O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KAM SE PŘIHLÁSIT PO PRODEJI BYTU RODIČŮ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 17 únor 2011

 Dobrý den, ráda bych se informovala o možnosti přihlášení TP na obecní úřad. S manželem žijeme v bytě v OV. Oba máme plnoleté děti z předchozího manželství (já syna, manžel dceru a syna). Ani jedno dítě s námi již nebydlí, ale všechny zde mají trvalý pobyt. V současné době byt prodáváme a kupujeme jinou nemovitost. Již si ale nepřejeme, aby zde měly děti TP.

 

 

 

     Bohužel nemá ani jedno dítě možnost se přihlásit k TP tam, kde v současné době bydlí, neboť se jedná o pronájmy. Ale naší povinností je odhlásit všechny příhlášené osoby k TP z prodávané nemovitosti. Kam se tedy mají děti k TP přihlásit? Na obecní úřad? A co je potřeba pro to udělat?

 

Děkuji za odpověď,

 Jana M.

 

 

 

O D P O V Ě Ď:

 

Milá Jájo,

 

      žádost o zrušení údaje o jejich TP musíte vyřídit na matrice, v jejímž obvodu se místo TP nachází. Nu, a jestliže tedy vaše děti nemají možnost jiné TP, pak jim ho budou muset napsat na sídlo ohlašovny, tedy na obecní (městský) úřad.

 

 

d@niela

 

 

Komentáře (25)add feed
... : kim
Děti jsou problemové? Bude to pro ně šok. Je to dost nerodinné to co jim chcete udělat.
únor 17, 2011 17:06
Nerodinné??? : Ivča
Děti jsou dospělé a bydlí jinde. Rodiče snad svou povinnost postarat se o ně splnili,ne?
únor 17, 2011 18:21
kim : Karlos
A co jiného mají udělat, když chtějí byt prodat ??? A když bydlím v pronájmu, tak tam snad přihlásit TP jde, nebo ne ? Já mám taky v bytě nájemníka a TP tam má.
únor 17, 2011 20:36
Taky bych byl v šoku, : Krakonoš
dybych byl dospělej, žil někde jinde a mamička s tatičkem mi vodhlásili TP. Asi bych jim to do smrti nevodpustil. A až by byly starý, strčil bych je za trest do domova důchodců se zvýšenou vostrahou smilies/grin.gif.
No a k dotazu - nevim, proč by se nemohly dospělý děti přihlásit k TP v místě "pronájmu". Pokud teda tazatelka nemá na mysli slov "podnájem". Protože do nájemnýho bytu se přihlásit k TP můžou a už to dávno měly udělat. Takhle je musej rodiče vodhlásit a doložit, že na adrese fakt nebydlej.
únor 17, 2011 21:49
proc nemohly? : mura1
treba proto, ze jim to pronajimatel nedovoli
únor 17, 2011 22:15
pac pokud : mura1
je byt druzstevni, potrebuji souhlas druzstva, treba nemaji najemni smlouvu, ale jen podnajem nebo nemaji smlouvu vubec.
únor 17, 2011 22:23
nebo se pronajimatelem dohodli, : mura1
ze si tam TP nezridi. takze, kdyz si ho tam zridi proti jeho vuli, tak riskujou, ze se v nejblizsim moznem terminu popakujou o dum dal. a to se jim treba nechce.
únor 17, 2011 22:28
V současné době je velice riskantní dávat někomu TP, : d@niela
stačí jen pomyslet na nebezpečí exekuce...

