O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PROČ DÍTĚ NEJDE REKLAMOVAT? - I. PDF Tisk E-mail
Úterý, 30 září 2008

Dobrý den, díky že se můžu zeptat... Náš čtyřletý synek  mě pomalu a jistě dohání k šílenství. Jsem z něj už unavená. Má období,  kdy je perfektní a pak zase následují období totálně nesnesitelná. Nevnímá mě, opakuju mu všechno několikrát, osciluje stále v prostoru, nedokáže se zastavit v nevhodné činnosti na samotné napomenutí, musím ho zdržet fyzicky...

 

 

 

 

      Má absolutně neskutečné nápady: roztrhnout mi nacpanou igelitku (nákupem) na schodech, šplhat v obchodech po zboží (až ke stropu, nebo jak výše hromady dovolí), na kolemjdoucí vyhazuje náruče spadaného listí, v čekárnách - u lékaře, na poště, kdekoli  - nevydrží chvíli sedět, pořád po něčem šmejdí, musí mít něco v ruce, něco s něčím dělat...  na všechno možné se stále ptá, chce odpovědi....

 

     Když je podle mých měřítek hodný - to zn. že se ničeho nedotýká a neobíhá stěny kolem dokola, pouze pozoruje a ptá se a mluví a mluví a mluví, slyším od druhých,  jak je to neposedné a temperamentní dítě. A pravděpodobně po našem odchodu si řeknou, jaká jsem nemožná matka. Jen tak co si vzpomenu: dělal díry do pytlíků mouky, cukru.... olizuje výlohu obchodu s uzeninami, okusuje ředkvičky na pultě, rozhazuje letáky v lékárně... ani si to všechno nepamatuju. Je to strašné,  furt musím být ve střehu. Víte, připadám si jak štvanec, mám ještě holčičku 1,5 roku, a mám teď výčitky, že už skoro na ni nemám čas.

 

     Kluk je taky citově nevyrovnaný, chvilku vymýšlí roštárny - pak zas pláče... Víte, on není nešikovný, už před druhým rokem znal všechny !! barvy včetně odstínů, ale zase stále ještě se neumí !! sám najíst. Má rád knížky, sám si prohlíží a docela se při tom soustředí, při malování se uklidní (ale ten děsný nepořádek potom si neumí nikdo představit). Špatně usíná (dlouho, snadno se vyruší).

 

     Zhoršilo se to po té co přestal odpoledne spát. Je nepozorný, zakopává, padá, vráží do věcí. Jako malý (chodí od 12 měsíců) byl furt samá boule a modřina, lítal jak torpédo, někdy mám pocit, že snad ani nevnímá bolest. Přenáší mi doma věci z místa na místo, stěhuje nábytek, prostě on i všechno kolem něj musí být  furt v pohybu.

 

     Už nemůžu...

 

     Tak nevím, jestli je hyperaktivní nebo špatně vychovávaný. Ptala jsem se naší pediatričky v jeho dvou a půl letech. ale nechtěla ho posílat na žádná vyšetření,  že je prý brzy. Nyní řekla, že o tom není pochyb, ale na nějaké to vyšetření že se dostane až za půl roku. Mám pocit, že jen ztrácíme čas a že by bylo lepší začít věc co nejdříve nějak řešit, aby nebylo pozdě. Situace se nelepší, naopak -  a nebo stagnuje.

 

 

Nevím co mám dělat, na koho se obrátit?

Kam jít?

Díky vám všem za jakkoukoli odpověď,

za jakoukoli použitelnou radu.

