O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KDY ZAČÍNÁ PUBERTA? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 08 červen 2009

Mojí Markétce je osm let a pár měsíců. Je to hezká, chytrá a celkově příjemná holčička, aspoň do nedávna byla. Je to pár týdnů, kdy jsem si uvědomila, že se mi moje krev mění před očima. Začalo to velmi nevinně. Najednou toho odmlouvání, „neeee" a „očí v sloup" bylo víc než kdykoliv jindy a víc než bych považovala za běžné a snesitelné.

 

 

 

 

 

 

     V koupelně chce být najednou sama, oblečení si vybírá jen jaké chce ona a pokud si vůbec dovolím do toho zasahovat, většinou se nesetkám s vřelým přijetím. Spíš naopak. Vede si tajný deník, přelouskala knížku - Jak jsem přišel na svět, kde je velmi jemnou formou a obrázky popsáno opravdu všechno. Zavřela se ke mně do ložnice, zalezla si pod peřinu a četla a četla a četla. Když jsem potom přišla za ní a mateřsky a starostlivě si s ní o tom chtěla popovídat, poslala mě slušně někam. Mami, prosím tě..., a zase ty oči v sloup. Svěřila jsem se svojí kamarádce pedagožce. Ta se na mě pobaveně usmála a řekla, no už je to tady. A co? Nesměle jsem pípla. Období očního bělma, odpověděla a názorně ukázala ten otrávený pohled směrem nahoru, mě v poslední době tolik známý.

 

 

    „Na tohle se připrav, obrň, nic moc neřeš, jen vydrž. Ještě to není to pravé, co tě čeká, tohle je jen taková příprava, abys to pak nedostala rovnou z první, ale měla šanci si zvyknout, že budeš mít doma pořádného, drzého a těžce snesitelného puberťáka." Moc si zatím nedovedu představit, že se z mého sladkého děťátka opravdu stane tohle, ale zase na druhou stranu, má po kom mít bouřlivou a nesnesitelnou pubertu. Pokud to bude jako u mě, nechám se rychle zavřít do nějakého ústavu, nebo odjedu někam na hodně dlouhou dobu.

 

 

     Zatím nějak přežívám a snažím se ji chápat a podporovat. Nedávno si vlezla ke mně do koupelny a zvědavě mě pozorovala, jak si na obličej nanáším jiný, trochu hezčí. Trochu se při té zábavné podívané rozšoupla a začala mi povídat. Byl to takový ten holčičí rozhovor. Povídala o holkách a jak a co spolu dělají v partě a pak o klukách ze třídy. Začala těma, kteří jsou nemožní, protože o přestávkách běhají a perou se a pak taky o těch, co už tak nesnesitelní nejsou a o těch toho napovídala fakt hodně. V duchu jsem si říkala: tak už to začíná. Nejdřív jsem měla na jazyku otázku, jestli se jí taky nějaký nelíbí, ale pak jsem to polknula, protože by mě asi zase stihlo nějaké to - „mami, prosím tě...". No, hezky jsme si pokecaly.

 

 

     Pak jsem ji učesala culíky, dala pusu a vystrčila vstříc tomu jejímu vlastnímu životu a pozorovala, jak poskakuje s velkou žlutou aktovkou směrem škola. V práci i odpoledne mě napadaly všechny ty maminkovské melancholické myšlenky - o tom, jak ten čas letí a ty děti rostou a že nedávno nosily plínky a teď už se malují atd. Markétka se vrátila po obědě z družiny, vlasy jakoby proletěla hustým křovím a na jejím růžovém tričku a riflové sukénce se krásně vyjímal polední špenát i se žlutým vajíčkem, vedle to vypadalo na skvrnu od polívky, nebo čaje. To opravdu nevím. Tentokrát jsem výjimečně nenadávala, usmála jsem se a pomyslela si, že mám doma pořád ještě malou holku - chválabohu.

