O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAROMĚŘICKÁ MLÉKÁRNA - I. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 30 srpen 2012
Přejít na obsah
JAROMĚŘICKÁ MLÉKÁRNA - I.
Strana 2

Produkty vyráběné výhradně z českých surovin, tradičními postupy a bez nebezpečných „éček“. To jsou výrobky Jaroměřické mlékárny,  která se nedávno vrátila do rukou českých majitelů a může se pyšnit oceněním „Klasa A“. 

 

 

 

 

 

 

 

      Jaroměřická mlékárna, ryze český výrobce sýrů, tvarohů a pomazánkových másel, si zakládá na kvalitě a tradičních postupech. Ze jejich výrobků zhotovíte mnoho báječných pochoutek - například:

 

 

Cibulový quiche 
 
      Jinak známý a slavný slaný koláč, původem z Francie. Je ve své podstatě velmi jednoduchý - křehké těsto, náplň z husté smetany a téměř čehokoliv, co dům dal - to je dobrota, která je v Lotrinsku pro Francouze tím, co pro Italy pizza. Vyzkoušejte dnes jednu z jeho nejoblíbenějších variant - se slaninou a cibulí.


Ingredience
300 g hladké mouky
125 g Jaroměřického másla
100 ml vlažné vody
špetka soli do těsta
150 g slaniny
250 g kysané smetany
150 g Jaroměřického Zámeckého sýru
6 velkých cibulí
2 žloutky
špetka provensálských bylinek, soli a čerstvě mletého pepře do náplně

 


Postup přípravy


      Na vál nasypeme mouku, v ní si vytvoříme důlek. Do něj vlijeme vlažnou vodu, přidáme sůl a plátky změklého másla. Vypracujeme křehké těsto, které vyválíme tak, aby přesahovalo průměr formy a zbylo nám dost i na vyložení boků formy. Těsto vložíme na dno vymazané kulaté pečící formy, vytvarujeme kraje na bocích a propíchneme ho na pár místech vidličkou, aby se při pečení nezvedalo. Dáme alespoň na hodinu odpočinout do ledničky; nejlépe přes noc.
 
     Nakrájíme slaninu na kostičky a cibuli na hrubší klínky. Dáme slaninu na pánev, a jakmile začne tát, přidáme cibuli. Když cibule zezlátne, pánev odstavíme. Děrovanou naběračkou vybereme všechnu cibuli a slaninu, vložíme do mísy. Osolíme, opepříme, přidáme provensálské bylinky a necháme vychladnout. Poté přimícháme do náplně kysanou smetanu a žloutky. Nastrouháme sýr a zlehka jej vmícháme. To vše pak vlijeme do formy a v troubě předehřáté na 190 stupňů pečeme asi 35 minut. Vyndáme, až je koláč na povrchu zlatavý.
 
     Necháme pár minut chladnout, aby koláč ztuhl. Servírujeme s bílým vínem. Výborný bude i za studena.


 
x x x

 

 

Namlsala jsem vás? To není všechno – protože: 


pro tři z vás, kteří správně zodpovíte následující otázku,

jsou připraveny poukazy na

 

Měsíc s výrobky Jaroměřické mlékárny
 

(každý v hodnotě 1000 Kč).

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]