O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MAŽU TO A ZAČÍNÁM ZNOVA PDF Tisk E-mail
Úterý, 03 srpen 2021
Co? No přeci dosavadní život!  Posledních cca dvacet měsíců stálo za exkrement, abych mluvila výstižně, ale přesto slušně. Docela fest jsem se trápila, nedávala to moc najevo, jen byla čím dál víc bubákovitá. A navrch i tlustá! Jo, zamlada, to jsem v nervácích nejedla, nespala, hubla a krásněla. Teď? V nervácích sním téměř cokoliv - kam se na mne hrabou psi, zvaní luxovací.  A samozřejmě nespím, téměř se nehejbu, a když, tak jen sun - přísun. A pochopitelně skoro nic nedělám. A nikam nechodím, s nikým se nebavím, neodepisuju, telefony neberu. Prostě baba na zabití. Tak s tímhle jsem tedy skončila.

 

Jednoduše - jinejm rozdávám rady, ale sama se jimi neřídím. Tedy doposud. A že jsou ty rady fakt dobrý!

 Například:

 

"Zlob se jen kvůli tomu, co můžeš sama změnit - to,

co nejde, to nestojí za vztek, pláč atd.

Nic nezměníš, jen se budeš zbytečně nervovat."

 

No, tak to už dodržuju, to jsem zvládla. Protože ... ale to sami víte. Týká se to čehokoliv - a pokud se zbytečně nerozčilujete, hned je život o hodně lepší, a máte víc času.

Taky je nutno se netopit v mizerné náladě a depresích. Ano, je moře důvodů a mnohdy je to k nevydržení, ale zas:

 

 "Čím si pomůžu,

když se svalím někam do tmavého kouta

a jen si tam budu skuhrat?"

 

 

Jsou věci, které v podobné situaci nejdou zvládnout, ale něco přeci. Takže je fajn si vytvořit a zafixovat nějaké rituály.

 

  • Například: pokud večer opominu nějaké to nádobí, tak ráno, když si dám vařit vodu na kafe, současně uvedu kuchyň do lepšího stavu. Neříkám gruntovat, ale využít těch pár minut k zúhlednění alespoň té kuchyně. 

 

  • Další rituál: na povinný špacír se psem mám přesně stanovenou cestu. Pesan ji tím pádem perfektně zvládá a jede jak mašinka po kolejích. Já můžu jít "zadumaná v dál", on si mne sám hlídá, a pokud bych šla nějak pomaleji, tak se pro mne vrací. Ve stavu kvalitnějším chodíme na procházky delší a to pak kamkoliv. Ale stejně, drahej pesane, díky ti za pět až deset denních kilometrů. Bez tebe bych stoprocentně z bytu nevylezla, jak je rok dlouhej. Mj. chodím s ním i po nákupech.

 

  • Do třetice, abych vás zas moc neunavovala - bezvadné je udělat si "plán". Plán nákupu, plán úklidu, plán, co vyřídit... obklopit se samými plány, pokud možno co nejrozepsanějšími, které pak pyšně proškrtáváte. No, tak to pak vypadá třeba následovně: zamést kuchyň, umýt podlahu v kuchyni, vynést smetí, utřít povrchy, uklidit nádobí z myčky, nezapomenout nic v mikrovlnce (většinou tam mám kafe, někde zapomenu a ono vystydne), zalít kytku kuchyňskou, dát psovi  vodu, nasypat psovi granule.
 
 
Heky.cz | Vychytávky | Vychytávky na homeoffice: Jak si udělat pořádek v  úkolech - Heky.cz | Vychytávky
 

 

Vidíte, co toho je? Já vím, je to tak na půl hodiny, pokud sebou mrsknete, ale ten krásnej pocit, když je papírek proškrtanej...

A takhle bych mohla pokračovat dál. Těch prací je hafo, papírků s plány mám na stole hodně jakbysmet. Ale pomáhá to.

 

Navíc - dávám si odměny... Například si nahrávám detektývky. Tak si za odměnu pustím půlku, a tu druhou, až zas něco udělám. A jako extra odměnu kafe, ve kterém se nachází ta jedna lžička cukru, kterou si denně povoluju. To je pak fakt požitek.

 

 

Festival Chaska: Good Morning, Have a Nice Day Images for Friends

 

 

 

No, takže tohle je můj životaběh asi tak poslední měsíc. Je to fajn, docela to účinkuje, a jak vidíte, ani ty chlupatý vlasy už mne tak moc nerozhoděj. Když je to už k nekoukání, jdu pod sprchu, a hned je pak líp...

 

Jak řešíte mizernou náladu vy?

Dejte do placu svůj návod, předem dík!

 

 

 

d@niela

 

 

Komentáře (13)add feed
... : Josef
Danielko, napísala´s krásňoučký písmenka. Seš prostě holka šikovná, statečná, nejmilejší holčička.
Já už jen písnu (líznu) pár písmenek z konstatování moudrých lidiček, s kterejma se zcela ztotožňuju:
1) Žádný plán nikdy nevyjde.
2) Jestliže jde všechno podle plánu, něco jste přehlédli.
3) Všechno si pečlivě zapisuj - vypadá to aspoň, že jsi něco dělal.
4) Když se člověk pustí do řešení nějakého úkolu, někdo nebo něco jej zaručeně vyruší.
5) Dobrý začátek, špatný konec. Špatný začátek - ještě horší konec.

