O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝŠE PODPORY V NEZAMĚSTNANOSTI PDF Tisk E-mail
Pondělí, 28 květen 2018
Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně zaměstnání, tedy spíš ohledně podpory v nezaměstnanosti. Aktuálně jsem zaměstnána v novém zaměstnání dva měsíce a chtěla bych pracovní poměr zrušit. Předtím jsem byla zaměstnána 4 roky u jiného zaměstnavatele. Mezi těmito dvěma pracovními poměry nebylo přerušení.


 

Chtěla jsem se zeptat, zdali by se mi podpora v nezaměstnanosti počítala již z nové mzdy nebo ze mzdy z původního zaměstnání? Děkuji za zodpovězení dotazu.

 

 

 

o d p o v ě ď   :

 
Výše podpory v nezaměstnanosti se odvíjí z poměrného měsíčního výdělku v rozhodném období. Záleželo by tedy na tom, k jakému konkrétnímu datu by bylo vaše nové zaměstnání ukončeno.

Pro pracovně právní účely se průměrný výdělek zjišťuje z hrubé mzdy zúčtované k výplatě v rozhodném období a z doby odpracované v rozhodném období, za kterou zaměstnanci přísluší mzda nebo plat. Za rozhodné období se považuje předchozí kalendářní čtvrtletí. 


(orientačně zde kalkulačka: https://www.penize.cz/kalkulacky/podpora-v-nezamestnanosti


Podrobněji a blíže poradí přímo na úřadu práce, kde o podporu požádejte.

 

D@niela

 

 

Komentáře (1)add feed
... : *deeres*
chtěla bych pracovní poměr zrušit


Ukončí-li zaměstnanec pracovní poměr výpovědí či dohodou, aniž by k tomu měl vážný důvod, pak činí sazba pro výpočet podpory v nezaměstnanosti po celou délku podpůrčí doby pouze 45 %. Musíte tedy zapomenout na 65 %.
Vážným důvodem je i okamžité zrušení pracovního poměru zaměstnancem (například když zaměstnavatel nevyplácí mzdu).
Zákon nechává otevřenou i kategorii „jiný vážný osobní důvod“ nebo „důvod hodný zvláštního zřetele“, je však vždy na žadateli podpory, zda tento důvod dostatečně věrohodně úřadu práceprokáže a zda bude úřadpráce stejného názoru jako žadatel a uvedený důvod za tzv. „vážný“ uzná.
Pokud ano, bude žadateli náležet vyšší procentní sazba pro výpočet podpory.Je třeba říci, že jako „vážný důvod“ nelze uvést, cokoli vás napadne. Zákon přesně definuje, co lze považovat za vážný důvod. Je to například osobní péče o dítě ve věku do čtyř let, péče o jinou závislou osobu, docházka dítěte do školy a školky.


[url=Zdroj: https://finance.idnes.cz/pravni-poradna-podpora-v-nezamestnanosti-kdy-podat-vypoved-plj-/podnikani.aspx?c=A171024_123341_podnikani_kho]Zdroj: [url]https://finance.idnes.cz/pravni-poradna-podpora-v-nezamestnanosti-kdy-podat-vypoved-plj-/podnikani.aspx?c=A171024_123341_podnikani_kho
květen 28, 2018 14:26
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]