O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK SE TANČÍ NA PÁVLAČI PDF Tisk E-mail
Pátek, 08 listopad 2019
Tak letos v létě to tady na tančení určitě nebylo, naopak bylo hodně smutně, poznamenáno úmrtím sousedky, který jsme neřekli jinak, než naše babička. Strašně mi chybí, probírali jsme spolu, mimo dětí a vnoučat, nejvíc protektorát, osvobození, komunismus. Byla nejen znalá, ale i moudrá. Zemřela v 92 letech, milovaná svými dětmi, vnoučaty, pravnoučaty. Tak bych řekl, že sice moc smutný, ale těch 92 let v plnym zdraví je zase moc pěkný.

 


Teď se do jejího bytu nastěhoval pár mladých studentů, o psu nemluvě. On i ona jsou sympatičtí. Pes je Pluto, je nádhernej a nesmírně milej. S ním je na pavlači konečně trochu veseleji.   

Tak mě zrovna dneska napadlo, naučit ho štěkat na povel, což nezvládá. Tedy - štěkání zvládá dokonale, ale jen, když se mu zrovna zamane. Zatímco, když se zamane mně, tak nezaštěká a nezaštěká a nezaštěká; ani náhodou.  

 

Vyhledal jsem tedy na internetu přesný návod, jak snadno a rychle naučit psa štěkat na povel, a přímo jsem užasl, jak je to snadný, stačí jen, držet se návodu. Napsal jsem si pár poznámek, nakrájel na kousky plát vepřový pečeně na česneku a holandský párek, co jsem měl schovanej k večeři a jal se na pavlači Pluta cvičit.

 


 

 

Asi tak po hodině neúspěchů jsem konečně pochopil, že Pluta nějakej internet absolutně nezajímá. Zbytek pamlsků jsem mu teda strčil bez požadavků a cvičení ukončil.

Ještě, že mi k večeři zbyla aspoň veselá kráva.


A tak, protože vím, že Kudla se pejskařema přímo hemží, ptám se: Jak snadno a rychle naučit čtyřletýho  čistokrevnýho vořecha, štěkat na povel? Internetový rady kynologů Pluto ignoruje.

 

Ne, že by to pro mě byla záležitost významu kruciálního, ale nikdy jsem to nedělal a tak bych to chtěl na starý kolena aspoň zkusit. Fotku přikládám, nepříliš kvalitní, ale mně se odjakživa líp fotilo třeba nádraží, protože to se, na rozdíl od psa a kočky, nehejbe.


Brejden, vespolek.

 NČ        

 

 


 

Komentáře (15)add feed
... : Míša šíša
NČ, to je celkem jednoduchý. Když Pluto štěká sám od sebe, podporuj to nějakým pohybem ruky a používej při tom nějaké slovo. Třeba "štěkej" nebo "lump" nebo co tě napadne. A tohle gesto a slovo použivej pokaždé, když sám štěká. Dávej najevo, že tak je to správné, chval ho a případně odměň. Časem by se mu to mělo propojit, záleží na inteligenci psa. Každému psu to trvá různě dlouho než se to naučí.
listopad 08, 2019 03:58
... : NČ
Dík Míšo. Potěšilo a uklidnilo mě, že vše záleží na inteligenci psa, nikoliv na inteligenci cvičitele.
Zkusím samozřejmě tvůj návod. Jen je potíž, že on sám od sebe štěká převážně, když zrovna u toho nejsem. Dneska zkusím další kolo cvičení, ještě musím zjistit, jaký pamlsky mu vyhovujou, protože svý obědy a večeře mu nehodlám podstrkávat denně. Dětský piškoty odmítá.
listopad 08, 2019 06:29
... : Míša šíša
Potěšilo a uklidnilo mě, že vše záleží na inteligenci psa, nikoliv na inteligenci cvičitele.

Hehe

Jen je potíž, že on sám od sebe štěká převážně, když zrovna u toho nejsem.

Tak se na to vy... Proč ho chceš učit zrovna takovou blbost? Nauč ho, ať ti nosí z lednice kozly.
listopad 08, 2019 06:55
... : *deeres*
Význam některých abstraktních pojmů se snad u psů dědí. Jedno to slovo je piškotek, to každý pes umí dříve, než povel k noze. Druhé slovo je kočička.
Jestli ho opravdu chceš naučit takovou blbost, tak žádné párečky, psa dát na vodítko a vypustit kočku. Stačí párkrát, pak už stačí říct kočička a pes bude řvát jak protržený.
listopad 08, 2019 08:10
... : mila1
deeres: je fakt, že slovo piškotek vzbudí mojeho psa i z toho nejhlubšího spánku smilies/cheesy.gif
Tvůj návod je originální a bude fungovat. Teď jen ještě jak ho naučit na povel přestat štékat smilies/smiley.gif
listopad 08, 2019 08:22
... : NČ
Kočičku už nemám. Tak třeba to půjde jinak.
Když jsme u těch spouštěcích slov, tak vzpomínám, pes souseda vedle naší chalupy přímo zuřivě reagoval na jedno krátký slovo. Ale napsat to slovo nemůžu, mohlo by to bejt braný jako "nenávist ke skupině obyvatel ..."
Dík za rady a všem pěknej den.
listopad 08, 2019 08:32
... : mamča
Sestřin pes slyšel neomylně na "jméno" Šunka. Vlastní aristokratické jméno zcela ignoroval.
Nebyl problém naučit ho štěkat, ale donutit ho aby přestal.
listopad 08, 2019 08:54
... : *deeres*
Milo1, tak tohle je problém:

