O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PÁR VZKAZŮ A PŘÁNÍ, ADRESOVANÝCH VÁM VŠEM PDF Tisk E-mail
Pátek, 15 listopad 2019

Moji milí, rozesetí nejen po České repubice, ale všude po světě, kde jen lidé mohou žít... Mimo jiné, jsem přesvědčená, že opravdu není země, kde by se nějaký ten "někdo odsud" nenašel. Kdysi jsem s přáním spojit Čechy ze všech koutů světa tenhle časopis zakládala. Název jsem si vybrala víceméně proto, že kudlanka je nebezpečná především svým partnerům, ale jak tak na to koukám, kudlanky, respektive zdejší čtenářky a čtenáři, se dovedou setsakra proti sobě postavit... Ještě že se nedá ukousnout hlavu po internetu :-))) - Ale teď k těm vzkazům pro některé, a k přání, směřujícímu k vám všem: 

 

 

 

 

 

 

Dny tohoto víkendu jsou přímo nabity zajímavými akcemi:

 

16. 11. Světový den poezie      

16. 11. Mezinárodní nekuřácký den

16. 11.  Mezinárodní den tolerance

17. 11.  Mezinárodní den předčasně narozených dětí

17. 11.  Mezinárodní den studentstva

17. 11.  Den boje za svobodu a demokracii

 

 

 

Záleží jen na vás, čemu se tento víkend budete věnovat, jak tyto dny prožijete.

Jste všichni fajn, ale pochopitelně, že máte rozdílné názory, že nejste všichni „jednoho vyznání“. Což je prima. Jen byste měli – a to nejen v sobotu, na onen Mezinárodní den tolerance, tolerovat i názory ostatních.

 

Výsledek obrázku pro snowing

 

Chci vás požádat, abyste – pokud možno v co největším počtu – poslali pár řádek (skutečně stačí pár řádek), jak jste tento víkend prožili. Rozhodně to bude lepší, než jeden po druhém házet ošklivosti.

Vždyť je to tak zbytečné… Proč se hádat, když jde všechno řešit klidně?

 

Každopádně všem přeju,

abyste si víkend příjemně užili,

v pondělí se probudili spokojeni a zdraví.

 

A ten vzkaz?

Je pro KRAKONOŠE:  napsala jsem ti e-mail,

ale vím, že tu adresu, kterou jsi mi kdysi dal,

moc často asi nekontroluješ – tak jen abys věděl.

 

 

d@niela

 

 

Komentáře (106)add feed
... : Inka
Jak strávím víkend už vím dopředu ...minulý víkend jsme udělali konečně vytouženou fasádu na mém domečku a tak se bude uklízet zahrada, mýt okna, dělat vánoční výzdoba, poslední sekání trávníku, dělání teplé boudy poslednímu zbývajícímu psovi labradorovi Rastíkovi, protože mi před týdnem umřel poslední novofundlanďák, teplá bouda také Pípalovi, to bylo kuře Maransky, které mělo špatnou nožičku, ale mělo tak obrovskou vůli žít, tak jsem ho uchránila, je z něj krásná, ochočená slepička se špatnou nohou, ale zvládá to na jedné noze naprosto úžasně, jen nemůže být se slepicemi, protože by ho zlikvidovali, tak je na zahradě volně se psama a kočkama v úžasné harmonii. Zahrádku je třeba zazimovat a poklidt ....asi bych potřebovala víkendy dva...
listopad 15, 2019 07:03
... : mia I
mám za sebou krásně prožitý víkend. Díky náhodě jsem poznala před 2 měsíci úžasného člověka , se kterým mne pojí láska k přírodě a k Šumavě. On navíc renovuje křížky a boží muka na Šumavě na své vlastní náklady. V sobotu proběhlo žehnání osmi zrestaurovaných křížků. Bohužel počasí nepřálo a tak dorazilo pár lidí, mnohem více jich bylo koncem září na vernisáži v Dubu, kde můj kamarád vystavoval fotografie a prodával vlastní kalendáře. Výtěžek, jak jinak, jde na renovaci křížků.

Jeden ze zakoupených kalendářů jsem pak věnovala v neděli jako dárek k 70. narozeninám příbuzného. I on nechal na své náklady vzkřísit dva křížky , vzájemně se ti dva muži neznají.

V úterý jsem byla na Vltavě, projela jsem si místa, která za normálního stavu vody nelze vidět - skalní kapli u Rejzíkova, Lannův kříž u Horního Lipovska, základy mlýna u Doubravy. Všechno zaniklé obce v souvislosti s budováním Orlické přehrady. Tento víkend budu u dcery, je po operaci, tak se u ní sejdu i s druhou dcerou. Jinak já už mám zazimováno, všechno kolem domu sklizeno, tak topit, to se ke kotli naběhám dost, pomalu uklízet na vánoce, vyprat záclony, umýt okna, obklady, nábytek. A taky přebrat všechny dokumenty, výpisy , záruční listy, co je staré vyházet, utřídit obecní dokumenty ke kronice..
listopad 15, 2019 07:58
... : mia I
díky setkání na Šumavě poznávám další zajímavé lidi, dozvídám se od nich zajímavosti , které nikde nevyčtu a které znají jen šumavští srdcaři nebo lidé žijící v nitru Šumavy. V sobotu na setkání přijela i paní 87 let až z Budějovic, neuvěřitelně vitální, bez brýlí, bez hole, běhá po Šumavě jako veverka, je to k nevíře.
listopad 15, 2019 08:02
... : mia I
malá ukázka ze soboty, na fotkách nejsou všichni, ani já ne , skvělá parta https://mia1960.rajce.idnes.cz/Sumava_-_zehnani_krizku_na_byv._Brezove_Lade/
listopad 15, 2019 08:18
... : NČ....
A já chci ustanovit Mezinárodní den pravdy a lásky! A šmitec!!!!
listopad 15, 2019 09:18
... : Markéta Boubelka
Mio, máte moc krásné fotky.
My v pátek nabereme synkova kamaráda a v sobotu vyrážíme do Brdský lesů, kde pár kilometrů s kamarády našlapeme, do tónů kytar se zaposloucháme a buřtíky si všichni opečeme. Nějakej svařáček s rumíkem a ovocem se svaří proti chladu. Večer v hospůdce vyčerpaně nožky ohřejeme a tím výletovou sezonu letos ukončíme. Určitě se v písničkách i nějaký veršík najde, takže den poezie by se tímto mohl oslavit :-)
listopad 15, 2019 09:37
... : Milene
Mio, fotky nádherný. Máš talent.

Já můžu oslavit Mezinárodní nekuřácký den, protože už nekouřím. Den tolerance, taky zvládnu. Ale hlavně máme na programu oslavu dceřiných narozenin. A nějak se nás sejde hodně a hodně. Dcera má volně pobíhajícího králíčka, a protože přijdou i malé děti, tak se bude slavit u mne. Asi 15 člověků. Dneska budeme nakupovat a péct a zítra jíst. Mohla bych jí ještě složit nějakou básničku a tím oslavit Den poezie. smilies/wink.gif
listopad 15, 2019 09:59
... : NČ
To teda nevim, jak hodláte volně pobíhajícího králíka péct.
listopad 15, 2019 10:03
... : Milene
No, to bys tomu dal. Náš mazlíček na česneku? Péct budu něco ke kafi sladkého. K pivu, vínu slaného.
listopad 15, 2019 10:12
... : mia I
Markéto a Milene děkuji. Já fotkami co se kvality týče nemohu konkurovat fotografům s drahými fotoaparáty. Mám pouze malý foťáček Panasonic DMC , ale nedám na něho dopustit. Je to "dělník", už jsem s ním nafotila tisíce fotek. Mně jde při fotografování o to všimnout si detailů, najít místa , kam mnoho lidí nechodí. Je to můj velký koníček. Teď mám od pána slíbeno, že mne vezme do míst na Šumavě, kam téměř žádní turisté nechodí. Jsme kamarádi, není to známost jako taková. Takhle to vypadalo na jeho vernisáži, kde jsem byla v září. Manželé Battagliovi jsou fajn lidé, kdysi jsem je zmiňovala na Kudlance v článku Výlet na Prachaticko. Výtěžek z prodeje kalendářů a obrázků šel na opravy křížků. https://stan007.rajce.idnes.cz/331_-_VERNISAZ_V_ZAMKU_DUB_29.9.2019/
listopad 15, 2019 10:23
... : Moira
Mio, to je nadherny konicek. Strasne by se mi libilo neco podobneho delat treba u nas na karlovarsku. Ale vypada to nejdriv na duchod. Zatim jsem hodne vytizena praci a vnukem. Tobe preju hodne nevsednich zazitku a same hodne lidi kolem tebe.
listopad 15, 2019 11:05
... : mia I
moiro moc děkuji. U Vás na Karlovarsku jsem byla loni na jaře , zachraňují tam kostel v obci Pšov. Mám to i na rajčeti.

