O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ŘÁDNÉ VÝŽIVNÉ PRO NEŘÁDNOU STUDENTKU? PDF Tisk E-mail
Neděle, 24 květen 2009

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem, jak dále postupovat v mém problému: s bývalou manželkou jsme rozvedeni a naše jediná dcera byla svěřena do její péče. Mně byla vyměřena vyživovací povinnost ve výši 4 000.- Kč. Tu jsem do dceřiných 18 let řádně plnil. Obě se před rokem a půl odstěhovaly z trvalého bydliště k manželčinému novému příteli. Nyní (ve své dospělosti) by se dcera chtěla přestěhovat ke mně.

 

 

 

 

 

 

      Také říká, že dále řádně studuje. Její chování však zatím o tom moc nenasvědčuje, protože  během jednoho měsíce už vystřídala tři školy. A ani nevím, jestli do nějaké v současnosti opravdu chodí... Stejně tak mi už půl roku odmítá dát potvrzení o studiu; přesto požaduje i nadále výživné.

 

     Rád bych věděl, jestli je mou povinností zjišťovat, zda vůbec ještě studuje, nebo zda mi to má ona doložit? Také nevím, zda, pokud by bydlela u mne, a já bych ji živil, jsem současně povinen jí ještě dál dávat stejně vysoké výživné. Zvláště, pokud by  takhle "studovala"....

 

     Děkuji vám předem za vysvětlení,

 

                Mirek

 

 


 

ODPOVĚĎ:

 

Mirku,

 

     ano, ona by ti to měla doložit, ale pochopitelně, že pokud to chceš opravdu vědět, jistě nebude na škodu, když se - coby otec - na dceru půjdeš zeptat. Minimálně bys se měl dozvědět, jestli do té které školy opravdu chodí... Pokud ano, tak "máš smůlu", musíš platit, dokud se bude řádně vzdělávat na denní škole. Vyživovací povinnost rodičů v daném případě trvá, protože dítě se připravuje na budoucí povolání.  Jestliže dítě není schopno se samo živit, má právo na výživné. Další je, že nyní bys měl výživné posílat přímo své zletilé dceři.

 

     Pokud bude dcera bydlet u tebe, bude jí výživné naopak platit tvá bývalá manželka. Tvou částí se stane zajišťování jejího bydlení, obživy, připadně se dohodnete na nějakém tom kapesném..

Nejprve si však zjisti, jak to je s oním studiem. Rozhodně nedoporučuji jen tak přestat platit, to je záležitost trestná...

 

d@niela

 

 

Komentáře (60)add feed
ty nevíš, kde studuje tvá dcera? : alena puntíkovaná
no to ti závidím. To já to tenkrát věděla zatraceně dobře - neb jsem tam neustále chodívala žehlit nějaké průšvihy. Každopádně potrvzehí o studiu potřebuješ i ty - kvůli daním.Je na to takový formulář, který ti dá vaše účetní, ten ať dcerka nechá ve škole potvrdit - čímž se zároveň dovíš, kam to vlastně chodí. No a pak tam můžeš - coby vzorný otec - docházet i ty a žehlit její průšvihy.
květen 25, 2009 05:19
.. : kolemjdoucí
A ani nevím, jestli do nějaké v současnosti opravdu chodí...

