O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SOUTĚŽNÍ POVÍDKA - XIII. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 20 prosinec 2007

Jo, ještě než spustím, tak vám všem přeji hodně zdraví, štěstí, pohody a nápadů do r. nula nula osm, rodinko Kudlánkovic, a nyní si počtěte, jak jsem začínala v kuchyni já ... Má první kuchařská historka pochází z doby, kdy jsem navštěvovala první třídu základní školy a s kamarádkou jsme jednou u nás doma dostaly chuť na vanilkový puding. Zapálit plynový sporák jsme se ovšem bály...

 

 

 

 

    

     Co s tím? Jelikož jsem ve škole patřila k dítkům hltajícím výklady naší pánčelky, vzpomněla jsem si na její vyprávění, kterak u slepic sedících na vejcích vzniká (tam dole) vysoká teplota. Už tušíte? Ano, opravdu jsme rozmíchaly pudingový prášek v mléce a střídavě na hrnečku s kámoškou v předsíni na našem otomanu nekonečně dloooouuuuhoooooooouuuuu dobu seděly....  Na závěr nutno podotknout, že puding jsme nevyseděly, takže se o tento recept v rámci úspor plynu nepokoušejte.

 

     A když už jsme u toho - nevíte někdo, jak to ty slepice opravdu dělají? Tongue out

 

 

     Zdraví vás všechny Moucha alias Pavla

      (internetová to kámoška Yukonské Polárky a novopečené happy-babči Wendolíny)

 

 


 

 

 

UPOZORNĚNÍ -

Soutěž trvá do 20. 12. 2007. Prosím, texty posílejte na adresu:    

redakce - zavináč - kudlanka.cz

díky, d@niela

 

Komentáře (4)add feed
Pavli : Polarka
Moc pekny povidani,i kdyz teda ti s tou otazkou nepomuzu. Ale pripomelo mi to historku meho neposedneho syna, tehdy asi petileteho, ktery strasne touzil mit ptacka a chtel vybrat ptaci hnizdo. Rekli jsme mu, ze pak bude muset na vejcich sedet sam a ze napred udelame zkousku se slepicima vajickama. On souhlasil a ja jsem mu pod nej dala slepici vajicko. Pro jistotu aby ho nerozsedl tak jsem ho uvarila. Vydrzel sedet dlouho...aspon podle nej...asi hodinu. A z natvrdo uvareneho vajicka porad zadne kuratko! No ale vylecilo ho to ze zajmu o ptaci vajicka.

prosinec 21, 2007 01:59
pavla : mura
ptaci vejce se inkubuje pri teplote cca 38 stupnu. krome toho ptaci maji vyssi telesnou teplotu nez clovek, prave tech cca 39. takze slepice jen sedi a izoluje vejce od okolniho chladnejsiho prostredi, nikoli vari. pani ucitelka vam vypravela pekny bludy.
prosinec 21, 2007 07:45
i "slepice" mají : hrabě Kňákal
tam dole slušnou teplotu....
ale na puding by to asi přeci jen nebylo... smilies/grin.gif
prosinec 25, 2007 16:24
:-))) Tak jsi me Pavlo potesila, : Alena P-H
ja myslela, ze jsem byla to nejustrasenejsi dite me generace. Ja se bala zapalit plynovej sporak hooodne dlouho. A ted mne vlastne napadlo, ze by to mohlo byt celkem vhodne vysvetleni, proc vareni teda nemusim. Mam ted doma taky plynovej sporak, v detstvi jsem mela hruzu z plynu a logicky mi to mohlo zanechat nasledky. Mam omluvu... :-)
Ja si pamatuju nejaky detsky film, kde jsou deti v dome same a unika plyn a oni se nemuzou dostat ven, byli snad spoutani ci co. A protoze nechteji aby nekdo zazvonil(plyn by bouchnul) zpivaj popevek jako: "Kluci nezvonte hrozi vybuch plynu. Zavolejte hasice a vypnete plyn..." :-))) A doufaj, ze to nekdo uslysi.
Tohle asi neni presne prispevek k teme, ale nejak mi to prineslo instantni spominku na prave tento okamik, ktery byl zapomenuty desitky let a nejakym zazrakem vyplul na povrch pri cteni.

prosinec 26, 2007 18:45
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]