O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TRVALÝ POBYT A DLUHY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 10 listopad 2011

 Dobrý den, prosím o radu. Přítel je po rozvodu a exmanželka má stále u něj hlášený trvalý pobyt a odmítá si ho odhlásit. Když ji chtěl odhlásit on, na úřadě mu sdělili, že to není tak jednoduché. Přitom - dům i vybavení je přítele, majetkově jsou vyrovnáni a exmanželka již skoro rok bydlí jinde.

   

 

 

 

        Je nějaká možnost, jak to rychle provést a doložit, že dům již nevyužívá? Ona má totiž spoustu dluhů a bojíme se další návštěvy exekutora. Zajímalo by mě ale, jelikož její dluhy jsou nabyté za trvání manželství, zda skutečně jsou to dluhy společné a tím, že je ona nesplácí (ani nekomunikuje), tak hrozí, že exekutor přijde k příteli a zabaví mu majetek, který měl již před manželstvím?

 

 

       On svoje dluhy poctivě splácí – ale zajímalo by nás, jestli by neměla půlku z jeho dluhů (rovněž nabytých v manželství) tedy také platit ona? Přitom on splácí i pár dluhů za ni, protože má strach, že přijde o dům. Prosím o radu, jak má přítel postupovat, aby ji mohl odhlásit a jestli je nějaká možnost, aby za ni nemusel platit?  

 

Předem moc děkujeme, s pozdravem

MARY

 

 

O D P O V Ě Ď : 

 

Milá Mary,

 

      trochu tomu nerozumím - píšeš, že tvůj přítel má s manželkou vše už majetkově vypořádáno. Pak tedy nechápu, jak je možné, že nemají vypořádány i dluhy? Raději se ho na to pořádně vyptej... Protože se dělí nejen majetek nabytý za manželství, ale rovněž i dluhy, vzniklé během manželství ... (Samozřejmě, pokud si někdo z nich během manželství koupil nějakou věc, která je výlučně jen pro jeho potřebu, např. jen pro jeho výkon zaměstnání - je to výhradně dluh dotyčného. Ale to je nutno vše doložit!)

 

     Ohledně odhlášení jeho bývalé ženy z jeho domu: chápu, že je možné, že na některém úřadě mohou být komplikace, ale pokud tam tvůj přítel přijde s potvrzením o jejich vypořádání, o rozvodu, o tom, že ona tam už téměř rok nebydlí (a nemá tam žádné věci), měl by na odhlášení trvat. V tom případě opravdu není důvod, aby tam měl hlášen někoho, kdo tam nežije. Víte, kde se ona zdržuje? To vše by měl doložit... (Pokud tam má nějaké věci, bylo by dobré je sepsat, nechat to svědkem podepsat a pak je buď někde deponovat nebo jí to odvézt a předat - jednoduše: zbavit se jich.)

 

d@niela

 

     

Komentáře (5)add feed
vypořádání : Mary
Děkuji za odpověď. Pro upřesnění - to vypořádání proběhlo zhruba tak, že si ex odvezla všechny věci co nebyly přimontované nebo moc těžké (99% věcí kupoval on). Nechtěl se v tom ale dále patlat, ani nic nazpět. Rozvod proběhl a nabyl právní moci a je tam napsáno, že ex už s ním dlouho nežije, na péči o dítě se domluvili a že majetkově jsou vyrovnáni. Mám to chápat tak, že jejích dluhů už se nemusí bát? Nějak se mi to nezdá, to by bylo moc jednoduché..nebo se dá i po rozvodu ještě sepsat nějaký zvlášť dokument, že jsou vyrovnáni i ohledně dluhů? Jinak žádné věci tam už nemá, a kde žije víme. Že už tam rok nežije mohu dosvědčit já, rodiče a sousedi. Děkuji
listopad 11, 2011 14:52
Mary, : d@niela
napiš mi do redakce - daniela zavináč - kudlanka.cz.
To chce víc informací...
d.
To s tím majetkovým vypořádáním - máte o tom nějaký papír? Máte to někde nějak doloženo? Nebo si jen oni dva řekli "čau"?
listopad 11, 2011 15:40
trvalý pobyt a dluhy : Míša86
dobrý den, chtěla jsem se optat na jednu věc... trvalý pobyt mám hlašený u své matky v družstevním bytě. Na bývalého manžela jsem si nabrala půjčky, které samozřejmě nesplácel a já jsem byla dlouho bez práce, takže jsem se dostatala do rukou exekutorům. A chodí na místo mého trvalého pobytu, kde se před pět let nezdržuji. Nechám si odhlásit trvalý pobyt, ale kdyby do doby než proběhne správní řízení, nějaký exekutor přišel, stačí mamce potvrzení, že je zrušení trvalého pobytu ve správním řízení? aby k ní nikdo nemohl? děkuji
prosinec 13, 2011 17:55
TRVALÝ POBYT - EXEKUCE : Empirie
Dobrý podvečer, chtěla bych Vás poprosit o radu pro moji kamarádku?

Je to paní důchodového věku, která žije ve společné domácnosti se svým nejmladším synem.. Před měsícem mu přišla pohledávka, že z roku 2010 dluží Vodafonu, nějakou částku , která se ovšem za ty roky astronomicky vyšplhala. Jestliže však dluh uhradí do 14 dnů , bude mu z něj odečtena ½ vádajů za ex. Vymahače. On se však bránil, že nikde nic nepodepisoval. Že by si to musel pamatovat ..apd .
Jeho mamce to však nedalo , koukla do lejster v jeho stolku a našla doklad o tom, že si skutečně od Vodafonu v roce 2010 kartu koupil.
Syn, v bytě nemá nic svého, ale jelikož je u ní hlášen k trvalému pobytu, má teď kamarádka obavu, aby jí při nové návštěvě exekutora , nebylo zabaveno i to málo co má – i když to jsou vesměs, kromě televize, předměty malé hodnoty, pro své opotřebování a stáří.
Chtěla by však vědět, zda je možné odhlásit jej z trvalého pobytu a to ne jen kvůli obavám o střechu nad hlavou (bydlí v panelovém domě). Hoch měl totiž velmi vážné problémy s drogami a několikrát ji taky ohrožoval na zdraví – dokonce si vzal její kartu a vybral z ní nějaký ten tisíc – za češ proběhl i soud.
Můžete mi napsat, zda a za jakých podmínek by jej mohla odhlásit z trvalého pobytu?
Za odpověď děkuji.

červen 24, 2013 19:20
Trvalý pobyt- přihlášení osoby na Městský úřad . : Mirasumavak
Dobrý den, chci se zeptat a také poprosit o radu. jedná se o mého syna.Začínají mu chodit pohledávky na dost vysoké finanční částky. Syn se u nás na adrese trvalého pobytu nezdržuje.Nevíme kde je .je možné mu zrušit trvalý pobit a přihlásit jej k trvalému pobytu na Městský úřad? Jak mám postupovat ? Můžete mi poradit .Děkuji : M Pojer
říjen 19, 2014 16:44
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]