 

 Hanka

 

 

 

Komentáře (38)add feed
to mi něco dost připomíná : alena puntíkovaná
Mireček - šermíř - kradl lidem z košíků rohlíky a nakusoval je - lítal (ne chodil) od deseti měsíců a neustále na něco lezl a na něčem visel, když jsem platila v sámošce tak mji zdrhnul a ukradl cizí dogu. Vyrval se m i a vběhl do hospody v Panské pověsil se na výčep a řval "mumbat, mumbat" - což zname psát hodiny a hodiny, usínal zásadně ve skoku, lítak skákal a nakonec padl a tvrdě spal. Hele klid, hlavně ho hlídej, aby se nezabil a kdyby chtěl bejt šermíř, dám ti kontakt na svého synka..není to jeho nemanželský dítě? On je v tomto po tatínkovi. Ten jich měl spoustu, naštěstí pouze s vdanými dámami, takže alimenty platil pouze na děti, které měl se mnou. Vydrž, kolem třicítky (tvého synka) už bude klid. Jak říkám, hlavně, aby se nezabil, pohřeb dneska stojí majlant. Ale tyhle děti mají štáb těžce pracujících andělů strážnejch. normální dítě už by bylo dávno mrtvý. Nech si napsat nějaký prášky na nervy, abys vydržela a dělej všecko v noci. a hlídej, hlídej, hlídej....někdy se holt dítko takhle povede, s tím nic nenaděláš. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
září 30, 2008 13:35
kus mi tam vypadl : alena puntíkovaná
což znamená najíst, nebo napít. dokázal lítat a kosakovat hodiny a hodiny, usínal zásadně ve skoku. smilies/cheesy.gif
září 30, 2008 13:37
... : bomb
Co zkusit nějaký sport? Osobní zkušenost ale s divokým malým dítětem nemám. Vypadá to ale opravdu děsivě.
září 30, 2008 13:41
... : Jarda
Chtěl jsem něco napsat, ale zdejší jemnocitné a svobodymyslné dámy by mě zašlapaly do hlíny.
Mlčeti zlato.
září 30, 2008 13:45
2 jarda: chtel jsem neco napsat : mura
a neudrzel jsem se a napsal smilies/cheesy.gif
jako obvykle pouze rejpavou poznamku s nulovou informacni hodnotou

2 hanka:
***horšilo se to po té co přestal odpoledne spát.***
jsou mu 4, proc jeste nespi?

***Tak nevím, jestli je hyperaktivní nebo špatně vychovávaný. ***
hyperaktivni

***Mám pocit, že jen ztrácíme čas a že by bylo lepší začít věc co nejdříve nějak řešit, aby nebylo pozdě. ***
tak necekej a nekam se objednej bez doporuceni. v pedagocko-psychologicke poradne te vezmou i tak. zkus zapatrat po dobrejch kontaktech na nejakech serverech s rodinnou tematikou.

a proc nechodi do skolky? minimalne na kus dne by ses ho "zbavila", vydechla a mela cas na malou. a obcas ho hodit na krk nekomu jinymu, nejlip tatinkovi - at si spolu vyrazi hrat fotbal a tak.

preju pevny nervy, protoze to horsi te teprve ceka. az nastoupi skolni dochazku...
září 30, 2008 14:03
Jarda : neonka
Seřezat? smilies/grin.gif smilies/grin.gif
Zaměstnat zaměstnat zaměstnat, hračky, knížky tahat všude s sebou, upozorňovat kde co lítá...
Mohl by už začít chodit do Sokola, nebo plavání, něco kde se vyřádí ale nebude jednostranně přetěžován pohybový aparát.
Najdi si zase čas na literaturu co sis koupila v rámci příprav, třeba tě tam teď něco trkne, koukat po nový...
září 30, 2008 14:12
hele, tady na té levé straně (v tom modrém sloupci) taky něco najdeš... : d@niela
už se tu pár věcí na tohle téma psalo a rozebíralo - zkus se podívat... a kdybys chtěla, napiš mi, třeba bych ti pak na někoho z nich mohla dát i kontakt..
září 30, 2008 14:20
Tak tohle znám : David X
Moje starší dcera (taky čtyřletá) je něco podobného, v trochu mírnější podobě.
To, co hodně pomáhá, je interakce s ostatními dětmi ve školce (chudáci děti).
Je třeba stanovit pevné hranice a snažit se je důsledně vynucovat (což je utopie). Neuškodí sport (mě se osvědčilo běhání v parku, lze realizovat i s kočárkem) a udržovat dítě permanentně něčím zaměstnané (což při nejlepší vůli není v lidských silách).
Pozor na přemíru sladkostí, zvlášť před spaním.
Když už nic nezabírá, pomůže nezvykle silně zařvat, pohrozit a nebát se hrozbu bez varování splnit. To ovšem musí zajistit tatínek, proti maminčinu ječení jsou už tyto děti imunní. Bez něj to nepůjde.