A k danému případu: Děti tam už dávno nebydlí, jsou dospělé a byt se prodává. Nejedná se o nemovitost, na které je věcné břemeno (např. doživotního bydlení atd.).
únor 17, 2011 22:34
Pronajímatel - pakliže se bavíme vo nájemním bydlení - : Krakonoš
jim to dost dobře nemůže nedovolit. Pokud maj nájemní smlouvu, žádnej jeho souhlas nepotřebujou. Vopakuju, pokud nejde vo podnájem. A samozřejmě pokud nejni součástí tý nájemní smlouvy, že se přihlásit nesměj, pak je ovšem už votázka pro právníka, jestli něco takovýho vůbec může ve smlouvě bejt (čekal bych, že to bude v rozporu s nějakým zákonem a že by smlouva taky mohla bejt neplatná).
únor 18, 2011 01:00
... : Karlos
Přesně jak říká Krakonoš, stačí mít nájemní smlouvu.
únor 18, 2011 08:50
. : Míša šíša
Nájemní smlouva sice stačí, ale jen v případě, že je na ní úředně ověřený podpis majitele nemovitosti.
únor 18, 2011 17:43
Míša šíša : Karlos
To dost pochybuju, když si můj nájemník šel vyřizovat TP, měl jenom smlouvu, bez ověřenýho podpisu.
únor 18, 2011 19:41
. : Míša šíša
Tak to asi máte na vašem městském či obecním úřadu nastavena jiná pravidla. Můj nájemník musí mít smlouvu s ověřeným podpisem, anebo musím dát písemný souhlas s TP přímo na úřadu.
Připadá mi poněkud neuvěřitelné, že by si kdokoli mohl zřídit trvalý pobyt v cizí nemovitosti jen tak lážo plážo - podpis na smlouvě bez ověření přece může být zfalšovaný.
únor 19, 2011 09:48
Míša šíša : Karlos
Podpis může bejt zfalšovanej vždycky :-) Zavedeme teda nutnost mít ověřenej podpis na úplně každej papír ???
Máme na našem úřadu úplně stejná pravidla jako všude. Na zřízení TP stačí doložit oprávněnost užívání bytu, což je mimo jiné třeba nájemní smlouva a podpis na ní bejt ověřenej fakt nemusí. Další možnost je předložit "úředně ověřené písemné potvrzení oprávněné osoby o souhlasu s ohlášením změny místa trvalého pobytu", což je právě třeba v tom případě, že u někoho bydlíš a nájemní smlouvu nemáš. smilies/wink.gif
únor 19, 2011 10:08
trvalý pobyt : xanada
Já když jsem chtěla nahlásit synovce k TP,musela jsem osobně s ním a předložit list vlastnický k bytu-orig.výpis z katastru.

únor 19, 2011 22:56
Xanado, : Míša šíša
přesně tak. Ale v obci, kde žije Karlos, to zřejmě funguje jinak než v ostatních místech v ČR.
únor 20, 2011 11:58
Xanado : Karlos
Jste jak tataři, tak použijte google, nebo stačí zajet na stránky MVČR . smilies/shocked.gif
únor 20, 2011 15:49
Karlos má pravdu, : lp
pokud někdo podpis na smlouvě zfalšuje, tak se o nechtěném nájemníkovi doví, neb úřad má povinnost informovat vlastníka o změně počtu přihlášených osob. Ten pak běží za úřednicí a ta dotyčné osobě zručí trvalý pobyt z moci úřední na základě předložených neplatných či zfalšovaných dokladů. Pokud je to jinak, tak dotyčný úřad si "vyrábí" vlastní zákony ;-).
únor 20, 2011 19:16
. : Míša šíša
No, možná budu tatar, ale protože mám zkušenosti s pronajímáním bytů ve dvou domech, kde si každou chvíli někdo hlásí nový trvalý pobyt, tak vím, o čem mluvím. Nakonec když nás odkazuješ na nějakou četbu na netu, tak snad na každé úřední stránce obce lze nalézt toto:

Při nahlašování trvalého pobytu je nutné předložit:

1. vyplněný přihlašovací tiskopis (přihlašovací lístek)
2. platný občanský průkaz a popřípadě další doklady /oddací list, rozsudek o rozvodu s datem nabytí právní moci/ při změně stavu
3. rodné listy dětí společně nahlašovaných /do 15 let jejich věku/ popř. rozsudek o svěření do péče či výchovy /nejsou-li tyto údaje uvedeny v občanském průkazu/
4. písemný doklad o vlastnictví k místu, do něhož se občan nahlašuje
5. pokud vlastník dané nemovitosti nemůže být nahlašování přítomen, potřebuje občan, který se k pobytu přihlašuje, jeho písemný a ověřený souhlas