Nešlo by zařídit něco jako deponovat peníze u notáře, který by je vyplatil až po předložení potvrzení? Nesmějte se, v právních otázkách jsem zcela nedotčen.....
květen 25, 2009 06:37
aleno : mia
dceří bylo 18,o jejím studiu mu nikdo bez jejího souhlasu informace nepodá a žehlit za dospělou dceru průšvihy to si děláš kozy ne? Nejspíš je už na vysoké.Ale s tím potvrzením na daně máš pravdu.
květen 25, 2009 06:52
..: : kordulinka
nevím tedy jaké máte vztahy v rodině, tedy Mirku ty s dcerou, ale zřejmě né moc dobré.A tak mě napadá, co třeba větší komunikace s dcerou, zájem o její činnosti, né-li nějaká společná činnost? Ale jinak je pravda, že vyživovací povinnost trvá, pokud studuje! A pokud nestuduje, tak asi jí stejně nenecháš umřít hlady na ulici?
květen 25, 2009 07:01
No, on to Mirek zrovna nemá lehké, : Eva
protože na zletilé dítě mu škola informace nepodá, když s tím dítě předběžně nesouhlasí, daně si může přihlásit pouze 1 z rodičů, takže to bývá matka, se kterou dítě žije a v tom případě žádné potvrzení nemá otec šanci nárokovat. Já bych to matce s dcerou tedy, v tomto případě, zkomplikovala, když s nima není kloudná řeč a neřeknou tátovi, kde holka studuje, nemůže si najímat soukromého detektiva, aby to zjistil. Deponovala bych skutečně alimenty u notáře ( jak píše perfekně kolemjdoucí), což bych jim sdělila, že si je mohou vyzvednout, když doloží, že dceruška opravdu studuje. Napadá mne cosi o hrubém pytli...... smilies/wink.gif
květen 25, 2009 07:51
mio počítej : alena puntíkovaná
je jí osmnáct - takže je ve třeťáku - devítku ukončila v patnácti a střední škola trvá čtyři roky, takže se maturuje v devatenácti. Takže má ještě rok - pokud nerupla a neopakuje ročník. A ten formulář dá prostě dceři, ať ho nechá ve škole potvrdit - to se normálně dělá, kvůli rodičovským opřídavkům a slevám na daních - jestliže s ním chce dcera žít, tak to otec potřebuje. A jestliže se chce k němu dcera nastěhovat - tak s ním asi mluví a komunikuje - nebo ty by ses stěhovala k někomu s kým nemluvíš a ke komu máš odpor? Asi ho má dcera pořád ráda....
květen 25, 2009 08:29
A taky : alena puntíkovaná
třídní schůzky jsou i ve čtvrťáku a v případě maléru si škola volá rodiče do školy - a to i v případě, že dotyčnému studentovi již osmnáct bylo. Tohle se pamatuju velmi dobře, neboť jsem se takových "sedánek" též byla nucena účastnit, coby matka "delikventa"
květen 25, 2009 08:35
Slevu na dani určitě uplatňuje matka, a o přídavky si zletilé dítě žádá samo. : Myška
Nevím co má Mirek s dcerou za vztah, ale moc důvěryplný, zejména z její strany, nebude.
V tomto případě by snad bylo nejlepší promluvit si dohromady - matka, dcera a Mirek, a všechny sporné otázky si vyříkat.
květen 25, 2009 08:35
Ali : mia
Pro mě tedy ten věk jednoznačně z dopisu nevyplývá.A co vím,tak ve čtvrtáku dcery na střední už po nás nechtěli psát omluvenky,psali si je "děti" sami.Oznámili nám,že o prospěchu už nás mohou informovat jen s jejich souhlasem.Ze školy mojí dcery asi 2 nebo 3 žáci nedali rodičům přístup k informacím a to přesto,že je rodiče živili-no comment.No já bych dala na radu Evy a Kolemjdoucího nebo bych prostě utáhla kohoutek k financím,to holt holka z táty vola dělat nemůže.
květen 25, 2009 08:43
nojo časy se mění : alena puntíkovaná
za mých časů a za časů školní docházky mých dětí nic takového neexistovalo. Ale je přece na otci, aby se s dcerou domluvil. Jak se vlastně dověděl, že k němu dcera chce? Asi mu to řekla ne? Teď je na něm, aby jí řekl:"Ano miláčku, já budu samosebou šťastnej, když tu budeš se mnou, A L E ! budeš sekat latinu, chovat se slušně, dobře se učit a o výsledcích studia se budu - s tvým souhlasem, který mi neodepřeš - pravidelně informovat. Ať pěkně ve škole viděj, že nejseš žádnej sirotek a že o tebe má rodič zájem. Taky to dělá na školu lepší dojem. Ty se taky nebudeš flákat, nebudeš chodit za školu a budeš se doma pěkně učit, za kterýmžto účelem jsem ti upravil pokojíček. Ten papír účetní nutně potřebuje - tak mi ho potvrzenej dones - pokud možno včera. Jo a jestli s výše uvedeným nesouhlasíš, na což máš právo - jsi plnoletá a - pokud to neprokážeš - tak už nestuduješ, tak si najdi místo, živ se a starej se o sebe. Do toho ti nemám právo zasahovat, to je čistě tvoje věc - ale pak nevím, o čem se tu vlastně bavíme."
květen 25, 2009 08:57
nakonec : alena puntíkovaná
třeba holka zrovna potřebuje "otcovskou ruku" aby se zklidnila a opustily ji zbytky puberty. Třeba je to jinak chytrá holka a bude dál studovat. T.J. do šestadvaceti. No a Mirek, až povede svou dceru doktorku, nebo inženýrku k promoci, tak si bude moci hrdě říci, že je to vlastně i jeho zásluha, protože se na ni v osmnácti nevykašlal, poskytl jí oporu a pomohl jí vystudovat. To je přece krásný, ne?
květen 25, 2009 09:10
Ali : mia
když Tě tu tak čtu,tak si občas říkám-kdybych mohla mít tři přání pro kouzelného dědečka,tak jedno by bylo "Dědečku,naděl mi deset procent kuráže Aleny Puntíkaté." smilies/cheesy.gif A ten tvůj děda ten se možná dostane do Guinnesovy knihy rekordů,ta jeho svatozář musí být vidět až k Cukráku. smilies/cheesy.gifTed vážně-bez Tebe by Kundlanka nebyla kudlankou.čau
květen 25, 2009 09:25
Výživné na zletilé dítě : Květa
Mirku výživé jsi povinen platit i po dovřšení zletilosti tvé dcery. Pokud studuje, eí co řešit, pokud máš dojem, že nestuduje, nezbývá ti nic jiného, než se s dotazem obrátit na školu (když dcera není schopna doložit studium). O ukončení povinnosti platit výživné, bys měl požádat soud a on rozhodne, zda ano, či ne. Vím to proto, že jsem sama plátce výživného na zletilou studující dceru a bývalý manžel na zletilého studujícího syna.
V případě, že se dcera přestěhuje k tobě, stále platíš výživné ty, nikoliv tvoje bývalá manželka, protože výživné bylo soudem určeno tobě, změna je možná opět pouze po prošetření soudem, kdy ty bys dal podnět k tomu, že se změnily podmínky pro platbu výživného.
květen 25, 2009 11:40
Jestli už to je osmnáctka : NČ
tak ji prokazatelně (písemně doporučeně) vyzvi k předložení dokladu o studiu (stačí vysvědčení) a přímo přímo uveď, že když nepředloží do tří tejdnů (a pak nejraději každej půlrok vysvědčení), tak končíš s placenim. Na to máš plnej nárok a vona povinnost.
Jinak bych řek, že důvěra mezi tebou a dcerou je tak na bodě 0. Navíc, dcera je zřejmě dost čísílko. Tudíž absolutně nechápu, proč si ji chceš k sobě nastěhovat. To jako jsi nějakej masochista, neboco? Toužíš po řvaní techna po baráku? Toužíš po společnosti vožralejch dementních pubošů a smažek? Tožíš po exekutorech? Nebo tak toužíš po alimentech od její matky? Z těch ale stejně neuvidíš ani kačku, páč alimenty bude pobírat to tvý koťátko a pochybuju, že z nich něco pro tebe uvolní.
květen 25, 2009 12:22
Typická ukázka holky vychované rozvedenou matkou. : Milan
Příživnická morálka dominuje v jejím chování už v mládí.
Chudák kluk, který to neprohlédne a naletí jí.

