O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TĚŠENÍ TROCHU JINAK PDF Tisk E-mail
Neděle, 13 červenec 2014

Je to tři roky, kdy jsem se v tuto roční dobu „těšila". Coby zkušená matka jsem tak akorát s mírným přestihem prala, žehlila, čančala a kochala se. Prostě chystala jsem výbavičku pro naši poslední princezničku... Po třech letech po naší Gabčulce jsem si vše zopakovala. Umyla a vyprala jsem kočárek, nažehlila nebesa a peřinky do postýlky, načančala košík na miminko, každou chvilku jsem se probírala maličkými oblečky a vzdychala jsem nad tou nádherou.

 

 

 

 


 

     Pokaždé, když jsem měla chvilku, představovala jsem si, jak v postýlce leží to maličké miminko, jak si něžně brouká a cucá prstíčky. V duchu jsem přímo viděla kudrnatou černou hlavičku, roztomilé prstíčky na nožičkách, nadýchané šatičky s volánky a hebkou chlupatou deku, kterou ten drobeček neustále odkopával.

 

     Uplynuly další tři roky a je to tady zase.

 

    V pračce se pere potah kočárku, v sušičce se suší jedna várka miminčího prádla a já zase mám nutkání vykoupit celý obchod s kojeneckým zbožím. Na stole leží umytá vanička a přebalovací pult, v tašce je zase sbalený fusak se zavinovačkou a já se pokouším napasovat potah na autosedačku. Kdybych si aspoň pamatovala, kudy který ten popruh vedl a do které díry jsem ho měla strčit nejdřív.

 

     Ano, uhodli jste, je to tak. Už za pár dní tu bude malé, roztomilé, růžovoučké a možná i černovlasé miminko.

 

     Jen pár dní nás dělí od chvíle, kdy mezi nás přijde další princezna.

 

x x x

 

 

       Beru do rukou všechny ty věci a jsem krásně rozechvělá. Vzpomínám, jaké to bylo před třemi lety. Cítím stejné rozechvění, stejné pocity. Jsem dojatá a natěšená jako tenkrát. S prťaty si říkáme, jaké to bude, až povezeme naši Elišku v kočárku parkem a kdo ji poveze. Vlastně je všechno jako předtím, jen o ty zájemce o kočárek je o tu "čtvrtorozenou Pavlínku" víc.

 

     Stejně jako tenkrát finišujeme s rekonstrukcí bytu. Moji chlapi dělají omítky a malují, postýlka stojí v mé dílně složená a čeká, až bude v novém bytečku domalováno a nastěhován koberec s nábytkem.  Nastávající maminka se modlí, aby tam malá vydržela co nejdéle, než bude vše nachystáno a připraveno, dítko si ale stejně pojede podle svého scénáře.  Takové malé - už podruhé tříleté - deja-vu.  

 

      Rekonstrukce, stěhování, miminko.  Do třetice všeho dobrého.

 

     Jen to těšení je tak trochu jiné. Možná jednodušší. Takové volnější, nezadýchávám se do schodů, skoro lítám a vznáším se. Žádné oteklé kotníky a těžké nohy.

 

 

No, aby ne.

Zanedlouho se nám totiž narodí vnučka...

 

PAVLA - VODOMĚRKA

 

 

 

 

Komentáře (12)add feed
Pavli, moc a moc gratuluju! : Myška
Přípravy se stihnou, hlavně ať je Eliška i její maminka v pořádku.

Být babičkou je úžasná věc. Nechápu ty ženské, které se za to stydí a ani se nenechají od vnoučete oslovovat "babičko". Přitom je to z úst toho mrněte stejně krásné, jako když před lety jeho rodič poprvé řekl "maminko".
červenec 14, 2014 06:36
Mysko, : Mikin
My mame tady na Yukonu na 2 mesice oba vnuky (1 a 3 let) a neni nic krasnejsiho. Treti je na ceste. smilies/smiley.gif
červenec 14, 2014 06:55
... : mia I
přeju malé aby kromě zdraví zdědila po babičce také cestovatelskou krev a básnického ducha.