 

 

Paula

 

 

 

Komentáře (43)add feed
Paulo : mia
jsi štastná a starostlivá máma smilies/smiley.gifTy deníčky jsme u nás taky zažili.V pubertě dej pozor na přecitlivělost.Naše starší dcera byla hodně plačtivá tak kolem 13.roku.
červen 08, 2009 20:42
Mám ráda teorii o pubertě, kterou vtipně okomentoval Marek Eben : : mamča
"Marek Eben o pubertě
Možná, že puberta je jeden z nástrojů, jak příroda pečuje o lidský rod, aby nevyhynul. Protože člověk by asi nikdy dobrovolně neopustil to bezpečí vlastní rodiny, kde je o něj postaráno milujícími rodiči a rodiče by asi těžko přenesli přes srdce, že to rozkošné a bezproblémové dítě najednou odchází. Ale pak přijde spásná puberta a z toho rozkošného dítěte se stane nesnesitelný jedinec, který opovrhuje svými rodiči, jejich hudbou, jejich oblečením, jejich životním stylem, takže nakonec jednou, když praští dveřmi a odejde, rodiče to jakž takž přežijí.

A co je zajímavé, že hned venku na toho nesnesitelného jedince čeká jiný nesnesitelný jedinec, ovšem opačného pohlaví, který také před chvílí někde praštil dveřmi a ti dva nesnesitelní pocítí k sobě tak neuvěřitelnou náklonnost, že spojí své životy a stanou se z nich ti báječní milující rodiče, od kterých by žádné dítě neodešlo, nebýt puberty. Je to podle mě velmi rozumné, a co příroda dělá, dobře dělá."

