O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TRVALÝ POBYT, EXEKUTOR A MAMINKA PDF Tisk E-mail
Úterý, 13 prosinec 2011

 Dobrý den, chtěla jsem se optat na jednu věc... trvalý pobyt mám hlašený u své matky v jejím družstevním bytě. Na bývalého manžela jsem si nabrala půjčky, které samozřejmě nesplácel a já jsem byla dlouho bez práce, takže jsem se dostala do rukou exekutorům. Ale ti chodí na místo mého trvalého pobytu, kde se ale přes pět let nezdržuji.

 

 

 

 

      Nechám si odhlásit trvalý pobyt, ale kdyby do  té doby, než proběhne správní řízení, nějaký exekutor přišel, stačí mamce potvrzení, že je zrušení trvalého pobytu ve správním řízení? Aby k ní nikdo nemohl?

 

Děkuji, MÍŠA

 

O D P O V Ě Ď :

 

 

Milá Míšo,

 

     pokud opravdu u maminky nebydlíš, tak by to mj. chtělo i od pár sousedů nebo známých si nechat podepsat potvrzení, že tam opravdu nebydlíš, že bydlíš jinde. Aby to maminka měla případně v ruce... On je ten trvalý pobyt stejně pro exekutory nedůležitý, protože oni se vždy snažit zjistit, kde dlužník opravdu žije, kde má svoje věci atd.

 

     Mj. měla bys se zkusit dohodnout  nějak  se svými věřiteli, aby ses zbavila tlaku exekutorů ... proč platit ještě jim?

 

d@niela

 

 

Komentáře (14)add feed
Nerozumím větě: : Krakonoš
Na bývalého manžela jsem si nabrala půjčky, které samozřejmě nesplácel

a prosil bych vysvětlení. A taky by mě zajímalo, proč si lidi dycky začnou řešit svůj trvalej pobyt až když po nich někdo jde. No ale to problém neřeší. Neřeší ho ani nějaký potvrzení, že je rušení TP v běhu - to navopak exekutorovi dá důvod se domnívat, že se tak děje pouze účelově právě kvůli exekuci. Jediný, co může bejt užitečný, je skutečně prokázat, že tam nebydlíš a žádný věci nemáš. Já u našich nebydlím už dvacet let, ale ňáký věci tam ještě mám (nepotřebuju je a jim se hoděj). Takže teoreticky kdyby k nim exekutor kvůli mně přišel a sebral jim ten starej gramofon, sebral by ho voprávněně - je můj. smilies/wink.gif
prosinec 13, 2011 23:23
. : toulavej
odhaduju, že tato Míša si brala půjčky na manžela, protože jí by nikdo nepůjčil, ovšem z manžela se stal bývalý manžel a ten už neměl motivaci dále půjčky splácet, když se stal bývalým a podařilo se mu prokázat, že půjčky vlastně patří jeho bývalé ženě nebo nic nevlastní. Co z toho plyne – nežít si nad své možnosti příjmů, na dluh – současné problémy zadlužené Západní společnosti to názorně ukazují každý den . . .
prosinec 14, 2011 10:01
tak já té větě rozumím jinak, toulavej : bb2
většina žen, které tuhle větu slýchám říkat, to myslí takhle:

Byli jsme spolu a já věřila, že na furt, protože on to taky říkal a já mu věřila. Neměli jsme peníze, ale chtěli jsme vybavit domácnost/vyplatit jeho bývalku/mého ex/... ale protože ten můj už má exekuční srážky ze mzdy na výživné/neměl zrovna stálou práci/byl právě ve výpovědní lhůtě/byl zrovna na pracáku...tak by mu banka nepůjčila, tak "jsem si nabrala půjčky já", s tím, že o splátky se podělíme. On se pak vypařil a nic mi nedává a já jsem v průseru.
prosinec 14, 2011 10:45
... : bb2
s tím, co píšeš ohledně života na dluh, samozřejmě bezvýhradný souhlas. Nedávno jsem mluvila s jednou insolvenční správkyní, shodly jsme se na tom, že osobní odpovědnost člověka za svůj život a závazky ano, ale to, co se děje, je něco úplně jiného, než obyčejná neodpovědnost. Lichva posvěcená státem.