Přeju pevné nervy.
září 30, 2008 14:58
male deti male starosti....... : Polarka
na Kudlance uz o techle hyperaktivnich detech uz napsano hodne. Tvuj syn na lehkou mozkovou disfunkci.Muj syn ji ma take. clovek se s tim nauci zit. Ted ale nemohu spat, se nevratil z lovu. Mel prijet v nedeli......dneska je utery rano, cekam az se rozedni. Jeli na lodi. Kdyz se nevratil v pondeli, nechtela jsem vyvadet jako silena matka, tak jsem nevolala ani policii, ani rangers. Taky mel jit do skoly....a hlavne (pro nej) mel voleybal practice. Ted je pet rano, nemohu spat, v mysli vidim Olina bud utopeneho, nebo roztrhaneho medvedem.....vycitam si, ze jsem nevyhlasila patrani uz vcera. Ted mam jet az do patku pryc z Dawsonu..musime na letadlosmilies/sad.gif a ja asi zesilim, jestli ho jeste dneska nenajdou. Jak vidis......nekonci to nikdy.....

září 30, 2008 15:13
hele, jestli vydrží akorát u malování : alena puntíkovaná
tak hílt nakup paíry, pastelky, voskovky, vodovky atd. atd. a ať maluje. Výborná je role bílého balícího papítu zavěšená na zdi, kde se dají "umělecká díla" odtrhávat a je zajištěn přístup k čistému papíru. Navrhni mu vždyxcky nějaký téma - třeba - dneska se budou kreslit třeba vláčky, nebo pejskové a uspořádej mu výstavu - zkus mu sehnat někoho, kdo by tomu (tedy malování) rozuměl..oni jsou za informace vděčný, takhle jeden pán ve vlaku naučil Mirka hrát ščachy sám se sebou,,,fakt to zafungovalo a byl od kluka na chvilku pokoj. Sladkostma šetři ALE ČOKOLÁDA UKLIDŃUJE - MÁM TO ODSKOUŠENO. GRANKO NA NOC DĚLÁ DIVY. Tý čokolády se neboj, on to vylítá. Samosebou mu to nedávej po kilech, jen po kouskách - ale třeba, když je hodnej, nebo něco hezky namaluje, nebo udělá něco hezkýho a tak. Kousek čokolády ho nezabije a je to lepší, než na něj furt ječet.
září 30, 2008 15:35
To je hrozný, Polárko! : Míša šíša
Moc ti přeju, ať to dobře dopadne. Držím pěsti.
září 30, 2008 15:53
Miso dik : Polarka
jeste hodinu a pul nez muzu volat policii nebo rangery.....ted tam nikdo neni. Vim ze se neco stalo. Ale je hrozne kdyz nevis.....co.....
září 30, 2008 16:40
jo, na tohle by se mobil hodil . . . : toulavej
já vím, to čekání je hrozný, ale i kdyby se stalo něco špatnýho, nemůžeš na tom nic změnit, je třeba věřit, že to nic špatnýho není. Olin už je dospělej chlap, umí si poradit. Mohlo se něco porouchat, jestli víš, kam jel, tak ho najdou, uvidíš, že to dobře dopadne Polárko.
září 30, 2008 16:54
moja dcera : Sipik
... ma 4 a pol roka. Ked zacala spekulovat ze nechce poobede spat, neriesila som to, jednoducho spat sa musi. Tak spi. Zaprotestuje obcas, ale nakoniec si vzdy pospi. Vyklady oblizujeme aj my, dycha v obchodoch na skla a kresli si na ne prstom, obcas ma tiez vie vytocit. Ale je to tak ako napisal David. Musis stanovit presne hranice. A ked povies nie, tak to plati. Inac, nemas pocit, ze zle znasa konkurenciu - sestricku? Mozno si to nechces pripustit, ale snad mu len chyba Tvoja pozornost a vynucuje si ju blbym sposobom.
září 30, 2008 18:58
Hanko : AHabibi
..dávejte syna do mateřské školy, třeba jen na dopoledne. Učitelky vám pomohou rozkrýt jak postupovat a pokud je u něj problém, doporučí řešení, či odborné vyšetření v pedagogicko-psychol. poradně. Navíc, programy práce s dětmi v MŠ jsou poutavé, hrové, rozvíjející a ty budeš mít prostor pro mladší dítě a malinko si oddychneš.
Poohlédni se ve svém okolí po dobré MŠ, objednej se u ředitelky, zajímej se o nabídku činností MŠ pro děti, zájmových kroužků. Kam vodím vnoučka je nabídka plavání, výtvarné činnosti, pěvecký sboreček, výuka angličtiny, logopedická péče - to vše nad rámec běžné výuky. A když příjdeme celá rodina (5 lidí) na "besídku" dětí, jsme všichni dojati jejich snažením a krásnou atmosférou. A to jsme valašské maloměsto. ....za pokus to stojí.
září 30, 2008 20:11
Toulavej : Polarka
