O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝŽIVNÉ NA MAMINKU, NA DÍTĚ... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 22 únor 2010
Přejít na obsah
VÝŽIVNÉ NA MAMINKU, NA DÍTĚ...
Strana 2
Strana 3

 Jsem v dost nepříjemné situaci, ze které si nevím rady. Je mi 23 let, jsem ve druhém ročníku VŠ. Otec mi platil výživné do ukončení střední skoly, tedy cca do 19 let. Pak jsem byla dva roky jako aupair v zahraničí, poté se vrátila a nastěhovala se k babičce, která mi to také jako jediná nabídla.

 

 

 

 

 

      Pak jsem otěhotněla a po porodu chlapečka (je mu dnes 14 měsíců a jeho otec není uveden v rodném listě) jsem nastoupila zase do školy, tentokráte na vysokou. Když jsem tedy nastoupila do prvního ročníku, domluvili jsme se s otcem na tom, že mi bude platit výživné, což bylo posledního 1,5 roku. Jenomže teď si moje mamka zažádala o zvýšení pro sedmiletého bráchu a mně to otec zastavil a tvrdí, že na to nemám nárok. Rodičovský příspěvek a výživné mi stačily tak akorát na bydlení, jídlo a potřeby malého. Teďka se bojím, že by se nám žilo o dost hůř.

 

     Otec mého dítěte je cizinec a své otcovství odmítl uznat. Znám jeho poslední adresu, ale těžko říct, jestli tam pořád bydlí. Kontakt nemáme žádný.

Alena

 

 

 

 

 O D P O V Ě Ď: 

 

  • výživné pro maminku a její dítě od otce dítěte:

 

 

     Soud může rozhodnout o povinnosti zaplatit potřebné náklady i před narozením dítěte, je-li otcovství konkrétního muže pravděpodobné. Příspěvek na výživu neprovdané matky je určen přímo pro matku dítěte. Výživné pro narozené dítě je určováno samostatně v rámci vyživovací povinnosti rodičů.

 

     To, že se soudu nepodaří najít otce dítěte, který má platit výživné, není důvodem k zastavení řízení. Pokud se žádnou dostupnou cestou nepodaří zjistit skutečný pobyt otce dítěte, soud mu ustanoví opatrovníka a nadále bude řízení vedeno s opatrovníkem, který bude otce v řízení zastupovat. Soud pak o výživném rozhodne na základě informací, které bude schopen získat (bude vycházet např. z průměrného příjmu v ČR, z toho, jaké má otec vzdělání a jakých výdělků lze v jeho oboru dosáhnout apod.). Na druhou stranu vám ale rozsudek sám o sobě zřejmě nebude k ničemu, jestliže je otec dítěte neznámého pobytu. Pokud se ale v budoucnu objeví, bude tento rozsudek moci být podkladem pro exekuci.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]