O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - I. PDF Tisk E-mail
Úterý, 22 leden 2008

Mořské potvory....Tak to je lahůdka. Prý... A protože je nikdo z nás neumí pořádně přípravit, rozhodli jsme se s přáteli jednoho dne - spíš večera - navštívit luxusní hradeckou restauraci La Rochelle. Zamluvili jsme si stůl u okna, svátečně se oblékli a vyrazili do velkého světa. Číšník nás usadil, přinesl jídeláky a my se dali do luštění.

 

    

 

 

 

 

     Každý jsme si objednali něco jiného - znáte to: praxe z čínských restaurací. Pak vždycky talíře kolujou mezi stolovníky. Co kdyby něco někomu ušlo? Objednala jsem si to napůl s mořem a rybníkem - krevetový koktajl a žabí stehýnka. Manžel si dal ústřice a šampáňo, neb byl již trochu v náladičce. Kámoška objednala mořskou rybu, jejíž jméno i název úpravy zněly naprosto šíleně, takže ji  objednala slovy:  "A já si dám tu 421 prosím.. " Její muž si poručil langustu. Byli jsme veselí do té doby, než nám to naservírovali...

 

      

     Koktajl byl super, ale moje žáby nebyly upravené tak, jak jsem byla zvyklá, ale plavaly v jakési omáčce, byly samá kost a já je lovila (ke škodolibému pobavení ostatních) zprvu příborem, posléze rukama, nakonec listem salátu a ve finále jsem to vzdala.  A na rtech se slavným sloganem "svině klouzavý" jsem se dala do dalšího chodu, který ke mně připutoval od mého muže Jaroslava. ÚÚÚstřice...

 

     Pochopitelně že se klouzaly! A všichni to chtěli zkusit taky. Joska nám předváděl, jak se správně srkají - nastalo ticho, jeho žena do toho šíleně kýchla, pak Joska naprosto nespolečensky zasrkal a nato jsme všichni začali řvát smíchy, neboť sice ústřici spolk s malíčkem pěkně odtaženým a elegantním ruky pohybem, ale shodil si přitom do klína bagetku namazanou bylinkovým máslem, pěkně tou namazanou stranou na nažehlené puky božíhodových kalhot. Jak jinak, že.

 

     No, měl čas si je vyčistit, protože svou porci už taky vzdal. Když mu přinesli tu celou langustu, pěkně obloženou, nazdobenou, tak vůbec nevěděl, jak se do ní pustit. A tak k ní takto pěkně promluvil : "Ty potvoro jedna,  z moře vytažená, to je v p*d*li, jak se jíš ? Že já si  nedal utopence!" Nakonec jí nějak poďoubal.

 

     Můj muž v pohodě pil šáňo a už neexperimentoval, ale šel si nabrat zeleninový salát ze samoobslužného pultíku. A Jitka? Dost dlouhou dobu ještě kýchala, pak se „trochu" přidusila, osypala - a mazali jsme pryč. Byla jí zjištěna alergie "na některé druhy mořských ryb". To se prý u astmatiků stává...

 

     Od té doby chodíme do hospody U kocoura, kde se podává svíčková, guláš a smažený sýr. Ceny jsou tam mírné, obsluha rychlá, a může tam s námi i náš pes.

 

 

 

Dobrou chuť

k dnešnímu i dalším obědům

vám všem přeje

 

Wendy

 

 


UPOZORNĚNÍ -

Soutěž trvá do 17. 2. 2008. Prosím, texty posílejte na adresu:    

redakce - zavináč - kudlanka.cz

díky, d@niela

 

 

 

 

 

Komentáře (30)add feed
přímo to vidím.. : ivanka
jo, mořské potvůrky, to je riskantní. Kdo to neumí, dopadne všelijak. Taky se pokusím něco napsat, mám "super zážitek" z Jugošky.
leden 22, 2008 11:45
Hezkýýý ! : mamča
A to běžně rozmlouváte ve stavu střízlivém s potravou na talíři ? smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
leden 22, 2008 12:00
se psem můžete : alena tečkovaná
i do slavné trampské hospody U Taterů - mořskou stravu tam ovšem nemají.
leden 22, 2008 12:24
mamčo, téměř běžně..... : wendy
i doma. Třeba takové to - ale to se nám dneska krásně vylouplo z kastrólku, ta chlebovka se na nás jen třese podívej táto, a rohlíčky jsou dnes zvláště vypečené...takže i duše.
smilies/cheesy.gif
leden 22, 2008 12:54
Jestli to dobře čtu, tak Wendy píše, že chodějí Ke kocourovi - : ivanka
na svíčkovou, guláš a smaženej sejra..
O potvorách nic :-)

