O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - III. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 28 leden 2008

Teda nevím, jak to bývá u vás doma, ale u nás se občas vyskytne takový to „dusno", ne nějaká Itálie s lítacíma talířema, ale to plíživý napětí, kdy obě strany mají absolutní pravdu, ale bohužel, každej svou. A pak jeden musí udělat ten první krok. No krok ...To bych jako beran beranovitá nezkousla. Já totiž, dámy a pánové, dělám vstřícné gesto.

 

 

 

 

 

 

     Nabídku smíru, chápete? (to přeci zní úplně jinak...teda ne že by to nebylo stejný, nebo že to dělam často, případně nedej bože ráda...). No, a takhle jednou jsem naznala, že už je „to" zase tady. Že je to zase na mně; že tohle už prostě neukecám. Rozhodnutí tedy padlo, jdu na to. A když gesto, tak s velkým G

 

 

     Prostě - vyblejskat kvartýr, děti převelet k sestře, uvařit... uvařit třeba... Jo, už vím.Přeci ten úžasnej recept na Královský krevety. Pravda, v originále mají trošku jiný suroviny - tak třeba tygří krevety já nahradím mraženejma loupanejma, skotskou koňakem od narozenin, ale bacha - šlehačku, tu dávám stejnou. Výsledek, přátelé: děsně dobrý, děsně rychlý a nesmírně efektní.

 

     Mořský potvory milujeme a dámy, ono to je prý taky afrodisiakum, že ano? Vřele doporučuju!

 

     Vymyšleno, provedeno. Jo, dobrej scénář dělá divy. Dokonce mi zbylo ještě pár minutek na vytvoření „Ženy vampa", paráda. Odkládám tedy pánev s krevetkami na linku, stačí pak jenom polít koňakem a zapálit. Padám fofrem do koupelny...

 

    Ještě pustit Piafku, ta je k tomu přesná. A - už je tu antré - vcházím se zářivým úsměvem do kuchyně, připravena elegantně podat lahodnou krmi muži svého života.

 

     Ale... Ale.. Něco je úplně špatně. Ale teda úplně.

     V kuchyni stojí u otevřené lednice můj mužskej a ve dřezu je PRÁZDNÁ pánev.

 

 

 

 

     Ty... Ty si to už sněd?

     Já? A co asi?

     No přeci to na tý pánvi, přece...

     Na jaký pánvi, prosím tě?Válela se tady na lince, tak jsem ji dal do dřezu a teprv koukám, co bych sněd.

 

 

 

 

 

      Zoufale a bezradně se rozhlížím a.... a.... No jo, scénář měl maličkou chybičku.

      Na okně sedí náš kocourek Koule a nedbale, totálně nevšímavě se umývá.

     Manžel koukl na mě, pak na kocoura, zase na mě....

 

     Co že to vlastně bylo?

      Královský krevety - už jsem jenom špitla a vampí maska mi pomalu stékala z obličeje...

      Napřed mu jenom zacukalo, ale pak se rozchechtal naplno.

      Hele, běž se umejt, frkni něco na sebe a padáme na véču, ju?

 

 

 

 

 

     Od té doby vím, že mořský potvory jsou fakt afrodisiakum, i když  - na tu večeři jsme si dali smažák v hospůdce naproti. Jenom mi potom trochu vrtalo hlavou, kdože udělal to vstřícný gesto?

 

 

Já?

Manžel?

Nebo snad ten kocour?

