O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TRVALÝ POBYT NEZDÁRNÉ DCERKY PDF Tisk E-mail
Úterý, 14 duben 2015

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně nesmírných problémů, které mám s dcerou. Už na internátě měla stále nepříjemnosti kvůli svému chování. Za dva měsíce jí bude osmnáct a tak, protože se to nedalo snášet, jsem ji "vyhodila" z bytu. Víte, bylo to strašné, ona je vulgární, napadá svého mladšího bratra, mně říká, ať chcípnu... Opravdu je hrozná, já ji nezvládám.

 

 

 

 

 

 

 

       Poté byla tedy určena soudně do péče otce, ale ona stejně nebydlí u něj, ale u jeho rodičů. Jedná se mi o její trvalý pobyt. Zatím je trvale hlášena u mne, ale byla bych raději, kdyby byla hlášena tam, kde žije - tedy buď u otce, nebo u jeho rodičů. Také jsem slyšela, že pokud bych se se synem někam stěhovala, tak ona tam bude s námi automaticky hlášena, je to pravda?

 

Děkuji za radu,

HANA

 

 

O D P O V Ě Ď :

 

Milá Hanko,

 

    vzhledem k tomu, že je soudně přiřknuta do péče svého otce, a bydlí tedy "na jeho straně", tak pokud u vás doma už nic nemá a nebydlí tam, vezměte ten rozsudek a dojděte si na místní úřad na ohlašovnu a nechte jí trvalý pobyt u vás zrušit.

 

zdroj: http://www.mvcr.cz/clanek/hlaseni-trvaleho-pobytu-996765.aspx
další informace: zde na Kudlance

 

     Je škoda, že jste ji nezvládli... Asi by potřebovala jiný přístup, asi nebyla doma šťastná. Tak snad to v budoucnu bude lepší. Držím palce všem zúčastněným.

 

d@niela

 

 

 

 

 

 

