O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝŽIVNÉ PRO ZLETILOU PDF Tisk E-mail
Pondělí, 14 prosinec 2009

Dobrý den, mám k vám jednu prosbu o radu. Žiji s přítelem, který je rozvedený a platí na dvě děti; jedno je nezletilé a druhá dcera má 18 let, ale studuje střední školu.  Obě má ve výchově bývalá manželka. Ale ta se o tuto starší dcerku nestará. Konkrétně: dcera bydlí u svého otce v jiném městě, než matka. Tamtéž i studuje. Otec se o ni kompletně stará, ale přitom na tuto dceru platí alimenty své bývalé manželce.

 

 

 

 

 

     Ta ji nechce ani moc vidět, nedává jí žádné peníze, nechce ji na vánoce atd. Přítel proto chce dceru do své péče, protože u matky stejně nebydlí a ta jí ani peníze, které od otce na ni dostane, nedává. Proto by otec chtěl nyní vše zařídit tak, aby měl dceru ve vlastní péči. Prosím o radu, jak postupovat a jaké formuláře nebo žádosti a kam poslat , zda to musí udělat on, jako otec, nebo dcera, která je už zletilá.

 

Děkuji za odpověd a za radu

Jana

 

 

Milá Jano,

 

     Tady na Kudlance, v rubrice VÝŽIVNÉ všechno najdeš - dokonce několikrát...

 

     Ale jen pro okamžitou informaci: od dceřiných osmnáctých narozenin má otec platit výživné přímo jí. Veškerou komunikaci ohledně výživného nyní bude vyřizovat s otcem (respektive otec s ní) už jen sama dospělá dcera. Takže případné výživné - pokud bude pokračovat ve studiu, by nyní mohla a měla požadovat i od matky....

 

     A pokud by si ji vzal k sobě, zcela jistě na tom není nic těžkého - jen se k němu nastěhuje a on jí k sobě přihlásí.

 

    A ještě:  potřeby dítěte mají hradit oba rodiče, tedy nejen ten, který dítě nemá ve své péči.

Na druhou stranu se skutečně může stát, že peníze určené pro dítě se k dítěti nedostanou a rodič, který má dítě v péči, je utratí pro svou potřebu. Takový rodič by pak mohl být stíhán např. pro podvod, případně pro zpronevěru nebo pro porušování povinností při správě cizího majetku. Je ale otázka, zda a jak prokázat, v jaké výši byly peníze pro dítě zneužity. V takovém případě by zřejmě bylo před podáváním trestního oznámení požádat o spolupráci orgán péče o dítě.

 

     Držím palce, abyste se nějak v dobrém všichni dohodli.

d@niela

 


 

Komentáře (3)add feed
Takže, rpzumím-li tomu dobře : bodka puntík
ta dcera žije ve společné domácnosti s tvým přítelem a s tebou. Tak proš se s ní nedomluvíte: Proč přítel prostě nezačne platit pouze své exmanýelce pouze na druhé dítě- Dcera je plnoůetá a musíé otce zažalovat jedině ona... a vtomto případě by vlastně měla žalovat svou matku - s níž nežije a která na ni otci nic neplatí. Ale jak říkám - je to na domluvě. Je plnoletá a mlůže se sama rozhodnout, s kým bude žít.
prosinec 15, 2009 09:52
Easy peasy : AntiVra
Otec přestane platit manželce na starší dceru a dcera požádá matku o placení výživného. Doporučuji požádat o stejnou částku, kterou soud určil otci... Jak si to pak otec s dcerou domluví je na nich...
prosinec 15, 2009 10:40
Zletilý člověk si sám zodpovídá za sebe. : Milan
Rodiče mohou jen pomáhat, nikoli již zastupovat.
Takže doporučuji, aby slečna požádala matku o výživné a také aby ji požádala o vydání peněz, které jí jako výživné poslal otec od okamžiku její zletilosti, protože tyto peníze jí vždy patřily a její matka je neoprávněně inkasovala - ba přímo protiprávně.
A pokud to nepůjde po dobrém, musí podat žalobu a musí to udělat sama, nikdo jiný to za ni není oprávněn udělat.
Samozřejmě má také stále nárok na výživné od otce. Pokud však s otcem žije, mělo by to být kryto právě tím soužitím, které nepochybně financuje on.


prosinec 15, 2009 13:21
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]