O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAKPAK JE DNES U NÁS DOMA 30. 7. – 5. 8. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 30 červenec 2012

K nám domů, a předpokládám, že i k vám domů, tedy alespoň k vám mezi 51. a 48. severní rovnoběžkou a 12. a 19. východním poledníkem, se vrátilo léto. V plné palebné síle. Od října do dubna mrznu a stěžuju si, jestli ještě někdy rozehřeju svý starý kosti.

 

 

 

 

 

 

      V práci mrznu (od října do dubna), neboť mám v kanclu obrovský netěsnící okna a malinký topení. Chodím ve dvou svetrech, nohy si balím do deky a předloktí si podkládám dalšími izolačními vrstvami, protože mě děsně zebe stůl. Spolupracovníci ze mě mají humor, někteří ovšem dost křečovitý, páč jim čelist zamrzla pod podobně obrovským a netěsnícím oknem.

 

     Doma taky mrznu, protože jsem Lakomá Barka a stahuju termostat na 20 stupňů. Rodina brblá, já razím heslo, že svetr hřeje zdarma.

 

     No, a když konečně začne to sluníčko pořádně topit, tak toho má člověk za chvíli taky dost. Ještě že už je po Anně, že se v noci trochu ochladí a vyvětrá.

 

 

  

 

  • Papoušci sedí na bidlech, otevřený zobáky, křídla od těla a jenom tupě zírají před sebe. Ale sprchovat se v těch vedrech kupodivu nechtějí, a to ani kachna Minnie. (Nevím proč, ale nejraději se koupou, když je mírně pod mrakem a tak kolem patnácti stupňů).

 .

  •  Veverky to mají na háku – ráno, dokud je chladno, řádí ve voliéře jak černý ruky (nebo ruce?), a jak začne připalovat, zahrabou se pod zem do nory a mají vystaráno.

 .

  •  Děti to mají na háku částečně, ty, které jsou zrovna doma, se zahrabou do přízemí, kde jsou 60 cm tlusté kamenné zdi a stálá jeskynní teplota.

 

 

     Pracoviště máme částečně vybavené klimatizací, což mi, jako Lakomý Barce, způsobuje bolení zubů. Jednak je imrvére nastavená na 17 stupňů (na míň to nejde), druhak jsou k tomu rozražený dveře do všech neklimatizovaných prostor a často i rozražený okna.

 

     Takže Lakomá Barka tajně chodí přenastavovat 17 na 22 a před odchodem domů to všechno obíhá a vypíná. A pokaždé si u toho vzpomene na rodiče, jak ji celý dětství „buzerovali“ se zhasínáním světel a zavíráním dveří a jak ji to otravovalo a protáčela oči v sloup…

 

Můra pečená vařená

 

 

 

Komentáře (12)add feed
... : deeres
V sobotu jsem dopoledne jela do Berouna. Ve vagónu jim nefungovala klimatizace. Do vlaku jsem vletěla na poslední chvíli, tak jsem seděla na sluneční straně u okna, které nešlo zastínit, ani otevřít. Doporučuji všem zmrzlíkům, budou vyhřátí až do Vánoc. Život nám zachránila až průvodčí, která nám dovolila přestěhovat se do vedlejšího vagónu, kde byla I.třída a klimatizace funkční.
červenec 30, 2012 09:37
Mně vyhovuje spíš chladno, vedra nemám ráda. Ve vedru je ještě tak pro mne přijatelné se cachtat v bazénu, nebo jiné vodě. : Myška
A tak zcela masochisticky, protože už od rána bylo vedro příšerné, jsem se v sobotu rozjela do Jedovnic na klubovou výstavu chodských psů. Chodský pes je naše staré plemeno, které před zhruba třiceti lety začal regenerovat pan Findejs. Podařilo se mu plemeno poměrně rychle a dobře ustálit, uvést do povědomí kynologické veřejnosti a tím mu zajistit stále se rozšiřující chovnou základnu. Na zmíněnou klubovku bylo přihlášeno cca 150 psů a fen. Bohužel mně úroveň vystavovaných jedinců zklamala. Oproti situaci před dvanácti lety, kdy jsme vybírali fenku, byli feny i psi vesměs ve slabých kostrách, takové lištičky, s velkýma ušima ne zcela korektního tvaru, a hlavně hodně jedinců nemělo ve standardu definované barevné znaky.


