O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TRVALÝ POBYT ZLETILÉ DCERY PDF Tisk E-mail
Středa, 27 únor 2013

Dobrý den, v tomto článku  je v komentářích zmínka od nicka "lp" o rozhodnutích krajských úřadů: "Dobrá zpráva pro rodiče nezdárných dětí. Konečně i krajské úřady došly názoru, že odvozené užívací právo dítěte k bytu rodičů není všemožné a pokud robátko byt neužívá, tak lze jeho údaj o místu trvalého pobytu zrušit, aniž by rodič dokládali rozsudek o zániku užívacího práva potomka!!

 

A dokonce se mi dostal pod ruce rozsudek soudu, kde rodiče podali žalobu na svého nezdárného synka a ten byl nucen nemovitost vyklidit bez náhrady. Tak alespoň tyhle vlaštovky dávají naději, že i na nezdárná miminka je metr a rodič se nemusí strachovat o vlastní střechu nad hlavou."

 

 

 

     Chtěl bych vás proto požádat, zda je možné nějak předat dotaz tomuto přispěvateli, jestli by mi poslal odkazy na tato rozhodnutí?

 

     Jsme v situaci, kdy dcera se odstěhovala (odešla sama, má 18 let), bydlí nyní u babičky. Ale studovat nechce, pracovat také ne, rozumná řeč s ní není. Dělá jen naschvály, poslední 2 roky strávila po různých ústavech, také nějaké ty drogy. Pro absence ji vyhodili už z druhé střední školy a hloupá babička ji v tom ještě podporuje.. (to je možná ten největší problém, který je ale neřešitelný).

 

      Máme přirozeně strach z exekucí (upomínky a předžalobní výzvy jí na naši adresu již chodí), máme ještě dvě malé děti. Manželka je z toho dva roky na antidepresivech. Vše jsme uvedli v žádosti o zrušení trvalého pobytu, včetně doložení jejího vulgárního vyjadřování "co se týká rodiny, mám to v "pi**"  (k žádosti doložena kopie rukopisu).

 

      Paní na úřadě nám sice chápavě naslouchala, ale odvahu vzepřít se metodickému doporučení z kraje neměla. Onen metodický pokyn mi dala a prostor by tam určitě byl, záleželo to hlavně na ní. Také mi dala citát z rozhodnutí Nejvyššího soudu 26 Cdo 257/2008: 

 

"Odepřít zletilým dětem právo na bydlení u rodičů je možné jen v případě,

že tyto mají možnost samostatně bydlet anebo v případě, že svého práva zneužívají ve vztahu k těm,

kteří jim toto bydlení poskytují ."

 

     Přesto žádost zamítla.

 

    Dnes nám tedy přišlo zamítavé rozhodnutí k  žádosti o zrušení trvalého pobytu s pochybným zdůvodněním o odvozeném užívacím právu a přetrvávající vyživovací povinnosti. Na odvolání máme 15 dnů.

 

     Pokud by byly odkazy i na rozhodnutí soudů, včetně nejvyššího či ústavního, prosím o ně, ideálně o ty, kde byly zmíněny dobré mravy (§96 Zákona o rodině) nebo §35 Zákona o rodině (Dítě je povinno své rodiče ctít a respektovat.) a také třeba definice toho, co soud považuje za řádnou přípravu na budoucí povolání.

 

x x x

 

      Spolubojovníkům, kteří jsou v podobné situaci, mohu na oplátku poskytnout onen metodický pokyn krajského úřadu (můžu naskenovat a zaslat), výše zmíněný citát z usnesení Nejvyššího soudu, který úředníci obdrželi na semináři Evidence obyvatel v listopadu 2012 a velmi zajímavý odkaz zde: http://www.adikia.cz/news/do-kdy-trva-vyzivovaci-povinnost-k-detem-/

 

      Závěrem snad jen, že poslední dva roky mě převědčily o tom, že práva mají hlavně lumpové,  povinnosti ti ostatní. Úřady, zákony a babičky odkojené minulým režimem jsou v tom zajedno.

   

Děkuji vám předem,

ALBERT

 

 

Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]