strasne snezi, je zima...rangeri uz je hledaji. Tak moc dospelej neni, je mu 17. Tys ho nevidel vid.....no mobil by tam v te divocine urcite nefungoval, i kdyby tady byl. Spatne se jim pojede na lodi. Ve skole mi rekli, ze se za ne modli.....ja nemuzu delat nic jineho.
září 30, 2008 20:46
ježišimarjá, to je hrůza : alena puntíkovaná
držim ti palce, ať to dobře dopadne, kolkrát jasem si říjkala, že by ty kluky měl člověk zaškrtit už v kolíbce, aby si ušetřil ty děsný nervy pořád. Uvidíš, že ti nakonec ještě vynadám, že jsi hysterka a děláš zbytečně paniku...že von je dospělej a ty furt s ním jednáš jak s malým. Zatímco ty budeš blízka infarktu, von bude vysmátej...myslím na tebe a držim ti palce.
září 30, 2008 21:23
Polarko : AHabibi
vím, jaký máš teď strach a nemůžeš s tím nic udělat - jen věřit, že to dobře dopadne. Věřím s tebou, že to bude dobré.
září 30, 2008 21:31
Polarka : Sipik
Myslim na Teba, vsetci Ti tu drzime palce, daj nam prosim hned vediet ked ho najdu. Drz sa nam!!!
září 30, 2008 22:11
Polarko, myslím na Tebe : Marie
Doufám a modlím se s Tebou. Drž se.
září 30, 2008 22:25
uz je nasli! : Polarka
Jedou lodi smerem k Dawsonu. Snezi a je zima. Objevili je helikopterou. Nevim co se stalo. Dik vam moc......fakt jsem si sem ted chodila pro utechu! Musim zavolat do skoly, tam taky maji strach. Byly to ctyri dny desu. Asi kazda mama to naprosto chape. Dekuji moc za oporu!
září 30, 2008 22:53
Vždyť jsem ti to říkala... : d@niela
Počkej, ještě to od něj slízneš smilies/grin.gif
Hele, ale měli byste přeci jen zauvažovat o nějakém tom mobilním spojení, jestli někdo něco neví, co by tam u vás fungovalo...
M. už odletěl do Prahy? No nic, ostatní zas soukromě smilies/smiley.gif
září 30, 2008 23:38
jo Dani. radiphone : Polarka
ale to musis byt na miste, nebo pak satelitni telefon, ten je ovsen tak drahy na provoz, ze o ma dost malo lidi. Jinak...jasne "Mamo co panikujes, strelilo jsme losa a museli jsme ho "napakovat" tj. rozrezat a dat do sacku. Nemohli jsme ho tam nechat kdyz kolem chodili tri medvedi!" Los je asi mimochodem 600 az 800 kilo, takze je to fakt pracne.
říjen 01, 2008 02:55
Ty pistol! : Sipik
No chlapi, nenapadlo ich, ze sa o nich moze niekto strachovat smilies/wink.gif Som rada ze to dobre dopadlo. Losa mu var kazdy den najblizsie dva tyzdne, nabuduce ho necha medvedom smilies/grin.gif
říjen 01, 2008 06:20
s těma medvědama : alena puntíkovaná
Kamarádka Vlasta z Ústí nad Labem byla kdysi s rodinou na dovolené v Tatrách. Tehdá se tam nějak přemnožili medvědi a v recepci jim poradili, aby - když toho medvěda potkají - mu dali tatranku a zdrhli. Jenomže i ona má dva synky,kteří do deseti minut po opuštění hotelu ty tatranky sežrali a Vlasta z procházky čarokrásnou přírodou nic neměla, neb si přešdstavovala, jak místo tatranek podávaj těm medvědům akorát tak ruku. No, ale naštěstí žádfný medvědy nepotkali. Zlatý Slapy - největší šelma, kterou tu můžete potkat, je naše Fifinka.
říjen 01, 2008 07:03
ADHD : KK
Jako přes kopírák je syn mojí kamarádky. Diagnostikovali u něj nedávno ADHD - laicky řečeno to spočívá v tom, že určitá nervová centra nejsou dostatečně vyvinutá a v důsledku toho se mozek snadno "přetíží" (zejména v situacích, kdy je kolem moc vjemů, moc úkolů, atp.). Doporučuju co nejdříve navštívit dětského psychologa. Přemýšlej, jestli jsi neměla těžký porod nebo těhotenství, zejména vysoký tlak. Nejsi špatná matka (ta moje kamarádka se tím taky trápila a okolí ji v tom ještě utvrzovalo), ale ještě jednou apeluju na tu návštěvu psychologa.
říjen 01, 2008 08:19
Uf tak to jsem četla jako detektivku ! : wendy
Ono je Polárko možná lepší, když se přesný termín návratu neříká: aůe od kdy je zase v případě začít hledat, že ?
Hanko - poradit zatím jediné - dej si připojištění za způsobené škody tebou, osobou blízkou atd.... a pevné nervy přeju.
říjen 01, 2008 08:34
Uff, to je dobře, že to má šťastný konec : Míša šíša
Dovedu si, Polárko, představit ty nervy, co jsi měla. To je vždycky na kolaps, viď?

