O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NÁROK NA BYT, KDYŽ NEJSOU MANŽELÉ PDF Tisk E-mail
Úterý, 08 květen 2018
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na můj problém s bytem. Nejsem vdaná, můj partner má nájemní byt, a já u něj bydlím už šest let, z toho po narození dcery – je jí pět - tu máme obě dvě i trvalé bydliště. A já jsem se nyní dozvěděla, že on už má přes rok jiný vztah, a dokonce jsem se dozvěděla, že má s ní teď i mimino.


 

 


 

Každý den ovšem jezdí z práce domů, je s námi o víkendech, o svátcích, pořád. Snažila jsem se s ním to nějak řešit, ale on se vůbec nechce se bavit o téhle situaci. Takže mám otázku, zda je nějaká možnost, že bych tento byt získala, také jsem do něj hodně investovala, dcerka tu chodí do školky, má tu kamarádky.

 

Děkuji moc, LENKA

 

 

 

 

 

ODPOVĚĎ:

  

 

 

Dobrý den, bohužel ve Vašem případě šance, že byste po případném rozchodu se svým partnerem jeho byt získala do nájmu Vy, je minimální. Předpokládám, že nájemní smlouva zní na jeho jméno. V podstatě jedinou možností, jak si zachovat šanci na získání bytu, je stát se s ním společným nájemcem bytu.

 

To znamená ovšem uzavřít novou nájemní smlouvu s vlastníkem bytu. Ale problém asi bude v tom, že s tím vším by musel souhlasit i Váš partner.

 

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (1)add feed
... : Nona
Nedávno jsem se na podobný problém dotazovala, týkalo se to nájmu v obecním bytě:
1. byt má jednoho nájemce - druhý (třetí atd.) je přihlášený jako spolubydlící (figuruje v nájemní smlouvě, je přihlášený na "službách" (spotřeba vody, úklid v domě atp.)
2. druhý spolubydlící si požádá o "společný nájem" - u nás je toto možné po 1 roce společného bydlení - po jeho schválení budou v nájemní budou figurovat 2 nájemci
3. druhý nájemce si požádá o "přechod nájmu" (v případě, že první nájemce se chce odstěhovat).
Vše podléhá řádným žádostem, smlouvám a schválení, v případě obecních bytů toto schvalují orgány obce. V první řadě se vším musí souhlasit ten první nájemce, na nic z tohoto nevzniká "nárok".

květen 09, 2018 07:11
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]