O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MÁŠ DĚTI? TAK SE STAREJ! PDF Tisk E-mail
Pondělí, 31 březen 2008

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pár otázek ohledně výživného od mého otce, na kterém mi dluží cca 18.000,00 Kč. Před rokem jsem odmaturovala a školu ukončila k 31.5.07. Veškerou agendu vedla má matka a už tak mi otec dlužil na alimentech od roku 2005. Platil, jak se mu zalíbilo, nepracoval. Když už, tak načerno. Je alkoholik a nikdo ani nevěděl, kde se nachází.

 

 

 

    

     Proto jsme celou věc předali soudu. Tam nevěděli, kde pracuje a za to, že neplatil vůbec již asi přes rok, tak nám poradili, ať tuto věc předáme na kriminální polici a udáme to jako trestný čin. Tudíž jsme postupovali, jak nám poradili.¨Tam mu dali za období od r. 05 do konce roku 06 podmínku za to, že tedy nezaplatil po dobu 6 měsíců. Dále ho policie chtěla uhánět kvůli začátku roku 2007 do konce července (jelikož jsem nastoupila do práce 2.7.07).

 

     V této době vložil dvě platby 1.200,-Kč na můj účet a 1.200,-Kč na bratrovo účet (avšak neuvedl jméno a nic, z čeho by se to dalo postoudit, že tyto peníze jsou od něj). Policie nás šla tedy vyslíchat, zda je to pravda a dožadovala se nás o výpisy z účtu, abychom doložili, že skutečně tyto dvě platby zaslal. Avšak mi nešlo do hlavy, že on vůbec žádné doklady o platbách doložit nemusel a státní zástupkyně to nechala být, jelikož s těmito platbami to nedělalo 6 měsíců (není to trestný čin) a případ odložila. Je vůbec možné, aby on nemusel nijak prokázat tyto platby?

 

     Když byl případ od policie odložen, řekli ať si to celou částku dám jako exekuci na plat. Šli jsme tedy k soudní tajemnici, abychom už konečně tyto peníze z něj dostali. Tam mi ale řekli, že nemůžou částku vymáhat až do července, jak uvádím výše, protože dnem, kdy odmaturuji nemám nárok na prázdniny. To je druhá véc, které jsem nerozuměla. Protože všechny sociální dávky (přídavky,..) mi počítali i za červenec a v práci mi i uplatnili slevu na studenta, také za červenec.

 

     Bylo mi to vysvětleno paní ze soudu tak, že oni mají jinak zákony a že prostě alimenty může vymáhat pouze do května, kdy jsem ukončila školu. Je to skutečně tak, jak řekli? Že nemám právo na alimenty i za červenec, když se všechno posuzuje k 1. v měsící?

 

      A dostanu vůbec z něj někdy ty peníze? Protože tohle je opravdu nesnesitelné. Hlavně v období, kdy jsem chodila na střední školu, jsem peníze potřebovala a někdy jsem i s matkou strádala. Musela jsem si chodit i sama během školy vydělávat do restaurace (jelikož matka musela i některé jeho věci paltit za něj), abych měla na cestu do školy, protože můj otec nebyl schopný jít normálně pracovat a začít platit to, co by měl.

 

     Peníze bych samozřejmě uvítala i v této době, protože už jsem sama soběstačná a jak to chodí, plaby nám normálním lidem, kteří chodí každý den do práce, také nikdo neodpustí a v pířpadě, že nehuhradíme jednu splátku např. za plyn, tak .....

 

Děkuji za odpovědi, Blanka 

 

 

 

Komentáře (38)add feed
Dokazovani : opas
U trestnych cinu nedokazuje stihany, ale policie. Jemu by stacilo se s vypisy ukazat az u soudu a policajti by byli (pravem) za pitomce, tak proste overuji u vas, zda nekeca. Co je na tom divneho?
Na takovehle veci je nejlepsi pravnik, muzete si zaplatit pojistku treba u D.A.S., pockat tri mesice a zacit to resit pres ne.
březen 31, 2008 14:36
Kde nic není, ani smrt nebere. : Milan
Když nepracuje, těžko může platit.
A proč by pracoval, když mu všechno seberou?