Zaujala mě myšlenka Aleny T, že by ty kluky měl člověk zaškrtit už v kolíbce, aby si ušetřil pořád ty děsný nervy. No, já mám syna děsně hodnýho už od malička a vydrželo mu to i v dospělosti.
Ale dcérunku - tu jsem měla zaškrtit! smilies/grin.gif
říjen 01, 2008 09:05
nojo Míšu, když dojdeš k podobnému závěru : alena puntíkovaná
tak už máš obvykle"nejlepší" za sebou. Dobře, že člověk neví dopředu, co bude. Teď už je to taky v poho, jsou dopělí - ale těch prvních pětadfvacet let byl děs. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
říjen 01, 2008 10:26
. : Míša šíša
Hele, ta naše holka už dala hned po narození znát, že to s ní nebude jedoduchý. Řvala v jednom kuse den a noc a to trvalo 3 měsíce. Přiznám se, že byly chvíle, kdy jsem s tím "roztomiloučkým" miminkem měla chuť třísknout o zeď, aby už bylo konečně zticha.
No, dnes jsem to už mohla mít dávno odsezený a svatej klid smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
říjen 01, 2008 10:53
hahaha - máme podobný nápady : alena puntíkovaná
požádala jsem kdysi svého synka, aby vynesl smetí a on odpověděl, že se mu s tím nechce tahat po schodech. Tak jsem mu řekla, že já v jeho věku jsem vláčela poschodech jeho, fusak a ještě nákup. On odvětil, že to byl můj problém, že jsem to dělat nemusela. To máš pravdu miláčku - řekla jsem mu - mohla jsem s tebou třísknout o schody, a teď už bych byla z kriminálu doma a těchhle blebejch keců bych byla ušetřená....Zůstal na mě koukat, pak bafl kýbl a šel. Dneska by mě Džamila žalovala smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
říjen 01, 2008 12:00
aleno :-) : bb
synek byl citlivější nátury, můj podobné konverzačky dotahuje až do konce, takže by řekl "no a kdyžs to neudělala, bylo to jen tvoje rozhodnutí a teď neseš následy" :-)