červen 08, 2009 20:46
To se ti povedlo Paulo, : Alena P-H
cetla jsem a vzpominala...
Nez se ma dcera dostala do tohoto obdobi, byla jsem presvedcena, ze puberta je jenom vymluva neschopnych rodicu. Ja si prece s mou dceruskou tak krasne rozumim, venuju ji cas i pozornost, pusobim pedagogicky na vsechny stranky jeji osobnosti a ma dostatek lasky ze vsech stran... Ha, jak naivni, a uprimne receno blba, jsem ale byla. U nas to propuklo pozdeji, tak ve 12 - ale najednou, bez znaku a moznosti pripravy. Proste jeden vecer sla spat jako milounka holcicka a druhy den rano se vzbudila jako pubertacke monstrum. Privedla mne na pokraj silenstvi svyma rolovacima ocickama a nejenom...kdo nezazil nepochopi...smilies/smiley.gif
Ted ma 22 a uz z ni zacina byt zase snesitelny clovek a mne se do duse dokonce plizi nadeje, ze snad kdysi v budoucnu bude normalni clovek.
červen 08, 2009 20:49
copak o to, kdy začíná : alena puntíkovaná
průšvih je v tom, že u některých jedinců nikdy nekončí
červen 08, 2009 20:54
dievcata : Sipik
Dievcata asi skutocne zacinaju skor, v Anglicku som bola dva roky v tej istej rodine, chlapcek mal v case ked som u nich zacinala 8, dievcatko 10. S nou to uz poriadne mavalo v desiatich rokoch, on bol v tom veku este maznave babo.
Teraz sledujem niektore Ninkine spoluziacky v skolke, ktore maju cca 5 a pol a niekedy zasnem. Ucitelky tu partiu volaju "nase pubertacky". Ale v ich pripade je to podla mna hlavne vplyv maminiek, ktore chcu mat z deti velke damy a ony same maju hviezdne maniere.
Ja nehviezdim, tak nam snad to detstvo este chvilku vydrzi.
červen 08, 2009 21:18
Jojojojojoj, puberta... : Vodoměrka
taky mi z ničeho nic, přes noc, tajně a nečekaně, skočila puberta na dceru a zatímco večer šla spát moje princezna, ráno se v její posteli probudilo cizí, protivné a odmlouvavé dítě... jsem ráda, že jednu pubertu už máme skoro za sebou a do té další mě zatím ještě pár let čeká... mimochodem, synova puberta se neprojevuje očima v sloup a úšklebky, ale blahosklonnými úsměvy typu "jak jste všichni hloupoučcí, jen já jediný to vím a znám líp" a gegláním horní části těla dopředu a dozadu a divnými pohyby rukama... ach jo... doufám, že Gabčulíkova puberta bude jiná, jemná, tichá a poklidná... prostě právě taková, jakou bych si po tom všem zasloužila smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 08, 2009 22:49
Mám dvě známé : erika
s dcerama ve věku 8-10 let, co si taky stěžují na "pubertu" - holky jsou především nebývale drzé a odmlouvají. Jenže puberta začíná teprv se začátkem vývoje druhotních pohlavních znaků a aspoň u těchto konkrétních případů jsem si jista, že ty dívky jsou pouze špatně vychované. Nechci vidět, jak je budou zvládat, až opravdu přijde puberta. Ta přichází skutečně v každé generaci trochu dřív, ale vymlouvat se na to dokonce už ve školce (!) je vážně mimo mísu. Sama mám doma šestnáctku, vím, o čem mluvím.
červen 08, 2009 23:15
... : Hani
Ahoj, dlouho jsem se tu neozvala, jen jsem sledovala cvrkot :-))
Musím říct, že moje dcerky pubertou propluly se mnou ve stejném kamarádském duchu jako kdysi já s mojí mamkou. Byly sdílné a já si ten jejich věk moc užívala. Ráda na to vzpomínám. Zato se "pubča" vyřádila nebo spíš pořád řádí na mladším 14 letém vnukovi. To si moje milá dcerka užívá, nejen pošklebků, koulení očima, nenávistí k učení, ke všemu co nemá klávesnici. Nevydrží chvilku sedět...a děsně si vymýšlí. Letí na něj holky o hlavu vyšší, občas mu "voní" triko po cigaretkách.. Je to kašpar třídy. Ale je to jen póza, v jádru je fajn. Jen jde o to - přežít. On i my :-))
červen 08, 2009 23:26
erika : Sipik
Ak si myslela tou skolkou moj prispevok, tak sme sa nepochopili. Len som konstatovala, ze spravanie pubertacok mozu mat aj dievcatka v skolke, pokial ich maminky k tomu, snad nevedome, vedu. Je pre mna trosku sokujuce, ked si 4-5 rocne dievcatka ukazuju v zachode nohavicky a "podprsenky", maju namalovane nechtiky, alebo su zamilovane do svojho spoluziaka. Ale mozno je to normalne, len som zabudla smilies/shocked.gif . Nastastie moje dieta to zatial nepostihlo.
červen 09, 2009 00:11
někde, : kordulinka
jsem četla, že puberta je, když si dítko začíná myslet, jak tak chytrý a krásný "já" může mít tak blbý rodiče?
dnes se mi zdá, že puberta mojí dcery se asi nějak přeskočila, jelikož od malička byla
prostě svá! Jakoby svět kolem existoval mimo "její veličenstvo"! Dnes jí je 23 let a teprv začíná být milá a sdílná a dokonce se ptá na mé názory! A přitom si celé své dětství uměla vždycky líp poradit! Jak zvláštní! Teprv dnes si dcerušku užívám, když dá hlavičku do mého klína a nechá se hladit, jak malinká holčička, teprv teď mám dcerušku!
červen 09, 2009 07:14
Můj 13ti letý : Ivča
je momentálně ve fázi odpoutávání od rodiny.Čili vše pro kamarády ,mami ty jsi nemožná ,zastaralá,já jsem king...Uáááááá....
Kdysi mi povídal kamarád: V pubertě mě děsně štval otec...kolikrát jsem se na něj jen podíval,nic jsem neřekl a dostal jsem jednu přes hubu....Nechápal jsem proč...Dnes mám doma dva puberťáky.....A už vím,za co to bylo!!!!!!!!!!! smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 09, 2009 07:56
... : katka*
no to je téma jak vyšité... Mám doma 3 exempláře...
18letého (viz článek "nezdárný junior", pak 13 letého a 10 letou "holčičku.
zrovna včera jsme byli s prostředním - 13letým synem nakupovat zásoby na týdenní školní výlet do Itálie. No, lepší je ho šatit než živit -nechali jsme tam 1500 a to mají zajištěnou plnou penzi! smilies/shocked.gif
A jinak jsme koupili taky malý diskrétní balíček pro případ "co kdyby..." třeba se mu budou hodit, člověk nikdy neví. Nicméně já v jeho letech jsem o tom neměla ani ponětí ...
to je ta dnešní mládež smilies/cheesy.gif
červen 09, 2009 09:11
maji plnou penzi? : mura1
tak jaky tydenni zasoby?

