O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZASE TA ŠKOLA!!! PDF Tisk E-mail
Středa, 03 září 2008

V pondělí jsem s neskonale sladkou chutí odevzdala své dvě starší děti do spárů povinné školní docházky. Konec prázdnin byl už doopravdy neúnosný. Získala jsem pocit, že si moji potomci samou sourozeneckou láskou brzy polámou hnáty a neustálé nesmíš, nedělej, nestrkej, nebij a ne a ne a ne už bylo otravné i mě. Vlasy mi zpopelavěly, pleť zešedla a ruce se mi začaly povážlivě třást.

 

 

 

    

 

     První zářijový den jsem do školy vyprovázela jednu druhačku a jednoho prvňáka. Dcerka se do školy docela těšila, už v šatně si s kamarádkami padla kolem krku, až z toho málem byl slušný otřes mozku, ve třídě pak skočila do náruče paní učitelce. Vůbec bych se nedivila pár panákům ve sborovně a "vzhůru do jámy lvové", nebo spíš vlčí.

 

     To s prvňáčkama to bylo jiné. Chlapečka jsme vyfešákovali, ulízli rozčepýřené hnízdo na hlavě a s aktovkou až po kolena si vykračoval, následován babičkama a dědečkama. Hujerovi bychom strčili hravě do kapsy.

 

     Paní učitelka snášela trpělivě zástup pyšných rodičů, spousty kamer a foťáků. Někteří mírně uchýlní tatínci si k tomu přímo ve třídě namlouvali i komentář. Bylo to krásné. Slzu jsem zamáčkla a hned ve škole mě - zároveň s dojetím (když jsem si představila, co všechno zase musíme nakoupit, sehnat, vyrobit, nastříhat), rozbolela hlava. A to to máme tento rok hned dvakrát... Zase na mě, zapomětlivou matku, budou rozhořčené děti večer dorážet, že jsem jim zapomněla nastříhat písmenka, nachystat svačinu, že takové lepidlo je špatné a paní učitelka si to přeje úplně jinak. Fuj.

 

     Do konce září ještě musíme zařídit všechno možné poškolní sportování, tancování a další ušlechtilou zábavu a pak - doufám -  vplujeme do klidných vod školních dní. Zatím. Jak říkám - doufám...

 

 

A jak jste na tom vy - přátelé? 

 

 

Ilustrační foto

 

 

 

Paula

 

 

Komentáře (17)add feed
celkem pohodove : Polarka
Moje dnes mladsi dite se na zacatek skolniho roku konecne vratilo domu. Pres leto si vydelaval v hotelu asi 20 km vzdalenem, takze tam i bydlel. Nabidku majitele, ze by tam mohl zustat pracovat i pres zimu jsme nastesti odmitli oba.Prece jen....jde uz do 11 tridy a s ucenim to u nej neni moc zhavy. Ve skole prolezame s odrenejma ouskama, my jako rodice se desime kalhot pod pasem, hlavy na jezka, navic je nam vyhrozovano ruznyma barevnyma upravama.....a to jsem se blahove domnivala, ze nam se nic takoveho stat nemuze!
Moje starsi dite (ale stale dite!!!!), ktere zije v jinem meste, melo nehodu na kole, zlomeny loket, operace, draty.....neprijemny konec leta.Hned nato operace s ocima.....jo jo male deti male starosti velke deti na sebevrazdu!!!!!!
září 04, 2008 01:38
no právě! : Kamila
to září je podle mýho naprosto nejšílenější část roku právě proto, že kroužky ještě nejsou, kdeco je potřeba dokoupit plus další obří kdeco zaplatit... zvlášť tento první týden je u nás výživný - mám páťáka, takže bez družiny. První týden je škola jen 4 hodiny denně, kroužky budem snad vědět příští týden, ale to ještě zdaleka nebudou probíhat. Já mám samozřejmě naprosto nejvíc práce a tatínek taky. Takže chlapeček po o jde sám domů, kde tráví celé odpoledne, "nejlépe" na počítači. Už aby byl říjen!
září 04, 2008 08:41
Moc pěkně napsaný, : wendy
jako od McDonaldové ! Ty prázdniny tak rychle utečou, co ? Tak přeji všem pološíleným rodičům aby stíhali stříhat písmenka, balit svačiny a sešity, a aby se správně orientovali v nákupu školních pomůcek. Škole zdar ! smilies/cheesy.gif
září 04, 2008 08:42
:) : karl
taky nám to nastalo, první třída - kašička, ve třídě je jich 15 plus dvě postižený holčičky. Mají tam svoje asistenty,no a tohle schvaluju, všichni navzájem se naučí k sobě chovat. Za nás to nebylo, děti s postižením byly pomalu tabu. Holčičky zvládnou učení možná jen do třetí třídy, ale smysl to má ohromnej. pro všechny smilies/wink.gif
září 04, 2008 08:52
... : Bara
Muj syn zacal chodit do prvni tridy v Holandsku. Zadna taska, zadne prezuvky, veskere ucivo a pomucky maji ve skole, takze chodil jen se svacinou. Ty prvni roky nemaji ani domaci ukoly. Opravdu zadne vydaje.
Musim priznat, ze mi to docela vadilo, protoze jsem mohla srovnavat s ceskou skolou. Napriklad psani - zadne zacinani tuzkou od tecek, carek, obloucku a smycek, rovnou na "vostro". Zakoupila jsem proto z vlastni iniciativy pisanky v Cechach a doma jsme cvicili, samozrejme s nechuti, protoze ty ostatni to nemuseji. Taky do dneska skrabe jako kocour i pres mou snahu.
Ale jak rikam, vsude je neco pro a proti. Takze pevne nervy a hlavne zdravicko.....