květen 25, 2009 15:20
alena puntíkovaná : Dáša
...No a Mirek, až povede svou dceru doktorku, nebo inženýrku k promoci... Mirek svou dceru doktorku nebo inženýrku může vést tak akorát OD promoce, protože promocí se Dr., Mgr. případně Ing. teprve stává smilies/grin.gif, ale při jejich vzájemných vztazích pochybuji, že se vůbec doví, že dcera skončila školu a dokud ho nenapadne to zjistit, tak bude platit.
Mirku, až si budeš všechno zjišťovat, zjisti si taky, jestli jsi povinen platit, když bude opakovat několik ročníků.
květen 25, 2009 17:30
Ach ta dcera : M
Děkuji všem za názor, ale můj vztah k ceři je asi zajímavý. Jsem BLBEJ že se tím vůbec zabývám. Ona byla loni ve druháku a pro "JEJÍ VELIKÝ ZÁJEM" o studium, jí z té školy vyrazili. Pak vystřídala další školy až našla jednu pěknou zašívačku a začala opět od prváku. Ani se mi nechtělo věřit, že taková ulejvárna existuje. Já však nemám povinnost zjišťovat zda studuje, to je její povinnost mi to doložit. Do bytu se mi nastěhovala proti mé vůli, jen z důvodu, že tu má zatím trvalé bydliště, ale na tom se už pracuje. Svět kolem nás je velmi zajímavý a i moje nová opřítelkyně mi říká, že jsem blbej a moc hodnej. Druhý by s nima rázně vyběhli. Ještě jednou díky za Vaši účast.
květen 25, 2009 19:14
Milane : Kamila
tak rozvedený matky jsou podle tebe příživnice? Mohl bys to nějak blíže rozvést a specifikovat?
květen 25, 2009 19:25
milane : mura1
ty me bavis. ktera ti hodila hracky do kanalu?
květen 25, 2009 19:51
Ježiš : Ivča
a co když má rozedená matka syny?Z nich budou taky příživníci?Chudáci holky,co ty kluky dostanou... smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
květen 25, 2009 21:41
oprava : Ivča
rozvedená...naštěstí.
květen 25, 2009 21:42
No vidíš, kam vede nedůslednost : NČ
Cit: "Obě se před rokem a půl odstěhovaly z trvalého bydliště k manželčinému novému příteli".
Pro každýho nedůslednýho, jakym bych zřejmě byl i já: Na nic nečekat a ihned (!!!) odhlásit z bytu! A ihned po tom vyměnit vložku a nejraději celý dveře za bezpečnostní.
květen 26, 2009 06:08
jé,jé: : kordulinka
opravdu ten Tvůj vztah k Tvému dítěti je zajímavý! je vidět, že máš veliký podíl na její výchově!
květen 26, 2009 06:46
hm : Kamila
já si teda akorát za sebe přeju, aby mě nikdy s mým dítětem nepotkalo nic ani vzdáleně podobnýho.... brrr....

květen 26, 2009 08:18
Kordul, jenže podle toho psaní to vypadá, : NČ
že von právě podíl na výchově neměl a ani zřejmě mít nemohl.
A to děvče musí mít dost volnomravnou maminku, která se zřejmě předevšim stará o svýho současnýho šoustá*a, kterymšto pádem je jí mravnost dcerky celkem uprd*le, hlavně že je vod holky pokoj. Teď se jí zbavila uplně, zřejmě jim doma překážela i tak.
květen 26, 2009 08:34
NýČe, : Vodoměrka
tak teď jsi mě dostal... takže si jako myslíš, že když dva rodiče žijí společně a vychovávají dítě, tak chudák tatínek s tím nemohl nic udělat? Kde byl celou tu dobu? To se jako díval, jak mu manželka špatně vychovává dítě a on byl mimo, z obliga, když to zkazila, tak on se do toho vůbec nebude plést a pak na ni bude poukazovat, že on nic, to všechno ona? Myslím si, že od doby, kdy se dítě narodilo, tak už od toho okamžiku mohl uplatňovat svou část výchovy nebo když se mu něco nezdálo, tak to napravovat a pracovat na tom... vždycky má dítě dva rodiče a je nádherné, jak se většinou muži staví k problémům s výchovou stylem, že za to může žena, oni by to nedopustili... hahaha... a já se jen ptám, kde teda ti slavní otcové celou tu dobu byli? No asi jim to bylo šumafuk, hlavně, že měli klid, že jo?
květen 26, 2009 08:45
Jinak k Mirkovi... : Vodoměrka
i když je dcera už plnoletá, tak pokud do té školy zavoláš, tak ti řeknou, jestli je jejich žákem nebo ne... bez jejího souhlasu ti akorát nesdělí její školní výsledky...
Nevím, jaký vztah jste měli s dcerou do jejích sedmnácti, než se s matkou odstěhovala, ale asi moc vřelý nebyl, že? Nechci ti sahat do svědomí, ale z tvé strany se mi taky zdá, že tě nějak moc nezajímá, že bys byl raději, kdyby u tebe nebydlela, tys na ni nemusel platit a šla si po svém... ale je to jednou pro vždy tvoje dítě a bude jím až do smrti, stejně tak jako ty jsi její otec... možná by stálo za to pokusit se s dcerou navázat lepší vztak, začít komunikovat, i když v tomto věku to ještě může být obtížné... ale vždycky je ta šance, že se to zlepší... a o pár let později si můžete zase dobře rozumět... hele, ruku na srdce, není to náhodou tak, že tvoje nová přítelkyně to stojí víc peněz a víc prostoru, takže se ti bydlení s dcerou a placení alimentů nehodí do rozvrhu?
květen 26, 2009 08:52
Skutečně zajímavý přístup k vlastnímu dítěti : Míša šíša
Do bytu se mi nastěhovala proti mé vůli, jen z důvodu, že tu má zatím trvalé bydliště, ale na tom se už pracuje. Svět kolem nás je velmi zajímavý a i moje nová opřítelkyně mi říká, že jsem blbej a moc hodnej. Druhý by s nima rázně vyběhli.