jinak moje holcicky prosly pubertou celkem bez ujmy na zdravi meho i jejich, zaplatbuh za ty dary. o to vetsi jsem pak chytla ranu se starsim chlapeckem, kdyz jsem se domnivala, ze v 16ti mame toto rizikove obdobi za sebou. a vzapeti prisla ta rana. clovek by mel mit nejdriv chlapecky, teprve pak az holcicky. byl by pak pripraven a zocelen a ne permanentne vysokovavan, jako kdyz je tomu obracene. jeste mam doma jeden 14tilety exemplar, tak jsem zvedava, co se vyklube z nej. zatim je to porad mile medvide. ale tentokrat jsem uz ve strehu.
červen 09, 2009 09:30
U syna jsme pubertu vůbec nezaznamenali, : Míša šíša
s dcerou to bylo trochu horší. Pak jsem si ale vzpomněla na svoji pubertu a děkovala jsem bohu, že se dcerunka nepomamila. smilies/wink.gif
červen 09, 2009 10:11
Míšo šíšo, : Vodoměrka
vzpomněla jsem si díky tvému komentáři na svou pubertu a brečím nad tou smůlou, že se dcera nepomamila... jaké já jsem byla bezproblémové hodné a vzorné dítě... uáááááá smilies/wink.gif
Ale zjišťuju jedno, se syny se dá lépe vyjít než s dcerami (tedy aspoň u nás to tak je), takže proto mi osud daroval ještě jeden exemplář ženského pohlaví... smilies/smiley.gif
červen 09, 2009 10:16
No vidíš, Vodoměrko, : Míša šíša
přesně takové bezproblémové, hodné a vzorné dítě se přáli mít moji rodiče. Dodnes je nedokážu přestat obdivovat za to, že mě tenkrát nezabili anebo aspoň nevyhodili z baráku. Zajímavý na tom je, že když dnes s nimi o tom mluvím, tak říkají, že to nebylo až tak hrozný. Tenkrát si to ovšem nemysleli! smilies/grin.gif Ach ta selhávající paměť, není nakonec milosrdná? smilies/wink.gif
červen 09, 2009 10:24
můro : mia
To jako fakt bys 13letýho kluka poslala na týden do Itálie a spoléhala na to,že má plnou penzi?Vždyt ty kluci jsou jak kombajny co se týče jídla.
červen 09, 2009 10:27
Jo, milosrdná... : Vodoměrka
s odstupem roku, dvou let taky říkám, že to nebylo zas tak strašný, že to mohlo být i horší... hahahaha.... ale každý večer si rodič musí před spaním opakovat: Nezabiješ! Nezabiješ! A pak to jde... smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 09, 2009 10:27
mio : mura1
no, fakt detem na zajezdy, pokud maji plnou penzi, jidlo navic nebalim. natoz za 1500 kc. to neprozerou za tyden ani doma.
červen 09, 2009 10:40
... : katka*
můro, mio - ano ano, je to pravda. Mají sice 3x denně jídlo, ale večeře je v šest a do rána je daleko... tak veze spoustu sušenek (tatranky to jistí), paštiky a zalejvací těstoviny... tak snad přežije... smilies/cheesy.gif
je fakt že i doma "žere" jak nezavřený...
ale zatím moc nezlobí... jenom trošku
červen 09, 2009 10:57
Hm, teda Muro, vyměníme si děti... : Vodoměrka
teda syna... tak na měsíc... ten náš (bude mít 16, 190 cm) s prominutím žere jako rakovina... odhadem sní tak totéž, co já s velkým Tomem dohromady a když se zadaří, tak i Lucčinu a Gabčinu porcičku navíc... no prostě je pořád hladový, já jíst jen polovinu toho, co on, tak neprojdu ani vraty od garáže... on snad má tasemnici či co smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif A kdyby měl mít jen to výletové jídlo 3x denně, asi by tam umřel hlady... takže by ty plné penze musel mít nejméně dvakrát smilies/cheesy.gif