září 04, 2008 11:53
Báro, jestli ty jsi mu tím nežádoucím cvičením nezničila písmo. : toulavej
Možná byl pak moc ve škole unavenej z náročnýho domácího tréninku a přemotivovanej, aby podal co nejlepší výkon . . .
Já si vzpomněl na svý školní roky, když jsme museli mít zabalené sešity výhradně v modrým balícím papíru, jenže v papírnictví ho pro celou školu tolik neměli, ale učitele to nezajímalo a kdo neměl sešit, učebnice zabalené v modrém, dostal poznámku . . . Po několika letech přišly umělohmotné obaly, na různě veliké učebnice i sešity, ty nové se nedaly moc sehnat, staré se nesměly používat a modré papírové byly zakázány :-). A poznámky pokračovaly . . .
Jó, byl to temný středověk . . .

září 04, 2008 14:32
toulavej, : Bara
mozna mas pravdu, neco na tom je. Nadarmo se nerika, vseho moc skodi.
Ted jsi mi pripomnel ty obaly, taky si to pamatuju, jezis to to leti, uz zacinam byt pametnik.
září 04, 2008 17:13
Zlatý časy Základní školy ! : mamča
Moje "děti" už taky zase chodí do školy. Ten, co tam učí, si se zvláštní logikou vybírá vhodný oděv. Když jsou tam "deňáci", tak stačí džíny. Ale když přijdou "dálkaři", je to samej "kravaťák", tak i můj synek vytáhne funébrdress, aby nebyl za šupáka, a měl u těch "staroušů" příslušnou autoritu.
A pak, že šaty nedělaj člověka !? smilies/cheesy.gif
září 04, 2008 17:28
já myslím, že není daleko doba, kdy se zavedou všude školní stejnokroje. : toulavej
Vloni jsem viděl reportáž v tv z jedné střední školy a tam tenhle nápad - chodit všichni stejný - u studentů jasně vyhrál! a tak ho zavedli. Dost mě to překvapilo, že chce být každej mladej jinej, individualita, ale přitom stejnej, jako celý stádo . . . Inu, nezažili Pionýra ani SSM . . .
září 04, 2008 17:47
toulavej : Vždyť ať v pohodě choděj mimo školu v civiu ! : mamča
Mně se ten nápad s uniformama docela líbí. Jednak by páni studenti chodili do školy oblečení jako lidi, a hlavně by se při případných výtržnostech hned vědělo, z které školy studentík pochází. smilies/wink.gif
Chuděrky matky puberťaček by nemusely ráno hlídkovat u dveří, aby dcera odešla z domu v civilizovaném úboru, a né jako Princezna koloběžka I. (Jasně, že to tričíčko s dekoltem až na břicho, aby matikář omdlel úžasem, má v baťohu...). smilies/cheesy.gif
Pak by ovšem i páni profesoři měli nosit nějaké důstojné hábity, (nemusej mít tedy zrovna na hlavě hučku se střapcem na papundeklovém čtverečku) aby je studenti poznali, a neříkali jim helevole. smilies/wink.gif
září 04, 2008 18:02
nehledě k tomu, : alena puntíkovaná
že by sociální rozdíly žáků nebyly až tak markantní. Dneska děti dost soudí druhé, podle toho, co mají na sobě (tedy jak drahé věci mají na sobě). Třeba by začaly své spolužáky oblečené stejně jako ony samy, začaly své spolužáky posuzovat i podle jiných kritérií, než podle toho, co mají zrovna na sobě.
září 05, 2008 11:14
... : bb
ano, taky jsem si říkala to samé, byla jsem pro uniformy, na druhou stranu myslím,že je to určitý sociální trénink, děti si zvyknou od mládí na sociální rozdíly