No, Mirku, k nám se nastěhovala manželova dcera z prvního manželství krátce před svými osmnáctinami. Ačkoliv tedy neměla u nás trvalé bydliště, nebylo to proti naší vůli. Nikdy by mě nenapadlo manželovi říkat, že je moc blbej a hodnej, je to přece - proboha! - jeho dítě. A představ si, taky měla problémy s učením, dokonce musela opakovat maturitu z matematiky ještě jednou na podzim. Ale vzali jsme to tak, že je na nás, abysme jí pomohli. Takže jsme jí zařídili doučování a nakonec tu maturu zvládla. Problémy byly, ne že ne, ale takové jsou prostě děti... U tebe mě ta lhostejnost k dceři skutečně dost zaráží. Připadá mi, že ti jde vlastně jen o to, aby tě nestála ani korunu.
květen 26, 2009 09:02
Vodomilko, : NČ
holku jedináčka chlap proti vůli matky vychovat podle svýho prostě nedokáže. Nemá sebemenší šanci.
Jasněže si může prásknout do stolu, jenže to je asi tak všecko, co může dělat.
Když je matka mrcha, jakože tadle zřejmě (řikám zřejmě!) je, tak se s holkou sčuchne a chlap může nanejvejš tak čumět. Nebo nemusí čumět, může se vozvat, pokusit se zasáhnout a pak to dopadne přesně takhle, jak to dopadlo u Mirka. Vobě krasavice na něj udělaj dlouhej čumák a vodtáhnou za novym šoustá*em.
Jenže u toho novýho pak matičce dceruška překáží. A kdoví, jestli na novýho maminčinýho š******ka nedělá mladý masíčko větší dojem než její, už povislejší, maminčino masíčko. A třeba i to mladý masíčko, matičkou vychovaný, by se ani nebránilo.... tak musí z baráku....
Jó, to sou ty paradoxy!
květen 26, 2009 09:35
Haha, nýče, : Vodoměrka
jenže já mám dojem, že tatínkovi asi překáží taky... a nevím, proč by matka měla být mrcha... já jsem taky rozvedená a taky jsem se sestěhovala k novýmu příteli... jsem tedy stejná mrcha a kdyby teď moje dcera chtěla jít bydlet k otci, tak to bude proto, že mi tu překáží a že musí z baráku, protože má lepší a pevnější masíčko než já? Možná bys měl trochu ubrat na fantazii a nedělat ze všech chlapů chudáčky, co za zkaženou výchovu dítěte nemůžou, protože se matky sčuchly s dětmi proti nim... a možná i ubrat na výrazivu, začínáš mít slovník horší než dlaždič... bohužel...
květen 26, 2009 09:43
NČ, : Míša šíša
z čeho usuzuješ, že je tahle matka (zřejmě) mrcha? Nevšimla jsem si nikde ani náznaku toho, co by tě mohlo vést k podobným závěrům.
květen 26, 2009 10:00
Míšo Šíšo : NČ
usuzuju tak podle dceřinejch studijních "výsledků", o který matka, která ji má svěřenou do péče, zřejmě jeví pramalej zájem.
Vodomilko, tak trochu převracíš, co jsem napsal. Ze všech chlapů, co zvrzali výchovu, chudáčky nedělám. Ale stojim si za tim, že když bude matka mrcha, tak chlap s výchovou holky nehne. Jestli zrovna je to tenhle případ - nevim. Ale by bejt mohl, aspoń mně osobně to připadá hodně pravděpodobný. Samože jistotu nemám, což ovšem ani ty.
Mluvim, jak si to myslim. Výtku si beru k srdci, vomlouvám se za způsobenou újmu a dobře, napříště místo hvězd budu užívat slova souložník a souložnice, popřípadě zadnička nebo sedinka, popř. pipínek a jůlinka.
květen 26, 2009 11:11
Podle studijních výsledků? : Míša šíša
Ale to snad ne.
květen 26, 2009 11:31
Nemohu s tebou NČ souhlasit. : Myška
Podle toho, co napsal Mirek, se jeho bývalka s jejich dcerou z trvalého bydliště, tedy od něj, odstěhovaly cca před rokem a půl. Že se odstěhovaly od Mirka usuzuji z toho, že dcera má u Mirka stále trvalé bydliště. Tedy i on mohl výchovu v podstatě donedávna ovlivňovat. Ale zřejmě nechtěl. Házet špatné studijní výsledky na bedra matky je nefér. Známe dnešní puberťáky, když se zaseknou nehne s nimi nic. Odsuzuješ matku, že si našla přítele, že se k němu i sdcerou odstěhovala, jako by to bylo něco špatného. Ale ono není, a vůbec nevíme, jak se věnovala dceři, a jestli dcera vůbec o matčinu pozornost a čas stála. Věnoval se snad dceři Mirek? Sotva. Odstřelil ji zároveň s matkou, a nechce ji doma, a nechce ji ani živit. Povedený tatínek, jen co je pravda.
květen 26, 2009 11:38
Nemusíte souhlasit : NČ
Tohle je asi tak případ, kterej se dá posuzovat z uplně vopačnejch stran, teda buď to může bejt tak, anebo uplně jinak. Sám osobně nemám žádnej důvod Mirkovi už aprióri nevěřit, vim jen to, co von píše:
"Také říká, že dále řádně studuje. Její chování však zatím o tom moc nenasvědčuje, protože během jednoho měsíce už vystřídala tři školy. A ani nevím, jestli do nějaké v současnosti opravdu chodí... Stejně tak mi už půl roku odmítá dát potvrzení o studiu; přesto požaduje i nadále výživné."
Jestli von nekecá, tak ji i matka nutně musí v tom podporovat. Jestli ale von kecá aby vypadal líp (jak ho chcete vidět vy), pak je to samože už uplně jinej příběh.