Jo, prý to tak kolem dvaceti - dvaadvaceti let přejde, říkala mi sousedka, šťastná matka tří synů od 24 let nahoru... ty její už to přešlo... teď prý pro změnu jedí děsně zdravě a dietně... což prý navíc stojí ještě víc peněž, než když jedli jako nezřízení... smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 09, 2009 11:06
hm, tak asi ziju na jine planete nez mia a mura.. : mila1
kdyz nekam svoje deti vypravuju, a to tam maji vzdy jidlo zajisteno, tak jim balim spoustu veci s sebou a myslim si ze to je naprosto normalni..a kolik ze proji moje dite za tyden? kdyz sectu obed ve skole, svaciny, snidane a pak nekolik veceri, tak urcite vic nez za tech 1500
červen 09, 2009 11:08
Milo : mia
proboha vždyt já se nad tím taky pozastavila,že by Můra poslala kluka na týden takhle!!To mi opravdu přijde macešský.Tak mi nepodsouvejte co jsem nenapsala.
červen 09, 2009 11:14
tak to se mas milo, co ohanet : mura1
prozrat moje deti 24k mesicne, tak jim nezbyde ani na jizdenky a sedime doma po tme pri svickach smilies/smiley.gif
červen 09, 2009 11:15
Moje hodná beruška : Ája
taky přestává být hodnou beruškou smilies/smiley.gif V létě jí bude 12, občas je děsně drzá, odmlouvá, tisíc řečí pořád... Nějakej manuál na zacházení s puberťáky byste neměli..? :-) Jak reagovat na drzosti a tak...? Jak reagovat na to, že říká sice poměrně přijatelná slova, ale naprosto nesnesitelným tónem? Oči v sloup teda nedává, to ne :-)
červen 09, 2009 11:19
... : katka*
abych tedy upřesnila. na cestu busem dostane vééélikou svačinu. pak mají zaplacenou plnou penzi - českou kuchyni i kuchařku, ale prostě běžné porce jídla pro kluky v tomhle věku nestačí. tak jsme nakoupili 20ks tatranek, 5ks BBsušenek,10ks paštik a 10ks instantních těstovin a instantní nápoje. Přijde mi to lepší, než aby si kupoval jídlo tam (kapesné opravdu vysoké mít nebude.
Samozřejmě, že dítě projí víc než těch 1500 za týden, to se přece takhle nepočítá, kolik sní. No má hlad, tak jí, ne? a puberťáci žerou.
červen 09, 2009 11:31
Tak jsem taky zavzpomínala na puberty : Milene
mých dospělých dětí. Syn ji prožíval naprosto bohémským způsobem, nedržkoval, nehádal se, jen se připitomněle usmíval, protože jediný co ho zajímalo byla hudba a počítače a vysílačky. Mami klid, tak se nerozčiluj, to počká, ježiž to ale není nutný, proč?, atd. z jeho klidu ho vopravdu nic nevyvedlo. Svoji pubertu prožíval absolutně nad věcí, všechny normální starosti byly zbytečný. Chodil v příšernejch kalhotech s rozkrokem u kolen, trika s obrázkama, co jsem nevěděla co znamenají, od 14 let dlouhý vlasy, který si odmítal česat, proběhly i dredy. Teď už je normálně v cajku, šikovnej kluk. Dcera to bylo fakt něco jiného, neustále se dohadovala, prosazovala svoje (zdálo se mně úplně nemožný) názory, všechno bylo blbý, nejvíc rodiče, kteří nechápali její požadavky. A pak se taky neustále urážela a trucovala. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif Teď už má vlastní dítě, tak se těším až bude prožívat jeho pubertu. Ale to si ještě počkám.
Ájo - jo návod, ten není. smilies/wink.gif Prostě to musíš vytrpět. Každý dítě je jiný. Jen jsem měla obavy z partiček a tak.