Jinak, to tedy ne k tobě, jen tak obecně - často slýchám od některých lidí, že se jim nelíbí systém osobního bankrotu, kdy se dlužníkovi "prominou" dluhy, jak k tomu prý přijdou oni, kteří plní své závazky poctivě a svědomitě?
Tak musím říct, že většina lidí, kterým bylo oddlužení povoleno, splatí víc než polovinu těch dluhů, zhruba třetina z nich splatí dokonce všechno - dám příklad: člověk, jehož dluhy se vyšplhaly na téměř půl milionu, bez potíží splatí všechno během pěti let s výplatou kolem 15 tisíc čistého.

A nutno také říct, že 3/4 těch dluhů je, jak říkám, virtuální - úroky z úroků, pokuty, penále, přičemž pokutu ve výši původně půjčené částky, vyúčtovanou jen proto, že poslední dvě splátky byly poslané s jednodenním zpožděním, považuji za lichvu, nemravnost a trestuhodnou věc.

Oddlužený dlužník tedy vždycky splatí všechno, co si půjčil, a navíc podstatnou část úroků, pokut a odměn exekutorů apod.
prosinec 14, 2011 10:53
tak vida, jedna věta a různě vyložitelná : toulavej
aspoň je vidět, jak těžký je dělat srozumitelný zákony :-)
prosinec 14, 2011 14:06
... : Vodoměrka
Já to taky pochopila tak, že si vzala půjčky ona pro manžela, protože mu by nejspíš z nějakého důvodu nedali, a on je slíbil splácet a nesplácí... taky znám pár lidí v okolí, co to tak mají...
prosinec 14, 2011 14:21
já jsem asi fakt úplně tupej, : Krakonoš
ale porád nevim, naco se bere půjčka na někoho jinýho. Tak buď se bere půjčka na nějaký rodinný potřeby typu novej kotel, novej sporák, nová blbovize, pračka, myčka, díra ve střeše, auto lepší než sousedovo, pak to ale nejni třeba voznačovat jako braní si půjčky "na někoho". Pak jsem si vzal půjčku já na něco, co rodina potřebovala.
A nebo si teda beru půjčku místo někoho, komu už nepůjčí ani lichvář, na něco, co ale von strááášně potřebuje (například novýho Harleye nebo celonoční erotickou masáž vod dvou dlouhonohejch blondýn). Pak jsem si skutečně vzal půjčku "na něj", ale učinil jsem zároveň tak nehoráznou hovadinu, že bych si asi moc neměl stěžovat a bejt rád, že mě ještě nezbavili svéprávnosti.
Mohla by mi to prosím vysvětlit přímo pisatelka, ať se tu nemusíme brodit zbytečnejma spekulacema? Děkuju předem.
prosinec 14, 2011 15:42
no právě : bb2
"rodinný potřeby typu novej kotel..." se hradí ze společných peněz, vlastních nebo půjčených. Když se ty peníze na společné potřeby z výše nabídnutých důvodů napůjčovaly na jméno jen jednoho z "rodinně potřebných", a ten druhý se pak zdekoval - je průšvih s "půjčkama, co si nabrala na něj".
Těmi důvody, proč si půjčky nemohl vzít on, nemusí být hned to, že mu nepůjčí ani lichvář, ale třeba právě to, že si od lichvářů půjčit nechce - a banky a normální úvěrové společnosti mu nepůjčí, protože je momentálně ve zkušební/výpovědní lhůtě apod. (ačkoli si vydělává slušně a třeba současně i načerno, prostě příjmy má na splácení dostatečné).
Prostě mohli být dva, co si slušně vydělávali a normálně své dluhy spláceli, ale pak se jejich vztah rozpadl a on se ukázal jako prevít (nebo není prevít, ale má nádor na mozku;-)