Komentáře (18)add feed
...... : Nona
se zrušením trvalého pobytu vám poradila Daniela, já se jen musím podivovat, proč jste nechala věc dojít tak daleko a neřešila to pobytem dcery v nějakém diagnostickém středisku pro mladistvé? Existuje přeci něco jako novodobé "polepšovny" (ty byly za mých mladých časů....). Chápu, že dcera byla nezvladatelná, ale pomoc jste měla hledat u sociální péče a jiných institucí, ne ji hodit na krk tátovi a posléze ji vymazat ze svého života..... není jí 18 a jste jejím zákonným zástupcem! Je to smutné...... smilies/angry.gif
duben 15, 2015 07:43
připojuju se k Noně, : KATE5
mamince se dcera nepovedla, tak ji odhodila v dál.
Smutné.
A ještě má strach, aby tam náhodou třeba někdy nechtěla bydlet...
duben 15, 2015 11:23
Nona : Z pohledu matky bezproblémových dětí se to radí. : mamča
Hana se neptala na to, jak blbě dceru vychovala a do které polepšovny by jí měla strčit, ale ptala se v podstatě na to, jak zajistit mladšímu synovi klidný domov bez návštěv exekutorů, a podobných nevítaných návštěv.
Jestli byla Hana dlouhé roky na výchovu dvou dětí sama, nevidím důvod, proč by se o nezdárnou dcerku nemohl chvíli starat zase otec. Stejně jí hodil na krk svým rodičům, takže otec taky nebude zrovna výkvět zodpovědnosti. Že by dcerka byla po něm ?
duben 15, 2015 11:24
mamčo, : Nona
já neradím z pohledu matky bezproblémových dětí, já se jen pozastavuji nad dítětem, které nikdo nevychovával a nebo se neobrátil o pomoc k někomu kompetentnímu (orgán péče o děti, výchovný ústav.....), věc nejspíš neřešil a když už to nezvládal, předal "horký brambor" dál.... chápu, že některé děti jsou problémové a není jich málo, ale je to především vina rodičů a jen rodiče mohou věci včas napravovat! Kdoví, v jakém prostředí dcera vlastně vyrůstala.... a to, že byli rodiče rozvedeni není omluva pro špatnou (žádnou) výchovu. Děti totiž na problémy v rodině reagují právě svou nezvladatelností!
duben 15, 2015 11:30
aha, : mura1
tak vono je lepší strčit dítě do ústavu, než aby se k výchově / starání postavil čelem třeba druhý rodič. tak to jo...
duben 15, 2015 11:46
Nona : mamča
Asi máme odlišné zkušenosti. Jasně, že děti z rozvedených rodin mívají pubertu většinou bouřlivější. Ale já mám kamarádku, která žila s manželem a dvěma dětmi v naprosto spořádané rodině, starší kluk byl "čítankové dítě", ale mladší dcerka rodičům předvedla takovou pubertu, že byla zralá opravdu na polepšovnu. Tahle "výživná" puberta děvence trvala skoro 10 let. Rodiče byli zralí do Bohnic. Až dcerunka vyrazila do Anglie jako au-pair, a tam narazila na tvrdou pěst života, zjistila, že všude je chleba o dvou kůrkách a zpátky se po dvou letech vrátila úplně jiná, dospělá a prímová ženská.
To, co do ní rodiče vložili před pubertou, se nikam neztratilo.
Dneska je z bývalé nesnesitelné puberťačky máma od dvou dětí a historie se začíná opakovat : Starší syn = pohodové dítě. Mladší dcerka = nezvladatelný živel.
duben 15, 2015 11:56
mura1 : Nona
samozřejmě, že by se na výchově měli nejvíce podíle OBA (!) rodiče, z dopisu tazatelky jsem pochopila, že otec byl mimo a ona měla ve výchově 2 děti (měla jsem to stejně, vím, o čem je řeč.....). Ano, jsou situace, kdy si rodič neví rady a tak by se měl VČAS obrátit o pomoc. Kdysi jsem viděla asi 2-3 dokumenty o mladistvých, kteří byli na krátký čas umístěni na převýchovu do ústavu, polepšovny, nazývejme to jakkoliv..... Tady ty příběhy měly šťastný konec, protože dětičkám za dobu odloučení od rodiče jaksi "docvaklo" a skutečně byli na ně daleko větší vliv cizí vychovatelé než doma uštvaná matka. Někdy docela evidentně chybí autorita otce a to se matka může stavět na hlavu..... je však potřeba konat a ne problém neřešit a dítě "hodit přes palubu"! Jinak samozřejmě vím, že tazatelce šlo o zrušení trvalého pobytu, ne o rady k výchově..... jak jsem již psala, pozastavuji se nad vyústěním sitace.....
duben 15, 2015 11:58
Nona : mamča
Pokud jsi sama vychovávala dvě děti, tak asi víš, že to není procházka růžovým sadem. Matky-samoživitelky jsou většinou rády, když zajistí dětem aspoň domov, jídlo a něco na sebe. Na společné volnočasové aktivity většinou nezbývá čas ani peníze. Že se takové dítě, které má kvůli zaneprázdnění matky víc volného času než spolužáci, občas zvrtne (chytne se party, drog...apod.) není zas tak neobvyklé.
A může za to matka ?
A co otec ? Ten nic ?