 

Zdeňka

 

 


 

 

UPOZORNĚNÍ -

Soutěž trvá do 17. 2. 2008. Prosím, texty posílejte na adresu:    

redakce - zavináč - kudlanka.cz

díky, d@niela

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře (28)add feed
já to pořád říkám : alena tečkovaná
kočička je cimrrajn a požehnání pro domov. Dobře Kouli opečovávej - co když se zas pohádáte....(teda s mužem - Koule se asi nehádá).
leden 28, 2008 12:27
Aleno, : skaz
Koule už se tomu směje z obláčku,ale pro jistotu mám kočky dva - jeden 13let,druhej 7měsíců,co kdyby...
leden 28, 2008 12:43
no mohu jen potvrdit, : Inka
kocourek Tom roste jako z vody, tváří se doma jako majitel všeho a samozřejmě nejvíce lednice. Bříško má stále prázdné a mňouká a mňouká dokud něco nedostane - lososa, sardinku, paštiku, páreček.....občas mám pocit, aby z něj nevyrostl "rotvajler".... Brzo ráno mě budí mňkoukáním jako, že miska je zase prázdná, jak se nají tak ho vytlačím na zahrádku, ale neuplyne chvilinka a mňouká úpěnlivě zvenku u dveří ložnice, tak vstávám a pouštím dovnitř, tlačí se mi do postele kdykoliv je to jen možné a jak ho nemůžu najít, je v mých peřinách. Kdykoliv a kamkoliv si přestěhuju postel, má pocit, že jsem mu přestěhovala pelíšek. Jakmile si sednu na na tolaetu a zapomenu zavřít dveře šup a mám ho na klíně, jak dosednu na židli k jídlu nebo ke krbíku už si dělá pelíšek na klíně .... pejsci jsou ale úplně jiní. Když přijedu domů, běží mi naproti ke vratům a mňouká když ráno odjíždím, tak mě vyprovází k autu, chodí se mnou na procházku do lesa a zpátky, to jsem ještě neviděla. Vážení to je nezkrotná povaha, v příštím životě chci být kocourkem Tomem.
leden 28, 2008 12:55
Jsem taky člověk kočičí. : mamča
Je fakt, že kočky neutralizují jakékoli výboje v rodině. Můžou provádět všelijaká alotria, ale když na mě kouknou, hlavičku na stranu, tak se musím smát. Mají nás dobře vycvičené.

Inka : My máme na chatě "kočkolez", jinak by jim někdo musel dělat celou noc vrátného. 20x čtyři kočky tam, 20x zpátky. smilies/grin.gif
leden 28, 2008 13:15
Inko, : Míša šíša
my máme kocoura, který nás vyprovázel, když jsme šli večer "na jedno" do hospůdky. Ušel s námi kus cesty do jednoho určitého místa, tam nás opustil - přes plot skočil do zahrady u chodníku a tam na nás čekal až do té doby, než jsme se vraceli. Nevím, jak nás vycítil či rozpoznal, ale přeskočil plot zpátky na chodník a vrátil se s námi jak poslušný pejsek domů. Pak jsme se ale přestěhovali, jemu se změnila teritória a už nás vyprovázet nechodí.
leden 28, 2008 13:21
mamčo co je to kočkolez? : Inka
Hele a taky Vám v noci než usnou tak škrábou peřinu? Co s tím? Občas mi ráno stojí na krku a přešlapuje, je to jako teplá aukpresurní masáž, Tom je ale moc milej a přítulnej, na to že byl polodivokej když jsme ho dostala. Já byla vždy psí člověk, tak se tím kočičím učím být, ale je to nějaký fakt úplně jiný.
leden 28, 2008 13:38
já tedy nejsem mamča, ale kočkolez je průlez co se namontuje do dveří nebo zdi, : toulavej
aby mohla kočka SAMA chodit ven i dovnitř a zároveň byl vchod uzavřenej, aby se nevětralo a nelezl do domu nezvaný host. Je to taková svislá klapka, kterou kočka nadzdvihne a když projde, sama se vrátí do svislý polohy a uzavře otvor průlezu, dá se koupit, tak 400 Kč . . .
leden 28, 2008 14:02
toulavej : mamča
Děkuji za vysvětlení pro Inku. Je to tak. Akorát za 400 Kč je ta úúúplně nejjednodušší varianta. Existují i tzv. s klíčem, aby do příbytku nelezlo všechno zvířectvo do velikosti pudla. K tomu se zakoupí kočkám obojky s čipem, takže kočkolez pustí jen "domácí".
My máme kočkolez de-obyč. kontrolu příchozích obstarává Alfa-kočka, a běda tomu, koho tam nechce.

