O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MANŽELSTVÍ - SMLOUVY, DLUHY ... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 09 srpen 2018
A zase zpět k manželským smlouvám - Obecně lze manželskou smlouvu doporučit např. v situaci, kdy si chtějí manželé usnadnit i případný rozvod. Zejména je-li jeden z nich majetnější. Nicméně záleží vždy na úhlu pohledu, ne pro každého bude smlouva vždy výhodná. Například pro ženu, která se bude starat o děti i dům a nebude mít delší dobu odpovídající příjmy, není ideální sjednat smlouvu s odděleným jměním.


 

 

V případě rozvodu by mohla být zkrácena při vypořádání majetku. Proto je pro ni je výhodné smlouvu spíš neuzavírat. Je tedy třeba vždy důkladně rozmyslet rodinnou situaci a zvážit možnosti, které existují v rámci různých režimů společného jmění. Notář vám vhodnou úpravu na základě vašich požadavků doporučí a vysvětlí, s čím v dané souvislosti pak musíte počítat.

 

 

A KDYŽ JSME U TĚCH PENĚZ…

 

Každý, kdo si chce někde půjčit, by měl automaticky počítat s tím, že se mu okamžitě zvednou měsíční výdaje a že by mu měla zůstat na účtu určitá rezerva (minimálně tří až šesti měsíčních platů), kdyby v budoucnu nemohl z nějakého důvodu splácet. Protože pokud splátkový kalendář poruší, hrozí mu sankce, dluhy mohou narůstat a ve výsledku se může stát, že u dveří zazvoní exekutor.

 

Právě zbytečné a neuvážené půjčky jsou často příčinou exekuce a osobního bankrotu. Ovšem do “průšvihu exekuce” se mohou i dostat lidé, kterým splácení překazí tragédie v rodině, nemoc či ztráta zaměstnání, atd. A jak víte, majetek jednoho z manželů (tedy valná většina) nabytý v době manželství, je automaticky společným jměním obou manželů. A ze společného majetku se mohou uspokojit věřitelé…

 

Hypotéka na byt po uzavření sňatku spadá do společného jmění manželů (SJM), to je automatické. Ale stejně tak sem patří i jakákoliv jiná půjčka, kterou si vezme jen jeden z manželů a druhý s ní souhlasí. JENŽE - nemusí s ní ani souhlasit, ale byla použita na zajištění běžných rodinných potřeb, jako je nákup potravin či drogerie. Kvůli takovým dluhům může exekutor zabavit nejen majetek ve společném jmění, ale i majetek ve výlučném jmění manžela-nedlužníka.

 

Dále -  rozhodně nemá exekutor právo sáhnout na majetek ve výlučném vlastnictví druhého z manželů, tím může být buď dar, dědictví, ale také věci osobní potřeby či majetek, který již vlastnil za svobodna. Zároveň nesmí exekutor zabavit z domácnosti ani majetek, který slouží k zajištění základní existence rodiny, hračky dětí či finanční hotovost ve výši sociálního minima.

 

 

Výsledek obrázku pro debtor and creditor

 

 

 

Bohužel, ač už tři roky exekuční řád zakazuje exekutorům postihnout mzdu manžela/manželky dlužníka, ovšem stále jim umožňuje "blokovat" jeho bankovní účet kvůli vymáhání pohledávek. Tedy pokud už nestačí finanční prostředky na účtu dlužníka.

 

Pokračování příště

Zdroj: internet

 

 

 

Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]