Jinak hodně "čichám" v digitálních kronikách, hledám pozůstatky zaniklých obcí. Ani já jsem se dříve nemohla věnovat těmhle aktivitám. Práce , děti, starost o stárnoucí rodiče. Nikdy jsem nebyla u moře, nejezdili jsme s mužem na žádné dovolené. Když mi muž zemřel, děti pryč, vnoučata 60 km daleko, najednou jsem nevěděla co se životem. Byť práce kolem domu a zahrady je víc než dost. Tak jsem si našla tuhle zálibu. Něco oželím, abych mohla občas natankovat nádrž benzinu a vyrazím.
listopad 15, 2019 11:13
... : doktor
Víkend určitě budu na chalupě.Vzpomenu na dny před třiceti léty a chci napsat pro Kudlanku nějaký zážitek z podzimní přírody- zdejší přírody.Už mám i představu.
listopad 15, 2019 12:44
... : Bara
Ja budu asi lenivet, krizovkovat a mam novou knihu, Kocovna nevestka. Upecu strudl, koupila jsem na nej renety. Zahradku jsem zazimovala, predpoved pocasi na vikend nic moc. Momentalne fouka hóóódne studeny vitr, je to na cepici a rukavice. Ale vcera, z jedne strany se strasne zatahlo o zacalo prset a z druhe strany svitilo slunicko a najednou se objevila krasna duha a nad ni jeste jedna, to pokazde jihnu. Krasny prirodni ukaz, nadhera. U nas v NL se muzou i v zime objevit silne bourky s hromy a blesky, mame primorske podnebi, tak to neni nic neobvykleho. Kazdopadne vsem aktivnim i tem lenivejsim preji hezky vikend. Prazaci co nemaji zadny plan, muzou jit prochazkou podporit demonstraci…….
listopad 15, 2019 13:58
... : Mikin4
Nam napadlo asi 10 cm cerstveho snehu, takze napred prace, potom zabava. Ledy na Yukonu se konecne zastavily a par odvazlivcu vyznacilo stezku na druhou stranu, tak nas ceka cesta za mladsi holkou, ktera tam zila jako robinson. No a zitra pochopitelne oslava 30. ceske svobody a zaroven demonstrace proti tem, kteri by nejradeji zpet za ostnate draty. Nezapomenu informovat!
listopad 15, 2019 15:52
... : NČ
Nezapomeň zhotovit a poslat skupinové foto z demonstrace. Ať se tady užereme závistí.
listopad 15, 2019 17:14
... : Tana
NČ - to je škoda, že se k Vašim komentářům někdy nedá přidat palec nahoru nebo aspoň smajlík smilies/wink.gif
listopad 15, 2019 19:40
... : Krakonoš
Dani, neboj, já se vo tom, že mi přišel horskou poštou mail, dycky včas dovím. Přečtu, vodpovím, určitě během víkendu.
Mikine, skupinový foto určitě pošli, někdo se užere, někdo neužere, někdo vožere, ale bude to jistě zajímavý.
A já voslavím Mezinárodní den Pravdy a Lásky, jak navrhuje NČ, páč to zní jako dobrej plán.
smilies/grin.gif
Pěknej víkend všem!
listopad 15, 2019 20:55
... : Mikin4
Jo Krakonosi, zadala me o to i Daniela, tak urcite poslu.
listopad 15, 2019 21:18
... : Josef Kouba
Na ostrově Vancouver je v tuto chvíli pěkné podzimní odpoledne a po hodinové procházce s pejskem se cítím skvěle. Houby stále rostou, ale jen ty nepoživatelné, tak jsem si je alespoň fotil.
17 tohoto měsíce budou v oslavy 30 let svobody našeho národa a děcka se půjdou vyblbnout na Letnou.
Já si místo toho poslechl velice zajímavá projev, také 30 let starý.
Havel - 1. Prezidentský projev https://www.youtube.com/watch?v=7V9q22wzCfI

listopad 16, 2019 00:29
... : NČ
Za den pravdy a lásky budem tedy s Krakonošem bojovat společně. A ať se nám postaví
listopad 16, 2019 03:12
... : NČ
Se mi to zase odeslalo nedopsaný: Ať se nám postaví, kdo s námi nebude souhlasit!
listopad 16, 2019 03:13
... : Mikin4
Pepo Koubo, dik za ten projev. Dava dodnes smysl. Narozdil od toho podvrhu, ktery se i zde snazili nekteri dobraci protlacit a ke kteremu neexistuje pochopitelne ani video, ani audio.
Pane Havel, palec nahoru. Hodne nam chybite...
listopad 16, 2019 06:00
... : Mikin4
Musel jsem si privstat abych se podival na Letnou 2 a dobre jsem udelal. Takhle zacit weekend je parada. smilies/cool.gif
listopad 16, 2019 15:12
... : NČ
Jo, taky jsem koukal. Odpovídalo to přesně tvý mentální úrovni i úrovni obecenstva. "Chceme, aby zavládla pravda a láska. Jak to chceme docílit, to sice nevíme, ale zase se sejdeme". Přesně, jak to starý: Žena nikdy neví co chce, ale nedá pokoj, dokud to nedostane.
A nakonec ten bonbónek, kdy se tam špacírovali jeden za druhym jak svatí na orloji ... Ale dobrý, aspoň jsem se zachechtal. I když - Silvestry s Jardou Šterclem a strýčkem Jedličkou byly určitě zábavnější. Jedlička aspoň uměl slepičku i prasátko.
listopad 16, 2019 17:33
... : andrea
PANEM ET CIRCENSES.

Všem známé latinské úsloví,které charakterizovalo přístup císařů v pozdním období Římské říše, kdy byla za jídlo a hry získávána přízeň prostého lidu.

Je toho tolik podobného...
Tehndy se mnoho zemědělců a rolníků z venkova, kteří nebyli schopni konkurovat levným výrobkům dováženým z provincií, stěhovali proto do Říma. /hahahaha, jako teď!/
Tam ale práce také mnoho nebylo, jelikož předchozí dlouhodobé mocenské výboje říši zajišťovaly pravidelný příliv otroků, kteří přebírali většinu pracovního zatížení společnosti. (Také měli své Ukrajince atd., šikovné řemeslníky odjinud, kteří pracovali za ně, dělali práci, která jim nevoněla.)

Římané tedy zpohodlněli a většinu času věnovali zábavě, která jim byla dopřávána právě proto, aby svou společenskou aktivitu projevovali jen na místech, která nejsou vládnoucí elitě nebezpečná.
A nejen bohatí a střední vrstva, ale každý druhý den mohli příslušníci chudé vrstvy zdarma navštěvovat veřejné koupele, gladiátorské hry, závody válečných vozů, sportovní klání nebo divadelní představení.
Mnoho z nich bylo také závislých na obilí, které jim dávala vláda.

Odtud citát římského satirika Juvenála „panem et circenses“, tedy chléb a hry. respektive - jídlo a zábava.

