O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

EXEKUCE PŘÍTELE, MŮJ BYT, NAŠE DÍTĚ PDF Tisk E-mail
Neděle, 27 leden 2013

 Dobrý den, mám přítele, s kterým mám miminko, a bydlím s ním ve svém bytě - ani tu není přihlášen -  a on má dluhy, které mu vznikly, když ještě žil s předchozí partnerkou. Chtěla bych se zeptat, pokud by to prohrál a exekučně by jí musel všechno splatit, tak jestli se mě to nějak týká? Nemůžou mi exekutoři byt a moje věci zabavit?

 

 

 

 

 

 

Nebo musela bych v případě jeho neplacení dluhy splatit já? Přítel nemá žádný majetek, chodí do práce. Se mnou žije rok a půl a máme teď malé miminko.

 

Děkuju vám za odpověď,

HELENA

      O D P O V Ě Ď :


Milá Helenko,

 

      o byt nepřijdete, jste jeho vlastníkem, ale problém je, že na movitých věcech nelze poznat, kdo je jejich vlastníkem.  A není-li zde dostatek jiných věcí, které by postačovaly na úhradu pohledávky včetně nákladů, může exekutor sepsat a případně odvést i věci, o kterých „třetí osoba (tedy ty) tvrdí, že jsou v jejím majetku a nikoliv v majetku povinného.

 

      Nepodaří-li se exekutora odvrátit od sepsání či odvezení vašich věcí přímo na místě, je třeba podat do 30 dnů u exekutora tzv. "návrh na vyškrtnutí věci ze soupisu". V tomto návrhu skutečný vlastník upozorňuje na "omyl" při sepisování věcí, dokládá své vlastnické právo a navrhuje, aby soudní exekutor tuto věc z exekuce vyloučil (vyškrtl ji ze soupisu). Nepodaří-li se exekutora přesvědčit, že povinný není vlastníkem dotčených věcí, nezbývá než následně podat přímo k soudu tzv. vylučovací žalobu.

 

      Podaří-li se v následném soudním řízení přesvědčit soudce, že dotčená věc napatří povinnému, ale žalobci, soud věc z další exekuce vyloučí. Je to složité, je to nepříjemné, ale nejlepší by bylo, aby se přítel se svou bývalkou nějak dohodl...

 

d@niela

 

 

Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]