O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TRVALÝ POBYT BÝVALÉ MANŽELKY? PDF Tisk E-mail
Úterý, 28 prosinec 2010

 Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda můj přítel může odhlásit svou bývalou manželku z místa trvalého bydliště, kde nyní s přítelem bydlím já. Byt je majetek města, přítel má podepsanou nájemní smlouvu na tento byt. A je v něm veden jako uživatel bytu.

 

 

 

     Jeho bývalá manželka už rok bydlí i s jejich dcerou v Itálii, tvrdí, že tam má trvalé bydliště již dávno přepsané, ale kopii občanky poslat nechce ani úřadu. A tam příteli řekli, že on sám ji odhlásit nemůže.

 

      Jde především o to, že nám chodí do schránky exekuční příkazy na jméno jeho bývalé manželky a my máme strach, že by mohli jednou přijít byt a naše věci v něm, kde sice bývalá manželka nic nevlastní, ale že by nám je mohli na úhradu jejích dluhů vybrat.

 

Můžete nám poradit, co máme dělat a na co má přítel právo?

Děkuji moc, s pozdravem

Jana

 

 

Milá Jano,

 

      Doporučuju napsat několik doporučených dopisů - jednak pro „majitele bytu" - tedy kancelář, která vašemu příteli vystavila nájemní smlouvu, a pak ještě několik dalších, které si necháte v záloze - dopisy podobného znění, jako jste napsala mně, tedy asi toto (upravte si to podle sebe):

 

      Vzhledem k tomu, že moje bývalá manželka, X.Y., už přes rok i s dcerou žije v Itálii, na adrese..., v bytě, na adrese ...... , na který mám na své jméno vystavenou nájemní smlouvu se už přes rok nezdržuje a ani tu nemá žádné věci, žádám, aby byl její trvalý pobyt na této adrese zrušen. Žádám o urgentní vyřízení této záležitosti, neboť jsem neustále obtěžován exekučními příkazy na jméno bývalé manželky a mám oprávněný strach, že by mohlo dojít i k neoprávněnému zabavení věcí mých. Vzhledem k tomu, že podle zákona z přihlášení občana k trvalému pobytu nevyplývají žádná práva k objektu, kde je trvale přihlášen, ani k žádná práva k vlastníkovi nemovitosti, tedy ani právo na nájem nebo jiné právo k užívání bytu,  žádám, aby X. Y. byl tento trvalý pobyt zrušen...

 

      A jakmile dostanete nějaký ten exekuční příkaz, okamžitě tam tento dopis pošlete. Musíte věřitelům dát hned vědět, že dotyčná tam už dlouho nebydlí - případně by bylo vhodné, kdybyste mohli toto své prohlášení ještě doplnit dejme tomu nějakým svědkem/svědky z domu... Že by vám to tam podepsali (dejme tomu: Prohlašuji, že ... , jméno, datum, podpis).

 

     Na tom úřadě musíte byt jak ona známá "čtvrtodenní zimnice" - znovu a znovu a znovu - nedat se. Některé úřady vyhoví hned, jiné až po několika urgencích. Nedejte se, nevzdávejte to! 

 

d@niela

 

 

Komentáře (3)add feed
a taky : vlk odjinud
schovávat účtenky od věcí v bytě. Nosit doklady u sebe a na cennosti si pronajmout schránku v bance. Pokud už chodí exekuční příkazy, je návštěva exekutora a následné zapečetění bytu otázkou času.
prosinec 28, 2010 10:16
Vše může být ale úplně jinak, : lp
občanský zákoník § 704 : Stal-li se některý z manželů nájemcem bytu před uzavřením manželství, vznikne oběma manželům společný nájem bytu uzavřením manželství.
§ 705: Nedohodnou-li se rozvedení manželé o nájmu bytu, soud na návrh jednoho z nich rozhodne, že se zrušuje právo společného nájmu bytu. Současně určí, který z manželů bude byt dále užívat jako nájemce.

Takže pokud v majetkovém vypořádání manželé neřeší svůj další vztah k bytu, pak oběma svědčí i nadále k bytu užívací právo a ohlašovna nemůže navrhovateli vyhovět. Nejdříve se bude muset navrhovatel obrátit na soud, aby ten určit dalšího nájemce.
prosinec 31, 2010 12:35
... : Svetlana
Dobry den.Manžel ma trvaly pobyt. Ja mam dlouvhodobovu vizu z 08.07.2008. Ne mužu po manželu zadat o trvaly pobyt. Jsme ukrainci. Djakuju
říjen 02, 2011 18:18
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]