O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PROBLÉMY S EXMANŽELEM PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 01 listopad 2012

Vážení, jsem v situaci, která je vcelku složitá. Koupila jsem rodinný dům. Byla jsem provdaná, ale manžel (teď už bývalý) byl ve výkonu trestu a tak, ještě za doby trvání manželství, jsem musela rozdělit náš společný majetek (samozřejmě právní cestou). Toto vše jsem dokládala i u rozvodového soudu.

 

 

 

 

 

 

      Naše dohoda zněla, že ho nechám bydlet ve svém domě a bude v něm mít i trvalý pobyt, sepsali jsme proto společně nájemní smlouvu, kterou jsem také doložila u soudu (vše bylo uznáno), a oba dva jsme tuto dohodu ztvrdili podpisy.

 

      Jenže - od té doby s ním jsou velké potíže. Problémy jsou s placením nájemného, určuje si sám,  kdy a kolik. Další nepříjemností je, že úplně devastuje prostor,  ve kterém bydlí, nedodržuje základní hygienické návyky, nesmírně pije, znečišťuje koupelnu i WC.... je to hrozné -  uklízí si asi jen 1x do roka. To si neumíte představit, jak to tam vypadá - naposledy si například převlékal lůžko vloni v dubnu. Nechápu jeho počínání, ale je to velice obtížné soužití... I když je to magistr, tak dlouhodobá závislost ho dost poznamenala.

 

      Jen znovu uvádím, že jediným vlastníkem rodinného domu jsem já a chápu, že každému by se líbilo bydlet zadarmo.     

 

zdravím a moc děkuji,

PAVLA

 

 

O D P O V Ě Ď :

 

Milá Pavlo,

 

      ano, máš problém... Záleží na tom, jak máš sepsanou nájemní smlouvu. Přečti si, jak a co je tam psáno ohledně případného neplacení nájemného, či špatného nakládání s touto prostorou. Od toho se bude vše odvíjet.

 

      Když tak pak znovu napiš...

 

d@niela

 

 

 

     

Komentáře (2)add feed
Zákon : Josef Kouba
Jiná země jiný mrav. Zde (Kanada) nájemník prvního v měsíci nezaplatí nájemné. Dostane od majitele upomínku a není -li zaplaceno do 3 dnů! musí se k 15 dni stejného měsíce vystěhovat.
Jinak mu se stěhováním pomůže policie.

Ještě mně udivuje Český způsob vybírání dluhů. To je přímo unikát. Zde, když někdo někomu dluží, záležitost vyřizuje soud. Žaloba stojí 50 dol. když nemá či nechce zaplatit jde do basy.
Na majetek se nesahá. Půjčka je osobní riziko toho kdo půjčuje, ať je to banka či soukromník. Když mi někdo nezaplatí, odečtu si to při zdanění ve strátách.
Za 30 let, jen jednou jsem nebyl zaplacen a menší kontrakty se dělají jen dohodu a podáním ruky.
listopad 02, 2012 02:21
Pavlo, přece ta smlouva není nevypověditelná. : Myška
Snad máte sjednáno, za jakých podmínek ji můžeš vypovědět. Jestli ne, divím se, že ji soud akceptoval.
No ale budu předpokládat, že podmínky výpovědi z nájmu máte sjednány, tak postupuj podle nich.
listopad 02, 2012 07:34
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]