Ale ty bys snad něco měla o tom vědět, Alenko T., ty si přeci taková vyhlášená kuchařka!
leden 22, 2008 14:27
to je nádherná potvora, : dora
ale ta bude asi hodně stará, ta se asi na talířích moc už nevyskytuje, co?
leden 22, 2008 14:28
... : Bara
Tak morske potvory a ryby mam rada, ale ustrice ne! Kdyz jsem ji poprve dostala jako predkrm ve spolecnosti dalsich potvurek na oblozenem talirku, tak jsem ji ukazkove vsrkla do ust, povalela po jazyku a neporusenou jsem ji elegantme rychle vratila do lasturky zpet. Ta chut me vubec neoslnila. Muj soused se me zeptal: "hele, ty tu ustrici nechces?" Zakroutila jsem hlavou a nez jsem stacila rict, ze jsem ji uz mela v puse a trosku ji ocucla a oslintla, tak ji labuznicky slupnul. No, a tak uz jsem to radeji nedorekla.
A jeste jednu delikatesu nemusim, a to jsou holandske slane harinky. Ostatni se po nich muzou utlouct, jenze me to proste smrdi. Jsou strasne zdrave, takze prichazim urcite o hodne. Holandani je uchopi za ocasek, zakloni hlavu a ukusujou po castech. Nekteri si je lehce obali v nasekane cibulce. Dobra kombinace je pry harinek a jenever. Jenever ten ovsem muzu....
leden 22, 2008 19:12
... : bb
jenever = kořeněná pálenka? (vyhledala jsem si to právě na netu) Slanečka s cibulkou a pálenkou bych asi taky nemuselasmilies/smiley.gif

Mořské jen ryby, langusty, kraby, z ostatního asi nic. Asi proto, že něco jsem ještě nepozřela, cokoli rosolovitého, nebo s chapadýlky, výrůstky, hrbolky, očky apod. se mi protiví. I když jeden pán tvrdí, že až si to jednou dám v pražském Allegru, bude mi to chutnat. Ale nevím. Jestli to za ty prachy stojí smilies/smiley.gif


leden 22, 2008 20:49
... : Bara
Jenever je neco jako starorezna, jalovcova. Je to podle stari od bile az po hnedou.
Co mi ovsem chutna, jsou musle. Ty delam i doma. Vari se velmi kratce na vine se zeleninou nebo na pive (Belgie). Podavaji se s majonezovymi studenymi omackami a francouzskou krupavou bagetou. Myslim, ze jim rikate slavky, a ty obsahuji nejakou bilkovinu, ktera zpusobuje prave tu zminovanou alergii. Tzn. ze clovek zcervena, objevi se fleky a v horsim pripade ma i tezkosti s dychanim.
leden 22, 2008 22:15
já se k mořským potvorám moc nedostanu : Alena Puntíkovaná
ústřice se mi eklujou - nemluvě o tom, že stojej majlant. Já tak jedině filé z tresky, pomazánku z volejovek a hunmrový chlebíčky. A stím nevyhraju ani toaletní papír, natož drahou knihu.
leden 22, 2008 22:24
... : bb
Aleno smilies/smiley.gif to nevadí, nějaké recepty najdeš na internetu a třeba bude příště téma Já a zvířátka, a vyhraješ smilies/smiley.gif
Já si tu kuchařku taky objednám, ale kdybych někdy vyhrála, tak ti knihu věnujusmilies/smiley.gif

Ale občas kousek lososa by sis dát mohla, dvě filátka nezruinují a se smetanovou omáčkou a praženými mandlemi, nebo na páře s bylinkami, přelité přepuštěným máslem a s citronem a koprem, je to lahůdka
leden 22, 2008 22:36
jo lososa - to joooo : Alena Puntíkovaná
akorát jsem na něj zapomněla - loni - teda vlastně předloni jsme ho měli místo kapra.Kočky žraly až se dusily, natahovaly ke mně pacičku a téměž mi strkaly hlavičky do pusy - a já jim říkala - - no vidíte vy mrchy - vás by měla vidět Kubiška - která kočka si dává na vánoce lososoa - Ani kočka americkýho presidenta né -- a vy si toho potvory nevážíte - Jo, losos je dobrej.
leden 22, 2008 22:40
... : bb
jo, našemu Snížkovi taky šmakuje, je to jeho vánoční menu.
leden 22, 2008 22:48
no letos měly chudinky ubohý jen kapra : Alena Puntíkovaná
ale byl dražší než ten losos, neb jsem se nechala ukecat a koupila ho u náš od Šizunka.Příště tu chybku neudělám a zas bude losos a kočky budou šílet. Je zajímavý, že kvůli tresce vony tohle nedělají.
leden 22, 2008 22:54
jednou jsme se vsadily : dora
že sníme pár škeblí, tedy toho mazlavýho fuj, co v nich je... Bylo to v Bulharsku, kluci je přinesli z moře, otevřeli, pokapali citronem a dělali, jak je to báječný. No, asi bylo, ale i když jsem dělala hrdinku a jeden ten žvaneček si svzala, tak mi asi celý zažívací trakt ztuhnul a zdřevnatěl, nějak jsem plkla, ale vůbec nemám ponětí, jakou to asi mělo chuť... blééééé Ale byla sem za frajerku!
leden 22, 2008 23:01
Aleno P : wendy
jaká to lahůdka pro chuťové pohárky, ta humrová pomazánka ! Někdy děláme i tzv. falešnou humrovou, z celeru, mrkve, cihly a majolky.
leden 23, 2008 10:17
ta gouda je dobrej nápad : alena tečkovaná
zkusím to, já ji dělám než z celeru a mrkve a majolky -vynikající
leden 23, 2008 11:20
Já dělám tzv. krabí umazánku. : mamča
Sice to, co se prodává pod názvem Krabí tyčinky kolem kraba ani neletělo, ale chutná to dobře :
Tyčinky nakrájím na kostičky o hraně cca 6 mm, pokapu citrónem, přidám tavený sýr, trochu tatarky a hrst nakrájené petrželky. Dobře promíchám, uhňácám a mažu na jednohubky. Navrch to chce něco barevného, jako třeba kousek papriky, rajčete, ap. a lísteček čerstvé petrželky.
leden 23, 2008 11:46
No, anebo bazalku... : wendy
samá dobrůtka ! smilies/cheesy.gif
leden 23, 2008 12:52
Wendy - : ivanka
ty jíš žáby?
Mohla bys o tom něco bližšího sdělit?
Nějak mám pocit, že na těch zelenejch potvůrkách toho masa asi moc není...
a má to i ty prstíčky? nebo to uříznou dřív?