JE TO JASNÝ - VŠECHNO UŽ TU BYLO...
listopad 16, 2019 17:45
... : Mikin4
Me se libila uzasna atmosfera, Hutka, vyzva k opozicnim stranam, Motlitba pro Martu a pak citaty ctene umelci.
Ze to pochopi jedinec s inteligenci houpaciho kone, to jsem pochopitelne necekal.
listopad 16, 2019 18:18
... : NČ
Ani ses nepochlubil, sokolíku, jak jsi demnnstroval ty. Svěř se, uleví se ti. Aňa je na tebe určitě hrdá.
listopad 16, 2019 18:34
... : NČ
A výsledek tý podřadný estrády? Babišovi zase naskočej další procenta.
Protože se staticíce lidí u televizorů mohly znova na vlastní oči i uši v přímym přenosu ujistit, že "nežli TOHLE, tak to už teda radši toho Babiše".
listopad 16, 2019 18:52
... : Mikin4
I po vsech tech letech zasnu, jak straslive nadelalo socialisticke skolstvi spojene s komunistickym zadratovanim hranic skody.
Zeme je milej NČ kulata a otaci se kolem sve osy. Proto mame tzv. casove zony. Kanada lezi na zapade od Ceske republiky, Dawson City pak na severozapade Kanady. Nase demonstrace zacina stejne jako ta na Letne odpoledne, tedy o 9 hodin pozdeji. Proto budes muset krotit svou netrpelivost a vyckat.
Mimochodem, na tu letenskou prislo 300 tisic lidi, coz je radove asi tisickrat vice, nez chodi na vase demonstrace. Tvoji zlobu a frustraci proto docela chapu. smilies/wink.gif
listopad 16, 2019 19:40
... : andrea
Konečně ho ocenili, tohoto úžasně charakterního člověka. Hudebník Jaroslav Hutka chtěl vystoupit už na červnové na demonstraci hnutí Milionu chvilek pro demokracii, avšak tehdy narazil na odpor ze strany organizátorů.
Teď konečně uspěl...



Hutka mj. řekl: Zpívat o Zemanově smrti je na místě, českou předposranost je třeba léčit.
listopad 17, 2019 00:18
... : Josef Kouba
Přát někomu smrt je absolutně bezcharakterní. I když je to řečeno písní. V první řadě by se měl jít léčit Hutka. Nebudu daleko od pravdy, že dělá vše aby se ze stínu zapomnění opět dostal do záře popularity doby posametové.
listopad 17, 2019 01:24
... : Mikin4
Hutka mel uspech a 300 000 ucastniku demonstrace si vynutilo pridavek.
Opravdu nevim, cim priznivce Milose Zemana tolik rozzlobil Hutkuv humor. Nebyl to snad prvni Zeman, kdo se opakovane "zertem" dozadoval vrazdeni nepohodlnych novinaru? Jednou s falesnym Kalasnikovem v ruce, podruhe v pritomnosti ruskeho diktatora a byvaleho KGB Putina.
----------------------------
Mimochodem - nase demonstrace proti tomuhle zlu se i v teplote -20 vydarila. Poslu Daniele kratky text a fotky.
listopad 17, 2019 02:24
... : NČ
Škoda, že jsem si vložil do úst bobra mlčení. Ale jako správný pionýr a svazák, ho neporuším.
Všem přeju pěknej den, má být až 17°C nad nulou. Dost dobrý.
listopad 17, 2019 05:34
... : mamča
K tomu Hutkovi : Oprostím-li se od politiky.
Nepřipadá vám odporný a hnusný, že starej chlap přeje smrt starýmu chlapovi ?
Mně teda jo.
listopad 17, 2019 06:13
... : Mikin4
Me pripada hnusny a odporny, kdyz nejvyssi predstavitel zeme vyhrozuje smrti novinarum. Hutkova reakce je naopak spise elegantni humor.
listopad 17, 2019 06:22
... : Mikin4
Co je nejmocnejsi, co je nejmocnejsi, pravdomluvne slovo.
S Hutkou to zpivalo 300 tisic lidi a ja litoval, ze tam nemuzu byt.
listopad 17, 2019 06:44
... : mamča
Taky lituju, že jsi tam nemohl být. Mezi tu partu, co hodlá nastolit v ČR socialismus, by ses hodil.
Transparent s hrdým nápisem "Znárodnit Agrofert" ledacos napovídá... smilies/cheesy.gif
listopad 17, 2019 06:52
... : *deeres*
Co je ale blbý, tak to, že čím více antibabišovci chodí řvát na Letnou,tak tím více stoupají preference ANO. Někde jsem dokonce četla, že to je ve skutečnosti Babišova PR akce.
listopad 17, 2019 11:45
... : Mikin4
Premiér Babiš v projevu obdivoval odvahu Václava Havla za komunismu a sametové revoluce. „Jak jistě víte, já jsem byl členem komunistické strany. Nejsem na to pyšný. Jak jsem mnohokrát řekl, nebyl jsem v té době tak statečný a angažovaný jako Havel,“ zhodnotil svou minulost.
listopad 17, 2019 13:01
... : NČ
A co asi jinýho měl jako říct?
listopad 17, 2019 14:01
... : Mikin4
Mohl podobne jako jini sve clenstvi v te zlocinecke organizaci zapirat a Havla pomlouvat.
listopad 17, 2019 14:06
... : mila1
Myslím, že koblihám spadla brada, když viděly, kolik lidí bylo včera na Letné a kolik jich je dnes v průvodu a bude na koncertu smilies/grin.gif
Legrační bylo, jak se Babiš ráno plížil, aby položil věnec a potom se zavřel v hlídaném Muzeu a přednesl svůj projev. Jen nechápu, kde bylo to překvapení, co avizoval. Čekala jsem, že třeba odstoupí.. a ono nic smilies/cheesy.gif Musí být pěkně naštvaný, že mu Češi ukázali, co si o něm myslí.
listopad 17, 2019 15:31
... : mia I
jestlipak dnešní mladí lidé by uměli zodpovědět na otázku kdo byl Jan Opletal? Dnes už se 17. listopad spojuje jen s událostmi r. 1989 https://cs.wikipedia.org/wiki/Jan_Opletal
listopad 17, 2019 15:43
... : Mikin4
Milo, jsem tyhle dny hrdym Cechem. smilies/smiley.gif Vcera jsem byl hned po oslave/demonstraci nekolik hodin ve meste a par lidi me samo od sebe tech 30 let svobody i vcerejsi demonstraci na Letne pripomnelo. Na CBC, BBC i treba CNN se o tom mluvilo. Lidem kteri pred lety tolik riskovali i tem kteri nejsou dnes lini organizovat palac nahoru! smilies/cool.gif
listopad 17, 2019 18:33
... : andrea
Mikine,
stejně jako plno jiných jsi to doma "nezvládl" a odjel jinam, přijal jsi jiné občanství, stal ses příslušníkem jiného národa.
Jo, je to úžasně hrdinné být pyšný na tu zem, která je tak daleko, která ti dala vzdělání, ale kterou jsi opustil.
Hele, jeden básník, třeba si vzpomeneš na jeho jméno, napsal:

"OPUSTÍŠ-LI MNE, NEZAHYNU. OPUSTÍŠ-LI MNE, ZAHYNEŠ."

Pochopitelně tě Kanada nenechala zahynout, stal jsi se její součástí. Ale nemyslím, že máš nějaké extra velké právo (i když jsi asi znovu přijal české občanství) se pyšnit úspěchy své rodné země.
Ty s nimi nic společného nemáš.

listopad 17, 2019 19:55
... : Míša šíša
Tak mě ze všech těch oslav a demonstraci nejvíc pobavilo, když dav skandoval "Mirek na hrad!"
To jako že Zeman ožrala je fuj, ale Kalousek ožrala to zachrání?
listopad 17, 2019 20:15
... : Míša šíša
Milo 1, myslím, že se mýlíš. Těm koblihám (jak tolerantně a smířlivě nazýváš názorové oponenty) brada nad 200-300 tisíci demonstrujících nespadla. Koblihy totiž očekávaly ten Mikinem deklarovaný milión. smilies/grin.gif
listopad 17, 2019 20:20
... : Mikin4
To jsi Andreo hezky popletla. smilies/smiley.gif
Ja ceske obcanstvi nikdy neztratil, takze jsem ho nemohl znovu prijmout.
A tebou citovany uryvek z basne Viktora Dyka se v zadnem pripade netyka emigrantu. Ta basen byla o politice a vykradli ji komunisticti zlocinci ve snaze zostudit lidi, kteri z toho jejich koncentraku odesli za svobodou.
Hrdy jsem na Cechy, kteri neco dokazali a nesehnuli hrbet. A tech jsou miliony. At uz to jsou vedci, sportovci, nebo treba dobry zubar ci automechanik. Nejvic jsem ale asi hrdy na spoluemigranta - na profesora Skvoreckeho, ktery pred lety ziskal nejvyssi kanadskou cenu za literaturu - Governor General Award.
Hele - stejne jako zije spousta cizincu v Cesku, ziji i zde lide z celeho sveta. Nemci, Svycari, Novozelandane, Filipinci, Jamajcane... kdybych nekomu z nich zacal vysvetlovat ze v Cesku ziji i po 30 letech svobody lide komunistickou propagandou tak vypatlani, ze dosud vycitaji byvalym krajanum vzdelani a zmenu bydliste, asi by me ani neverili...
smilies/grin.gif
listopad 17, 2019 22:21
... : Josef Kouba
Viděl jsem záznam když se ta parta z Letné rozcházela. Děcka okolo 20 let z 85% ti spolknou udici o z navijákem.
Mám k "politickému profesoru" Mikinovi otázku mimo dnešní téma, co říkáš tomuto?