leden 28, 2008 14:38
Inka : mamča
Oni neškrábou, jen si Tě tak ušlapávají. Podle vzoru kočky divoké (či stepní) si musí napřed v trávě vyšlapat pelíšek, kam si lehnou. Buď v pohodě, u nás sice kočky do postele nesmějí, ale ráno se manžel probouzí s chlupatým obkladem kolem krku, a kočka mu labužnicky pročesává fousy drápkama. Muž z toho mívá i děsivé sny, zdá se mu třeba, že se plazí pouští, že se dusí, lape po dechu...a ono jo. smilies/grin.gif
Když ho ukořistí některá z koček, je to ještě v pohodě, protože mají kolem 4,5 kilo, ale když hlídáme synovy kocoury, tak ti se pohybují v těžší váhové kategorii. Jeden z nich je "briťák", a ten neumí příst. Místo toho blaženě chrochtá a slintá. Po noci s ním se jde rovnou do sprchy... smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
leden 28, 2008 14:46
aha tak díky, : Inka
to asi do nových vakuovaných oken už dělat nebudu, bylo by to nějaké komplikované. U nás Tom také do postele nesmí, ale je to nějaká marná snaha, stejně si vždy udělá co sám chce a to má svůj pelíšek, v kterém odmítá ležet. Občas se přistihnu, že to vzdávám. Tuhle jsem byla taková hodně smutná, slzy se mi koulely po tváři a on přišel, vyskočil si na klín a tou svou teplou ťapkou mi poťapkával tvář, jako by mě hladil.
leden 28, 2008 15:07
s pelíšky jsem to dávno vzdala : alena tečkovaná
kočky mají naprosto odlišnou představu než já. Tak poléhávají, kde je to zrovna napadne.Ale cítí s vámi, když vás něco bolí a jdou vám do místo zahřát. Fakt to pomáhá.Akorát, když jsem měla fakt hnusnou angínu, tk si mi lehaly na krk a mně se pak zdálo o trestech smrti a o popravách. Ale kamarádce značně pomohly při žlučníkovém záchvatu.Kočka je prostě lék.
leden 28, 2008 15:54
Alena tečkovaná : mamča
Teď mi to sežralo příspěvek, kde jsem psala o tom, jak kočka umí nalézt místo které Tě bolí, a tam se zahnízdí, hřeje a přede. Když jsem to říkala panu akupunkturistovi, tak mi potvrdil, že kočky předou na té samé frekvenci, kterou on při elektropunktuře používá jako léčivou.
leden 28, 2008 16:02
Taky jsme si pořídili kočkolez, : saffron
ale kočky se na nás dívaly jako na blázny, protože pravé dámy nějakým okýnkem nelezou, ty maj přece svoje portýry. Kočkolez si nakonec pravidelně odnášel na zádech pes, kterýho naopak bavilo (ač míry dvojnásobné) předstírat, že tím proleze jako nic smilies/grin.gif, takže jsme ho museli definitivně zatlouct a chodíme otvírat vesele dál.
leden 28, 2008 16:05
Saffron : Eva
jsem si to živě představila a smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
leden 28, 2008 16:10
tak jsem si myslela, že dopiju kafe : alena tečkovaná
a půjdu domů - namísto toho jsem zaprskala monitor a málem jsem se udusila. Naše kočky proskakují oknem
leden 28, 2008 16:24
Když se na mě kočka zkoumavě zadívá, : Ariana
mívám kolikrát pocit, že snad umí číst v auře nebo co. A dokonale "vyčte", v jakém se nacházím stavu, ať fyzickém nebo psychickém. Podle toho pak zahájí "terapii", ale většinou to skončí tak, jak popisuje Inka. Vleze na klín a přede a přede.
Inko, zkus kocourka naučit, že by měl ležet v nohách. Naši kočku se mi to podařilo po pár měsících naučit, jako pejska, vždycky jsem jí jemně vzala a odsunula k nohám a říkala: Tady, tady je tvé místo. A ona to časem pochopila. Spát s kočkou kolem hlavy nebo na krku bych totiž nedokázala, ať ji mám seberadši.
Mamčo, jednoho chrochtavého a slintavého kocoura jsme svého času měli taky, to bylo dílo, když nás oblažovat svou přítulností. smilies/cheesy.gif
leden 28, 2008 16:31
Inko, : Ariana
ještě k těm pelíškům, kočky si je mění podle potřeby a nálady. Jednou je to krabice, jednou židle, jednou kanape, prostě nějaké místo, které se jim zrovna momentálně zalíbí a to po pár dnech zase změní. Jedinou výjimkou je postel s člověkem, ta se jim líbí pořád. smilies/cheesy.gif
leden 28, 2008 16:34
Inko,mamčo, : skaz
tomu tlapkání se říká mléčný krok a koťátka ho používají k masáži bradavek,aby jim teklo mlíčko.V dospělosti to dělají,když se cítí jako u maminky a je to pocta pro dvounožce nejvyšší.
leden 28, 2008 21:00
Kočka v posteli, čuba v posteli, brrrrrrr : NČ
Nejlepší jsou u číňanů v Kung pao :-)
leden 29, 2008 06:44
Ale fuj, : wendy
dnes je řeč o mořskejch potvorách...