Hana píše, že se chování dcery už nedalo snášet a že z "vyhození" z bytu žádnou radost neměla. Ostatně, dcerka měla kam jít.
duben 15, 2015 12:08
mamča : Nona
jistě, že je chyba na straně obou rodičů, protože si pořídili děti a manželství patrně nevydrželo. Děti byli (asi) ochuzeni o autoritu otce, matka (nejspíš) výchovu nezvládala. A dcera reagovala tak, jak reagovala. "Kopala kolem sebe", upozorňovala na sebe. Doporučuji ke čtení nějakou knihu od paní Jiriny Prekopové..... o přístupu rodiče k dítěti. U tazatelky vidím, že problém s dcerou byl dlouhodobý, že ho nezvládla a řešila tak, že dceru poslala k tatínkovi, ať si také "užije". A právě z toho je mi smutno...... A tak doufám, že alespoň prarodiče budou mít na vnučku dobrý vliv...
duben 15, 2015 12:21
Nona : mamča
Paní doktorka Jiřina Prekopová je asi dobrá teoretička, ale sama žádné vlastní dítě nevychovala. Její "Metoda pevného objetí" možná nějak funguje na některé autisty, ale použít ji na zvlčilou puberťačku asi nejde. Už z toho důvodu, že by jí máma nejspíš nepřeprala, a taky by to bylo potupné.
Nejsem přítel teoretických výchovných metod.
duben 15, 2015 12:42
mamča : Nona
.... můžeme jen doufat, že holčina sama pochopí, že ji mají její blízcí rádi (snad děda s babičkou) a sama se nějak srovná? Je mi prostě jen líto mladého života, na kterém se ti, kteří ji měli vychovávat a pomáhat, tak "podepsali"..... Vždyť především máma je tu od toho, aby chránila své mládě, ne?
duben 15, 2015 13:03
Nono, : katka *
a kolik máš dětí? nebo jsi taky "teoretik"?
duben 15, 2015 13:30
katko : Nona
mám 2 děti, jak už jsem zde psala.... vychovala jsem je sama. Nechci se holedbat, jak bravurně jsem to zvládala, byly i u mne krušné chvíle. Ale jako máma prostě nedokážu pochopit, že se jiná máma uchýlí k tomu, že svoje dítě vyhodí z domu.... to mi prostě hlava (a hlavně srdce) nebere. I když samozřejmě vím, že takových případů je hafo, že děti trápí spousta věcí, za kterými leckdy stojíme především my, dospělí..... .
duben 15, 2015 13:49
Nona : mamča
Jasně, vem si tu chuděru dcerunku, co vlastní mámě říká ať chcípne, na dovychování. smilies/wink.gif
duben 15, 2015 14:29
... : Sandra.
Tak ona svoje dítě nevyhodila na ulici, nýbrž jí svěřila otci, to bych na jejím místě udělala taky, kdybych už nevěděla kudy kam. Může to být jenom ponorka a změna prostředí, nebo jiný přístup jí pomůže. A pokud ne, tak ať taky chvilku trpí druhý rodič...
Metoda pevného obětí mi dobře fungovala u opravdu malých dětí, na sedmnáctiletou holku bych to ani nezkoušela....
duben 15, 2015 14:39
..... : Nona
mamčo, jsem docela ráda, že jsem své děti dovychovala a o další zájem nemám, zmínila jsem tu televizní dokument z prostředí "ústavu" na převýchovu takových nezvladatelných. Také jsem byla sama na výchovu a vím, že kdybych si nevěděla rady, nenechala bych to vygradovat a určitě bych to řešila (tím neříkám, že tazatelka NIC neřešila) - jen vyslovuji politování nad mladým špatně vychovaným člověkem....
Sandro - metodu pevného obětí u 17-letých nenavrhuji, jen jsem zmínila dětskou psycholožku paní Jirinu Prekopovou, její knihy stojí za přečtení a určitě každý rodič tu nalezne něco, co ho zaujme a poučí....
Paní Prekopová napsala spoustu jiných knih.... samozřejmě s výchovou se musí začít odmalička, v 17-letech je docela pozdě. Jsem přesvědčená, že spoustu toho, co nám mladí nepěkného řeknou v afektu, je jen jejich výkřik o pomoc, protože jimy cloumají emoce, hormony, nezvládají sami sebe, a proto "kopou". Rodič je ten dospělý a ten rozumější..... a on by měl takové dítě vést a učit.....
duben 15, 2015 14:54
... : bb2
proč jste nechala věc dojít tak daleko a neřešila to pobytem dcery v nějakém diagnostickém středisku pro mladistvé? Existuje přeci něco jako novodobé "polepšovny"

Hana nepíše, že by otec byl nějak závadný, že by dceru ohrožoval, ubližoval jí, nebo se o ni nestaral. Proč by tedy rodičovskou výchovu měl nahrazovat ústav? V polepšovně by se moc nepolepšila. Od toho jsou snad rodiče, aby se o své dítě postarali.
duben 17, 2015 02:26
Nona : mamča
http://www.novinky.cz/krimi/367238-divky-z-polepsovny-podle-policie-zabily-seniora-v-letnanech-byt-chtely-zapalit.html

Ona ta ústavní výchova (polepšovna) většinou nefunguje tak, jak se předvádí v Tebou zmiňovaných dokumentech v TV (duben 15, 2015 11:5smilies/cool.gif. To ukazují proto, že jsou to výjimky.
duben 17, 2015 10:55
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]