Tady je přiznání ředitele CIA o chemtrails. https://vimeo.com/336383100 .Asi už se o tom mluví hodně mezi lidmi, a tak nám říkají, že je to pro naše dobro.
listopad 17, 2019 22:25
... : andrea
s tím občanstvím - divné, pokud vím, tak ho všichni emigranti ztratili. No, asi jsi to měl nějak jinak.
Dobře, tak ty jsi odešel ze zdejšího koncentráku za svobodou - a můžeš mi říct, když mluvíš o těch, co zůstali a nesehnuli hřbet, a pro republiku něco dokázali, co, mimo útěku, jsi pro svou zem udělal ty?
Ano, my tu žijeme, my, lidé podle tebe komunistickou propagandou vypatlaní, ale většina z nás tu pracovala, nevzdala to, jako ty, který se ještě tou emigrací vytahuješ.
A co jsi odvedl pro Kanadu? Za to, že ti umožnila ten dokonalý život, jaký máš?

Nevyčítám nic emigrantům, kteří to "doma" nějak nezvládnou, ale ty jsi nebyl perzekvován, tobě přeci nehrozil žalář... nějaký útisk...
Tak proč se teď chceš povyšovat nad lidi, kteří tu žili, vychovávali další generaci, pracovali? A je jedno, na které straně politického spektra nyní stojí. Prostě to nevzdali.
listopad 17, 2019 22:37
... : Mikin4
Pepo, co bych na to rikal? Zadne "priznani o chemtrails" byvaleho directora CIA tam neni.
V kazdem pripade ovsem doporucuji tu alobalovou cepicku. smilies/wink.gif
listopad 17, 2019 22:57
... : Mikin4
Andreo, zbavit se ceskeho obcanstvi je dost zdlouhavy proces. Automaticky ho pokud vim ztraceli diky jakesi smlouve jen novi obcane USA.
Odejit zit do jine zeme neni zadna spatnost. A odejit ze zlocinne diktatury uz tuplem ne.
Co jsem udelal pro Cesko a pro Kanadu? Pracoval a platil dane. Tem kteri zustali, ani tem kteri odesli nic nevycitam, nad nikoho se nevyvysuju, ale ani neponizuju.
Na kolaboranty s okupanty, estebaky a podobne mam svuj nazor, ale ten s tim nema nic spolecneho.
Ze se jeste najdou lide, kteri mohou nekomu odchod do ciziny vycitat, to pricitam komunistickemu vymyvani mozku. Ale pomoci bohuzel nemohu. :-
listopad 17, 2019 23:18
... : andrea
a kdo je tedy podle tebe ten kolaborant s okupanty, estebáky a podobné?
Ti, co nebyli na Letné?
ti, co uznávají demokratické volby?
No, necháme se překvapit u dalších voleb.
pro dnešek končím. jsem sice sůva, ale na tohle nemám moc náladu.
listopad 18, 2019 00:02
... : Mikin4
Andreo, tvuj zvyk vkladat lidem do ust neco co nikdy nerekli je sice ohavny, ale odpovim ti. Byvaly estebak je nekdo, kdo byl tehdy u StB. No a kolaborant s okupanty ten, kdo s nimi tehdy kolaboroval. Ttreba clenka politbyra Svorcova, ktere se zde deeres nekolikrat zastavala. Dnes jsou tihle lide temer bez prace, ledaze pomahaji s navstevou Alexandrovcu, nebo se chodi zpijet na ruskou ambasadu.
Ale i takovi se najdou... smilies/sad.gif
listopad 18, 2019 01:11
... : *deeres*
"Jiříčku, proč ty takový chytrý kluk, sisˇv Kanadě nevystudoval nějakou školu, jako tvůj bratr? Takhle tři až čtyři měsíce v roce roztloukáíš kamení a zbytek roku jsi na sociálních dávkách."

"Maminečko moje, to já přece nemohl, nasadil bych laťku tak vysoko, že už by kvůli mindrákům z mých znalostí nikdo další nevystudoval."

Švorcová je déle , jak osm let po smrti.
listopad 18, 2019 09:36
... : *deeres*
A protože to prý vůbec není o tom, že pokud někdo opustí svou vlast, tak ta pořád zůstává, ale ten, kdo se na ní vykašle, tak je pro svoji bývalou vlast nikdo. A tak je ten nápis na sousoší "Praha svým vítězným synům pod Emauzy v Praze, českým bojovníkům v 1.sv.v., která nakonec vedla k rozpadu Rakouska-Uherska a vzniku První republiky.

https://jiri1946.rajce.idnes.cz/Prazske_sochy_a_pomniky_-_Praha_svym_viteznym_synum_-_19.2.2015/
listopad 18, 2019 10:02
... : mila1
Josef Kouba: dívala jsem se taky, jak se dav z Letné rozcházel, ale musím Tě zklamat, byli v něm zastoupeni lidi všech věkových skupin, nejen děti. Připomíná mi to rok 1989 a shazovačné řeči komunistů o protestujících dětech... smilies/grin.gif
listopad 18, 2019 12:00
... : Mikin4
Ahoj deeres. Hezky ze sve anonymity rafas. smilies/wink.gif
Hele - muj bracha po vecerech vystudoval univerzitu a povysil na technika, ktery v krasnem, horami obklopenem meste na konci dlouheho fjordu pracoval cely zivot v hlinikarne. Ktera nemusela diky kvalitnimu produktu zavrit, ani kdyz zoufale Rusko prodavalo hlinik za smesne ceny.
Ja zase zakotvil na severu v hrozne fajn historickem mestecku, kde jsem pracoval spoustu let (taky v krasne prirode) za velice slusne penize jako graderman. Pamatuju na chvili, kdy me par tydnu pred odchodem do duchodu zastavil majitel zlateho dolu, podekoval me za praci kterou jsem pred casem udelal u neho na Sulphur Creek a nacpal me do graderu bednu piva. Na mou nesmelou namitku ze jen delam svou praci odpovedel: "ja u nas na dole jezdim se stejnou masinou jako ty. Ale ty jsi graderman! "
Nikdy me neprestane fascinovat, jaky nedostatek respektu maji k lidem kteri neco umi a k manualni praci prave ti, kteri na schuzich cely zivot zvanili o delnicke tride. Doplatili na to, kdyz pred 30 lety prisel na prvni velkou demonstraci na Vaclavaku obrovsky dav delniku.
Deeres, svou zemi nezradili ani disidenti, ani emigranti, ani lidi kteri museli drzet hubu, ale v pravy cas prisli na Vaclavak a na Letnou. Svou zemi jste zradili vy.

