O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PROČ DÍTĚ NEJDE REKLAMOVAT? - II. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 02 říjen 2008

Zdravím vás, přátelé, syn mého přítele je velmi podobný jako v tom minulém příspěvku: nezvladatelný, nereaguje na jakékoliv instrkuce.. - stůj u cesty atd.. Jak mu.něco zakážeš, tak to přesně udělá.. a má 4,5 roku. Ze školky ho vyhodili - neví si s ním rady, teď je dokonce už ve třetí - a opět, po jednom jediném dni telefon, že neví, co s ním.

 

 

 

 

      Hrát s dětmi ho nebaví, nebaví ho pozorovat zvířátka v ZOO... Má rád jen čísla. Usíná s kalkulačkou. A také velmi špatně. Problémy jsou i s jídlem - nechce jíst cokoliv jiného mimo jogurt a sladké, při jídle je neuvěřitelné rodeo.

 

     A navíc ubližuje dětem kolem sebe - speciálně mladším. Kope a  ubližuje třeba i dospělým a má z toho legraci... Na hlazení a jakékoliv projevy lásky reaguje tím, že vás začne štípat.. nějak ubližovat... Sama jsem v jeho záchvatu vzteku od něj dostala pěstí.. a věřte, už to je znát.. však už to není žádné mimi.

 

     Vím, má to těžší než jiné děti... Jeho maminka ho teď během dvou let přstěhovala do třetí rodiny.. ale jak s ním jednat?? Jak reagovat na to, že ubližuje dětem i dospělým kolem??

 

      Máme ho doma jen jednou za měsíc, na víkend. Bydlí s ním teď už docela daleko.. ale věřte, bojím se bojím, aby si ve svých dvanácti na nás nevzal nůž... Věřte, jsme vyčerpaní už po dvou dnech a jeho maminka ta už taky - byť u ní je o něco zvladatelnější. Ale - hned jak se za ním zavřou dveře ve školce, je zase průser.

 

 

Prosím, poraďte - určitě jste tu nějaké zkušené mámy...

 

Sára

 

 

 

Komentáře (14)add feed
Zkusila : Mirabelka
bych zapátrat něco na téma "aspergerův syndrom". http://www.psycholousek.cz/downloads/Asperger.pdf
nebo: http://www.dobromysl.cz/diagnozy/aspergeruv-syndrom.htm Jinak přeji hodně sil.
říjen 02, 2008 20:14
... : Sára
Děkuji za typ, už jsme četli a studovali. Asi je to nejblíže tomu, jaký malý ve skutečnosti je...Teď jen najít způsob jak mu pomoci žít v běžné společnosti..Poslední zprávy od maminky jsou, že jej zařadí ve školce k učitelce přímo pro hyperaktivní děti...Tak snad si bude vědět rady, bude mít na starosti jen 2 kousky..

říjen 02, 2008 22:03
... : darkover
dop. kontaktovat www.apla.cz, tam lze vyšetřit, diagnostikovat a doporučit léčbu či resocializaci
říjen 03, 2008 07:09
Tady bych to : KK
laicky taky videla na Aspergera. Obávám se, že i tady se nevyhnete psychologické konzultaci
říjen 03, 2008 10:05
Nechápu : Jarda
co chceš za dva dny 1x měsíčně řešit.
Je přece zcela zřejmé, že výchova doma od matky se rovná nule. Ta se stará jen o sebe a je také úplně jasné, že ona si nedokáže poradit ani sama se sebou (za dva roky třetí chlap), natožpak s dítětem na které zvysoka kašle.

říjen 03, 2008 10:58
jo : Kamila
taky mám dojem, že ty, co chtějí poradit, možná přehledly, že se nejedná o pisatelčínu ratolest. Čili ti nepřísluší to řešit. Pomoci - no snad jedině obrovskou dávkou tolerance, kterou budeš dozajista potřebovat. Ale vyšetření? To je na mámě. A taky ano - možná je to dítě úplně normální, možná je jen psychicky zcela zdeptaný rodinnou situací.
říjen 03, 2008 11:27
... : karl
to dítě zřejmě nepoznalo opravdovou lásku myslím tu mateřskou, at´si přítel sáhne do svědomí, nějak mi to totiž celý neštimuje
říjen 03, 2008 11:45
... : karl
ještě bych dodala, že dítě je odrazem ovzduší v rodině, všechno se do něj promítne a to pak posílá dál. Je potřeba, aby si to obě strany uvědomily.
říjen 03, 2008 11:48
Jardo : neonka
Nejspíš by rádi věděli proč se tak chová a jak se mají chovat oni k němu, ne? Jestli to je fakt porucha nebo ne.
Pokud jsem v dosahu kousavýho králíka, nebudu mu strkat prsty do huby i kdyby byl jen na návštěvě přeci.
říjen 03, 2008 12:01
Ano Neonko, : Jarda
jen jsem chtěl namítnout, že jestliže je dítě 28 dnů v roce vychováváno ( spíš nevychováváno) nějak, tak já s ním za zbylé dva dny v měsíci nedokážu ani ťuk. Porucha to je docela jistě, jen si myslím, že dokud nebude odstraněna její příčina, je snaha Sáry předem ztracená.
No, a o příčině si myslím, že je jasná. Teprve po vytvoření alespoň přijatelného prostředí v rodině a po nějaké době skutečně trpělivé a DŮSLEDNÉ výchovy bych, v případě nezměného chování dítěte, začal uvažovat o nějaké vrozené mozkové poruše.
říjen 03, 2008 12:16
Jardo : neonka
Ano, proto jsem nemyslela vychovávat, ale chovat, vědět co můžou očekávat a jak se snažit jednat, ne korektivně, ale defenzivně, jako u kousavýho králíka na návštěvě.
říjen 03, 2008 12:30
... : Sára
Věci nejsou tak jednoduché jak se zdají a ještě lehčí je lidi soudit a odsoudit...Maminka se o Malého stará jak nejlépe je schopna..a o tom jsem přesvědčena...Proto se z výrokem že na něj zvysoka kašle nemůžu ztotožnit...Vím, že za 2-3dny v měsíci neuděláme zázraky, ale snažíme se najít řešení i s Maminkou a trápí nás to všechny..Sáhnout si do světomí, krásná věta...To že s batoletem odešla za jiným už asi změnit nejde...Proto děkuji všem, kteří poradili, neodsoudili a nezařadili nás mezi stvůry, které ubohému prckovi ubližují...
říjen 04, 2008 12:47
... : karl
já tě nesoudila, to si v první řadě uvědom. Jenže jak tady čtu tvůj příspěvek, lehce se dá z něj číst mezi řádky. Je sice hezký, že máš starost, ale víc by to mělo zajímat otce dítěte. Měl by to být z vás dvou hlavně on, kdo se musí pokusit kluka resociovat. A znovu opakuju, že v dítěti se dost věcí zrcadlí právě s okolí. Jinak plně souhlasím s Jardem.zp
říjen 04, 2008 15:04
... : Sára a Paja
Nevím, jak jinak nazvat tvé komentáře než souzením..Prosbu i kometář píšeme spolu, a stejně tak hledáme i řešení... Mám za sebou 8 let dobrovolnicé práce s dětmi a stejně si nevím rady..Proto hledám řešení i zřejmě ve sféře medicíny..Znovu děkuji pisatelkám za konkrétní rady a ne jen neřešitelné výkřiky do tmy...
říjen 04, 2008 19:14
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]