O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝŽIVNÉ NA DOSPĚLÁKY, KOMU? PDF Tisk E-mail
Neděle, 07 březen 2010

Zdravím všechny zdejší čtenáře. Mám dotaz a potřebuji poradit: mám dceru - 19letou, která se udajně vyučila a udajně už pracuje; poslal jsem soudu žalobu na ukončení výživného, ale - jakákoliv odpověď nikde... A tak nevím, co teď - platit dál? Bojím se, že když platit přestanu, tak může na mě být vedena exekuce, dejme tomu, že prokáže, že třeba ještě dále studuje...

 

 

V tom případě jsem já jako otec  "v pytli".... No, a syn už je taky plnoletý - sice v prvním ročníku, ale v tom případě stejně nevím, komu posílat peníze? Naposledy u soudu, to byli ještě oba nezletilí, jsem měl napsáno, že to mám posílat k rukám matky, což jsem také dělal, ale co teď, už jsou dospělí - podle mě by měli to vše nějak sepsat úředně, kam chtějí posílat peníze. Snažil jsem se jim alespoň dovolat, ale na jejich tvrzení v telefonu, že chtějí, aby to dostala jejich matka. Myslím, že tím se nikde neprokážu. Takže nevím, co dál dělat. 

 

Mnohokrát děkuji,

Petr

 

ODPOVĚĎ:

 

Milý Petře,

 

     jedno je stoprocentně jasné: oběma dětem patří výživné do jejich rukou - neboť jsou už dospělí. Co s tím pak udělají, je už na nich... Ohledně jejich případného dalšího studia: vřele doporučuji, abyste od obou požadoval - nejlépe doporučeným dopisem - potvrzení o současném řádném denním studiu. Pokud ho dostanete, výživné musíte posílat dál. Nu, a pokud ho, dejme tomu dcera - už nepošle, nejlépe uděláte, když si okamžitě dojdertte na soud, který výživné vyměřil.

 

     Doporučuju učinit tak okamžitě, protože proplacené výživné se nevrací...

 

d@niela

 


 

Komentáře (5)add feed
Jen ještě dodám: : Sinix
Pokud je ti známo, že dcera ukončila řádné denní studium a nastoupila do zaměstnání, pak můžeš přestat posílat výživné. Vyživovací povinnost ti tímto automaticky končí a není třeba dávat návrh k soudu. Samozřejmě pokud ti to známo není a/nebo máš pochybnosti, pak je návrh k soudu jediné správné řešení...
březen 08, 2010 11:58
Výše výživného : McAjucha
Poraďte mi, prosím, jakou adekvátní částku výživného mohu požadovat po otci. Synovi je 13 let, chodí na 2.stupeň ZŠ, od 6. třídy dojíždí a využívá školní jídelnu, dosud měl školu v místě bydliště a oběd měl doma, dochází na kroužky, v zimě jezdíme lyžovat, v loni jsem platila instruktora a novou lyžařskou výbavu, v létě absolvuje letní tábor dle svého přání, v novém školním roce nás čeká školní lyžařský výcvik, pobyt v Anglii, potřebuje nové kolo, helmu jsem kupovala novou na jaře, platím mu mobil z důvodu zabezpečení odvozu domů, atd.,atd. Otec v okamžiku kdy zažádám o zvýšení výživného odchází na úřad práce a přestává platit. Se mnou nekomunikuje, syna neviděl více jak dva roky, sporadicky mu zavolá. Náhodou jsem na internetu v registru firem narazila na informaci, že pracuje jako jednatel firmy. Začala jsem zjišťovat informace o platu na takové pozici, plat na této pozici se dle mých informací pohybuje někde mezi 25000-50000tis., mé okolí mi radí požádat o 3-5tis. měsíčně, já jsem zvažovala cca 2-2,5tis. měsíčně. V současné době platí 1000Kč měsíčně. Syn je astmatik, alergik, trvale na lécích, přizpůsobujeme i materiály oděvů ze zdrav. důvodů. Vážně nevím, jakou částku zažádat, poraďte. Díky moc předem :-)
srpen 07, 2012 20:38
Prosím tě - napiš mi znovu, : d@niela
ale do redakce, abych měla tvou adresu a mohla se tě ještě zeptat na nějaké doplňující informace.
Stačí když vlevo ZCELA nahoře klikneš na odkaz v KONTAKTECH

nebo napiš e-mailem na daniela - zavináč - kudlanka - cz
srpen 07, 2012 21:51
výživné na zletilé dítě : Věra Marková
dobrý den,potřebuji poradit,ex mi chce posílat peníze pouze do 18ti let dcery,v 18 ti letech chce přestat,protože je prý už dospělá.Nebude mít ještě ani v té době maturitu.Kam se můžeme obrátit,když přestane platit.Mužeme mu dát rovnou exekuci?Rozsudek je z doby,kdy byla ještě nezletilá.
březen 14, 2013 11:00
výživné : Martin Šimon
Dobrý den, chci se zeptat, jak je to s výživném když mi před 3 lety skončila vyživovací povinost ,a dcera začala pracovat, ale nyní mi oznámila že chce jít na vzsokou a mám začít platit znovu. má na to právo?
září 14, 2015 12:18
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]