listopad 18, 2019 14:09
... : *deeres*
Tak si představ, že já hubu nedržela a ani jsem neměla nikoho u koho bych měla zastání, protože byl vlivným činitelem ve straně. Proto jsem po škole nastoupila do ČKD do materiálové účtárny, kam chodily pouze holky z venkovských ekonomek, kterým ČKD platilo stipendium a následně po škole jim poskytlo ubytovnu. Trvalo mně to téměř čtrnáct let, než jsem se svým posudkem vypadla z ekonomického úseku na lepší místo v hlavní výrobě. A představ si, že jsem vůbec neseděla na židli, protože jsem byla dispečerka, přitom si moc neposedíš. Kdybych měla papínka šéfem v Rudém právu, tak bych se i se čtyřkama dostala na vejšku a to já měla docela slušný výsvěgro, kdybych měla rodiče ve vlivném postavení na některém z ministerstev, tak bych si nejspíš mohla jít hňápnout na židli někam do teplíčka na některém z ministerstev, se známostmi se spolužačky zaměstnaly také v obchodním na letišti, v Čedoku a v bankách. Moje máma žádné známosti neměla, komouše nenáviděla a nikdy mně cestičku neumetala, protože byla životem tak usmýkána, že jíto tak nějak bylo šumák, věděla, že já se o sebe postarám a nezůstanu njí na krku. Jestli by si na socializmus padesátých let měl někdo opravdu stěžovat, tak by to byla moje máma a hned za ní já a že bych měla důvod. Jenže já nezdrhla, protože patřím sem.
Víš o mně houby, jenom kecáš. Lidí, které něco umí rukama si vážím, jenže ti si neváleli nikdy šunky na dávkách. Grademan je cestář, jenom dneska neroztlouká kamení růčo, ale pomocí těžké techniky, nevím, čím se pořád chlubíš, nq to stačí školení a průkaz způsobilosti řízení strojů.
listopad 18, 2019 15:39
... : Mikin4
Kdybys deeres nekdy neco postavila (treba srub, nebo silnici) vynechala by jsi kecy o pastouskach a roztloukani kameni. Vedela bys totiz, ze u vetsiny oboru se musi premyslet a vedela by jsi i neco o hrdosti za vykonanou praci.
Takhle jsi jen byvala komunistka z kanclu, ktere se pred 30 lety zhroutil svet a ktera bude az do konce zivota zla, bude zavidet, nenavidet a ze zalohy pomlouvat.
Čau. smilies/wink.gif
listopad 18, 2019 16:12
... : *deeres*
smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
listopad 18, 2019 16:17
... : NČ
Mozeček na úrovni prvoka nemůže vyplodit jinou mšlenku, než na úrovni prvoka.
listopad 18, 2019 16:49
... : Krakonoš
Jenom pro Pepu, kterýmu se to evidentně nepodařilo najít, tak si musel pro SAI najít svůj výklad: Josefe, to fakt nejsou chemtrails, vo tomhle se uvažuje už dlouho, zatím je to stále v rovině úvah a testů. Mimochodem všichni, koho tak strašně rozčilila Greta a "klimoalarmisté", protože chtějí v zájmu boje proti změně klimatu zatížit náš krásnej vyspělej technickej svět zbytečnějma vomezeníma a nákladama, by měli zajásat: SAI by mohlo přinýst levnější "řešení", tj. odklad dopadů klimatický změny a čas na pozvolnější doklon od uhlíkový energetiky.
A tady jsou ty slíbený informace: https://en.wikipedia.org/wiki/Stratospheric_aerosol_injection

listopad 18, 2019 17:57
... : Mikin4
Jen jestli nema Krakonosi pravdu Pepa. Ty sam jsi zde jednou potvrdil, ze jsi vylezl z letadla nekde v Rusku a nebe bylo plne kondenzacnich car. A ty jsi pochopil, ze v tom jede i Putin... smilies/smiley.gif
listopad 18, 2019 20:55
... : Krakonoš
Jsem nevylezl, jsem jenom čuměl na Gůgl strýt vjůůůů! smilies/grin.gif smilies/grin.gif

listopad 18, 2019 21:41
... : Krakonoš
Jinak mi připadá trapný a neuvěřitelný, že 30 let po pádu svinskýho režimu, kterej vyštval tolik lidí za hranice, se na webu, kterej čtou z velký části právě emigranti a je jich dost i mezi diskutujícíma, že se vůbec musí znovu votvírat téma emigrace a vobviňování lidí, který vodešli, že jsou jako nějak prašiví nebo co. Ani se mi už k tomu nechce nic psát, to už proběhlo milionkrát za těch 30 let.
listopad 18, 2019 23:04
... : d@niela
Milý Krakonoši, nikdo tu nikoho neobviňuje z emigrace, to vše byla jen reakce na Mikinovy urážky - mj. hlavně se soustředí na ženy... Ano, víc než jeho neustálé konstatování toho, jak zločinná tady byla země - mi vadí, když Mikin velice zle a nespravedlivě uráží přítomné ženy.

Například Deeres. Už z principu by si tak hrubé a vulgární řeči vůbec neměl dovolit, a za druhé, kdyby jste to pořádně četli, tak Deeres celý život velmi kvalitně pracovala, její rodina za komunistů velmi trpěla - a přesto ji ani nenapadlo, aby rodinu opustila a odešla "za lepším". OK, někteří tak učinili, nevyčítáme jim to, ale je nesmírně hulvátské to, co jsi, Mikine, napsal:

Takhle jsi jen byvala komunistka z kanclu, ktere se pred 30 lety zhroutil svet a ktera bude az do konce zivota zla, bude zavidet, nenavidet a ze zalohy pomlouvat.

Protože na tom není zbla pravdy.
A i když ona ne, já za ni požaduji, abys se jí slušně omluvil a něčeho podobného se už nedopustil. Pokud se chceš i nadále vyjadřovat podobným způsobem, můžeš - ale ne už na Kudlance.
Snažila jsem se ti dát několik šancí, ale tohle mne fakt nesmírně mrzí.

A tebe, Krakonoši, neznám. Nevím, jak ty se chováš k ženám, pevně doufám, že jsi slušný a seriózní chlap, alespoň to jsem si o tobě doteď myslela.
listopad 19, 2019 00:43
... : Krakonoš
Vono je to těžký, Danielo. Já nejsem databázista, takže by mi teď dalo vobrovskou práci hledat všecky ty neuvěřitelnosti, kterejma sem drs přispěla a kterejma v Mikinovi ten dojem, že je komunistka či zastánkyně toho režimu mohla vyvolat. Protože já žiju nepřetržitě tady, dokážu myslím českýho člověka líp přečíst a vosobně si nemyslím, že zrovna u ní je to takhle jednoduchý, nejni. Umí napsat krásný články. Nadruhou stranu nemá problém fakt hnusně a zle pomlouvat kohokoli z veřejnýho života, kdo jí není svejma názorama pochuti (naposledy třeba tu Geislarku). Jaká je skutečná vosoba, to nevim, neznám ji. Minimálně je ale podivuhodně rozpolcená, protože verbální schopnosti svědčej o slušný inteligenci, jenže pak napíše takovou kravinu (nebo se chytá tak ulítlejch článků a tvrzení), že je člověk až na pochybách, jestli je to ještě furt ten stejnej člověk. A protože nevím, tak držím hubu, nehodlám ji kádrovat ani se jí nějak víc zabejvat, teď to dělám jen proto, žes napsala to, cos napsala - a oslovila i mě. Jinak jsem si nevšiml, že by kohokoli dalšího v týhle debatě Mikin urážel, Andrea se do něho navezla skrz emigraci a von jí to vcelku slušně trpělivě vysvětluje, žádnou nadávku ani urážku jsem tam nepostřehl. Ale já tu nejsem jako Mikinův advokát, tak nechť si k tomu řekne von svý.

Jestli jsem slušnej a seriozní, na to se musíš zeptat někoho, kdo mě zná. Tady na Kudle nikdo takovej nejni :-). Ale aspoň plním sliby, takže ten mail jsem Ti napsal.

listopad 19, 2019 01:46
... : Mikin4
Zrejme jsi si Danielo nevsimla zacatku me konverzace s deeres:
"Jiříčku, proč ty takový chytrý kluk, sisˇv Kanadě nevystudoval nějakou školu, jako tvůj bratr? Takhle tři až čtyři měsíce v roce roztloukáíš kamení a zbytek roku jsi na sociálních dávkách."
"Maminečko moje, to já přece nemohl, nasadil bych laťku tak vysoko, že už by kvůli mindrákům z mých znalostí nikdo další nevystudoval."