červen 09, 2009 12:09
Ájo, : katka*
já nevím, návod asi není. Co ignorovat? ale když ono je to taaak těžký...
jediné co se dá poradit je: PŘEŽÍT
červen 09, 2009 12:33
Vodoměrko: : kordulinka
kdy že to má jako přejít? myslím to žraní? mému synovi je 24 let, a ještě ho to nepřešlo, mamahotel funguje a tak se činí! Jezdí jen na víkendy, ale to už týden předem plním lednici!
fakt tasemnice, po vydatném obědě si jde namazat chleba, po půlhodině dojídá hrnec s polívkou, mezi tím zmizí buchta ze stolu,....kdy tohle skončí, to tedy nevím! a to nesportuje, a jen sedí v knížkách a počítačích! tak já nevím!? a puberta? vůbec u něj nevím, kdy to začalo, ale mám pocit, že to nepřejde nikdy, že by to bylo tím, že je chlap?
červen 09, 2009 12:42
Kordul, : Vodoměrka
teď jsi mi vzala poslední iluze... tak možná v pětadvaceti... ale s tou buchtou... upekla jsem na celý plech rebarborovou s tvarohem, a synátor jde, v jedné ruce velký talíř, v druhé nůž a zakrojil si půl plechu... musel to rozdělit na tři díly, aby se mu to líp vešlo na talíř a kdybych nebyla pohotová a jeden ten největší kus mu nezabavila a plech neodnesla, k odpolednímu kafi bychom neměli nic... nebo možná drobečky by nechal... smilies/wink.gif
červen 09, 2009 12:47
jeste k te puberte : mila1
Rekla bych, ze pro mne je horsi ta, co prozivam se svou dcerou, nez ty, co byly s mymi syny.Asi ve mne vidi sokyni, ci co a podle toho se ke mne chova. Bojovne a zarputile. No zhluboka dycham a cekam, az to pomine a bude z ni zase ta prima holcina, jak ji znam.
červen 09, 2009 13:54
potrebujem radu : Sipik
Baby, mimo temu, ale tu je zivo - poculi ste o tom, ze by sa do kysnuteho cesta daval kypriaci prasok? teraz som videla taky recept na rozky, islo tam drozdie aj kypriaci prasok. Ze ci to ma nejaky zmysel :-/ lebo ak ano, tak to vyskusam, tie bezlepkove somariny maju taku hrubu korku, mozno by to pomohlo, neviem sa dopracovat k maksiemu vysledku smilies/shocked.gif
červen 09, 2009 17:03
milo1 díky : marci
konečně mi došlo,proč se najednou ta moje sladká holčička (včera 11)chová,jako bych jí šlápla na kuří oko.
vidí ve mě sokyni-to je ono!!!!
smilies/smiley.gif
většinou jdu pryč a v duchu děkuju mamce,že mě nezabila - nebyla jsem o nic lepší smilies/cheesy.gif
červen 09, 2009 17:48
jo, to žraní : alena puntíkovaná
to byl děs. Já pekla v noci, aby to měli ráno k snídani, bramboráky z tříkilovýho opytlíku, palačinky zadělávaný v lavoře, jídlo jsem jim dávala na takový ty velký talíře na chlebíčky....a pak se šli dorazit o patro výš k babičce.
červen 09, 2009 21:26
Sipíku, : Ája
je to opravdu mimo téma, ale s bezlepkovým vařením /pečením nějaké zkušenosti mám, tak jestli chceš, napiš mi na email :-) Akorát nevím, co jsou to rozky? :-)
červen 10, 2009 08:10
Ájo, : Vodoměrka
rožky jsou rohlíky smilies/wink.gif
červen 10, 2009 08:10
aha :-) : Ája
nojo, ale tak bezlepkový rohliky teda neumim.. :-( Zkoušela jsem takový z tvarohovýho těsta, nebyly špatný, ale k rohlíkům to mělo daleko..
červen 10, 2009 08:12
bety : ladybird