naštěstí se to omezuje jen na řeči, aby si nezadal a matka si moc nemyslela, jinak nákupy z auta vynáší pravidelně a jedině on, jeho sestra to uklízí do lednic a spíže, protože jeho úklid ´= otevřít dveře, hodit to tam, zavřít dveře, když nejdou zavřít, tak znovu otevřít, kolenem ramenem to trošku zmáčknout, pak zavřít

říjen 01, 2008 12:32
Polárko, říkal jsem, že Olin už je chlap. : toulavej
Dítě by neulovilo a nerozporcovalo tak veliký zvíře. Žije v divočině, vyzná se tam, má dobré základy. Alespoň víš, že už se o něho nemusíš tolik bát. Já tam těch losů pár viděl, jsou to hory masa. Budete mít pořádnou zásobu masa.
říjen 01, 2008 13:13
Hanka : Sipik
Hanka, stale mam pocit, ze maly len trpi nedostatkom lasky. Neber to ako obvinenie a zazila som aj ovela horsich chlapcov, kamaratka ma takeho doma. Lenze s babom pockali, narodilo sa az ked mal starsi syn 5 rokov a dostatok rozumu. Aj tak obcas robi vedome zle babatku, akurat ze kamaratka je tak dokonala zenska, ze to zvlada. Starsi je ale samozrejme v skolke, v tomto veku uz deti potrebuju kolektiv seberovnych. Myslim si, ze keby si mu viac davala najavo ze ho lubis, aj ked mate sestricku, dala ho do skolky kde ho urcite budu vediet zvladnut a skusila si ho vsimat a odpovedat mu na otazky, tak by sa situacia zlepsila. Drzim palce, neber to tak, ze som tu strasne mudra, kazda mame obcas problemy s detmi, ale aj tak ich lubime.
říjen 01, 2008 21:55
Toulavej : Polarka
strelili jednoho losa a jednoho medveda. Ja vim, ze se v busi vyzna, ale stejne ma clovek strach, kdyz ma jede do buse, na se vratrit v nedeli rano a od se objevi v utery vecersmilies/sad.gif
říjen 02, 2008 05:58
No, : KK
Sipiku, v pripade, o kterem jsem psala (kde diagnostikovali to ADHD) melo taky dite sourozence, jen o tri roky mladsiho. Nedostatek lasky a zarlivost - tezkou rict, ovsem prave v tomto pripade se ukazalo, ze to nebude tak jednoducha a primocara diagnoza.
říjen 03, 2008 10:07
jak to dopadlo : hanka po dvou letech
tak máme diagnozu ADHD od psychologa jedné soukromé školky, a klinického psychologa,
do státní školky ho nevzali - protože je ADHD a oni nejsou special. školka a protože nemají kapacitu ani pro "normální" děti a já jsem přece na mateřské, odkazovali nás na spec. školku asi 25 km daleko,to nebylo v našich silách, nakonec ho vzali až jako předškoláka a jen na 2 h. denně do kolektivu 26 dětí s jednou paní učitelkou! Jeho chování se zhoršilo, začal být agresivní. Na sestru i na jiné děti. I když ji má velice rád a "visí" na ní. Střídání prostředí tak často během dne vyvolávalo ještě větší neklid. Nemohla jsem se s ním ani po školce vracet domů, zůstavali jsme rovnou na hřištích nebo odcházeli do lesa. Pak mu dali odklad školní docházky a přijali ho do školky na 4 h denně. Ve středu mi p. učitelka vždy řekla ať ho zbytek týdne nechávám doma. Byl hrozně unavený - projevuje se to neklidem, navíc ani on sám do školky nechtěl, přestal malovat, začal o sobě říkat že neumí, že jen dělá čmáranice, že je zlobivej a že dokonce někdy jeden chlapeček zlobí víc než on!!
Když jsme někde potkali školkové děti ukazovali na nás a říkali: mami hele to je ten zlobivej kluk....
Naopak přinesl si ze školky další špatné nápady: házení jídlem, sprostá slova, zápasnické chvaty(to mu asi dělají děti a on předvádí doma) a zvýšenou agresivitu a přestal malovat s tím že to neumí....navíc tak unavenej že jsme doma nemohli dělat už nic
Manžel diagnózu neuznává, vyšetření nechce, prý ze syna dělám blba.... také nic nepomáhá, synovi se nevěnuje, fyzicky ani nemůže - je velmi obézní.

