, 2010 09:56
Mamlas.... jak jednoduché : Veselka
Je jednoduché nazvat někoho mamlasem....možná, ale dost pravděpodobnější, vzhledem k tomu kolik asi otčímovi Hanky je let, je fakt, že nejrychleji se člověk dostane k širšímu spektru informací právě na internetu a ten mu nejspíš nic neříká, narozdíl třeba co já vím...od opravy vodovodu...a protože má prima vyženěnou holku, která je na internetu doma, tak jí požádal, aby se poptala.
Nesuď dřív než zapneš sám svůj mozek a posoudíš sebe!
březen 22, 2010 23:21
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]