Přeju fajn den. NČ.
srpen 04, 2021 07:29
... : d@niela
Pepánku, jsi děsně fajn a nezdolnej. Například ve variabilitě přihlašování na kudlu. Ale nic si z toho nedělej, ono mi to taky dává zabrat. Každopádně jsem moc ráda, žes to zas zvládnul.

Jinak plánování je zcela jistě na exkrement, ale proto si téměř do mrtě (občas) ty plány rozepisuju. Páč někdy jsem ráda, že jsem dokázala aspoň ten papírek napsat smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif - tím se totálně ztotožňuju s tvym druhym bodem.
Nojo, celý Murphyho zákony ...
A fajn den snad bude, podle toho, co se mi podaří sama sobě vymluvit. smilies/grin.gif
srpen 04, 2021 08:04
... : Josef
Už jen drobet: Přihlášení jsem nezvládl. Najednou se mi tady asi převčírem, zcela nezamejšleně, úplně samo vod sebe, objevilo jméno Josef, který jsem si sem nikdy nedával, a ono mně to, zničehož nic, funguje. Určitě ne nadlouho. Zrovna teď jsem se zase přihlašoval, abysem tě ještě odpověděl; Josefa kudla nebrala, zkusil jsem teda NČ a ejhle najednou jsem přihlášen. Ovšem, ne coby NČ, kterýho jsem zadal, nýbrž coby Josef.
Jsou holt věci mezi nebem a zemí, který zůstanou obyčejnýmu smrtelníkovi navždy utajený.

Jo, tak ještě jednou přeju fajn den. Teď musim hodit flaxu do trouby a pak jdu věšet. Čau.
srpen 04, 2021 08:20
... : mamča
d@niela : Já bych potřebovala na chvíli půjčit Tvýho "pesa". Sice kolem plotny a domácnosti nachodím každý den pár kilometrů, ale není to ono. Ven se dostanu každodenně povinně na zahradu, kde je opět práce nad hlavu.
Chodit si jen tak na procházku nejde, ale se psem, to je omluvitelné, ba přímo nutné.
Naše kočky doprovod nepotřebují.
Takhle ty "covid kila" neshodím.
srpen 04, 2021 11:35
... : kim
Moc hezký jsi to napsala. Jsem na tom podobně, ale neumím to takhle napsat. Jsme ve věku kdy bilancujem a věci, které byly vytěsněné se nějak vykopávají.
Chtěla bych technickou poznámku, vyskakuje mi tu, že kudlanka je nezabezpečená stránká a ne vždy se mi podaří přihlásit.
Měj se a směj se
srpen 04, 2021 22:07
... : d@niela
Milá kim, mě to vyskakuje taky...
Tohle všechno je tím, že pokud se jedná o "administrativu a html a jak se to všechno vůbec jmenuje", tak je to šíleně starý, systém, na kterém kudla jede, je z roku, kdy černé uhlí teprve začínalo kvést.
Takže se nediv. Já se naopak divím, že to furt ještě funguje.
smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif

Ale nebezpečná není, jedině mizernejm chlapům, kterejm by snad mohla uhlodnout hlavu.
Jenže - vyhrožuje tím už skoro dvacet let, a ještě žádného kudlánka nemáme na svědomí.
smilies/grin.gif
srpen 05, 2021 00:20
... : mila1
Já si myslím, že nás je víc, co jsme v posledních cca 20ti měsících "nenaloženi". Je to přece jen jiný způsob života, než na který jsme byli doposud zvyklí a ne každý je vybaven proti stresu kolem nás tak, aby na něj nereagoval. A když se k tomu přidá i nemoc v rodině, jako u nás, tak se není co divit. Co mne pomáhalo a pomáhá - snažit se nějak zabavit hlavu, aby moc nepřemýšlela. Pořád ještě chodím do práce, tak mám asi trošku výhodu. Momentálně střídám home office s fyzickým chozením do zaměstnání, je to osvěžující, nejsem typ, kterému by vyhovovalo pracovat pořád z domova, potřebuju kontakt s lidmi.. Pak pravidelné denní procházky se psem, to je věc, co mne držela nad vodou i při těch lockdownech. Pak kontakt s lidmi, kteří jsou pozitivně naladění, kupodivu jich pár znám. Práce na zahradě - posekat zahradu tohle léto, když pořád prší a tráva roste jak zběsilá, je docela výkon. Během zimy jsem z iVysílání na české televizi sledovala seriál Kočka není pes, pěkně jeden díl na den, aby mi to vydrželo na dlouho a taky mne to vždy naladilo do lepšího rozpoložení. Knížky - pokud mohu doporučit, tak jsem objevila autora Michaela Robothama a jeho detektivky s psychologem Joe O'Loughlinem. No a k tomu nějaké to kutění doma.
Přeju všem co nejlepší zbytek léta a musíme doufat, že to nejhorší už máme za sebou.. smilies/smiley.gif
srpen 05, 2021 09:40
... : d@niela
jééééé, drahá "milojedničko", to je super, okamžitě vyhledávám - tedy toho Robothama! Já detektivky všeho druhu zbožňuju! Beru to jako a) pohádky pro dospělé, b) bezva hádanky, kdy - pokud je detektýfka dobře napsaná - máme šanci to sami vyluštit.
Jinak - s celým tvým příspěvkem - obrovský, veliký souhlas smilies/wink.gif
srpen 05, 2021 10:36
... : mamča
Mám další týpek na dobrou detektiku/y : nová kniha Miroslava Macka - dvanáct detektivních povídek „Záhada zamčeného pokoje“ - 420 stran napínavého a zábavného čtení.
Neváhejte a kupte ! Odhlédněte od M. Macka jako bývalého politika, píše bezvadně. Např. napsal pokračování Saturnina (Saturnin se vrací). Brala jsem si tuhle knihu do čekáren k doktorům, kde čekávám na tchýni, a chechtala jsem se nahlas :-).
srpen 05, 2021 17:35
... : d@niela
tak to přihlášení:

