O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAKPAK JE DNES U NÁS DOMA? - OSPALO A UDIVENO PDF Tisk E-mail
Středa, 16 říjen 2019
Správně bych měla mít pásmovou nemoc už za sebou a být normální. Jenže já nikdy normální nebyla, ani když jsem se k letadlům nijak nepřiblížila. OK, ještě teď si vyčítám tu CO2 stopu, a to jsem, prosím, ani žádné luštěniny už preventivně nejedla... Zajímavé je, že jsem pozoírovala, že podstatně hůř je na tom Kayouk, a přeneseně to odnáším já. První dny se totiž budil mezi jednou a druhou v noci a mátožným krokem se dobelhal ke vchodovým dveřím a posléze se i vehementněji dožadoval vyvenčení. Nojo, v Praze tou dobou je mezi sedmou a osmou ranní...

 

 

 

 

Jo, šla jsem, protože furt si říkám, že já si můžu dojít doma, on ne. A vím, jak by nejspíš byl zoufalej, kdyby to někde pustil v bytě. Rozhodně, já pak ještě víc. Ale vyřešila jsem to jednoduše - prostě k večeru už žádnej dlabanec, žádný nalejvání... Takže spí do doby, než se proberu já. Tedy - do zdejší sedmé - osmé ranní.

 

Tak tenhle problém je za mnou.

Ale jeden podstatně horší, je přede mnou. 

 

Asi před půl rokem se čtyři patra nade mnou stalo "cosik nepříjemného, praskly nějaké ty roury vodovodní či jaké", a vzhledem k tomu, že já bydlím v přízemí, tak se skoro vždycky tyhle instalatérské problémy řeší ode mne. Totiž, vyměňovaly se vodovodní a kanalizační roury. Kvůli tomu mi byla vybourána zadní stěna u WC, odmontován záchod, odstaven do předsíně, všechno vůkol eklhavt pohamtané... pánové vyměnili až do toho 4. patra všechny roury, všechno utěsnili, pak záchod přidělali a odešli. Veškerá další práce i zajištění a zaplacení zadní strany od WC bylo na mně. No, tohle jsem si odvztekala tedy před nedávnou dobou.

 

Výsledek obrázku pro přepychový rozbouraný záchod

 

Jenže nyní se SVJ usneslo a odsouhlasilo si, že se vymění roury všechny a komplet. Prý budou ty nové lepší a tišší.

A že si každý musí na vlastní triko zařídit, aby na WC nebyla zadní stěna.. Chudáci všichni, kteří si nechali stěnu vyzdít a obložit, protože je to čeká znovu,budou si to všechno platit. Stejně tak bylo odhlasováno, že se výměna nebude platit z fondu oprav, ale každá partaj dá 12,5 tisíce, plus vybourání a vyzdění... A ten den musí někdo být doma.

 

 

Všechno tohle jsem přijala, protože  to shromáždění odsouhlasilo, a tedy přes to vlaky nejednou. Jen mne to štve. Ale zase si říkám: kdyby mne v životě mělo štvát jen tohle...

 

 

A teď něco trošku jiného: ráno jsem vylezla ještě dospávající  (ona mi totiž v půl čtvrté ráno paní předsedová zatelefonovala, aby mi řekla to, co mi předem poslala v e-mailu) se psem ven. 

 

 

 

 

Škobrtám kolem domu, a vidím jednoho mládence,  jak si opravuje auto. Tedy kolo u auta. Jak tak na něj koukám, přímo do jeho "žlábečku", zase jsem si řekla, že ještě máme hooodně tu Ameriku co dohánět. Když  se otočil, aby podrbal Kayouka, viděla jsem, že mu bude s bídou dvacet...

 

Těch hambáčů a pizz

co ještě musí naši mladí sníst...

d@niela

 

 

 

 


Komentáře (6)add feed
... : *deeres*
Zrovna dneska jsem si přečetla, že to čachrování s časem teď nebude poslední, ale protáhne se nám až do roku 2021. Já s tím totiž mám úplně stejné problémy jako Kayouke, ještě že to není šestihodinový rozdíl. Ale i tak se s tím srovnávám minimálně 14 dní a chlupáči ti jsou na tom ještě hůř. Jak nám čas vrátí, tak budou venčení a přísun žrádla požadovat zcela určitě hezky dlouho o hodinu dříve.
A to je pořád ještě možná varianta, že se nevrátíme ke středoevropskému času, ale nařídí nám letní. Proč ne letní čas, to vám řeknou vědci, já to jenom pozoruji na sobě, jak jsem rozhozená, když znovu vstávám do tmy.

https://www.lidovky.cz/domov/letni-cas-je-tady-a-rozhozene-bilogicke-hodiny-take.A170325_143146_ln_domov_ELE
říjen 16, 2019 09:00
... : mamča
S posunem času moc problémů nemám. Vstávám se slepicemi a ráda bych chodila spát dřív než slepice :-).
Co mě ale v Danielině líčení zaujalo, je rozhodnutí SVJ, že se budou u nich v domě měnit stoupačky na náklady každého jednotlivého vlastníka. Na co tedy máte společný Fond oprav, když né na společné stoupačky ?
říjen 16, 2019 09:56
... : Michal
Tomu se říká plumbers moon, instalatérský měsíc. smilies/grin.gif
říjen 17, 2019 11:52
... : doktor
Je normální,že kde jsou roury či jiná problémová místa musím mít k nim přístup.Podobné případy řešíme i u našeho společenství.
říjen 17, 2019 12:48
... : mamča
doktor : O přístupu nediskutuji. Udivuje mě, že stoupačky, které jsou pro všechny vlastníky jednotek společné, si musí hradit každý ze svého. 12,5 tisíce není např. pro důchodce, nikterak malá částka. A to ještě musí vybourat a znovu si postavit zadní stěnu šachty. Málokdo si nechal v paneláku ty plechové rozebiratelné ohavnosti.
Nač tedy všichni platí do společného Fondu oprav ?
Že by kvůli dekorativním gabionům před vchodem do domu ?
říjen 17, 2019 13:39
... : Alice
Asi to tam není všechno v pořádku...
říjen 17, 2019 23:06
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]