O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ODŠKODNÉ PRO ÚČASTNÍKA DOPRAVNÍ NEHODY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 16 červenec 2007

 Dobrý den, moje babička (přes 60 let) chce vědět, jestli je nějaká právní možnost k tomu, aby ji pojišťovna začala vyplácet rentu nebo aspoň nějaké peníze. 21. srpna to bude přesně 10 let, co ji přejela motorka a teď má sešroubovanou nohu - nemůže pořádně chodit, speciální boty, které musí nosit, stojí 15 000,- Kč. Hrozí jí dokonce i amputace. .

      

 

     Když se ji ten úraz stal, tak se soudila s tím motorkářem, ale všechno prohrála kvůli špatnému právníkovi. Nedostala od něj proto vůbec nic. Pak od pojišťovny pár let dostávala rentu, ale později ji povolali před posudkovou komisi (byli z té pojišťovny) a řekli ji, že už žádnou rentu nebude brát. Takže od roku 2001 nic nedostává. Sice to už bude 10 let od té nehody, ale babičku by zajímalo, jestli se může ještě obrátit na soud, aby jí pojišťovna opět začala tu rentu vyplácet - přece jenom ročně 15 tisíc za boty, a každý den bere pár tabletek na utlumení bolestí (pořád ji ta noha moc bolí, takže také hodně platí za léky a z normálního důchodu to je pro ni dost náročné.

 

     Asi jsem to napsala zmateně, ale my vůbec nevíme, jak v takovém případě postupovat a nevíme, kam se konkrétně obrátit, nebo co udělat a zda má babička vůbec nějakou šanci. Prosím o konkrétní a pro nás srozumitelnou odpověď.

 

Děkuji, Dana

 

  

 

ODPOVĚĎ:

 

Dobrý den, Dano,   

 

     posudková komise zastavila platbu renty Vaší babičce před 6 lety a vy tuto skutečnost řešíte až nyní? Proti rozhodnutí této komise jistě bylo možné podat odvolání nebo stížnost. Přesto doporučuji obrátit se znovu na pojišťovnu a požádat o opakované zjištění zdravotního stavu babičky. Tuto žádost by bylo vhodné doplnit znaleckým posudkem nezávislého lékaře, který by potvrzoval, že zdravotní stav je v přímé souvislosti s popisovaným úrazem. Jestliže nabudete dojmu, že pojišťovna neuznává nároky své klientky neoprávněně, pak můžete podat určovací žalobu k soudu. 

 

      Ještě další věc, snad pro příště: pokud jste v soudním řízení, kde bylo řešeno odškodné pro poškozenou (tedy Vaši babičku) nebyli spokojeni s právním zastoupením, pak jste měli možnost svého právního zástupce vyměnit.

 

 

 

Mgr. Martin Sládek, Praha,

(bližší kontakt v redakci)

 

 

 

 

Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]