květen 26, 2009 12:54
Nechápu, : Vodoměrka
podle čeho a proč by ji v tom měla podporovat matka... ale je to strašně jednoduchý z hlediska chlapa si říct, že za nevydařené děti může matka a že je v tom ještě podporuje... jo... v podstatě se dostáváme ke známému rčení - cherchez la femme...
květen 26, 2009 13:01
No, : Míša šíša
ona se někdy matka (či otec anebo oba dva najednou) může činit jak divá a je jí to houbeles platný. Kolem někoho projde puberta, že si jí nikdo ani nevšimne, a s někým druhým cloumá tak, že se z toho rodičovstvo hroutí.
Tj. může to být tak, jak říkáš, ale taky nemusí. A Mirek v tomhle směru nic neuváděl. A pak mi ještě přijde divný, že by ji v tom matka přímo podporovala. Mohlo by jí to být lhostejný, ale že by to ausgerechnet podporovala? Co by jako z toho měla?
květen 26, 2009 13:22
Ale Vodomilko, : NČ
ty tu věc holt vidiš tak, že vona ji denně nabádá:
"Holka, od tej chvíle, co ti je 18, už musíš tatínkovi aspoń vobčas doložit, že stále studuješ, protože není jeho povinností živit dospělýho lempla".
Anebo třeba, že jí třeba pohrozí: "Holka, když se nedokážeš udržet ani už na tý třetí škole, nebude to asi chybou těch škol. Buď se přestaneš spratku flákat a začneš mít výsledky nebo si půjdeš vydělávat prachy jako každej normální dospělej a za sebe odpovědnej člověk."
No, a já zase tu věc vim tak: "Holka, dělej si co chceš, je mi to vpodstatě fuk, mám svuj život. Hlavně neřikej fotrovi, žes přestala chodit i do tý třetí školy, protože to by z něj nevypad už ani pětník. A vůbec nejlepší bude, když nás přestaneš votravovat, a pro změnu zase svou přítomností oblažíš fotra."
Máme každej na tu věc jinej názor, je to jen názor, protože fakta chyběj - není snad důvod na sebe pro to nevražit :-)))
květen 26, 2009 13:30
Míšo Šíšo : NČ
Lhostejnost matky v tomhle případě je podpora. Nakonec jsem to tak vejš napsal, to sem tě ještě nečet.
květen 26, 2009 13:35
NČ, dobrá, : Míša šíša
tak jak to píšeš, to může být. Ale pak by bylo správné, aby otec, když matka selhala, aby to vzal do rukou tedy on a snažil se dceru přimět, aby dostudovala. Když u něj bude bydlet, bude mít o to lepší dohled. Jenže tenhle tatík jen kouká, jak holku co nejrychleji zase vylifrovat pryč a jak jí už nedat ani cent. Jemu nejde o to, aby dcera měla dodělanou školu, jeho největším momentálním zájmem je to, jak jí zrušit trvalý pobyt.
květen 26, 2009 13:59
Míšo Šíšo, : NČ
Dospělýho rozmazlenýho fracka už nevychováš, kdyby ses na hlavu stavěla.
Nojo, jsou to všechno jen dohady, jak by to taky může a taky vůbec nemusí bejt. Já vycházim z toho, že tendle Mirek přeci neměl jedinej důvod tady něco nalhávat. Přeci se rozhodl sám sem napsat. Jakej by vůbec mělo pro něj smysl nebo užitek aby si vymejšlel bláboly?
květen 26, 2009 14:07
Ale dyť já neřikám, že kecá : Míša šíša
On právě v tomhle smyslu nepsal vůbec nic. Jenom to, že holka má problémy se studiem, a že vlastně neví, esli ještě studuje či ne a že by jako nejradši, kdyby s ní už neměl nic společnýho.
Ale vsadila bych se, že kdyby sem Mirek ještě napsal, tak že stopro odsouhlasí tvá slova. smilies/grin.gif

Ještě k té tvé větě:
Dospělýho rozmazlenýho fracka už nevychováš, kdyby ses na hlavu stavěla.

Míra píše, že se manželka s dcerou odstěhovaly před rokem a půl. Takže do té doby se na výchově podílel i otec. Tudíž sklízí to, co zasel. Anebo ne?
Jo, vlastně ne, vždyť ty taky píšeš:
holku jedináčka chlap proti vůli matky vychovat podle svýho prostě nedokáže. Nemá sebemenší šanci.
Jasněže si může prásknout do stolu, jenže to je asi tak všecko, co může dělat.