Nám se to může všechno zdát jednoduché a v podstatě to jednoduché je - jak psal Toulavej, nedlužit, nebrat si půjčky, našetřit si. Ale tady se mluví o případech, kdy už je pozdě, mléko už se rozlilo.
prosinec 15, 2011 01:43
Aha, : Krakonoš
to je skutečně logický:
Když se ty peníze na společné potřeby z výše nabídnutých důvodů napůjčovaly na jméno jen jednoho z "rodinně potřebných"
(říkejme pro přehlednost na jméno vosoby A),
tak tomu pak vosoba A řiká: "Na vosobu B jsem si nabrala půjčky, který nesplácel...." Tak na tohle by byl krátkej i Cimrman se svým úkrokem stranou smilies/wink.gif.

A nebo ještě jinak, když jsem si kdysi v prvnim manželství vzal půjčku na pračku, tak jsem tomu měl řikat: Vzal jsem si půjčku na svou bejvalou manželku? Tak to jsem nevěděl, jak jsem pozadu v novým myšlení. smilies/wink.gif Já tomu dycky řikal: Vzal jsem si (JÁ) půjčku na pračku.

Hele, sorry, ale já bych si radši počkal na to vysvětlení vod autorky - mně, narozdíl vod tebe a Toulavýho - se to teda jednoduchý nezdá ani trochu. Ale něco mi řiká, že se vysvětlení nedočkám, jak už to v 90% případů pisatelů na Kudlu bejvá. smilies/undecided.gif

prodloužení příliš krátkýho komentáře: ******************************************************* ******************************************************* ******************************************************* ******************************************************* ******************************************************* *
prosinec 15, 2011 10:47
... : bb2
tak teda sorry, že jsem se ti snažila přidat na vysvětlenou něco ze své současné praxe s lidma, co spadli do průšvihu poté, co si "nabrali půjčky na.." :-)
prosinec 15, 2011 11:08
Míšo a další : bb2
prosím tě, buďte tak laskavi, a i když jste na pokraji zhroucení z problémů, co máte, třeba vlastní vinou způsobených, to je jedno, tak prosím vás - pozor na přesné pojmenování, ano? takže odteď už piště "půjčky, které jsem si vzala na své jméno, protože partnerovi banka nepůjčila, z důvodu...(vysvětlit)...ale peníze přitom šly jen zčásti do naší domácnosti, potřeboval on na vyplacení...(doplnit).."

Ne že by vám pak Krakonoš někdo jemu podobný poradil, ale ušetříte si čtení několika komentářů na téma "nerozumím", které vám jsou k prdu smilies/smiley.gif
prosinec 15, 2011 11:10
bb2 : mamča
..."formuluj přesně" smilies/grin.gif
prosinec 15, 2011 11:17
... : bb2
no smilies/smiley.gif vždyt ta Míša aby šla do vývrtky :-)
prosinec 15, 2011 11:26
... : Vodoměrka
Ještě by to mohlo být tak, že žena si bere půjčky "na bývalého manžela", protože on má třeba nějaké dluhy a proto je žena chce uhradit, protože jinak by třeba přišli o byt (případně neměli by na jídlo nebo jiné nutné výdaje) a ona by neměla (s dětmi či bez dětí) kde žít... nebo fakt potřebovali novou pračku, ledničku nebo opravit auto, ale manžel ženě řekl, že si to má zařídit sama - hotovost neměla, ale slíbil, že když to zařídí na splátky, tak je bude splácet...
Takže případní další tazatelé, formulujte přesně, nebo bude docházet ke krásným a nekonečným dohadům a spekulacím smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif
A nebo je to přesně naopak, na bývalého manžela si jeho jménem vzala půjčku, protože ona byla bez práce a tak by žádnou nedostala, a ejhle, on to nesplácí, i když příjmy má a žena ne... tak by mě trochu zajímalo, kde je pravda v tomhle konkrétním případě... smilies/undecided.gif

Taky prý příliš krátký komentář... smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif Hvězdičky dělat nebudu, ještě byste si mysleli, že pěkně nadávám...
prosinec 15, 2011 11:32
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]