březen 31, 2008 23:04
Nechceš se na to probůch raději vykašlat !!!??? : NČ
Snad by ti určitá dávka hrdosti mohla bejt bližší, než blbejch pár tisícovek., představujících .
Fakt ti jedna podprůměrná jednoměsíční vejplata stojí za všechny tydle soudy, obštrukce, tahanice???
duben 01, 2008 07:03
Spousta dětí, kterým rozvedený rodič neplatí, : Myška
se po dosažení plnoletosti na vymáhání dluhu na výživném vykašlou, ať už z hrdosti, nebo proto, že se nechtějí pachtit po soudech. Pokud rodič nepracuje, je otázkou, jak z něj alimenty dostat.
Z morálního hlediska ale na alimenty dítě právo má, tak proč to rodiči usnadnit tím, že mu to odpustí?

duben 01, 2008 08:14
To je zase jiný metr na chlapy a na ženský, NČ? : Aex
Mám s tím své zkušenosti jako matka. A je pravda, že naše zákony nahrávají lumpům, povalečům a vyžírkům. Né jen, že můj ex neplatil alimenty, ale ještě jsem platila dluhy z manželství, které nadělal jako podnikatel. Jednou mi řekl, seber z dlaně chlup. Jenže děti jíst musí a taky musí chodit oblečený a obutý a ta škola taky něco stojí. Většinou zůstávjí po rozvodu děti s matkami a ty jim asi těžko můžou říct, namám na chleba, roste už zelený, půjdeme se pást.
Nenech mu ty peníze, už z principu, i kdybys je měla utratit ve výsledku za právníka. Každý si musí uvědomit, že má odpovědnost vůči svým dětem. Ty nemůžeš za to, že ses narodila právě těmto rodičům, to oni tě chtěli.
duben 01, 2008 09:21
Jakej rozdílnej metr na chlapy a na ženský? : NČ
Promězamě, když jí to stojí zato, když se jí chce tomu věnovat zřejmě víc energie a času, než jakou hodnotu bude mít blbejch 18tis., ale to jen když se jí nějakym zááázrakem zdaří dovést soudní rozsudek až k domožení se těch peněz. Mně by to zato teda nestálo!
Ty to Aex nebereš jako domožení se tý směšný částky, ale jako pomstu dacanovi. No tak fajn, ať se klidně mstí. Já osobně ale vím o neporovnatelně lepších způsobech utrácení času.
duben 01, 2008 09:43
... : 'Blanka
Děkuji za Vaše názory.
Samozřejmě jsem mockrát přemýšlela, že ho nechám být. Ale proč, když on, co byl s mou matkou, tak jí jenom ubližoval. Pil, hádali se a pak bylo časté i domácí násílí nejen na ní, ale na mně a mých sourozencích. Kvůli němu jsme neměli občas co jíst, jelikož matka to ze své výplaty neutáhla a on vše propil. Můj přítel mi také stále říká: "je to tvůj táta, nemůžeš mu takhle ubližovat". Ale kdyby to byl táta, tak se takhle nechová, nemusel by dávat ani peníze, na tom se nic nestaví, ale komunikovat a mít o nás zájem. Dostal plno šancí, nabídli jsme mu celá rodina pomocnou ruku a vždy zklamal.
duben 01, 2008 11:51
Já bych se nemstila. : Petronila
Nárok na ty prachy - i morální - určitě máš, ale já bych to nechala být. Připadá mi, jako bys mocí mermo chtěla, aby se choval jako táta, případně se mu aspoň pomstít za to, že se tak nechoval, ale podle toho, co píšeš, je z něho troska, která už nikdy jako táta komunikovat nebude, takže tohohle už stejně nedosáhneš. Alkoholismus je nemoc, která mění člověku osobnost. Vím, o čem mluvím, měli jsme to v blízkém příbuzenstvu a na alkoholikovi si zkrátka nic nevezmeš. Chápu i to, že na něho máš vztek, ale to bych řešila spíš sama se sebou, případně s psychologem. Otce alkoholika bych zkrátka odepsala, on už stejně odepsaný je, a energii bych napřela spíš do toho, abych si s přítelem zařídila sama spokojený život.
duben 01, 2008 12:00
Mockrát jsi přemýšlela, že ho necháš být.... : NČ
Tak už se s tim konečně porovnej a nech ho bejt!!!!!
Takovýty řeči "ale proč....?" Ty nemaj žádnej smysl. Prostě ho nech bejt proto, že nemá smysl se celej život utápět v myšlenkách na to, co bylo, proč to bylo, a proč mu mám nechat SVEJCH 18 tisícovek.
Prostě proto, že jsi lepší a von už ti za to nestojí. Jestliže tohohle nejsi schopná, tak si fakt zaběhni k nějakýmu cvokařovi.
duben 01, 2008 13:18