Chudáci otci jedináčků = holek! smilies/grin.gif
květen 26, 2009 14:44
To je Míšo furt dokola : NČ
Já vo voze, ty vo koze.
Snad už dáááávno jsem napsal, že jestli ta jeho manželka byla potvora, tak von si k výchově ani nečuch. Měla ho absolutně na háku. Dokonce - čim by von měl holku raději, tim víc byl od potvory vydíratelnější. To je všechno. MOHLO TO TAK BEJT a taky nemuselo! Nic víc, nic míň.
Zbytečně mi furt předhazujete chudáčky fotry a jánevimco ještě. Nic takovýho jsem neřek. Jestli vám to dělá tak dobře a tolik vás to uspokojuje, klidně ze mě dál dělejte debyla kerej ani neví, co píše. Já stejně za pár minut vypínám strojovnu a jdu za svym kozlem, tak si to užijte :-)
květen 26, 2009 14:51
... : mia
at si prší,at si hřímá.žižkovák kozla v ruce třímá.jeden kozlík,druhý,třetí s radostí do něj vletí.S náladou pak domů spěchá poškádlit se od nás nechá.Tenhle Pepík ze žižkova Kudlanku si počte znova.Jeho krásná kolena zná Růža i Božena.Holky z Prahy i ze šumavy žádaj si vždy od něj rady. smilies/grin.gif
květen 26, 2009 15:02
NČ :-)) : Míša šíša
Amen.
květen 26, 2009 15:19
Odstřelil ji zároveň s matkou, a nechce ji doma, a nechce ji ani živit. Povedený tatínek, jen co je pravda. Re:myška : 1tomasm1
no to snad né!!!
dcera se odstěhuje od otce "po vůli matky" a ta asi moc velký zájem o dceru nemá (studijní výsledky) a ty teď chceš všechnu vinu hodit na Mirka. Mirek se ptal na studijní výsledky, ale jeho dcera (popř.matka) mu nic kloudného neřekli a do budoucna asi ani neřeknou, protože matka ma z dcery docela dobrý obchod (byla by blbá)a Mirkovi nezbývá než skutečně najít pravdu o studiu dcery a následně docílit toho, aby takovéto "nezbedné" dítko dostalo pořádně od života na hubu a pak se postarat.
K bydlení:myslím si, že docílit nenastěhování dcery do bytu k Mirkovi by mělo být prioritou.
dcera se obrací na otce, po dovršení 18, ale proč se neptala na tuto možnost už dříve!!! Možná mámu stojí moc Kč a tak si moc dobře spočítala(i) jaké jsou výhody, ale dle mého názoru je mátka moc krátka na výchovu dcery a případné další následky, které můžou přijít půjdou za Mirkem!!!
čekám na reakce, protože se mi vaše diskuze, až na pár výjímek moc nezamlouvá(názory)
tom
květen 26, 2009 16:09
... : mia
Co na to říct?že jsou nedůslední oba,v 18 už holku nepředělají,vystřídat za měsíc tři školy,jde to vůbec?Matčin přítel možná začal holce šlapat na prsty,tak holka chce k tátovi,protože ho může snáz ošulit.Ten radši vysolí koruny,než by si dal práci s tím,aby zjistil, co vlastně ta žába dělá.Já na jeho místě bych taky vyžadovala potvrzení, že studuje a nechodí za školu,chtěla bych vidět školní výsledky a pak může dospělá slečna něco nárokovat.
květen 26, 2009 16:32
Ach ta dcera : M
Ahoj Všem. Teda tady se dějí věci. Jeden obecný dotaz a jak Vás to dokáže naladit k diskuzi. A jak vášnivě. Teda já se nestačím divit. Vás sezvat na nějaký setkání, tak by jste se tam snad i poprali???? Bohužel, ale téměř každý zde, má v něčem pravdu. Bohužel, ale nejvíc NČ. Jako by bydlel vedle mne a vůbec netuším kdo to je. To je ale jedno. Hrnu si popel na hlavu s předešlou výchovou, na kterou už teď je pozdě. Ale důvod proč jsem se ptal všem unikl. Zjistit skutečný možný postup , jak v této situaci, která již nastala, postupovat konkrétně, aby nedošlo k dalším vzájemným chybám. Znát zákon, paragrafy podle kterých se dá vzájemně něco řešit. Například jsem natrefil na zák.č. 133/2000 Sb, par. 10, odst 2, a hned to změnilo můj náhled na věc, třeba.(Vřele doporučuji se seznámit). Co se stalo je pryč, ale teď jsme postaveni pro nás před novou situaci a je potřeba ji řešit. Ale zatím bohužel věci řeším jen já. Dcera se poflakuje buhví kde. Škoda, že zde nemohu se objevit v časech jako Vy, To totiž dělám, že dělám. Mějte se a díky za Vaše názory a vězte, že co se škádlívá rádo se mívá. Hlavu vzhuru bude líp. Váš M
květen 26, 2009 20:27
mirku : mura1
my tady diskutujem radi. docela nas to bavi smilies/smiley.gif a tohle vubec nejni vasniva diskuze. vasnivy diskuze zacinaji tak nekde kolem stovky prispevku. jednou jsme to dotahli i na 300! osobnich setkani probehlo nekolik a zadna kudlanka nebyla zabita.

no a ze bys byl treba trosku konkretni? jestli jsi potreboval zjistit, jake jsou tve zakonne moznosti, toz to jsi mel napsat pravnikovi. smilies/wink.gif