skaz, tlapkáním jsem také byla poctěna a bylo to oboustranně příjemné...
leden 29, 2008 08:57
Skaz : mamča
Ať si kočky klidně mléčně šlapou, ale ne na mně. Na broušení drápků mají doma kus stromu, a mazlit se můžou aniž by používaly tretry. smilies/grin.gif
leden 29, 2008 09:34
Kočičky : Babka
Holky,všechny Vás zdravím.Vaše diskuse jsem doposavad jen četla a bavila se.Ale Vaše kočičindy mě dostaly.U nás žijí tři kocouři - Kuba,Mourek a Maruška / to měla být původně kočička,tak proto/.Kromě toho s námi žijí ještě dva kamarádi psí rasy.Když jdeme na procházku,tak nás jde 7 nebo 8,pokud s námi jde i vnučka a kdo nás potká ten se diví,kočky a psi společně na procházce.Jo ještě jsme měli kozu,tak chodávala také s námi- k popukání,
milovala manžela,opravdu oddaně-již je v kozím nebi.Jo a to léčení kočkami-je to pravda.Manžel byl po operaci prostaty-každý den všichni tři kocouři na něm,každý 5 kilo,to by bylo, aby toho jednou neměl dost a raději se neuzdravil.Mějte se a hezkej den.
leden 29, 2008 11:16
Babko, no to je vážně dobrý s tou hromadnou : Inka
procházkou, na jaře chci mít ještě psa a včely, už mám obojí zamluvené, tak jen doufám že všichni se mnou chodit nebudou smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
leden 29, 2008 13:25
No tedy kdyby to uletěly včely, Inko, : wendy
tak to by bylo na pováženou... smilies/tongue.gif
leden 29, 2008 13:39
to by mi Wendy bylo fakt líto, : Inka
sezóna bez medu?!?! smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif
leden 29, 2008 15:04
Super jsem se pobavila... : Vodoměrka
smilies/smiley.gif

leden 29, 2008 15:59
nc : mura
ja mam nekdy v posteli az 6 ptaku, ruzne velikosti smilies/grin.gif
leden 29, 2008 20:33
prosím : jaja
recept by nebyl?
leden 30, 2008 18:06
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]