Proč toho blbce NČ někdo v redakci necenzuruje? : DEVIL
Pane NČ, vaše příspěvky zde jsou pro slušné lidi nečitelné. Najděte si laskavě už konečně pro vaše mozkové vypoceniny nějakou stoku. Nelezte mezi inteligentní a slušné lidi!
O to vás neprosím. Varuji!
duben 01, 2008 13:45
Blanko, : bb
příteli pověz, že otci neubližuješ ty, ublížil si sám a ubližíl i vám. Jen opravdu zvaž, zda úsilí, energie, čas, peníze na to vynaložené stojí za ten výsledek. Pokud jde o dušičku, líp ti nebude, právě proto, že jde o tátu, tak to peníze nespraví. A ke komunikaci ho to nepřivede, naopak. Ale právo na ty peníze máš, to ti nikdo nemůže upřít, a 18 000 je pro spoustu lidí i teď pořád spousta peněz, jen pro tebe je to jídlo na půl roku, nebo desítky knih pro studium atd. atd. Podle toho efektu se rozhoduj.
duben 01, 2008 14:05
Ja si myslim, : rybka
ze by Blanka o ty penize urcite bojovat mela. Muzou ji v budoucnu pomoct se ziskanim vzdelani, bydleni, pripadne v nejake krizove situaci. Je mlada, energii na to urcite najde.
Jeji otec je nezodpovedny lump, o to horsi, ze nezodpovedny ke svym detem.
duben 01, 2008 14:21
Já jsem taky pro boj za své právo, : Myška
jen si nejsem jistá, zda nebude výsledkem jen rozsudek, dávající za pravdu Blance, a odsuzující "otce" k zaplacení dlužné částky. A dál nic, protože jestli nepracuje, nebydlí ve svém, nemá auto nebo jiný majetek, tak exekuce bude k ničemu.
duben 01, 2008 14:26
Ovšem za dlohodobě neplacené výživné : alena tečkovaná
hrozí tatíkovi kriminál. Já bych ho - pro výstrahu - zašít nechala. Třeba by náhle nějaké peníze objevil.
duben 01, 2008 15:14
NČ, KDE ŽIJEŠ? : Aex
Z ušlechtilosti a velkorysosti se člověk nenají, co tu píšeš za bláboly.
Má to nechat být proto, že je lepší? Tak tyhle ideály jsem měla taky, dokud jsem nezjistila, že když nabídnu prst, sežerou mi celou ruku. Je to smutný, ale v dnešní společnosti se slušnost jaksi nenosí, co si nevybojuješ, nemáš.
duben 01, 2008 15:15
Milý NČ : alena tečkovaná
18,000 je moje nájemné za rok. Takže pro Blanku to taky nebude pár drobných.
duben 01, 2008 15:18
Blani, není proč "taťku" pardonovat, : Eva
ke všemu to nemusí moc dlouho trvat a bude se domáhat zajištění od Vás, svých dětí, na které si "náhle" vzpomene, že byste mu, jako nejbližší a už vydělávající příbuzní, mohli vypomoci s jeho obživou... A věř, že Ti pak moc pocit, že jsi lepší, zásadně nepomůže.
duben 01, 2008 15:29
hrozný je, : skaz
že mně stejně jako Nýčemu by moje vlastní hrdost nedovolila se vůbec s tímto člověkem bavit,ani přes soudy ne.Ten člověk by pro mne NEBYL.A Evi,pořád mám pocit,že když on ani neplatil výživné,neměl by ani nárok na toto.
duben 01, 2008 23:23
Aex, kurnik, znova!!!!! : NČ
Proč mi házíš do huby velkorysost a ušlechtilost? Ušlechtilost a velkorysost by si ta dívka mohla rozmejšlet, až by její fotr, třebas po nějakym odvykacim léčení, sám od sebe přišel za ní, třeba s prosbou o normalizaci vztahů.
Já ale píču o nešpinění se o kus bahna! O štítivosti, která, např. teda u mně, by byla daleko silnější, než touha po pár korunách. Už jen z principu bych SÁM SOBĚ, VŮBEC NE FOTROVI, musel dokázat, že na prachy od člověka, kterej celej život kašle na mě, kašlu zase já, uplně stejně, jako kašlu na něj! Tohle je furt dokola, když někomu smrdí určitej člověk ale prachy od něj mu nesmrděj.
A může mi tady kdokoliv mlít nějaký kecy o jeho povinnostech, stejně jako o nutkavejch myšlenkách na pomstu. Děkuju - nechci. Dokážu se postarat sám o sebe i bez almužen.
A ještě něco. Jestliže jí její přítel také stále říká: "je to tvůj táta, nemůžeš mu takhle ubližovat"..., tak je to podle mě trapnej magor! Správnej chlap má říct: "Už dávno je to cizí člověk, nech ho bejt, oba máme zdravý ruce, těch blbejch pár tisícovek si snad ještě vydělat dokážeme!"
Upozornění pro DEVILA: Ve svym nicku ses patrně překlepl. Klávesy V a B jsou hned vedle sebe.