leden 23, 2008 13:06
... : Bara
Zabi stehynka chutnaji jako mekounke teleci a i barva masa je takova svetlounka. Vubec bys tam nenasla chut po rybach nebo morskych potvurkach.
Za mych studijnich let v Praze jsem si chodila do Berjozky kupovat ruskou chatku, tenkrat stala 80 korun, nebo jejich kaviar. K tem drivejsim cenam se dneska musi pripsat na konci nula, jo, to byly casy. I kdyz kaviar zas tak moc nemusim, a kdyz se pak clovek dovida jakym tempem vymiraji ty ryby, tak bych to nejakou dobu uplne zakazala.
leden 23, 2008 14:17
Žabí stehýnka skokánková : wendy
připravoval jeden soused z Opatovic - na máslíčku. A skutečně jenom ty stehýnka. Byla to bašta. Ale v téhle restauraci je měli i s lýtkama a ty jsou samá kost. Kdoví, co to bylo za žáby...
Nejlepší kaviár jsme jedli v Gruzii, dávali jsme si ho každý den večer a k tomu šáňo. Ono tam tenkrát totiž nic jiného nebylo. Jo,ještě čokoláda a zmrzlina. Tady se dá sehnat lepší i horší, ale souhlas Barou - kvůli mlsným jazýčkům vybíjet ryby - to bych taky omezovala ! Bez toho se jeden obejde, a když tak si dám míň a je to.
leden 23, 2008 16:56
Já pamatuju chatku : alena tečkovaná
ještě když jedna pixla stála pětikorunu. To jsme měli doma humrák velmi často, pak stála dvacku, pak padesát a pak zmizela vůbec. škoda jí. Okolo roku 89 sem začali dovážet vietnamské konzervy - nikdo to nekupoval a tak stály 11,-- korun. Ale byly naprosto suprové - humrák z nich byl jak víno, kupovala jsem je po desítkách, když jsem je někde viděla a dávala jsem to do všeho - bezvadný z toho bylo teba kari, nebo omelety a tak. lahůdka. Pak se to lidi naučili kupovat a rázem zmizely (ty konzervy - lidi zůstali). Tak kupuju tyčinky surimi. Ale chatka byla chatka.
leden 24, 2008 07:47
co je chatka? : mura
...
leden 24, 2008 07:56
Co je chatka? - To by mě taky zajímalo : Míša šíša
Wendy, teda nevím, jestli bych na žabí stehýnka dostala odvahu. Možná až po lahvi vína smilies/grin.gif
leden 24, 2008 09:06
No Míšo, kdybys nevěděla, co to je, : wendy
tak by ses jen oblizovala. Je to otázka psychiky, ne chutě nebo zásad.
leden 24, 2008 09:57
... : Bara
Chatka (cte se to jako catka s hackem na c) je velky krab, takova potvora s dlouhyma nohama a zije ve studenych vodach Barentsova more. Je to opravdova lahudka. Nedavno jsem videla v TV dokument jak se ale siri i do Norskeho a Severniho more. Nejak se premnozuje a je to takovy vsehozrout co morske dno nabizi. Myslim, ze prave v Norsku z toho maji starosti. Samozrejmne ne konzumenti, ale prirodovedci.....
leden 24, 2008 18:16
Báro, : Míša šíša
dík za vysvětlení.
leden 25, 2008 08:56
to jsem si myslela : kolegyně
že něco vyplodíš, ale jsme se to pozdě dozvěděly. Tys takový básník.

Teď to zkusím odeslat aby se mi nesmála.
únor 12, 2008 11:13
Je to vona ! : kolegyně
A neřekne! Akorát víme, že pořád někde lítá. Špatně se jí neudělá ani v letadle, tak proč v restauraci. Od té srandy má svoji suitu. Mějte se tu pořád tak pěkně.
únor 12, 2008 11:19
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]