Návod na přežití dceřiny puberty je krásně popsán v knize Betty Mac Donald - Co život dal a vzal.. "Ve dvanácti letech odvézt děvče do švýcarského penzionátu a v jedenadvaceti si přijet pro dokonale vychovanou mladou dámu." Nám zbývajícím, nevybavenými nezbytnou sumičkou švýcarských franků, nezbylo nic jiného, než to přežít, je to náročná životní zkouška. Ale dnes, kdy už dcerka má sama tříletou holčičku, má už ona vítr z dcerčiny budoucí puberty, když si vzpomene na svou. Jinak knihu radím číst léta stále dokola, dokud to nepřejde!!!!!! smilies/grin.gif
červen 10, 2009 11:13
... : bb
copak dcera, to byla krása. Teda teď, 5 let poté, mi to tak připadá :-) milá, slunečná povaha, sice trošku problém ji na chvíli zachytit v letu, ale jinak prima lvice, silná, osobitá, pohodová. Ale její bratr, to je síla.
červen 10, 2009 11:22
Včera : Milene
když jsem čekala na zastávce autobusu, byla jsem svědkem jak jedna ze dvou asi tak 12 tiletých holčin mluvila telefonem s matkou. Něco o jídle a tréninku. Ale celý to bylo doprovázeno těmi úžasnými ksichty. Občas si ulevila "Ježiš" a pak zase oči sloup. Já jsem se fakt bavila a bylo vidět, co si přesně v té chvíli o matce myslí. A nahlas to řekla tý kamarádce, až když domluvila. Ježišmarja, vona fakt není normální. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif A myslím, že máma na druhý straně si myslela to stejný smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 10, 2009 11:47
ja znam jen bezlepkovou babovku : mila1
dela se misto mouky z pudinkovych prasku a je moc dobra
červen 10, 2009 12:06
snad nam to vydrzi. : nantaali 1
Mam dve dcery 15 a 14 let-to podle dne narozeni- podle nich 15 a 16, vlastne jsou skoro dospele rikaji ony. Od malinka jsme si si nimi povidali o vsem,vazne ses nimi da diskutovat o sexu i pri veceri. Nedavno jsme meli navstevu moji svagrove z Ceska a zrovna se probiraly doma velikosti a druhy kondomu a jak na to / pouze Teoreticky/ a ta padala do mdlob. a nemohla to pochopit, ale domnivam se, ze je lepe diskutovat nez zakazovat.Ja jsem nemocna a sedim na voziku, ani jedna se za to nestydi, naaopak, kdyz jsem se vratila z nemocnice po operaci mozku a tudiz bez vlasu. Mely jsme jiz davno koupene listky do divadla a na moji otazku jestli se mnou stejne pujdou a nebude jim vadit jak vypadam /desne/, tak mne obe rekly, ze je to "häftig"- nevim jak bych to prelozila, ale zkratka jim to nedelalo potize.V sobotu jely kazda se svou tridou na vylet a obe se se mnou loucily s objimanim a pusou. Ten, kdo opet padal do mdlob byla moje svagrova a trochu i ja.Teda obcas se ta puberta objevi, ale kdyby to takhle zustalo,neni na co si stezovat.Obcasne prasknuti dveri a krik ,kdo uz si zase pujcil bez dovoleni moje sminky/tedy,ne moje- jedne z nich / to se da vydret.Moje motto je. Rikat pravdu a vyzadovat pravdu.Kdyz slibovat , tak to dodrzet.
červen 10, 2009 16:23
puberta : leninka
me holce je 11 a je v puberte dskata je tedy strasne ale zato jsem pred mesicem porodila sofinku jsou o 11 let ale nikola mi velice pomaha se sofinkou mesic starim miminkem mam velkou radost ze mi alespon se sofcou pomuze
listopad 25, 2012 19:05
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]