duben 02, 2008 06:16
Souhlas s NČ, : Krakonoš
taky bych místo soudů věnoval energii svýmu životu. Ve výsledku by mi to i finančně přineslo víc, než posr*nejch 18k. A ten pocit, že stojím na svejch nohách a nikoho se o nic neprosím, ten je k nezaplacení. Je trapný a nedospělý na někoho plivat (byť i právem) a zároveň k němu natahovat žebrající dlaň. Ale holky to maj asi jinak?
duben 02, 2008 21:49
trapný je : bb
říct, že chtít dlužné výživné po otci je totéž co žebrat

trapný taky je, že to musí řešit to dítě, byť teda už dospělé, zatímco taťka si starosti s jeho živobytím nedělal a stát se o svého budoucího daňového poplatníka taky nepostará
..a ještě má chudák holka poslouchat/číst, že žebrá? nežebrá! jen musí zvážit, co je pro ni lepší
duben 03, 2008 13:21
Trapný je, číst tvý trapný výpady : NČ
.
duben 03, 2008 13:26
trapný je, že reaguješ na něco, co se tě netýká, leda bys byl Krakonoš a Blanku z trapného žebrání osočils ty : bb
ale chápu, že zchlazovat si na mě žáhu anonymně na internetu je povyražením, tož si užívej :-))
duben 03, 2008 13:41
To je ale trapnosti : Krakonoš
na jeden cm2. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
duben 03, 2008 23:10
Promiň Krak, že jsem se trapně vmísil :-))))) : NČ
.
duben 04, 2008 06:10
... : bb
no aspoň že to uznal
duben 04, 2008 11:12
Vona je tak prostinká, prostě k zulíbání, žejo :-)))))))))))))) : NČ
.
duben 04, 2008 11:35
zajímavé, jak ten, kdo rád používá ironii, byť neuměle a nemístně, nepochopí ironii mířenou na něj :-) : bb
ale zpět k tématu - prostě jsem jen vyjádřila názor, že nařknout někoho z trapného žebrání proto, že chce 18 tisíc výživného, což není pro mladou studentku málo, je trapné samo o sobě

Házet hrdostí je snadný, když se nás to netýká, nemyslím, že by lidi typu Krakonoš odpustili někomu dluh 18 tisíc jen tak z hrdosti aniž by se pokusili ty peníze, jejich peníze, získat zpátky.

duben 04, 2008 11:47
... : bb
no a taky si myslím, že kdybych z trapného žebrání alimentů nařkla Blanku já, bylo by to kritizováno - právem, zatímco roztleskávačům a roztleskávačkám to projde s úsměvem, nebo je to nanejvýš nekomentováno
čili to jde dost proti smyslu diskuzního serveru, že :-)
duben 04, 2008 11:52
Když někdo nemá na to, stát se roztleskávačkou, : NČ
závist jej vede k osočování roztleskávačů a roztleskávaček.
Závist není pěkná vlastnost! :-(
duben 04, 2008 12:06
hm, byly jen 2 možnosti : bb
jsem si pořád myslela, že jde spíš o srandu, že je to celkem normální rozumný člověk, co si přihřívá polívčičku a dělá mu dobře se blýsknout před virtuálním publikem - proč ne, toho se klidně účastním, to je i zábavný
a nebo je to jen hloupá nabubřelost, to by bylo skoro k politování, kdyby to nebylo pro úředníky tak typické...
ale nějak si to kompenzovat holt musí
duben 04, 2008 12:24
... : bb
čímž teda za sebe končím tuhle neplodnou nediskuzi
duben 04, 2008 12:25
Krakonoši, : Petronila
"holky to maj asi jinaů" - tak tohle bylo tedy dost pod pás.

