O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝŽIVNÉ NA JUNIORY PDF Tisk E-mail
Úterý, 13 listopad 2018
Dobrý den, mám následující problém: soud rozhodl o svěření dětí do mojí péče. Nicméně výživné, které mi stanovil je velice nízké (6.200 Kč na naše dvě děti na střední škole - manžel příjem průměrně kolem 50.000 Kč, já 17.000 Kč), a já již nejsem schopna zajistit dětem běžnou životní úroveň. Manžel mi od prosince 2018 bude posílat pouze výživné na děti a jakékoliv společné závazky odmítá hradit.

 

 

 

Na provoz domácnosti mi také nic nepřispěje, a dětem nad rámec výživného také nic nezaplatí (výdaje běžné domácí režijní, ani průběžné výdaje na školu apod.). O děti nadále nemá zájem. Abych měla na jídlo pro děti, musím si půjčovat od svých rodičů, a tak se nejspíš bude situace opakovat. Chtěla jsem zapojit OSPOD, ale tam nemají zájem cokoliv se mnou řešit. Pokud přestanu platit úvěry, banka nám zesplatní hypotéku, a skončím s dětmi na ulici.

Na sociálce mi řekli, že s tím nemohou nic dělat, a že mi nepomůžou. Soud o děti už proběhl, nicméně rozhodnutí stále nemám.  Jak ho donutím, aby začal platit alespoň společné závazky? Co mohu v současné situaci dělat a jaké mám možnosti? O přídavky požádat nemohu - nemám rozhodnutí. O úlevy na dani také ne - nemám rozhodnutí. A nemám ani na právníka. Do toho přestal manžel platit svoje pojistky a chodí mu upomínky - čekám tedy, kdy to začnou vymáhat, a kdy u nás zazvoní exekutor. Děkuji za odpověď.

ŠÁRKA

 

 

ODPOVĚĎ:


Pokud manžel nehradí žádné společné výdaje, můžete podat ještě žalobu, kterou se budete domáhat, aby byla manželovi uložena povinnost přispívat na společnou domácnost. Což mu nepochybně uloženo bude. U této žaloby můžete žádat soud o ustanovení advokáta, kterého bude hradit soud. Žádná jiná další varianta řešení neexistuje. Případně se lze ještě objednat u České advokátní komory - www.cak.cz - na bezplatnou konzultaci, která trvá 15 minut, kde můžete vše probrat krok po kroku.

D@niela

 

 

 

Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]