O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KOMU VÝŽIVNÉ NA PUBERŤÁKA U BABIČKY? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 12 listopad 2009

Dobrý den, Kudlanko, mám dotaz: jsem podruhé vdaná a čekáme s manželem dítě. Z prvního manželství mám 17letého syna, který žije s námi ve společné domácnosti a dostávám na něj výživné od jeho otce. V současné situaci ale plánujeme s manželem přestěhování - s tím, že syna nechám doma u prarodičů, kde má svůj pokoj.

 

  

 

 

 

 

   Budu ho i nadále navštěvovat a dohlížet na něj a finančně ho zabezpečovat. Chci se zeptat, jestli mám i nadále nárok na výživné na syna? Syn studuje a má ještě před sebou minimálně 4 roky školy.

 

Děkuji,

Ema

 

 

ODPOVĚĎ:

 

    Výživné se vždy zasílá oprávněné osobě, v tomto případě  - dle rozsudku - tedy k rukám matky nezletilého dítěte. Je na vás, abyste se s prarodiči finančně dohodli, vyrovnali. 

 

     Jinak - po dovršení 18. roku náleží podle zákona výživné do rukou dospělého dítěte. Záleží pak zase na vás, jak se doma dohodnete o hospodaření s těmito penězi (určenými na výživné zletilého studujícího dítěte).

 

d@niela

 

 

Komentáře (6)add feed
Dohoda by byla fajn, : Eva
ale po 18. roku syna se bude poukazovat výživné výhradně a pouze synovi, obzvláště, nebude-li mít stejné bydliště s matkou. A bude záležet právně jen na něm, co s prostředky udělá, zda bude ochoten se dohodnout, ať už s matkou nebo prarodiči.
listopad 12, 2009 15:17
Tak tentokrát si asi nemůžu pomoct já : LauraP
Maminka si zařídí nového pěkného manžílka, nové pěkné bydlení a nové pěkné miminko a puboše bude "chodit navštěvovat a dohlížet na něj". Pevně doufám, že není žádný objektivní důvod, proč by mi mělo být toho kluka líto.
listopad 13, 2009 19:48
třeba to je tak, : alena Bodka
že když bude syn hlášen u babičky, má následně právo užívat dál její byt i po babiččině případné smrti. Možná to chtějí prostě udělat takhle kvůli bytu. Navíc, babička nebude sama a vnuk jí poskytne pomoc, bude-li toho třeba. A klukovi bude možná s babičkou lépe, než s novým tatínkem - kdo ví.
listopad 13, 2009 20:53
já jsem se k tomu nechtěla : Inka
raději vyjadřovat, ale myslím si, že pořídit si novou rodinu a odložit ty původní děti není dobré řešení, zvlášť když nejsou dospělé. A pokud kluk vadí Tvému novému manželovi a manupuluje Tě tímto směrem, tak bych se dost zamyslela nad tím koho si beru, děti jsi měla před ním a s tím si on do toho šel. Právě ten 17ti letý kluk potřebuje žít v rodině, pokud o něm nebudeš mít denně přehled, může to jít jinam než si dokážeš představit a výsledně s tím budeš mít daleko víc starostí Ty ne Tvůj nový manžel. Ale každého věc. Já bych 17 ti letého kulka nenechala žít samotného ať už je to kvůli bytu či kvůli něčemu jinému, jestli že jsi mu obětovala již 17 let, tak ty 3 poslední roky Tě již nemůžou vytrhnout.
listopad 14, 2009 07:38
17 neni dite!! : skriteks
proboha vsak uz je to hotovej clovek! At si maminka zije po svem a kluk ma klid.. a furt tam ma babicku, takze o zadnem odkladani neni rec. Jsou deti ktere jedou v 15 na intr a je to normalni!! Ja byla na intru od 12-ti a prezila jsem to bez problemu a dokonce mi to v hodne smerechi pomohlo.
listopad 14, 2009 18:15
možná jde o školu, : bb2
v 17 může mít rok před maturitou, tak než dlouze a draze dojíždět (pokud by to z nového bydliště bylo vůbec možné), zůstane u babičky, školu dokončí, pomůže babičce a nebude tam sám. A ano, za nás se vycházelo ve 14 a leckdo šel rovnou na internát. Nepřála bych si to pro své děti, ale kdyby si vybrali vzdálenou školu, tak by nebylo zbytí.
listopad 14, 2009 19:25
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]