A tím definitně končím tuto debatu o hovnu.
únor 20, 2011 19:51
. : Míša šíša
definitivně - samozřejmě, ale my tataři si takové chyby můžeme dovolit.
únor 20, 2011 19:55
zákon o evidenci obyvatel 133/2000 Sb. : lp
§10 odst. 6 písm.c) při ohlášení změny místa trvalého pobytu je občan povinen doložit vlastníctví bytu nebo domu nebo doložit oprávněnost užívání bytu, anebo předložit úředně ověřené písemné potvrzení oprávněné osoby o souhlasu s ohlášením změny místa trvalého pobytu. Takové potvrení se nevyžaduje v prípadě, že oprávněná osoba potvrdí souhlas na přihlašovacím lístku k trvalému pobyru před zaměstanacem ohlašovny.

Oprávněností užívaní bytu je myšlena nájemní smlouva, ne podnájemní. U té se vyžeduje souhlas nájemce, jakožto oprávněné osoby.
únor 21, 2011 08:04
Míša šíša : Karlos
Jestli bereš oficiální stránky ministerstva vnitra ČR jako "nějaký", tak pak už vážně nevim, co bys chtěla lepšího smilies/shocked.gif Tady dostáváš odkazy na zákon, oficiální stránky, ale furt si budeš mlejt tu svou. A jestli to takhle u vás na úřadě chodí, něco je tam blbě.
únor 21, 2011 09:39
No tak že se českej ouředník : Krakonoš
velmi často nejni schopnej řídit platnejma zákonama ČR a místo toho nasazuje svou bezbřehou lidovou tvořivost, je známá věc. To, že něco někde nějak chodí vůbec neznamená, že to tak je správně. Pro Janu ovšem skutečně informace k ničemu. Spíš by si to měly přečíst jejich děti. smilies/grin.gif
únor 21, 2011 10:56
kam se přihlásit po prodejibytu rodičů : Naďa Ann Olchawski
Dobrý den, pokud děti (již dospělé, samostaně výdělečné) žíjí na jíné adrse a z bytu rodičů se odstěhovali s úmyslem se do bytu rodičů již nevrátit a řešit si bytovou otázku sami, odchodem jim zanklo ze zákona (40/1964) odvozené právo bydlení od rodičů. Rodiče mají právo jako osoby oprávněné ve smyslu sut. § 10 odst. 6 písm. c) zákona 133/2000 Sb. o evidenci obyvatel požádat o zrušení jejich údaje o místu trvalého pobytu a pokud e nemají možnost přihlásit k TP na jinou adresu, bude jim zaevidována úřední adresa TP, tj. adresa ohlašovny, v jejímž územním obvodu byl poslední TP zrušen.
září 23, 2011 10:01
TP : Naďa Ann
Milá Danielo, když neznáš zákon, neposkytuj rady. Údaj o místu trvalého pobytu ruší ze zákona ohlašovny a ne matrika. Naše platná právní úprava nezná odhlášení z trvalého pobytu, ale přihlášením na jinou adresu se automaticky ruší předchozí údaj o TP. Pokud mají dospělé děti evidenční údaj o místu TP u rodičů, již se u rodičů fakticky nezdržují, pracují nebo jsou evidováni na úřadu práce , opuštěním bytu jim ze zákona zaniklo odvozené právo bydlení od rodičů a nemají dle zákona o rodině ani nárok na výživné. Rodiče opustí byt, koupí nemovitost a do této nemovitosti se přihlásí pouz eoni. Nový nájemce bytu nebo vlastník bytu pak bude ososobou oprávněnou ke zrušení údajů o TP jejich dětí, pokud tak oni sami neučiní před opuštěním bytu.

prosinec 28, 2011 14:19
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]