květen 26, 2009 21:18
Mirku, prosím Tě, a nemůže to být i tak, : Eva
že ta Tvá dcera jen svým způsobem, v docela komplikovaném věku, ač právně dospělá, ale původně v 16,5 roku, prostě jen revoltuje, třeba se i mstí, upozorňuje na svou existenci (byť nešťastným způsobem), snaží se Vám připomenout, protože jste jí rozmetali trochu domov, zázemí, jistotu? Jsem zcela daleka toho Vám, rodičům, radit, abyste žili, jako jeptišky a mniši, chraň bůhsmilies/wink.gif Ale ono to i ty zdánlivě dospělé děti vnitřně docela dost zasáhne a dočasně ztrácí půdu pod nohama. Což by mohl být i pravý důvod jejího neblahého momentálního přístupu ke škole. Celkem není fakt záviděníhodná situace, že jsem najednou, byť v 18, bezprizorní a všude překážím. Chci klidně věřit, že určitě nějaké solidní základy jste jí dali a byla by děsná škoda, kdyby se tento její postoj nějak trvale fixoval, jako osobnostní rys: flákačství, odmítání komunikace, nezodpovědné plácání a povlávání životem.... Tak by třeba nebylo od věci projevit zájem o její život, byť přísnou otcovou rukou a vysvětlit jí, že u tebe má vždycky v životě místo a současně ji trochu srovnat do latě ohledně studia. Není teda určitě vyloučené, že v této době máš opravdu nejvyšší čas se to její směřování ještě pokusit zastavit. Minimálně proto, že Ti opravdu nepřeji, abys toho jednou nemusel velmi litovat, žes tu chvíli vhodnou propásl. Takže přísnost je na místě, ale za podmínky podpory a sounáležitosti. A dcera musí mít, od Vás, chvályhodně, ještě slušné základy, protože v současné době mohla volit zásadně destruktivnější způsoby. Tak to přeci nepohvězduj, jako doživotní táta, skoro v cílové rovince smilies/wink.gif Na paragrafy je vždycky dost času, to je mezní řešení úzkých rodinných vztahů a není v tom nikdy vítězů. Držím Ti palce! Určitě za to ta Tvoje holčina stojí! smilies/wink.gif
květen 26, 2009 23:14
bůh je mi svědkem, že jsem se držela zatraceně zpátky : alena bodka
aby mě zas nenapadli, že nenávidím všechno, co má mezi nožičkama brabečka.Ale co vlastně od tý holky čekáte - ty máš přítelkyni, matka přítele...a kdo má vlastně tu dceru, nikdo z vás ji nechce a oběma je na obtíž. Kdybyste ji bývali zaškrtili již v kolébce, mohli jste si ty problémy ušetřit. Ale teď vážně - tobě se teď naskýtá jedinečná příležitost se s holkou konečně sblížit a něco pro ni udělat /ovšem chápu, že tvé přítelce se to nelíbí/...ale, ač tomu nevěříš, nebudeš věčně mladej /teda budeš si to možná o sobě myslet, ale mladej nebudeš/ a taky budeš nemocnej, a pak se ti taková dcera dost sejde. Tedy pokud se na ni nevykašleš a podržíš ji....ovšem chápu, že za čtyři litry si tvá přítelkyně bude moci koupit ledacos pěkného - takže se jí to zaručeně líbit nebude.
květen 26, 2009 23:33
Puntíkovaná : mia
má pravdu.Holka dělá kraviny a je na Tobě,abys byl v jejím zájmu přísný a trochu ji postavil do života.Aby věděla,že ji máš rád,záleží Ti na ní a když bude nejhůř má kam jít.A ne že radši vysolíš koruny a je Ti šumafuk,kde lítá a co dělá. Navíc s tímhle přístupem v životě nemůže obstát,musí se naučit smyslu pro zodpovědnost.Tahle doba si to vyžaduje.A jestli je tvá přítelkyně holka do nepohody tak Tě v tý snaze podrží.
květen 27, 2009 06:13
Mirku, tak nějak jsem si to myslel : NČ
Ale to máš fuk. Ať děláš co děláš, tady už zvostaneš navždy padouchem, hledajícím způsob, jak voškubat vo pár korun chudinku dcerku. A taky sobcem, hledajícím způsob, jak drobátku překazit jeho dvě největší touhy, totiž touhu po vzdělání a touhu po společnosti milovanýho tatínka.
květen 27, 2009 07:29
že za čtyři litry si tvá přítelkyně bude moci koupit ledacos pěkného : 1tomasm1
jak můžeš vědět, že nová přítelkině Mirka potřebuje právě 4.000 navíc?
Není to trochu směšné!!! znovu opakuju TA HOLKA POTŘEBUJE DOSTAT PŘES HUBU OD ŽIVOTA a pak s pokorou příjde pro pomoc, ale Mirek musí být přiraven PODAT pomoc.
Osobně si myslím , že matka má dceru jako rukojmí pro nekalé myšlenky.
výchovu dětí mají na starosti oba rodiče, když má jeden rodič volnější výchovu tak automaticky dítě dá více na jeho rady a druhý z rodiču si ani neuprd..... smilies/cheesy.gif
dcera se mohla už tenkrát rozhodnout, že bude u otce, ale právě pro volné mravy šla za mámou a Mirek má teď dělat milujícího otce?souhlasím s názorem Mirka ohledně bydlení!!! znovu opakuju DOSTAT PŘES HUBU
květen 27, 2009 07:31
Ničí, nezlob mne:))) : Eva
absolutně si nemyslím, tudíž ani fň nepíšu, že je Mirek padouch! Máme jen výhodu, že to vidíme zvenku, to je vždycky snadnější, než ve svém životě. Jsem pro, ať si holka namele hubku, jak si nešťastně spískala, bohužel, jinak to stále nefunguje, ale musí vědět, že táta to zpovzdálí i zblízka jistí!!Jinak se to jen podstatně zhorší.
O mámě nemluvím, neb o nic nežádá.
já furt nevím, proč nejsou lidi, někteří, jako rodiče samostatní a nechají se manipulovat svými dalšími partnery. Sakra máma a táta jsme do naší smrti a rozhodovat si to musíme jen a jen sami, co naše rodičovství obnáší. A naše partnerský vztahy s tím nemají co dělat.