Já k tomu mám přístup v podstatě stejný jako Vy a NČ. Nestaral ses, jako otec ses nechoval, tak si svoje prachy strč někam, bude to pro mě malá cena za to, že tě už v životě nebudu muset vidět. I z pragmatického hlediska je to jednodušší - blbejch 18 tisíc si rychleji vydělám sama (i jako studentka), než bych je vysápla z alkoholické trosky.

Ale na Vašem a NČ-ho postoji se mi nelíbí jedna věc - ona má morálně na ty prachy nárok a to, že se jich vzdá, bude od ní v podstatě velkorysost. Ale Vy a NČ to pojímáte naopak tak, že bude pěkná sv*ně, když se o to pokusí.

Ale trochu mi na tom vadí ten přístu
duben 04, 2008 13:49
... : bb
no právě, podle lidí, co mají tenhle způsob uvažování, Blanka ŽEBRÁ, což je strašně arogantní, povýšenecké tvrzení
to, že ty, já nebo kdokoli jiný by se na to vyflákl, je jiná věc, proto jsem ostatně Blance radila, ať zváží zda to stojí za to
navíc, Petronilo, je nutný si uvědomit, že pro spoustu lidí to je vysoká částka a ne "blbejch 18 tisíc", protože ne všichni mají stejný možnosti výdělku
duben 04, 2008 14:02
Petronilo, : Krakonoš
já sem nenapsal, že bude svině. Já sem napsal, že to je maření nejhezčího času, kterej má, bojem s větrnejme mlejnama a bojem o prd. Bojem o jeden mizernej měsíční plat, kterej si šikovná holka vydělá sama. Každej z nás, kdo žil v rozvedeným manželství a druhej rodič na něj platil, může mít pocit, že neplatil dost. A prakticky vždycky bude mít pravdu, protože žádný soudně vyměřený alimenty nepokryjou opravdu polovinu spotřeby potomka. To se máme všichni začít zpětně soudit se svejma fotrama, že nám nedali v dětství dost peněz? Já bych to nikdy neudělal (i když jsem "člověk typu Krakonoše" - co tím asi ta Bardotka myslela? smilies/cheesy.gif), prostě mně osobně by to připadalo jako to žebrání. Asi jsem vůči sobě arogantní a povýšeneckej, inu, co nadělám - Krakonoš Krakonošovi vlkem smilies/cheesy.gif.
A k tomu "pod pás" - tenhle server je plnej podpásovejch výpadů vůči chlapům z péra některejch nejmenovanejch spisovatelek. Tak snad pro rovnováhu tvoje útlocitná duše občas snese menší nadsázku ve směru druhým, ne? Nebo vyrejvat do chlapů je děsná legrace a když se nějakej ozve, je potrefená husa a nemá smysl pro humor - a vobráceně to neplatí? Že byste, holky, neuměly bejt nad věcí? Tomu se mi nechce věřit smilies/wink.gif.
duben 04, 2008 14:38
Krakonoši, : Petronila
uvědomte si, prosím, že neexistuje žádná kompaktní masa "holek" a "kluků", kteří by za sebe navzájem odpovídali. Proto nevidím jediný důvod, proč bych já Vám měla něco tolerovat proto, že se do Vás naváží někdo úplně jiný než já.

Máme v tom jasno? Jestli ano, tak jsem ráda. Protože v řešení Blančiny situace jsem s Vámi zajedno.
duben 04, 2008 15:01
No to sem rád :-) : Krakonoš
Však na sebe nemusíme hned vrčet, ne? A ten plurál to je okázalý vykání zdůrazňující odstup, nebo jsi oslovila nás kluky, tak nějak jako nekompaktní celek? smilies/wink.gif smilies/smiley.gif smilies/cheesy.gif

duben 04, 2008 18:52
kdybych oslovila : Petronila
vás kluky, tak bych použila malé v smilies/wink.gif

Nechodím sem dlouho, tak mi přišlo hloupé být hned moc familiérní a se všemi si tykat. Nemusíte hned za vším vidět čerta.
duben 05, 2008 11:53
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]