Vnučku, které bude na podzim pět, si momentálně užívám. O víkendu jsem ji vzala poznávat Šumavu. Byly jsme v pohádkové chalupě v Mlázovech, na hradu Velhartice a rozhledně Svatobor u Sušice. Založila jsem jí sbírku dřevěných turistických známek, tak už má v plechové krabičce dvě, z hradu a rozhledny. A je blažená. Mlsáme na zahradě angrešt, rybíz, asijské švestky, ze starého minikola po našich dětech jí manžel vyrobil klasické odrážedlo. Chodí sbírat vajíčka, je spokojená. Teď ještě spí, dopoledne ji odvážím zpět k rodičům.

Tak ať Pavli vše dopadne jak má. První vnouče je první vnouče, vnoučata se půjčují, člověk si je užije daleko lépe než vlastní děti. Jen ten strach aby se jim nic nestalo to občas kazí.
červenec 14, 2014 07:12
Díky... : Vodoměrka
musím říct, že se těším... miminko přibalím k prtěti a prckovi a uděláme tak trojschodeček... hahaha... všechny budou tři roky od sebe... teď jsem jen děsně zvědavá, který den si Eliška vybere pro svůj úvodní taneček... smilies/wink.gif
červenec 14, 2014 08:24
Závidím : Michal
vám všem ovnoučkovatělým. Našim se děťátko nějak nedaří a nedaří až to nakonec vzdali. Tušíte jak trpíme? smilies/angry.gif
červenec 14, 2014 10:05
Michale, : Dee dee
urcite netrpite tak jako vasi mladi:-( Ale pod tento clanek patri radost, tak at si to babicka, maminka i male teticky uzivaji:-) A samozrejme i zucastneni chlapi;-)
červenec 14, 2014 10:15
Michale, taky nemám vnouče vlastní. A zatím mít nebudu, ani jeden z kluků se na to nechystá. : Myška
Ty chvíle štěstí zažívám s vnoučkem nevlastním.
červenec 14, 2014 12:44
No ta moje závist : Michal
není zlá, prostě bych chtěl taky nějakého prcka okolo. Tak se aspoň radujem že se z Ameriky stěhují do Francie a budou blíž.
červenec 14, 2014 14:23
Michale, : Vodoměrka
snad se ti to splní a budeš mít brzo taky nějaké to vnoučátko... pravda je, že já to jako vnoučátka snad ani neberu, prostě bude další prtě v rodině... teď tu mladí byli a probírali jsme výbavičku a oblečení a já mám pocit, jako by to prostě bylo další moje dítko... nevím, jeslti nějaký ten babiččí pocit ještě přijde nebo jestli se narozením něco závratně změní, zatím je to "naše" miminko... teda je jejich, ale zdá se, že obě nastávající babičky to bereme jako dalšího člena naší velké rodiny...
Abych to vysvětlila... skorosnacha je ze čtyř dětí, její nejmladší sestra je jako naše Gabča, s její maminkou jsme stejný ročník... a výborně si rozumíme, poslední dobou spolu trávíme dost času nad korálky... smilies/smiley.gif smilies/wink.gif
červenec 14, 2014 14:54
Vodoměrka : mamča
Blahopřeju k dalšímu přírůstku do rodiny.
Věčná škoda nevyužít minulých i současných zkušeností s výchovou potomstva. Otevřte si s dcerou minijesle a školku dohromady. Přiberte ještě pár dětí navíc, a je vystaráno ! smilies/cheesy.gif
červenec 14, 2014 16:54
... : Sandra.
Takže vnouče? A já si zrovna říkala, že jsi hustá, že jsi šla do pátého...ale být babičkou je určitě taky prima. To "půjčit a vrátit" má své kouzlo:-)
červenec 14, 2014 19:47
:-))) : Vodoměrka
Jo, nejsem zas tak hustá, ale mít o pár let méně... hmm... takže fakt jen vnouče... smilies/wink.gif
červenec 14, 2014 20:03
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]