O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SOUTĚŽ S VEČERNÍČKY A JEDEN KVERULANT PDF Tisk E-mail
Pondělí, 15 březen 2010
Přejít na obsah
SOUTĚŽ S VEČERNÍČKY A JEDEN KVERULANT
Strana 2

Dost možná, že si ještě pamatujete, jak  před třemi léty, cca touto dobou, napsal jeden divák Radě České televize a velice důsledně si stěžoval na znělku Večerníčku. Mj. bylo to nedlouho poté, co tatáž Rada musela zcela vážně řešit stížnost myslivců, kteří se jedním z večerníčkových příběhů cítili poškozováni na své myslivecké pověsti. 

 

 

 

 

     Psal ve své stížnosti, že tradiční znělka pohádek na dobrou noc "porušuje zásady ekologické výchovy, vybízí k porušování silničního zákona, navádí k hazardu se zdravím a ignoruje bezpečnostní pravidla, platná v celé Evropské unii". A kvůli dennímu opakování že tak má na svědomí "negativní otisky v dětských mozcích". Kritik znělky tohoto pořadu s více než 40 letou tradicí šel ale v analýze nedostatků ještě dál - zde je výběr z jeho nářků:

 

 

  • "Večerníček se pohybuje po pochybném schodišti bez zábradlí. Chladnokrevně při tom škodí životnímu prostředí rozhazováním papírů, které patří do kontejneru s recyklovaným odpadem.

.

  •  Večerníček na konci schodiště bezmyšlenkovitě skáče do neznámých hlubin.

.

  • Stále se při tom usmívá, což může u nezletilců evokovat pocit, že by měli napodobit jeho sebevražedný skok do hlubin.

.

  • Večerníček, ač zjevně dítě, řídí automobil, a navíc se nevěnuje plně řízení. Opět se usmívá, ačkoli není připoután bezpečnostním pásem. U dětí to může evokovat představu, že řídit bez řidičského průkazu bez připoutání pásem je velká legrace.  ..

 

  • Večerníček balancuje na nebezpečné tyči zakončené kolečkem. Nevěnuje se dostatečně řízení, čímž ohrožuje nejen svoji bezpečnost. Napodobení Večerníčka může způsobit těžké úrazy.

.

 

  • Automobil, který používá Večerníček, svými zplodinami unikajícími z výfuku ani náhodou nemůže odpovídat platným normám a jistě by nedostal osvědčení o technické způsobilosti,"

  

 

Tohle vše vypočítává nespokojený divák. Rada ČT pak na divákovu žádost, aby veřejnoprávní televize přestala vysílat zmíněnou znělku, která je podle něj  "v rozporu s výchovnými cíli", odpověděla:

 

"Rada České televize doporučí generálnímu řediteli, aby do znělky Večerníčku byly doplněny některé bezpečnostní prvky jako zábradlí, bezpečnostní pásy, padák a aby úvodní sekvence byla opatřena výrazným nápisem Třídíme odpad". Nad rámce stížnosti radní ještě navíc objevili další nedostatek: absenci cyklistické přilby. Tu nyní nahrazuje "primitivní papírová čepice".

 

 

PEVNĚ DOUFÁM,

ŽE VY SE NEBEZPEČÍ, KTERÉ VE VEČERNÍČCÍCH HROZÍ VAŠIM ROBÁTKŮM,

NEBOJÍTE :-)))

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]