O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

FOTKY, FOTKY A ZASE FOTKY PDF Tisk E-mail
Pátek, 18 červen 2021

Tak, díky onomu úžasnému vejmyslu, TeamVieweru, se mi podařilo ulovit pár minut vzácného času svého syna. Vlezl mi do laptopu ze své pražské sedačky, opravil "pár nesrovnalostí" a asi potřetí mi ukázal způsob, jak převést fotky z mobilu do oneDrive. Pár minut - a moje dvoudenní trápení bylo pryč. Takže vás můžu pozvat na chvilku do míst, kde "zapomenete-li venku hrábě, do rána vám vykvetou".

 

 

 

 

 

Zdejší zahrada je svažitá. Ale ještě nedávno byla jen olysalým úhorem. Lenka je však neuvěřitelně urputná, pokud si něco umíní - takže sama všechno přehrabala, roznesla po rovnoběžkách kameny, zasypala prostory "mezi" zemí, sázela a sázela, vytvořila uprostřed schůdky... A teď stále pokračuje, protože jak víte, na zahradě práce nikdy nekončí, o neuvěřitelně bujícím pleveli ani nemluvě. Navíc, pokud vám tu svažitou zahrádku nespláchne hurikánový déšť... 

 

 

 
 
Ono to takhle zpovzdálí vypadá docela hezky, ale zblízka vidíte, že je s tím spojeno občas i nějaké to zoufalství. Kdo z vás má taky nějaké ty latifundie, tak asi víte, o čem mluvím. Nenažrané breberky... Všudypřítomné, všemocné, všežravé. Však si vám taky řeknu o pár rad. Ale ještě vám napřed ukážu pár pohledů na celek toho zeleného království.
 
 
 
 
Tu velkolistou kytičku v popředí jste asi poznali. Ale jestlipak byste věděli, co zač je ten strom s chomáčemi bílých květů? Vypadá tak trochu jako něco mezi kvetoucím kaštanem a šeříkem. Je velmi hezký, velmi voní, a velmi zaneřádí trávník pod ním :- ))). 
 
 
 
 
Jak jsem říkala, a jak ostatně vidíte, plevel je nezdolný. Já Lence ještě z Prahy vehementně nabízela, že budu každodenně plevel trhat, záhonky čistit - jenže, něco jiného jsou sliby z Prahy, něco jiného je být ve stoprocentní vlhkosti, když máte pocit, že za půl hodinky venku začnete plesnivět! No, nezvládala jsem to, to se přiznávám, takže po chvilkách, sem tam - protože dlouho to vydržet fakt nelze. A chemie je tu nežádoucí.
 
Příště vám ukážu, jak tu nějaké ty potvory dovedou přes noc ožrat rajče, papriku... Z listů zůstanou jen ta žebra... No, co s tím? Jo, a navíc přidám fotky několika moc hezkých rostlin, které budete moc "hádat". Hádat, co to je. Pro mne je to občas poznatelný jen podle toho, co z toho či na tom vyroste...
 
P.S. Ještě zmínku o dvou čtvernožcích: Lenka má také psa, také křížence: kousek pudla, kousek šnauzra. S Kayoukem se neuvěřitelně zkamarádili, už předem si říkám, jak budou oba nešťastní, až my zas odletíme... Celý den o nich vlastně nevíme, hrajou si, Lenčin Parsley učí Kayu lovit ještěrky (což se jim zatím nepovedlo, ale je to pro ně neskutečná zábava).
 

Prý je v Čechách taky už tepleji,

Jenže tady i v noci…

Hezký den všem - d@niela

 

 
Komentáře (4)add feed
... : mamča
Krásná zahrádka, a bujná vegetace. V Čechách to donedávna taky vypadalo na velkou úrodu všeho, protože květen byl hodně studený a deštivý. Před pár dny ovšem přišla vedra, a rostlinky schnou, plody všeho opadávají, i když běháme každý večer s konvemi, a zaléváme hektolitry dešťové vody, která kvapem ubývá. Ještě že máme ve sklepě nevyužívanou studnu, ze které každý večer vyčerpáme 300 litrů vody do sudu na dešťovku.
Přes den je až 35 stupňů, v našem starém kamenném domku tak 24. Ani se mi nechce ven.
Jo, móře ! Mít ho tak na dosah ! :-)
červen 21, 2021 06:50
... : *deeres*
Paráda! Já byla dneska u zubaře a porotože mně autobus nejezdí moc často, tak jsem byla v předstihu. Místo, abych z áčka přestoupila na béčko na Můstku, tak jsem vyjela až nahoru ke koni, že si projdu Václavák. Špína a hnus a už před sedmou ráno se tvořila fronta u Primarku. Ti lidé jsou fakt na palici.
Na chvíli jsem zakotvila ve Františkánské zahradě a to byla nádhera. Fontána, všude loubí a na něm rozkvetlé růžové a červené růže, bylinkářská zahrádka a nikde nikdo, oáza klidu q vůně uprostřed města. Ani se mi odtud nechtělo.
https://www.prahaneznama.cz/praha-1/zelene-utociste-v-centru-prahy/
červen 21, 2021 11:45
... : andrea
krásný.. mám zahrádku na balkóně, taky něco doma. Tohle se mi moc líbí, ale asi bych to nezvládla. Tohle vypadá jako práce na plnej každodenní úvazek smilies/grin.gif
červen 21, 2021 18:31
... : doktor
Dani hezké léto,děkuji za nádherné fotky ( poděkování i synovi ). papapapa
červen 22, 2021 14:01
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]