Teď jen ještě jak ho naučit na povel přestat štěkat


Jestli je to přirozený štěkátor a tenhle na to vypadá, tak se to nenaučí nikdy a bude řvář pořád a pořád a .......
Psi totiž štěkáním automaticky reagují na náhlé, nečekané a i neobvyklé zvuky a těch je - zvonění mobilu, domovní zvonek, skřípnutí skejtu, zvuk přehazovačky u kola, zaklepání na dveře, někdo dusá po chodbě v domě a spousty psů také běsní ze zvuků motorky a letí jí zakousnout..
listopad 08, 2019 09:00
... : mila1
deeres: já jsem dlouho u našeho psa netušila, jestli vůbec umí štěkat. Jako štěně neštěkal, pak v pubertě začal takovým tím hlubokým labradořím hlasem smilies/smiley.gif
A teď s ním občas mám problém, že štěká jak protrženej - buď když najde na zahradě ježka, nebo když ví, že jsme doma a jeho jsme nechali na zahradě (jaká drzost). Řeším to tak, že na něj houknu, že to je fuj a když chvíli neštěká, tak za ním jdu, dám mu nějaké povely - sedni, lehni atd., aby ho bylo za co pochválit a pak ho teprve vezmu domů. Podotýkám, že venku je sám vyjímečně, platí pravidlo, že když jsme doma, je s námi, ale občas se to stane.
listopad 08, 2019 09:09
... : *deeres*
Chlupáči nemluví, svoje emoce vyjadřují štěkáním, kňouráním, vytím i vřískáním. Zvuky, co vyluzují nezní stejně, jinak štěkají, když se nudí, jinak na vetřelce, úplně jinak, když se bojí a někdy jenom proto, že vyžadují pozornost. Čím menší plemeno, tím bývají uřvanější, pokud se nevyjadřují pouze vzteklým funěním, jako mopsi, nebo buldočkové.
Jsou vyloženě ublafaná plemena, třeba jako špic, dlouhosrstá čivava (ta má vlastně toho špice v rodokmenu), ty to mají vrozené a nikdy je to neodnaučíte, pokud jim nakonec ze zoufalství nekoupíte protištěkací obojek.
listopad 08, 2019 10:25
... : NČ
No tak jak to tady čtu, radši už ho učit nebudu, nanejvejš "pac". Ještě bych si mohl od sousedů vysloužit pořádnýho sprďáka.
listopad 08, 2019 11:14
... : doktor
Škoda,že nemáme pejska,poradil bych.Syn má také Pluta,ovšem štěká kdy chce on.U dcery na zahradě mají vlčáka ( německý ovčák ) fenku,ale je to splašená koza.
listopad 08, 2019 12:24
... : mila1
V naší ulici měli vlčáka, který štěkal opravdu hodně, i v noci. No a jednoho dne to zřejmě někoho naštvalo tak moc, že mu hodil něco otráveného smilies/angry.gif
Takže s tím štěkáním to zas moc legrace není.
listopad 08, 2019 13:05
... : andrea
myslím, že daleko větší problém je, psa odnaučit štěkat.
Naši sousedi měli moc roztomilého pejska, nějaký kříženeček, ale když ho nechali déle doma samotného, tak ten jednoduše brečel.
To bylo něco mezi štěkotem a kňučením, bylo to tak zoufalé...
Kolikrát jsem si tam přisedla na bobek a konejšila ho. smilies/cheesy.gif
listopad 08, 2019 18:46
... : Mikin4
Kdyz jsem jeste zavodil se psim sprezenim, rekl me kamarad ktery se umistil na prvnich mistech v nejdelsich zavodech na svete Yukon Quest a Iditarod. "Tvi psi se nezmylili, zmylil ses ty".
Navodu jak trenovat psy je na internetu nespocet a vetsina z nich funguje. Vcetne tech, jak naucit nebo odnaucit psa stekat.
I kdyz tech jak naucit,tech je z logickych duvodu nesrovnatelne mene.
smilies/wink.gif
listopad 09, 2019 03:00
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]