červenec 30, 2012 09:37
v létěš má být horko a v zimě zima. : alena puntíkovaná
Já osobně dávám přednst hrku řed zimu. Dneska je vyjímečně krásně.
červenec 30, 2012 10:00
myško, : katka *
ty máš choďáka? já taky!!! a ta naše se tedy občas fakt tváří jak liška a občas vyvádí jak tasmánskej čert! Teď mi přijde, že s chodáků šlechtí co nejčernější chlupáče... to se mi až tak zase nelíbí...
jinak vedro taky nemusím... náš pes se ráchá v rybníku, slípky sedí úplně stejně jako papuši....
červenec 30, 2012 13:49
Choďandu měla moje maminka. Zemřela nám na rakovinu sleziny v necelých devíti letech. : Myška
Už je to dva a půl roku. Tak jsem se jely podívat a vůbec nás současný stav plemene nenadchl.
červenec 30, 2012 13:54
Závěr věty vše vysvětlil, Myško. Nemusíš nic vysvětlovat. Byl to pes, kdo zemřel... :-) : strejda
Je přece nelogické, aby maminka zemřela na rakovinu sleziny v necelých devíti letech, že? To dá rozum... smilies/grin.gif

Ta vedra jsme přečkali v pohodě, protože zde, v horách se dalo apoň dýchat. Dole v nížině a ve městech, tam to musela být přímo sauna. Dnes ráno jsme se však probudili do pouhých plus osmi stupňů. Odpoledne pak trochu sprchlo a teplota se usadila na dvaadvaceti. Což je příjemné.
červenec 30, 2012 19:31
Můj starší syn měl psa Baka, který byl : alik puntik
kříženec kolie a německého ovčáka. Všichni tvrdili, že je to chodský pes - takže i tak vypadal. Akorát dokázal cvičit s ušima jako kolier - což chodský pes nedokáže.
červenec 30, 2012 19:57
Rostou... Aneb - jak chodím s dalekohledem na houby. : strejda
Ráno vstávám kolem půl deváté. To proto, že jsem (moje žena také) noční můra. Otevírám okno a obhlížím zahradu a blízké okolí. No nééé. Sundavám brýle, promnu si oči, ale nevěřím jim. Běžím pro dalekohled, zaostřím a nestačím se divit. Nebyly to prašivky. V nedalekých břízkách, za zahradou, se v ranním slunci na mne směje rodinka tří křemenáčů. Byl to zřejmě táta, máma a malý kluk. Nejprve jsem zvažoval, že je půjdu přikrýt větvemi, aby mi je někdo nevyfoukl a počkám si na trochu větší palice. Pak ale zvítězilo mé češství a řekl jsem si, co je doma, to se počítá. Bramboračka byla výborná...
červenec 30, 2012 20:04
Strejdo, logicky, píšu o fence, ne o mamince :-)). Ta se těší dobrému zdraví a elánu má víc než já. : Myška
Tak houby u nás nerostou. Divte se, ale v lese je sucho. V týdnu jsem byla na vysočině a nic. Ani prašivka.
červenec 30, 2012 21:16
Myško, : Míša šíša
na Vysočině rostou jak divý, ale je fakt, že se musí do toho správného lesa. Minulý týden jsme houbařili na Šumavě a je to nemlich to samé - jeden les člověk prochodí a najde akorát pár růžovek a v lese o kus dál musí na praváky a lišky s nůší. Už jsem hub letos docela přejedená smilies/wink.gif
červenec 31, 2012 07:36
Míšo šíšo, já jsem byla kousek od Žďárce, a tam nerostly. A nerostly ani u Strážku. Fakt. : Myška
A v lese sucho, jen cesty, co nejsou pod stromy, rozbahněné. Ale tak snad se i tady dočkáme.
červenec 31, 2012 07:58
... : Mikin
U nas prave rust zacinaji. Meli jsme az dotedka celkem pekne leto, dokonce ani komari moc nezlobili a ted je stejne doba, kdy uz zacinaji zalezat. (Nebo spise zkapavat a dobre jim tak).
Takze Yukon hlasi: 11 hodin vecer, porad denni svetlo, teplota 15 C a bezvetri, rajcata dozravaji, brambory jeste ne.....
červenec 31, 2012 08:14
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]