O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝŽIVNÉ NA DOSPĚLÉ DĚTI, KTERÉ "SNAD" PRACUJÍ PDF Tisk E-mail
Úterý, 25 září 2018

Zdravím všechny vespolek. Mám dotaz: mám dceru 19 letou. Tento rok se údajně vyučila a  údajně pracuje; poslal jsem soudu žalobu na ukončení výživného, ale odpověď nikde. Tak nevím - co teď platit dál? Když platit přestanu, tak může na mě přijít exekuce, prokáže se, že třeba studuje a já jako otec jsem v pytli.

 

 

 

 

     Stejně tak syn už je taky plnoletý, a snad chodí i do učení. Nikdo mi nic neřekne, nebaví se se mnou, jen "dej peníze! Doposud jsem pravidelně platil, ale teď ale zase nevím, komu posílat peníze? Naposledy soud, když byly oba nezletilí, to určil k rukám matky, ale co teď? Jedno vím - už jsou oba dospělí, tak by podle mě měli nějak to všechno sepsat úředně,  kam nyní chtějí posílat peníze.

 

     Jen tak zpráva esemeskou v telefonu, že chtějí, aby to dostávala jejich matka, to je přeci neprokázatelné, tím se nikde neprokážu. Vůbec nevím, co dělat.

 

Děkuju vám za odpověď,

Ruda

 

 

ODPOVĚĎ:

 

Milý Rudo,

 

      tady, na Kudlance, v rubrice "VÝŽIVNÉ", je tohle všechno vysvětleno několikrát, hodněkrát. Mj. koukni se tady, do levého sloupce, pod "SOUVISEJÍCÍ". Takže doporučuju se podívat; ale jinak ti to - jen zhruba - shrnu:

 

    Bohužel, je všechno tak nastaveno, že nejsou povinni ti sdělovat, že dcerka dostudovala a vydělává si. Ale - i kdyby si nevydělávala, je to stejné, pokud studium dokončila. Vřele ti tedy doporučuju si tohle zjistit sám. Budeš si to muset nejlépe "obšlápnout", zeptat se. To pokud se týká tvé dcerky. Takže znovu napiš na soud, rozhodně doporučeně. Nebo si tam rovnou zajdi.

 

     Ohledně studujícího syna: dnem dospělosti posíláš výživné jemu, tedy na jeho jméno. Co s tím udělá, pokud studuje, je už jeho věc, pochopitelně, pokud peníze přijdou na jeho potřeby.  Takže, i kdyby ti řekl do telefonu, abys to posílal třeba babičce, posílej to jedině a nikdy jinak - na jeho jméno, na jeho adresu.

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]