Takze - ja nikdy nebyl na socialnich davkach jak pise deeres, ani jsem zde nepsal nic o "zlocinne zemi", jak me podsouvas ty. Naopak, normalne jsem delal kvalifikovanou praci, platil dane a kritizuji zde pouze zlocinny komunisticky rezim, ktery napachal tolik zla.
Ani na mem odchodu za svobodou nebylo nic spatneho. Neprirovnavam se k J.A.Komenskemu, Josefu Skvoreckemu nebo dalsim slavnym exulantum, ale mam snad pravo napsat, ze osoba ktera nas zde bez oddechu tak hnusne urazi ma komunisty vymyty mozek. Protoze zde v Kanade jsem nekoho takoveho za vsechny ty roky nepotkal.
Te nechutne osobe se za jeji nepretrzity proud pomluv a slizu rozhodne omlouvat nebudu, ale pokud se omluvi ona, slibuji ze budu naslouchat a ze se budu snazit porozumet...
Zbytek za me napsal Krakonos lepe nez bych to zvladnul ja, tak to nebudu opakovat.
Nazdar!
listopad 19, 2019 05:45
... : mila1
Danielo, já si tedy taky myslím, že jestli někdo někoho uráží a měl by se omluvit, je deeres Mikinovi a ne obráceně, jak chceš Ty. Opět ukazuješ, že nejsi nestranná, jak by měl šéfredaktor být. Je mi jedno, že deeres a NČ, kterého se taky zastáváš, znáš osobně. My je osobně neznáme a známe je jen z toho, jak se tady prezentují a u obou mám problém - sice dokážou napsat úžasné články, ale pak v diskuzi jsou posměvační a uráží všechny, co nemají stejný názor - vše s pocitem, že jim bude všechno prominuto, protože Ty jsi na jejich straně. Je to Tvoje Kudlanka, dělej si to tady, jak chceš, ale měla bys to vidět i z té druhé - naší - strany. A co se Mikina týče, snaží se tady být slušný, ale je to taky jen člověk a pokud občas zareaguje hlasitěji, není možno se mu divit.
listopad 19, 2019 09:50
... : *deeres*
Krakonoši, mohu tě ujistit, že jsem to pořád já. Jestli je někdo rozpolcený, tak je to Mikin, který se neustále dožaduje měření stejným metrem. Jenže je první, kdo se neustále zastává těch, co se před sametem vezli na komunistické vlně a pak prohlédli jenom kvůli své kariéře. Nemusím chodit daleko, Pithart, Pavel, Rychetský, také Chramostová, Čalfa, Dlouhý, Šabatová i Uhl, Telička, Kalousek, těch by bylo, vlastně to byl samý bývalý komunista, kdo se tehdy vecpal nějakou formou k uvolněným korytům.
Když jsem se někdy navezla do Mikina, tak to dostal jenom to, co si u mně vysloužil, za své osobní útoky na mne, protože jsem si dovolila oponovat jeho světonázorům.
Co jsem ale určitě udělala, že jsem nastavila zrcadlo z té druhé strany osobám, co Mikin adoruje.
Protože nejsi databázista, tak nejspíš nevíš, co za hnusoty z Mikina občas vyhřezne nejenom v téhle debatě a nejenom na Kudle, je profláknutý i na dalších webech.
Ze současného politického vývoje nejsem nadšená, ale nebudu tleskat na náměstích někomu, kdo volá po politickém převratu a vydírání demonstracemi.
Naposledy, kdy jsem ještě volala po radikální změně, tak to bylo 23.11.1989, kdy jsme v ČKD vypískali soudruha Miroslava Štěpána, šéfa pražských komunistů. Jenže pak se to začalo sunout někam jinam, když komunistický premiér soudruh Čalfa zařídil zvolení prezidenta Havla a tak už jsem na ten Václavák s klíčema nešla. Copak ten Čalfa dneska dělá? Má se pořád dobře, ten se za zásluhy na té vlně vyvezl skvěle.
Od Mikina žádnou omluvu nechci, myslím si o něm své, jako i další spousty lidí, které po různých diskuzích uráží. Vlastně na něj a jeho žvásty kašlu.
listopad 19, 2019 09:54
... : zuza
Danielo, nechat se urážet, připadá mi to, že snad musíš být stejná jako Mikin. Výkřiky nenávisti proti všem (pár výjimek se najde), to snad normální člověk nemůže unést. Nechci odpověď, je to jen připomínka.
listopad 19, 2019 10:08
... : Mikin4
Dobre to napsala Mila. Nechat tady par lidi urazet ty ostatni jen na zaklade toho, ze to jsou kamaradi me prijde trochu divny. Ale to je na sefredaktorce...
Jinak - ten nicim nevyprovokovany utok od deeres me svou nejapnosti docela pobavil. Nevim, kdy jsem se zminil o brachovi kterej si udelal v Kanade skolu, ale uz to musi byt par roku. Ta dama musi mit nejakej zapisnicek. Anebo na me mysli dnem i noci..... smilies/grin.gif
A snazit se me opakovane urazet kvuli memu povolani, to se teda fakt povedlo. Pripomelo me to doby, kdy jsem se za komousu coby telefoni technik setkaval v ruznych kanclech s preziravym chovanim jen proto, ze jsem mel pres rameno brasnu s vercajkem. Tady je to spis naopak - kdyz nekdo neco umi, tak si ho lidi vazi.
Joo, nadelal ten sociályzmus škod, ale podle vseho se i to pomalu meni k lepsimu...
listopad 19, 2019 16:25
... : *deeres*
Já už jsem psala, že si přečtu cokoliv, co má písmena, pokud alespoň trochu rozumím jazyku. Zápisníček nemám, stačí si pamatovat , jak si tady kdysi psal o tom, že pracuješ pouze šest měsíců v roce pro vládu Yukon Territory a dalších půl roku jsi nezaměstnaný, kdy ti vláda plat proplácí, ale znovu to hledat nebudu. Odkud vím o tvém bráchovi? No svět je malý.
Kdybysˇ byl jenom trošičku soudný, tak se zamyslíš nad tím, proč tě tolik lidí nesnáší a dělá si z tebe šoufky. Ty prostě z dlouhé chvíle tak dlouho popichuješ, až se ti to vrátí a pak jsi jediný spravedlivý a brečíš, jak ti ostatní jsou sprosťáci a hrozně ti ubližují.
Daniela ze své dobroty opětovně vypustila džina z láhve a ty bys jí teď hrozně rád určil, co si má myslet a co smí uveřejnit na svém webu. A k tomu ti sekunduje Mila1, která se rozhodla být samozvaným arbitrem.
listopad 19, 2019 16:52
... : Mikin4
deeres:
Takhle tři až čtyři měsíce v roce roztloukáíš kamení a zbytek roku jsi na sociálních dávkách."
-------------------------------------------
Ha! Takze jeste vcera jsem "tri az 4 mesice roztloukal kameni a pak byl zbytek roku na socialnich davkach", dneska je to uz jinak.
Asi te deeres zklamu, ale kameni jsem neroztloukal, na socialnich davkach v zivote nebyl a plat me zbuhdarma taky nikdo neproplacel. Ty se holka tou svou spinou, podrazactvim a pomluvami lidi kteri maji jiny nazor nez ty jednou zadusis.
P.S. Kdyz uz se tak vrtas do jinejch - byla nebo nebyla jsi v KSČ? smilies/wink.gif
listopad 19, 2019 18:49
... : *deeres*
Náhodou si pamatuji, co jsi tu kdysi napsal:
Živím se šest měsíců jako řidič nakladačů a tahačů, zbývajících šest měsíců , kdy je tu všechno zamrzlé, jsem šťastně nezaměstnaný a protože jsem zaměstnancem vlády, jde mně stálý plat. Lovem si jenom přivydělávám, je to pouze můj koníček. To jsi napsal v dobách, kdy jsi se svým stylem života vytahoval.
Jestli jsi to náhodou nepochopil, tak to, co jsi citoval, byl fór, to jenom, abych ti oplatila ty tvoje slinty.