květen 27, 2009 07:46
já nevím, jestli mirkova přítelky ty prachy ntně potřebuje : alena bodka
ale neznám na světě nikoho, komu by se nehodily. Další věc, dítě potřebuje především řád a cítit mantinely...nemyslím tím buzeraci a teror. Potřebuje pevnou půdu pod nohama, máma ji opustila, táta ji nechce...to je holka ještě dobrá, jiná už by byla v jináči s nějkým grázlem, nebo na drogách...co se týče dospělosti, zn ám chlapy, m,terejm je přes padesát a ještě nedospěli. Mirku, ta holka je jediný tvý dítě, tvoje krev a ty jsi chlap, tak to vem sakra do ruky, promluv si s ní a řekni, že může zůstat - ale za takových a takových podmínek. Já chápu, že třeba svou přítelkyni miluješ - ale tvý dítě pro tebe musí být vždycky na prvním místě...čímž nemslím, že d ní třeba budeš cpát prachy, aby od ní byl pokoj. Nic takovýho! Potřeby do školy, oblečení apod. budete kupovat spolu, budete spolu plánovat, co se bude vařit, co se za tím účelem koupí, kdo umeje nádobí, kdo vyluxuje, atd. atd. Stanovit řád a trvat na jeho dodržování - tj. budeš ho dodržovat i ty. Do deseti bude doma,dýzy a podobně - až se zlepší ve škole, kde se budeš pravidelně dotazovat. A hlavně jí pořád říkej, jak ji máš rád, jak jsi šťastnej, že je s tebou a jak si teď to otcovství konečně uříváš /bez ohledu na to, že bys ji nejradši zabil/. Holka musí cítit, že o ni máš zájem a že ti na ní záleží a že je pro tebe ta nejdůležitější osoba na světě.Řeš věci s klidem, vyvaruj se řevu a buzerace - je to tvý dítě a ne tvá podřízená. Všecky matky, co tu jsou, přesně vědí o čem mluvím. Je to tvá jediná a poslední příležitost, jak si dceru získat a jak z ní na poslední chvíli ještě něco vychovat. Nikdy nevíš, kdy se ti to vrátí. Já zrovna teď píšu na počítači svého synka, který mě málem přivedl před lety do blázince a po kterém jsem hodila skříň. Jo, nebude to lehký, budou to nervys a budeš na prášky - ale jsou lidi, co pro svý dítě obětujou život - a to po tobě nikdo nechce
květen 27, 2009 10:57
přesně, Aleno : bb
Mirku, přestaň na svou dceru nahlížet jako na prvek, u kterého je třeba zhodnotit náklady, výnosy, efektivitu a rentabilitu. Je to tvá rodina, tvoje dítě. Buď ji odstřihneš, a pak si nedělej hlavu s tím, na co má nárok, protože kromě dědictví po tobě nemá nárok v podstatě na nic, je-li plnoletá a studium už přerušila, tak další studium platit nemusíš.
Nebo ji nechceš odstřihnout, chceš být tátou a pak tohle neřešíš, ale přemýšlíš, co udělat, aby se holka neztratila v životě a nezadělala si na malér. A pak budeš dělat to co napsala Alena, zhruba. Rodič přece nekouká na to, jestli dítě, co s ním žije, už projedlo a proobouvalo výživné celé nebo ještě kousek zbývá. Platíš co můžeš a co má podle tebe smysl, co uznáš za vhodné a co ne, to nezaplatíš i kdyby panenku chytil psotník.

Všechno co uděláš prostě záleží jen na tom, nakolik ti na tvojí dceři záleží. Když jo, tak uděláš pro ni maximum, když ne, uděláš maximum pro to, abys nemusel pro ni dělat nic. Prachy jou to nejmenší, protože milovat svý dítě a udělat pro něj první poslední můžeš i za pár peněz. Přičemž je třeba se smířit s tím, že první poslední v očích rodiče nemusí být shodné s prvním posledním dle přání dítěte:-)

No a k těch penězům konkrétně - když u tebe bude bydlet, tak žádné výživné jí platit nemusíš, protože svoji vyživovací povinnost splníš vrchovatě tím, že poskytneš bydlení, jídlo, energie atd. Pokud slečna nežije ze vzduchu, tak ti 4 tisíce stejně stačit nebudou a taky by ti něco měla přispět maminka, pokud tedy jsi předtím ty příspíval jí.
květen 27, 2009 12:32
Vodoměrka : Chose
Chápu že to myslíš dobře, ostatně všechny tady chytré maminy to myslí dobře. Ale jak se měl muž starat o výchovu dítěte když mu v tom bylo matkou s podporou úřadů a soudů bráněno, pak se dítě s tatínkem samo nemá zájem stýkat, protože je navedené matkou jako nástroj jakési msty. Mně se nepodařilo s dcerou setkat 15 let, dal jsem 9 návrhů na výkon rozhodnutí, stížnost na průtahy, nic platné. Nikde mi o školách a bydlišti nechtěli dát žádné informace.
září 13, 2009 12:23
Kordulinka : Chose
Kordulinka a kde jsi přišla na to, že pokud zletilá studuje, musí jí tatínek živit? Pokud má ukončené odborné vzdělání s maturitou a jde studovat něco úplně jiného, protože se jí ještě nechce dělat, nemá na výživné nárok. To by se vám kudlankám náramně hodilo aby si chlap ničil zdraví a dítě které není nadané se přiživovalo. Mám pocit, že vůbec neznáte zákony a píšete tu bludy jak chápete právo vy
září 13, 2009 12:52
Dotaz na výživné : mulis
Dobrý den , chtěl jsem se zeptat. Má dcera ukončila magisterské studium na Universitě v Olomouci. V lednu tohoto roku. Poté do května měla vypracovat a předložit závěrečnou diplomovou práci. Tento termín si nejdříve odložila na měsíc září a posléze na další termín na měsíc leden 2014. Při tomto si v lednu tohoto roku zřídila Živnostenský list a pracuje v realiotní kanceláři jako asistenka s dosti zančným příjmem. Tvrdí mi však , že má stále statut studenta a u této firmy má jen vedle příjem. Dle mého názoru je , že pokud je dítě se již můža samo postarat o sebe - je výdělečně činné nemusel bych již výživné platit? Je někde uvedeno jakou částku si může zletilé dítě vydělat? Dále si myslím, že její odklad odevzdání diplomové práce je účelový. Jaké bych měl a mohl učinit kroky ke zjištění pravých příčin a zrušení výživného? Děkuji.
červen 18, 2013 10:33
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]