Nakonec je to jasný ale uvědomuju si až teď - neharmonické prostředí doma, nejednotná výchova, nepřijetí od manželovy matky (nadávala mu a napadla ho i fyzicky už v jeho dvou letech protože porazil stejně starého syna její dcery), společné bydlení s manželovými rodiči, jeho neochota se odstěhovat kamkoli jinam

výsledek - rozvodové řízení a boj o děti... už přes půl roku
až to skončí napíšu jak to dopadlo, pokud to přežiju



Jen odpověď proč nespal - chtěla jsem aby spal (dceři jsou teď čtyři a po o ještě spí a je i jinak ok). Dávala jsem ho spát ale on neusnul. Všelijak se kroutil, povídal si....a snažil se aby neusnul. Viděla jsem že nechce usnout, že se tomu brání. Spávala jsem s ním, uspávala ho pohádkou. Zkoušela jsem po dobrém, odměna, motivace, po zlém - nic nepomohlo. Ze dne na den prostě přestal spát a neusnul po o už ani jednou. Třeba jen vrtěl nohou a tak se ubránil....

Je pravda že když má dostatek pozornosti je to lepší, a že jsem byla jediná kdo mu lásku dával, proto tak žárlil, to vidím taky až teď. Ale je taky pravda že potřebuje víc pozornosti než jiné děti. Ale co když si ji vynucuje? Když nás někdo vyruší např při jeho oblíbeném čtení vzteká se, nadává, hází věcma, křičí do telefonu, jednou ho dokonce hodil do vody. To je přece nepřijatelné Vysvětlování nezabralo, trest - jestli to uděláš následuje to a to - nezabralo, je jako když nevnímá, pak to přejde a je zase "normální".

Chci "bojovat" za individuální vzdělávání (dcera chodí do školky- odstěhovala jsem se od manžela a jeho rodičů do místa kde mi ji vzali i když není předškolačka). Uvidíme.
květen 09, 2011 01:22
milá Hani, : d@niela
ozvi se mi e-mailem: daniela - zavináč - kudlanka.cz
ano?
květen 09, 2011 03:31
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]