Ano, konečně přiznávám, byla jsem v KSČ, dokonce jsem se vypracoval bonzováním na šéfku partaje, vstoupila jsem i do Lidových milicí a na Národní třídě jsem do študáků bušila obuškem. Už jsi spokojenej?
listopad 19, 2019 20:43
... : Bara
Nechci se deeres zastavat, nevymysli si, ani neni dementni, protoze i ja si pamatuji, jak jsi tady onehdy psal, ze sest mesicu pracujes a sest zbyvajicich mesicu proste beres plat, protoze cesty jsou zasnezene a vsechno je zamrzle……...tak je to pry u vas na Yukonu vladou uzakonene.
listopad 19, 2019 21:05
... : Mikin4
No, hlavne Baro ze se nechces deeres zastavat. smilies/wink.gif Takze specialne pro tebe - kdyz tady clovek nepracuje, tak zadny plat brat nemuze. Nic takoveho tady uzakoneno neni. Na socialni podpore jsem taky nikdy nebyl, a 3 nebo 4 mesice jsem sutry take neroztloukal. Deeres, ktera zde s timhle nesmyslnym utokem zacala docela obycejne lhala.
Pavlacove klepny byly vzdycky postavickami, ktere doplnovaly kolorit a byly spise k pousmani. Protoze vedely, kdy musi prestat. Anonymita internetu z nich bohuzel udelala krysy. :-
listopad 19, 2019 22:05
... : Mikin4
Deeres, dik za odpoved. Tu omacku o Lidovejch milicich a mlaceni obuskama ti promineme a ty muzes jit klidne spat s tim, ze jsi sve clenstvi nezaprela. smilies/wink.gif
listopad 19, 2019 22:23
... : Míša šíša
Báro, deeres, taky si to pamatuju, jak tu Mikin psal, že půl roku pracuje jako cestář a půl roku je vzhledem k počasí doma. Nevím, jestli psal, že pobírá přímo podporu nebo plat ale jasné zmiňoval, že od státu Yukon za to období, kdy se tam nedá pracovat, nějaké peníze bere. Ještě se chlubil, že za ty peníze jezdil v zimě na dovolené (Mexiko apod.).
Ty 4 měsíce taky nejsou nijak mimo, akorát je to s nimi trochu jinak. To Mikin psal, že 4 měsíce v roce se svou ženou Joanne jezdí o víkendech udržovat nějaké kempy či co, už si to tak přesně nevybavuju. Byl to nějaký přivýdělek k jeho práci a taky se chlubil, že je to dobrý job, protože práce mu zabere asi tak hodinu denně, a s Joanne si pak krásně celý víkend užívají za státní peníze.
Nevím, proč to tu teď všechno zapírá. Kdyby to člověku stálo za to, jakože nestojí, tak by se to nechalo dohledat.
listopad 22, 2019 08:46
... : Mikin4
No tak to budto dohledej, nebo se za sve krysí lži sirene z anonymity omluv. smilies/wink.gif
listopad 22, 2019 18:28
... : Míša šíša
Pokud se jedná o krysí lži, tak prvně jsi je vypustil na svět ty. Takže omlouvat se musíš ty, milánku.
listopad 22, 2019 19:57
... : Míša šíša
https://kudlanka.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=4892&Itemid=38

Tak tady máš například ten tvůj čtyřměsíční job s Joanne. Takže to, co jsi napsal v tomhle článku, je krysí lež? V tom případě by ses měl všem čtenářům Kudkanky omluvit, že jsi je tu obelhával.
listopad 22, 2019 20:04
... : Mikin4
Takze cekam, zacneme od konce - kde jsem napsal ze: je to dobrý job, protože práce mē zabere asi tak hodinu denně, a s Joanne si pak krásně celý víkend užívame za státní peníze.
smilies/wink.gif
listopad 22, 2019 20:07
... : Míša šíša
Neslovíčkař. Podstata je stejná. Alias věta o "placených turistech".
Nevymlouvej se hloupě jako malý kluk,je to opravdu trapné a vypadáš pak jako ubožák, který ani nedokáže uznat pravdu předloženou přímo před oči. Už jsem to jednou napsala - ty nejsi chlap, ty jsi jen takový chudák, který si na něco hraje.
listopad 22, 2019 20:13
... : mila1
Díky za odkaz na krásný článek. Závistivost je blbá vlastnost..
listopad 22, 2019 20:27
... : Míša šíša
To přece není nic o závisti, ale o tom, že tu Mikin kdysi něco o sobě napsal a nyní to popírá, i když si to několik lidí pamatuje.
Ale tvoje reakce mě vůbec nepřekvapuje, ty jsi to prostě musela napsat. Jak jinak znevěrohodnit pravdu, že?
listopad 22, 2019 20:35
... : Míša šíša
Apropo nevím, co bych měla Mikinovi závidět. Na jeho životě nic záviděníhodného není.
listopad 22, 2019 20:38
... : *deeres*
Alespoň by si chlapec měl pamatovat, co kde plácá. Jeho výmluvy,když ho někdo načapá při lži, jsou trapný.
V místě, kde žije je krásně, ale jenom tak na maximálně měsíční dovlenou, ale jinak tam chcípnul pes. Mikin pak z dlouhé chvíli brázdí po internetu a troluje. Když se mu nepodaří někoho naštvat, tak má zkažený celý den.
listopad 22, 2019 21:48
... : Mikin4
No slava, tak zahada vysvetlena! Nase pavlacova klepna udelala ze 3 hodin prace jednu hodinu prace a "zapomela" se zminit o nutnosti ridit pokazde truck 900 kilometru po sterkove silnici. Coz neni pochopitelne asfaltka a pokazde to vezme nejmene 14 hodin. Kdyz nepichnete gumu nebo dve.
A misto omluvy prihodila ve sve zvrhlosti jeste urazku. Kdybych ji to vratil, to by bylo kriku. smilies/wink.gif
Jak napsala Mila, zavistivost je blba vlastnost.
listopad 22, 2019 22:20
... : *deeres*
Co jako hávidět, Dawson City je druhé největší město, velké jako Šmoulov, ve kterém bydlím, takže vesnice. Jenom skanzen pro turisty.
https://akatka47.rajce.idnes.cz/Yukon_-_Dawson_City_Klondike/#P9154184.jpg
listopad 22, 2019 22:35
... : Mikin4
Rekl bych deeres, ze se ta tvoje i Misina chorobna zavist tyka neceho uplne jineho, nez Dawson City.
Ale i 2 tisicovy Dawson je parada. Znamy filmovy festival, znamy hudebni festival, architektura z dob Divokeho zapadu, srub ktery si postavil Jack London, ale hlavne fajn lidi, kteri v naproste vetsine nelzou a nekradou.
I v Cesku jsou takova mista a takovi lide. A je jich spousta. Chce to jen - vyhrabat se ze zlocinne komunisticke minulosti, z pomluv, ze lzi, z nenavisti a konecne narovnat chrbát.
Hodne stesti. smilies/wink.gif
listopad 23, 2019 03:37
... : Mikin4
Tak ten clanek, ktery zde s takovou mravenci pili nasla Misa sisa, bych doporucoval znovu k precteni. A nejen clanek, ale i diskusi. Clanecek o tom co zrovna delam, par docela povedenych fotek z mist, kam se vetsina lidi v zivote nepodiva a par slusnych komentaru od lidicek, ktere to zaujalo.
https://kudlanka.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=4892&Itemid=38
Nikoho nenapadlo zautocit na me a mou manzelku s tim, ze "pracujeme hodinu a pak si cely weekend uzivame za statni penize". Ale i kdyby to nekdo udelal, dostalo by se mu z me strany slusneho vysvetleni. Ze totiz ten pracovni den miva i 10 hodin. Ovsem Misa sisa a deeres se diskuse kupodivu nezucastnily.
Je docela zajimave pozorovat, ze ackoliv ja za 7 let na ten clanek uz temer zapomnel, nosila nase anonymka ve svem cernem srdci svou zluc a zavist natolik, ze se z ni nakonec musela prijit vyblit.
Kdybych vedel ze jsou komousi takovi, napsal bych toho vic. smilies/grin.gif
Ale vazne - opravdu neznaji tyhle pavlacove drbny pocit studu? smilies/tongue.gif
listopad 23, 2019 04:48
... : *deeres*
Moc mne to už nebaví, tak ještě naposledy i když ty neopomeneš nikdy mít poslední slovo.
Diskuze jsem se nezúčastnila, protože před sedmi lety jsem na Kudle nejspíš ještě ani nebyla a článek tedy nečetla. Je to už sedm let a tehdy si psal a choval se normálně a nikdo neměl potřebu se proti tobě vymezovat, ani já, kdybych se v diskuze objevila.
Jenže ta pustina na tobě evidentně zanechala stopy a ty se chytáš každého stébla, abys ostatním dokázal, že žiješ ten nejúžasnější život. Z dlouhé chvíle se chytáš politiky a to způsobem, kterým nasrdíčkuješ hodně lidí. To je příčina, proč si z tebe na různých webech normální lidé dělají prču a radí ti léčení a věř mi, že to není kvůli závisti, je to kvůli tvé sprostotě i když ta hnusárna , která vyhřezává z tvých komentářů, není většinou ve volbě vulgárních slov.
To, kde jsi tvrdil,že ti jde plat i v zimě, bylo u jiného článku. Tehdy jsi popřel, že to jsou sociální dávky, ale normální plat od státu. Jaksi vidím rozpor mezi tehdejším a současným tvým tvrzením.
listopad 23, 2019 06:05
... : mila1
Asi takhle - ten článek, co dala odkaz Míša, je krásný. Je z doby, kdy byla situace v Česku a i na Kudlance jiná. Závist - jo, závidím lidem, kteří se sebrali a šli žít jinam. Já jsem tu odvahu neměla. Žiju celý život tady. Sice ne nespokojeně, ale tak nějak neodvážně, prostě po svém.
Mikine, v mnohém s Tebou souhlasím, ale nesouhlasím s tou fanatickou nenávistí ke všemu, co je či bylo komunistické. Víš, my, co jsme tady v tom žili, víme, že ne všichni komunisti byli s*ině. V roce 1969 měla komunistická strana 1,6 milionu členů. Málokterá rodina neměla někoho ve straně. A znamená to snad, že všichni tihle lidi byli zločinci? Ne, většinou to byli lidi, kteří chtěli, aby jejich děti mohly studovat a aby oni sami se dostali na nějaké lépe placené místo.
Často zmiňuješ třeba herečku Švorcovou. Ano, byla komunistka a kovaná, ale hodně svých kolegů - herců a hereček - se zastala. Na rozdíl třeba od Jiřiny Jiráskové, která hlasovala pro trest smrti herečky Štěpničkové a pak se od komunistů distancovala. Prostě z Tvého pohledu - zvenčí - je vše černobílé, z našeho pohledu - zevnitř - to má víc odstínů.
To neznamená, že fandím současné komunistické straně. Ta měla být po roce 1989 zakázána. Její výroky o roce 1968 nebo o popravě Milady Horákové (soudružka Semelová) jsou neomluvitelné. A její vliv na vládnutí se mi vůbec nelíbí.
To je asi tak vše, co mne k tomuhle tématu napadá.