Pepku, absolutně nechápu, co ti na tom nejde. Je to přeci tak jednoduché... Posílala jsem ti přesnej návod v e-mailu, tak nevím... Ty si ale dáváš stále nová a nová jména - zaškrtni si už jednou
to okénko "zapamatovat" - je to takovej čtvereček - a už to nikdy nebudeš muset vyplňovat.



srpen 05, 2021 23:55
... : Josef
Pochopil jsem, že mě máš za totálního debyla. No, to nic, s tim jsem se vnitřně porval už dávno.
Teď teda funkuje "Josef" (nevim, na jak dlouho), kterýho jsem ovšem NIKDY nezadával a kterýho jsi mi podle tvejch vlastních inštrukcí sama zadala jako HESLO, ne teda jméno. Přihlašovací vokýnko mi ovšem nabízí jen "kozla....". Toho si takhle uložil můj noubůk (není teda věcí kudly, ale to teď měnit nechci). Zatim nehodlám provádět další pokusy, stačí mi vědít, že po přihlášení jako "kozel...", mi tady v titulku naskočí Josef.
Ostatně, jak praví oblíbenej klasik:
"Co záleží na jméně? Cožpak to, co růží zveme, pod jiným jménem vonělo by méně?"

Tak jo. Slunce začíná vylejzat, musim si jít konečně vytřít, už jsem si nevytřel celej tejden. Čau.
srpen 06, 2021 08:04
... : mila1
mamčo, zajímavý tip, doktora Macka mám ráda, i jeho humor, vím, že toho napsal víc.
Jestli můžu, tak házím ještě jeden tip, tu autorku jsem objevila před lety a naprosto mne okouzlila knížkou V lesích. Hrozně mi to připomnělo prázdniny, kdy jsme jezdili k babičce. Není to v pravém smyslu detektivka, ikdyž se tam detektivové pohybují hned dva, je to takové pomalé čtení na letní podvečer, ale já tu knízku miluju. Autorka - Tana French. A i další knížky od ní - Dokonalá podoba, Na věrnosti, Ztracený přístav. Knihy spolu trošinku souvisí, ale lze je číst i samostatně. Dokonce podle prvních dvou byl natočen i seriál, sice na něj jsou rozporuplné recenze, ale mně se líbil - Dublin murders.
srpen 06, 2021 08:24
... : strejda
Tak pokud já mám blbou náladu nebo jsem naexkrementovaný jako starý chlap, jak se říká, řeším to prací. Tou se odreagovávám. A na zahradě je stále tolik práce, že bych mohl být naexkrementovaný denně. Hobluji, brousím, natírám zahradní lavici a stůl, protože se na tom podepsal zub času, už jsem ostříhal i všechny bobkovišně, rododendrony, buxusy a až dokvetou tavolníky, přijdou také na řadu. Také tu mám rád anglický trávník, takže sekám tu každý týden. Pokud tedy neprší. A pro lepší náladu si tu v zahradním domečku pustím MDR Sachsen rádio, kde moc nekecají a hrají tu mojí oblíbenou hudbu, 80. a 90. léta minulého století a také jsem se platonicky zamiloval do sametového altu moderátorky Heike Leschner.
Aby to ale nevypadalo tak, že dle popisu výše udělané práce mám blbou náladu stále, tak to ne. I dobré pivko umí udělat své divy. Také sluníčko a hezký podvečer, kdy se tu nepohle ani lístek na stromě. Jinak jsem zjistil, že za tu blbou náladu mohou hlavně zprávy, proto je už dost vynechávám a pak naši a také evropští politici (Brusel, E. komise a její výplody chorých mozků atd.), ale občas za to může i moje manželka, která se mne snaží stále vychovávat a převychovávat k obrazu svému. A protože jsem starý pes, tak má hold smůlu... A vůbec jí nevadí, že dělá zbytečnou práci. Tomu se divím.
srpen 06, 2021 20:52
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]