ale nemám to uzavřené, konečně na sociální rozdíly si zvyknou i v 19 na vysoké, kdy se s tím vypořádají spíš jinak, než posmíváním se spolužákovi, a i s tím případným posměchem se vypořádají jinak, než ve 4. třídě ZŠ
takže zatím jsem pořád nakloněna jednotnému školnímu oblečení, na ZŠ
září 05, 2008 12:26
No já bych řek´, že ve škole vzájemně spolužáci vědí, kdo má jak bohaté rodiče : toulavej
už podle toho, kdo má jaký mobil, kolo, kam jezdí na prázdniny, kde kdo bydlí ap, takže stejný hadry nezakryjí bohatství, o které se tu jedná, ani chudobu. Ovšem, ani chudobu ducha. Čili, stejně dojde na to, jak má kdo v hlavě ujasněno výchovou z rodiny, jak posuzovat lidi ve svém okolí. Hlupák podle mobilu, inteligentní člověk podle toho, co kdo říká, o co se kdo zajímá. Stejný hadry to nezmění ani nezakryjí. Kdyby se to náhodou podařilo, čemuž nevěřím, je to jen oddálení poznání, jak to chodí i v reálném životě mezi dospělými. Čím dřív děti zjistí, že na světě nejsou jenom fajn lidi a kamarádi, ale taky spousta blbců, kterým není možno se vyhnout, tím lépe se s tím mohou vyrovnat, připravit se na život. Udržovat je ve skleníku není dobrá průprava.
září 05, 2008 13:05
toulavej : částečně souhlasím. : mamča
Je to hodně o psychické vyspělosti dětí. Moje dvojčata byla poslední rok ve školce nejmenší a nejhubenější. Jeden navíc nosil brýle s okluzorem, čímž se stal vítaným otloukánkem pro pár fyzicky vyspělejších dětí. Školka pro toho brejlouna byla očistcem, přestože jsme dělali, co se dalo.
Když kluci nastoupili do první třídy, najednou to bylo jinak. Přestalo vadit, že má Martin brýle, ale začal být uznávaná jednička třídy, protože uměl.
Ale to je taky zásluha učitelky, která si ten kolektiv dokázala srovnat, "násilníky" přibrzdit, a chytré děti pozdvihnout.
Uniformy to nevyřeší, ale odpadlo by aspoň trumfování puberťaček, kdo co má na sobě a za kolik.
září 05, 2008 14:12
ale to trumfování přece neodpadne, mamčo : toulavej
nebudou ukazovat, co mají PRÁVĚ na sobě a u sebe, ale co MAJÍ, doma - vybavení bytu, NA CO MAJÍ - dovolená, cestování, byt, šperky, kosmetika, NA KOHO MAJÍ - hezkej bohatej týpek, milenec ap. Jediné, co by pomohlo, je internátní střední školství, jako v Anglii. Tam se ty rozdíly stírají nejvíc, protože ubytování je stejný, jídlo je stejný, uniformy je dělají stejný . . .
září 05, 2008 15:56
svého času mým chudým dětem : alena puntíkovaná
bohaté děti záviděly, "ručně pečené svačiny",
Smileyčiny" (pekla jsem to v noci, aby chlapci hned všecko nesežrali na posezení a měli ráno snídani i svačinu. Mé hity byly perník, bábovka,, tvarohovej koláč a šrůdly. a taky jim záviděly ty tři neděle v Bulharsku, kde si bezvadně užívali, zatímco oni museli "makat" na chatě, či chovat se vzorně v nóbl hotelu. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
září 05, 2008 17:39
proboha!! : alena puntíkovaná
co se to stalo? - ručně pečené svačiny. smilies/shocked.gif
září 05, 2008 17:40
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]