listopad 23, 2019 09:31
... : Míša šíša
Mikine, podle sebe soudím tebe, viď?
Já proti tvému článku nic nemám, ani ho nepouzivam k nějakému útoku. Ty sám jsi chtěl, abych ho vyhledala - a žádná mravenci práce to nebyla (otázka pěti minut). Že jsi napsal o tom, že jste od Yukonu "placení turisti", za to já opravdu nemohu, jen jsem ti to tu předhodila, když jsi to popíral. Jinak mi je zcela u zadku, za co a komu stát Yukon něco platí. Pokud finančně podporuje lidi v zimních měsících, kdy nemohou pracovat, je to jenom dobře. Že jsi to tu psal, je pravda a nechápu, proč to nyní zapíráš. Vždyť na tom nic není špatného (pokud jsi tedy tenkrát nelhal).
Se závistí jsi zcela vedle. Máte tam krásnou přírodu, to ano, ale žít bych tam nechtěla ani kdyby se tam pořádaly festivaly každý druhý den a stát Yukon by mi platil doživotní rentu. V létě všudypřítomní komáři, v zimě mrazy - to není nic pro mě. Znám spoustu krásnějších míst bez nepříznivých podmínek, ale ani tam bych se nepřestěhovala. Mám ráda svoji zem a mám tu svoji rodinu, kterou bych nikdy neopustila. Jsem tu šťastná a nepotřebuji si tak vybíjet svoji frustraci na jiných, jako to děláš ty.
listopad 23, 2019 14:20
... : Mikin4
Ve vsem se Milo shodnout nemusime. Podivej - se mnou jeste v Cesku pracoval mladej kluk, kterej bydlel i s manzelkou a dvema detmi u rodicu v prisernych podminkach. Byt nakonec dostal diky vstupu do KSČ. Nebo jedna pribuzna - vstoupila do KSČ dobrovolne hned po valce, kdyz ji bylo 18. Par roku ji to nadseni (nebo spis fanatismus) vydrzelo, pak zacala vsechno chapat a v roce 68 ze strany vystoupila. Mam pravo takovy lidi soudit? Ano, v KSČ bylo 1.6 milionu lidi, ale jaksi se k tomu dnes nechteji priznat. Pokud ano, jsou to vetsinou prave ti slusnejsi. Ti pravi komousi, kteri nas na diskuznich forech presvedcuji jak to bylo za komancu krasny, se z nejakejch duvodu priznat nechteji. Co se Svorcove tyce, ta zruda sedela v okupovanem Ceskoslovensku v politbyru ÚV KSČ vedle tech nejhorsich kolaborantu a po revoluci ten zrudny rezim hajila az do posledniho dechu. Muzu pochopit chudaky kteri ze strachu podepsali antichartu, ale tohle ne. Tolik k tomu memu "fanatismu". smilies/smiley.gif
-----------------------------------------------------------------------------------
Deeres a Miso, ja zadarmo penize nikde nebral. Ani ve forme socialky, ani ve forme platu. A vycucat ze zmineneho clanku to, ze si s manzelkou "cely weekend uzivame za statni penize" je obycejna spinavost. Takze damy - priste nelhat a nepomlouvat. Od lidi kteri pisi z anonymity je to dvojnasobne trapne. Nazdar!
listopad 23, 2019 17:59
... : Míša šíša
Zatím jsi tu ze lhaní byl usvedčen pouze ty.
A jak si tedy myslel tu větu "Samotná práce v campech vezme dohromady jen asi tři hodiny a tak jsme vlastně něco jako placení turisti."??
listopad 23, 2019 18:47
... : Bara
Klidne se vztekej, tenkrat jsi to tak napsal. Mne, Mise i deeres je to fakt u zadele, jen jsme ti chtely pripomenout co jsi nam tady vsem pred roky sdelil, a nejsme dementni, a kdyz na to prijde, tak jde o pet hvezdicek, ktere ty porad rozmazavas……ano je to trapne, jojo nazdar!

listopad 23, 2019 18:53
... : Mikin4
Miso siso - te veta kterou jsi vytrhla z kontextu celeho clanku (a navic pridala vlastni lez) svedci o tom, ze jsem pred 7 lety jeste malo vedel o lidske zakernosti a krivactvi.
Takze naposled - nelhat a nepomlouvat! smilies/wink.gif
listopad 23, 2019 20:09
... : Míša šíša
Ty jsi neskutečnej. Ty bys tvrdil, že bílá není bílá, i kdybys byl zasněženej od hlavy až k patě.

Ano, já jsem to sice řekl, ale protože jsem tenkrát netušil, že si to někdo bude pamatovat, tak to dnes neplatí. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
listopad 24, 2019 02:14
... : Mikin4
Meli jsme krasny den a ja jel do lesa pro drevo. A pri tom me napadlo parfrazovat slova naseho narodniho velikana, ktereho si vazi cely svet a poprat ti, at i ve tve dusi zvitezi pravda a laska nad lzi a nenavisti.
Co ja vim? Treba to pomuze...
listopad 24, 2019 06:04
... : mila1
Víš, Mikine, nevím, co jste si v minulosti s dámami udělali, sice na Kudlanku chodím dlouho, ale tohle mi nějak uniklo. Jen mám pocit, že je to marné se s nima hádat, ony mají tu svou pravdu, tak ať si to užijí. Říká se, že moudřejší ustoupí, ne?
Jsem ráda, že sem píšeš. Omez se na osobní narážky a dál komentuj věci tak, jak to vidíš Ty z Yukonu. Těším se i na aktuální dění na Yukonu, kam se asi nikdy nepodívám, ikdyž mne to moc mrzí.
Pěkný den smilies/smiley.gif
listopad 24, 2019 10:34
... : Bara
Milo, my jsme si v minulosti s Mikinem nic neudelali, nahodou jsme zminily jen neco, co na Kudlance pred roky sam napsal a ted to prekroutil. Jen jsme ho upozornily a vlastne je to jedno, on se hada s nami a soustavne zminuje jak jsme debilni, provokuje a jak je videt, tak mu to dela dobre. My mu jen odpovidame, protoze mame pocit, ze mu to dela dobre, aby si mohl vylit zluc. Vlastne je nam ho lito. A kdyz o tom nic nevis, tak se do toho nemichej a nezastavej se lhare, kdyz uz zminujes tu chytrost.


listopad 24, 2019 11:00
... : Mikin4
Milo, to vis ze budu psat i nadale slusne. Tentokrat to dífčiny s pomlouvanim a zavisti malinko prehnaly, tak jsem jim odpovedel.
Ten 7 let starej clanek i diskuse pod nim, to byly casy, co? smilies/smiley.gif
listopad 24, 2019 13:52
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]